|
HIV pozitif tanısı aldım (HIV hakkında herşey) (2. sayfa)
-
-
Et ete değecek hocam işin kuralı bu
Atın ölümü arpadan olsun :)) -
hocam sen şimdi 5 yıl boyunca bilmiyormuşsun, ee bu şimdi ilişkiye girdiğin ama hiv olmayan kişileri hiv yaptın demek olmuyor mu?
-
Bilmiyorum her iki cinsle de ilişkim oldu bisexualim hangisinden kaptım bilmiyorum
-
Allah yardımcın olsun kardeşim...
-
Malesef evet. Belki bana bulaştıran da hiv+ olduğunu bilmiyordu. Kim bilir..
-
eyvallah teşekkür ederim herşey kontrol altında tek sıkıntı ömür boyu bir ilaca bağlı olmak işte. Yapcak bişey yok
-
kimden kaptığın belli kardesim gecmis olsun -
Allah şifa versin…
-
Arkadaşlar en sık bulaş senaryosu erkek erkeğe anal ilişki ile olur, anüs etrafı kılcallar itme-çekme kuvvetleri ile kanar virüs kapılır. En zor bulaş yolu ise kadından erkeğe vajinal ilişki iledir. Virüsün erkeğe bulaşması için uzun bir yol kat etmesi gerekir -o sırada işer hepsini atabilir vs.- tabii kadına ise direkt içeri akıtılan sperm, sıvılar vs. daha kolay geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurnaci -- 17 Mayıs 2023; 23:4:22 > -
Umarım ilişkiye girdiğin herkese ulaşabilir ve test olmaları gerektiğini iletebilirsin. Çok geçmiş olsun.
-
Hocam, giver mısınız diğer türlü icraatte? -
Hayır
-
bu kadar aç gözlülük olmaz ki, hem erkekten hem kadından.
-
Ulaşabildiklerime söyleyeceğim ama son yıllarda daha dikkatliydim çoğunlukla korunduk ama arada kaçak oldu işte. Tedaviye başlayıp negatife dönene kadar korunarak dahi cinsel ilişkiye girmeyeceğim.
-
Bu doğru ama heteroseksüel kadın ve erkeklerde bu virüsü taşıyan pek çok kişiyle sosyal medya üzerinden tanıştım.
-
Tekrardan çok geçmiş olsun. Eğer ki psikolojik olarak desteğe ihtiyaç duyarsan çeşitli dernek ve topluluklar var onlarla görüşebilirsin, bu platforma nazaran çok daha doğru ve sağlıklı bir şekilde sana yardımcı olabilirler. Ayrıca özel olarak bana da yazabilirsin, elimden geldiğince bu süreci rahat atlatman için dinleyebilirim seni. Ve unutma bu durumu yaşayan ilk insan değilsin, son da olmayacaksın.
-
Çok teşekkür ederim hocam zaten buraya destek almak için değil biraz içimi dökmek ve varsa forumda bu tür şeyleri merak eden bilgi vermek maksatlı açtım. Pozitif Yaşam Derneği ile irtibat halindeyim yakında Kadıköy’deki yerlerinde yüzyüze görüşme yapacağım henüz gerçek hayatta birebir hiv+ kişilerle etkileşime girmedim insan ihtiyaç duyuyor gidip bir kafa dağıtmak iyi gelecek :) herhangi bir korkum yok bu virüs artık kontrol altında. Ama buradan yine uyarı yapayım nasıl olsa ilacı var salla gitsin et ete değsin diye bir cehalete kapılmayın, unutmayın ki bu aynı zamanda toplum sağlığını da tehdit eden bir konu. Ömür boyu hergün ilaç almak, arada bir kan tahlilleri yaptırmak için hastanenin yollarını tutumak mı yoksa hiç böyle dertlerinin olmaması mı daha iyi? Bu yüzden herkesten çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Birkaç sene sonra hatırlamayacağınız bir sex için ömür boyu bir boyunduruğa girmeye değmez arkadaşlar. Korunun, korunun, korunun.
-
Öncelikle çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi tedavi konusunda son yıllarda çok ilerlendi. Eskiden bir avuç dolusu hap yutulurken artık çok daha az ve etkili tedaviler mevcut. Bazı yorumlar çok garip ya da komik doğru kelimeyi bulamadım. Toplumun pek bilinçli olmadığı, asla benim başıma gelmem dediği bir konu ama çok da öyle değil. Özellikle gençlik zamanında. Verdiğiniz bilgiler bu konuda bilgisi olmayanlar için çok değerli, hatta son mesajınızdaki önerilerini ilk mesaja da ekleyebilirsin. Tekrar çok geçmiş olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X