Şimdi Ara

__ Hit Ratio - Parry Ratio Olgusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben, SRO'daki "parry ratio" ve "hit/attack ratio" değerlerinin çalıştığını sanmıyorum.

Şimdi ne alaka diyeceksiniz?

Anlatayım;
    Benim RPG oyunu geçmişim SRO'dan ibaret değil. Bayağı bir RPG oynadım. Ve her oyun türünün kendine has bir lugatı vardır. Bu bağlamda baktığımızda;

parry ratio: savuşturma oranı
    hit/attack ratio: isabetli vuruş oranı

anlamlarına gelmektedir. Ve sistemi düzgün çalışan bir RPG'de asla ve asla bütün vuruşlarınız isabetli olmaz. Muhakkak ıskaladığınız zamanlar olur. İşte; "hit ratio"nuz ne kadar yüksekse o kadar sık isabetli vuruş yaparsınız yani az ıskalarsınız. Ve yine "parry ratio"nuz ne kadar yüksekse size gelen saldırıları o kadar sık savuşturursunuz yani rakip ıskalar.

Şimdi SRO'ya baktığımızda, "Miss" (ıskalama) olgusu yoktur. Buradan hareketle de parry ratio ve hit ratio değerleri SRO'da "havada kalıyor"!

Şimdi birileri "hade len!" diyecek. Onlara da söyle cevap vereyim;

Sizin deyiminizle, hit ratio'nuz ne kadar yüksekse o kadar sıklıkla maksimum düzeyde vuruşlar yaparsınız.
    Ben de bu teoriye cevaben şu örneği vermek istiyorum:
    Elimde 10 degree Seal of Sun Bow var. +9. Silahın üzerindeki attack rating değeri (blue'lar ile yapılan artırımlarla birlikte) 361.
    Ve bildiğiniz üzere, Pacheon yapılandırmasına sahip bir karakter oyundaki en yüksek attack/hit ratio değerine sahip olur. Benim de, 100 lvl cap'inde, Pre-PLUS varken, blue hawk aktifken (tabi ki 12 lvl), pasif skill maksimum düzeydeyken ve bir de "hit scroll" (attack rating + %30) aktifken, karakterimin hit/attack ratio değeri, şu an tam olarak hatırlamıyorum; ama, yaklaşık 750 gibi bir değeri buluyordu.
    Ve ne kerametse benim vuruşlarım, hiç bir şekilde, daha sık aralıklarla maksimum vuruşlar haline gelmiyordu.

Buyur burdan yak.

Hep aklımdadır bu konu; canım da sıkılmışken yazayım dedim

EDIT: Şayet, bu mesaja cevaben bir şeyler yazacaksanız, lütfen bir dayanak noktası göstererek yazın. Hiç yok yere, ukala bir tavra bürünerek yazılmış mesajlarla uğraştırmayın beni. Benim bilgi düzeyime laf atmak yerine, kendi bildiklerinize bir daha göz gezdirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 15 Nisan 2010; 0:53:54 >

• Max Lvl 90 Ve öncesi deneyimlerim hepsi çalışmak ta idi.
    90 Lvl üstü Pvp deneyimim olmadı.
    Özellikle Par oranı yuksek set sahibi bir charı kesmek cok ama cok zordu .
    90 Lvl deki setimin Par oranı cok yüksekti .Kendi sınıfımdan bir char ile yapdığımız denemelerde aynı skil ve aynı build üzerinde .Herseferinde daha az hasar alıyordum.
    Silahdaki atac oranı özellikle triger scroll basan bir char sahibinin vuruşları cok ama cok farkediyordu.
    Şu an bahsettiğiniz özellikler .Çalışsa ve çalışmasa bile oran ları hesablama olanağı cok zor.
    Plus var ,zırt var bırt var..
    Bu kadar etken varken pvp den ne haz alınır ne de birşeyler beklenir,nede pvp yapılır.
  • parry ratio: savuşturma oranı
    ingilizce cevriyi böle yaparsan evet işe yaramz gözükür ancak sro daki parry we hit ratio farklı örnegin silahlarda bi aralık wardı 100-250 hit ratio ne kadar fazla olursa 250ye yaklaşdırır attackı buna örnek olarak düşük attack ratingli silahla bir moba bazen 2k vururken bazen 1.500 wurulur parry ise karşıdaki silahın attack aralıgını düşüge ceker 100-250 ise 100e dogru ceker kısacası işlevi wardır umaram anlata bilmişimdir
  • Aynı adamla 1 npc itemlerle pvp yap bir de pr ve hrleri yüksek olan itemlerle yap farkı anlıycaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkr89

ingilizce cevriyi böle yaparsan evet işe yaramz gözükür ancak sro daki parry we hit ratio farklı örnegin silahlarda bi aralık wardı 100-250 hit ratio ne kadar fazla olursa 250ye yaklaşdırır attackı buna örnek olarak düşük attack ratingli silahla bir moba bazen 2k vururken bazen 1.500 wurulur parry ise karşıdaki silahın attack aralıgını düşüge ceker 100-250 ise 100e dogru ceker kısacası işlevi wardır umaram anlata bilmişimdir

Bende böyle biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: trkr89

O ifadeleri ben öyle çevirmiyorum; onların asıl çevirisi zaten öyle.

SRO'da şu an "attack ratio" ve "parry ratio" diye ifade edilen şeylerin sizin de ifade ettiğiniz işleri gördüğünü ben de biliyorum; bilmekten ziyade inanmaya çalışıyorum. Fakat kendi örneğimde, ilk mesajda, belirttiğim gibi 750 birimlik oldukça yüksek bir değerle bile bir fark görmedim ben.

SRO'da bu iki ifade yanlış. İşlevi var mıdır yok mudur; bilemiyorum. Koydular ki herhalde var; gerçi ben farketmedim. Bence bunların yerine başka ifadeler kulanılsaydı daha yerinde olurdu.

EDIT: anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 15 Nisan 2010; 12:17:01 >

• pary ration değeri için karşı tarafın vurabileceği max damage değerini düşürür
    örnek C ekranına basınca Phy atak ve Mag atak değerlerini görebilirsin
    bu değerler 2 tanedir biri min biri max
    karşı tarafın pary ration değeri yüksek ise mine yakın damage vurabilirsin

ben bu şekil düşünüyorum mantıklı geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skill cooldown süreleri
    14 yıl önce açıldı
    support ve mana skill i
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: shruikan

Ben, SRO'daki "parry ratio" ve "hit/attack ratio" değerlerinin çalıştığını sanmıyorum.

Anlatayım;
    Benim RPG oyunu geçmişim SRO'dan ibaret değil. Bayağı bir RPG oynadım. Ve her oyun türünün kendine has bir lugatı vardır. Bu bağlamda baktığımızda;

anlamlarına gelmektedir. Ve sistemi düzgün çalışan bir RPG'de asla ve asla bütün vuruşlarınız isabetli olmaz. Muhakkak ıskaladığınız zamanlar olur. İşte; "hit ratio"nuz ne kadar yüksekse o kadar sık isabetli vuruş yaparsınız yani az ıskalarsınız. Ve yine "parry ratio"nuz ne kadar yüksekse size gelen saldırıları o kadar sık savuşturursunuz yani rakip ıskalar.

Şimdi SRO'ya baktığımızda, "Miss" (ıskalama) olgusu yoktur. Buradan hareketle de parry ratio ve hit ratio değerleri SRO'da "havada kalıyor"!

Sizin deyiminizle, hit ratio'nuz ne kadar yüksekse o kadar sıklıkla maksimum düzeyde vuruşlar yaparsınız.
    Elimde 10 degree Seal of Sun Bow var. +9. Silahın üzerindeki attack rating değeri (blue'lar ile yapılan artırımlarla birlikte) 361.
    Ve bildiğiniz üzere, Pacheon yapılandırmasına sahip bir karakter oyundaki en yüksek attack/hit ratio değerine sahip olur. Benim de, 100 lvl cap'inde, Pre-PLUS varken, blue hawk aktifken (tabi ki 12 lvl), pasif skill maksimum düzeydeyken ve bir de "hit scroll" (attack rating + %30) aktifken, karakterimin hit/attack ratio değeri, şu an tam olarak hatırlamıyorum; ama, yaklaşık 750 gibi bir değeri buluyordu.
    Ve ne kerametse benim vuruşlarım, hiç bir şekilde, daha sık aralıklarla maksimum vuruşlar haline gelmiyordu.

Buyur burdan yak.

Arkadaşlar bu arkaş yerden göğe kadar haklı parry raito ve hit ratio havada ben başka bir online oyun oynuyorum (wow).Ve oradaki hunter(Silkroad dilinde Bow) karekterler ıskalama şansı var çünkü her attığı tutan bir bow düşünelemez ama ne hikmetse sroda her attığı tutan bir karekter adam yakında normalde bow sıkamaz yakın dövüşmelerde bow nerey sıkacak onun yerine euda olduğu gibi dagger ve ya başka bir alet kullanması lazım
    birisi her attığını vuruyor birisde her atılanı damge olark yiyor =)bir de set FB die geçinirler

• SRO'da şu an "attack ratio" ve "parry ratio" diye ifade edilen şeylerin sizin de ifade ettiğiniz işleri gördüğünü ben de biliyorum; bilmekten ziyade inanmaya çalışıyorum. Fakat kendi örneğimde, ilk mesajda, belirttiğim gibi 750 birimlik oldukça yüksek bir değerle bile bir fark görmedim ben.

