kurban bayramında marketler hisseli et satma yarışına girerler insanlar da alma yarışına maddi durumunuz kurban kesmeye müsait ise kesersiniz eğer maddi durumunuz yedi de birini almaya müsade ediyorsa sadece et satın alıyorsunuz demektir sadece bu yüzden her yıl milyonlarca hayvan fazladan kurban olarak satılıyor. tüketim çılgınlığı ve kurban anlayışına ters düşen bir durum. kurban kesmeye gücünüz yetmiyorsa yedi de bir de size düşmez siz size geleni bekleyin ileride kurban kesecek kadar maddi durumunuz düzelirse o zaman kesin kurban ın sevabı bölüşülmez. israf günahtır gücü yeten kessin bu işin hissesi olmaz. bayram nedeniyle kesecekseniz tam kurban kesin tam kurban kesemiyorsanız durumunuz düzelince kesin gerisi israftır israf günahtır sadece hava atmak için kurban kesenler de cabası bu da günah sebebiniz yoksa size de düşmez aslında ben keserim de yedide biri de yeter sevabın olmaz. bu da cimriliktir o da günah. bugüne göre gr2411x80=192880 ihtiyaçlarınız borçlarınız mallarınız dışında 200 000tl kadar da kenarıda varsa e bir zahmet kesin var da yedi de bir bana yeter diyorsanız cimrisiniz marketten et satın alıp onların ceplerini dolduruyorsunuz sözde kurban vazifesi yerine getirdiğinizi sanıyorsunuz demektir birikiminiz o kadar değilse durumunuz düzelene kadar bekleyin. her şeyin bir ölçüsü vardır Allah aşırıya kaçanları da eli sıkı olanları da sevmez. durumunuz neyi gerektiriyorsa onu yapın hayvanlar da candır gerekli kadarı kurban edilir israf edilmez. youtube Bayram bizim neyimize https://m.youtube.com/watch?v=pZazo-yG8Qo&pp=ygUXdGFsaWgga3XFn3Uga2_DpyBhbGTEsW0%3Dgelelim işin acaip tarafına aslında o marketlerde bir hisse fiyatı zaten pazardaki bir koyun fiyatı siz aslında bir koyun alıp kesebilecekken yedi müşteri bir araya gelip bir marketi zengin ediyorsunuz bu işin ne sevabı kalıyor ne de hayrı iyi olansa bu dini vecibeyi anlamayan altı kişinin normalde kesebileceği kurbanların kurtulması ne kadar tezat var değil mi böyle bırakıyorum ki üstünde düşünün marketlere bir koyun fiyatına kurbanın yedi de birini satın alıp bayram yapıyoruz diyenlere duyurulur. kim kazanıyor size bir kurbanı yedi katı fiyatına satan uyanıklar buyrun bayrama bu pazarda domates 10tl iken markette 50tl ye kapışan uyanık halkın bilinçsizliğidir. veya normalde sizden et alacakken anca size yeteceği için yine et yiyemeyen garibanların şanssızlığı. gerçekler vardır bir de görmeyenler. sadece sığırlar değil koyunlar da kurban edilir böylece bir ineği yediye bölmek gerekmez mesele karışık değil de insanlar karıştırıyorlar. şimdi bir teyze koşar evladım et ama bu etler kemiksiz der öyle diyelim satılan kurbanlığın yedide ikisi eder nerede bu kurbanın yedide beşi iyice karışmadan konuyu bitirelim. siz de düşünün inekler ve koyunlar hem ne fark eder veya bir inek yedi koyunun hayatını kurtarır mı... dini vecibeler bilinç gerektirir. siz ötekilere bakmayın koyun kesseniz de olur belki böylece bir inek kurtulur. bir tam kurban veya tam kurban yerine bir kurbanı yediye bölenler. böylece daha az hayvan gerekir diyenler de çıkar marketlerden et alanların kurban bayramı için değil yemek için et aldıklarını görürsek o da değişir şimdi toparlayalım kurban bayramı nedir bunu anlamak lazım önce et satın almak başka şey. iyi düşünmek lazım kurban Allah için kesilir marketleri zengin etmek için değil. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 3 Haziran 2024; 5:13:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim