Şimdi Ara

armor penetration, kavramı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rune alicam da, bayadır kafama takılan bi olay cereyan etti

normal armor runesi ile armor penetration runesi arasındaki fark ne

ayni şekil magic penetration'da da gecerli , bu kavramları açık bi şekilde acıklıcak varmı

ayriyetten bu armor, sadece p.def mi magic armor'da veriyo mu ?

ps. arkadasa sordum msnden eski wowcu-dotacı anlatmaya calıstı ama anlayamadım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TehRedFlag -- 16 Eylül 2010; 19:27:18 >

• Armor penetration runeleri her vuruşunda karşıdakinin belirli bi miktardaki armorunu yok sayıyo.Örneğin 16 armor penetration varsa vurdukların karşıdakinin 16 armorunu yok sayıyo ve ona göre damage vuruyo.
  • en basit bicimde armor rune si senin armorunu artırır

armor penetration ise atak yaptıgın rakibinin armorunu penetre eder.yani orda yazan rakam kadar armoru yok sayar

ornek olarak

100 armor la basladın 2 armor weren bi runeyle armorun 102 olur

2 armor penetration weren bi itemle atak yaptıgın 100 armorlu biirne 98 armorluymus gibi damage werirsin =)

surcu lisan ettiysek affola =)
  • Benimde bir sorum var Rune İle Max Kac Armor Penetration yapilabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenzen

Benimde bir sorum var Rune İle Max Kac Armor Penetration yapilabiliyor?

Tier 3 runelar ile 29 , çünkü armor penetration sadece mark (kırmızı) ve quin(mor) runelar olarak satılıyor.
  • gayet iyi bir oran, 6 masterylerden geliyor
    35 armor penet.
    ilk levellerda zaten herkesin 35-40 civarı olur armoru, bu sayede bayağı arttırırsınız vuruş gücünüzü
  • Pekii 20 armo pene olan biri 10 armoru olan birine + 10damage mi vurur yoksa 20 mi vurur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skill cooldown süreleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Madem bu kadar soru var o zaman şöyle teorisel olarak açıklayalım... İşin asıl formülü şu şekildedir.

% Dmg reduction = X / (X + 100)

Burada ki X armorumuz oluyor veya karşıdaki kişinin armoru. Şimdi bizim atağımız 100, karşıdaki kişinin ise armoru 50 diyelim. Yani karşıdaki kişi formüler göre 50/150 den 1/3 yani %33 Damage reduction demektir. Bu da kişiye 100 atak ile saldırırsak vereceğimiz Damage 67 anlamına gelir. Peki şimdi asıl kısım olan penetration bölümüne gelelim eğer burası anlaşıldı ise. Aynı değerlere birde bizim 30 armor penetration değerimizi ekliyelim. Yani 50-30=20 den 20/120 = 1/6 oda 16,6 (Düz hesap 17 diyelim) %17 damage reduction demektir. Buda kişiye 100 atak ile saldırırsak 83 Dmg verebileceğimiz anlamına gelir. Umarım anlaşılmıştır. Bugünlük ders bu kadar dağılabilirsiniz

Aynı şeyler magic penetration içinde geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

Pekii 20 armo pene olan biri 10 armoru olan birine + 10damage mi vurur yoksa 20 mi vurur ?

Armor penetration 0 ın altına inmez. %100 vurursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metoneto85

quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

Pekii 20 armo pene olan biri 10 armoru olan birine + 10damage mi vurur yoksa 20 mi vurur ?

Armor penetration 0 ın altına inmez. %100 vurursun.

Şimdi hayır iner felan diyen olabilir diye yazim dedim

Penetration ile Reduction farklı şeylerdir. Penetration rune, mastery, ve last whisper, void stuff gibi itemler ile gelir ve sadece hero ya özeldir. yani herhangi birinde 30 armor var ve sizde 35 armor penetration var ise (rune + mastry 35 oluyor) penetration 0 ın altına inmeyeceğinden siz ona %100 vurursunuz.