Fark var şöyleki silahin criti %100 tuttu diyelim her yaratıga critmi atacak hayır tabikide.Atakta öyle yüksek diye heryaratıga max mı vurcaz hayır ama ciddi oranda etkiliyor.
    Örnek her atısın crit vurması için gereken crit rakamı 50 ise bunun bize sadece 20(max crit kac oluyor bilmiyorum)sini karşılayacak müsade veriliyor yani silah max crit 20 gibi.Böyle bi sistem var bence parry atak ve crit için.
    critical için hesap yaparsan uydurmaca 20/50 dersen %40 yapar.Yani her atağın %40 sansla critical denk gelir.
    critical 1 olan silah içinde 1/50 dersen %2 sansla critical denk gelir.
    Dierleri içinde bu böyle bence ama işte max sınırını bilmiyoz.joymax böyle hesaplıyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3ddark -- 15 Nisan 2010; 17:27:09 >

• ya zaten biz ona bir şey demedikçe arkadaşım dediğimiz şey parry ratio ve hit ratio deiğin gibi dier özellikler çalışabilir bi r phy atack veya mag atack etkiler crti etkiler atack rating etkiler buraada söz konusu olan sabit bir vurması yani Bowcular hiç ıskalamazlar mı illaki adamın yerine gitmek zorundamı ? buarada kastedilen özellik bu yüksek olan normal vursun ama en kötü bowcu bile isabetli vurursa işimiz var
  • Bu damage farkları çok çok belli olmuyor.
  • lan gene silinmiş mesajlar
  • iFeell konuşmanı düzelt forumda "lan,Sie" gibi lisan ile konuşmak uygunsuzdur.. Bunu daha nazik bir şekilde dile getir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeeL

lan gene silinmiş mesajlar

Ne o? Komikliği biraz daha ileri götürüp, bu sefer de super mario şakası mı yapmıştın?

EDIT: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 15 Nisan 2010; 19:06:06 >
  • Özür dilerim, bu 2. mesajı yanlışlıkla gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 15 Nisan 2010; 19:06:49 >
  • Bazı arkadaşlar critical yemenin parry ratio'ya bağlı olduğunu sanıyor.. Bi alakası yok.
  • Bu akşam oyuna girebilirsem (malum haftasonu yoğunluğu) attack rating'le alakalı bir deneme yapayım, hatta pre'si olan arkadaşlar girme derdi olmadıkları için daha rahat bir deneme yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hılmı

ya zaten biz ona bir şey demedikçe arkadaşım dediğimiz şey parry ratio ve hit ratio deiğin gibi dier özellikler çalışabilir bi r phy atack veya mag atack etkiler crti etkiler atack rating etkiler buraada söz konusu olan sabit bir vurması yani Bowcular hiç ıskalamazlar mı illaki adamın yerine gitmek zorundamı ? buarada kastedilen özellik bu yüksek olan normal vursun ama en kötü bowcu bile isabetli vurursa işimiz var

Ben pek bişe anlayamadım bu yazdıklarından
  • quote:

Orijinalden alıntı: hılmı

ya zaten biz ona bir şey demedikçe arkadaşım dediğimiz şey parry ratio ve hit ratio deiğin gibi dier özellikler çalışabilir bi r phy atack veya mag atack etkiler crti etkiler atack rating etkiler buraada söz konusu olan sabit bir vurması yani Bowcular hiç ıskalamazlar mı illaki adamın yerine gitmek zorundamı ? buarada kastedilen özellik bu yüksek olan normal vursun ama en kötü bowcu bile isabetli vurursa işimiz var

kardeşim baya bi anlatım bozukluğu yapmışsın ve dediklerindende bi mantık çıkaramadım

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Ben, SRO'daki "parry ratio" ve "hit/attack ratio" değerlerinin çalıştığını sanmıyorum.

Anlatayım;

Buyur burdan yak.

EDIT: Şayet, bu mesaja cevaben bir şeyler yazacaksanız, lütfen bir dayanak noktası göstererek yazın. Hiç yok yere, ukala bir tavra bürünerek yazılmış mesajlarla uğraştırmayın beni. Benim bilgi düzeyime laf atmak yerine, kendi bildiklerinize bir daha göz gezdirin.

sana kesinlikle katılıyorum.silkroad hariç çoğu rpg oyunda bu terimler oyunun nerdeyse temelini oluşturur ama silkroad da miss bile yok.

örneğin diablo II rpg tarzını temel taşlarındandır ve örnek alınan bi oyundur ve burda ilk levellarda vurdugunuz 5 taneden 4ünü ıskalarsınız.max levela gelen item kasmış bi karakter bile 5 vuruşundan en az 1ini yine ıskalar ki olması gereken de böyledir bence..

silkroadda miss olayının olmaması bu kavramları da boşluğa çıkartıp yeni yorumlara açık hale getiriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerberuss blaze -- 16 Nisan 2010; 15:25:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.