Reduction Black Claver gibi itelemlerle gelir ve karşı tarafın armorunu düşürdüğünüz için siz ve takım arkadaşlarınız da fazla hasar verir. Diyelimki bir hero da 30 armor var ve siz de Black Claver ile ona ardarda 5 kere attack verdiğniz (normal attack), rakibin armoru 30-5x12=-30 olur, siz ve takım arkadaşlarınız ona %123 fiziksel hasar verirsiniz.

• sanırım shene armor pentration iyi gidio ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekka -- 2 Ekim 2010; 20:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiwaly

Madem bu kadar soru var o zaman şöyle teorisel olarak açıklayalım... İşin asıl formülü şu şekildedir.

% Dmg reduction = X / (X + 100)

Burada ki X armorumuz oluyor veya karşıdaki kişinin armoru. Şimdi bizim atağımız 100, karşıdaki kişinin ise armoru 50 diyelim. Yani karşıdaki kişi formüler göre 50/150 den 1/3 yani %33 Damage reduction demektir. Bu da kişiye 100 atak ile saldırırsak vereceğimiz Damage 67 anlamına gelir. Peki şimdi asıl kısım olan penetration bölümüne gelelim eğer burası anlaşıldı ise. Aynı değerlere birde bizim 30 armor penetration değerimizi ekliyelim. Yani 50-30=20 den 20/120 = 1/6 oda 16,6 (Düz hesap 17 diyelim) %17 damage reduction demektir. Buda kişiye 100 atak ile saldırırsak 83 Dmg verebileceğimiz anlamına gelir. Umarım anlaşılmıştır. Bugünlük ders bu kadar dağılabilirsiniz

Aynı şeyler magic penetration içinde geçerlidir.

harika anlatim,biliyordum ama hesaplama işinide ögrendigim iyi oldu teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mekka

sanırım shene armor pentration iyi gidio ?

Hiç sanmıyorum. Bir tank'a armor penetration nasıl iyi gidebilir ki? Armor penet. DPS herolarda güzel oluyor genelde. Shen'e en iyi uyan item bence Sunfire Cape.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHXS

quote:

Orijinalden alıntı: russell26

amk ne lan. senin yediğin fiziksel hasarları engeller azaltır olay bu.la google translate diye bir şey var.yaz türkçe karşılığı gelsin.iq nun da min. 50 olduğunu varsayarsak rahatlıkla olayı kavrayabilirsin.

Max. 50 olcaktı o herhalde.

olabilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: galatyus

amk armor ne işe yarıyor acil cevap verin

el salla şikayet düğmesine
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmed1459

quote:

mahalle arkadaşların yok burda lütfen daha seviyeli konuş

süt kuzusu

kendim için demiyorum burda o kelimelerden rahatsız olan kişiler çıkabilir ve zaten burası özel bi konuşma yeri değil herkez okuyor şahsen rahatsız olmadım olanlar olabilir dikkat etmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mahalle arkadaşların yok burda lütfen daha seviyeli konuş

süt kuzusu

kendim için demiyorum burda o kelimelerden rahatsız olan kişiler çıkabilir ve zaten burası özel bi konuşma yeri değil herkez okuyor şahsen rahatsız olmadım olanlar olabilir dikkat etmelisin

Tamam adamım

• ilkokullu alert!
  • sen %40 armor penetration a sahipsen ve karşındakinin (saldıracağın kişinin) 100 armoru varsa, onun 40 armorunu siliyor. yüzde 40 ını yani. en basit anlatımı bu

20 armoru varsa 12 armoru var gibi oluyor mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok---

Armor penetration runeleri her vuruşunda karşıdakinin belirli bi miktardaki armorunu yok sayıyo.Örneğin 16 armor penetration varsa vurdukların karşıdakinin 16 armorunu yok sayıyo ve ona göre damage vuruyo.

Müdür acaba Yorick için ar.Pen yerine dmg koysak daha mı iyi olur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.