Şimdi Ara

HIV pozitif tanısı aldım (HIV hakkında herşey)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
22.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçen ay bazı kaşıntı ve cilt sorunları ile doktora gittim doktorum durumdan şüphelendi bazı kan testleri yaptırttı hemen ertesi günü hem sifiliz, hem hiv pozitif olduğumu öğrendim. Haftada bir olmak üzere toplamda 3 dozluk penisilin grubu bir antibiyotik olan deposilin vurularak sifiliz tedavim başarıyla bitti fakat hiv tedavim ömür boyu sürecek. Bu günlerde doktorlarım bana en uygun ilacın hangisi olduğunu belirleme aşamasındalar önümüzdeki hafta içerisinde bana uygun görülen ilaçla ömür boyu sürecek olan tedaviye başlayacağım. Tahliller neticesinde Cd4 163’e düşmüş yani bağışıklığım epey zayıflamış 5 yıldan fazladır hiv enfeksiyonum varmış ve farkında değilmişim.

gelelim iyi habere; uygun ilaçlarla, bu bazı kişilerde tek bir ilaç bazılarında ikili kombinasyon ile düzenli kullanıldığında virüs her ne kadar vücuttan tamamen atılamasa da birkaç ay içerisinde kontrol altına alınarak çok düşük seviyelere geriliyor hiçbir sorun yaşamadan gayet sağlıklı bir şekilde hayata devam edebiliyoruz. Bağışıklık sistemi 1 yıl içerisinde kendini toparlıyor ve cinsel yolla bulaşıcılığı ortadan kalkıyor. Hiv ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 18 Mayıs 2023; 9:18:23 >

• Allah şifa versin…
  • eğer hiv bulaşmışsa ve aradan enaz 1-2 ay gibi süre geçmişse...

antihiv testini ne zaman yaptırırsan yaptır her seferinde pozitif mi çıkıyor?

• En büyük korkum. Önlem almadın mı? Ben de bazen bazılarıyla tanışıyorum. Kondom istemiyorlar. Direkt uzak duruyorum öyle insanlardan.

• Şifa dileyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Hiv’in kesin tedavisi ile ilgili çalışmalar sürüyor, 2030’a kadar çok daha iyi bir seviyeye gelmesi bekleniyor fakat şuanki haliyle bile Hiv ölümcül bir virüs olmaktan çoktan çıktı. Dünya sağlık örgütü 1990’lı yıllarda gelişen tedavi yöntemleri ve başarılı ilaçlar sayesinde Hiv’i ölümcül hastalıklar kategorisinden çıkartarak sıradan kronik rahatsızlıklar sınıfına aldı. Bu tanıyı alan bireyler; korkmayın herşey kontrol altında.
  • silence999 S kullanıcısına yanıt

şüpheli temastan en az 3 ay sonra test yaptırın, bu süreçte virüs kanda saptanamayabiliyor.

• scientia kullanıcısına yanıt

Malesef dostum. Zamanında yapmış olduğumuz ihmalkarlığımızın bedeli ömür boyu ilaç tedavisiyle sonuçlandı. Kesinlikle ve kesinlikle asla korunmasız cinsel ilişkiye girmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0ADA69E37

şüpheli temastan en az 3 ay sonra test yaptırın, bu süreçte virüs kanda saptanamayabiliyor.

tamam diyelim testi 6 ay sonra 1 yıl sonra 7 yıl sonra 10 yıl sonra yaptırsan.. tedavi olmasan hep pozitif çıkar mı bunu soruyorum.

• Bilmeyenler için;
    Hiv aynı ortamda bulunmakla, aynı havayı solumakla, beraber yatmakla, aynı kap kaşıktan yemek yemek birşeyler içmekle, öpüşmekle, sarılmakla, tokalaşmakla hiçbir şekilde bulaşmaz! Hatta Öpüşmek, sevişmek, oral sex gibi cinsel birleşme olmadan yaşanan cinsel deneyimlerle bile bulaşmaz! Bulaş için cinsel birleşme şarttır. Bir de kan aktarımı yoluyla bulaşır onun dışında hiçbir yolla bulaşmaz. Bu yüzden hiv pozitif birini gördüğünüzde hastalık yayan öcü görmüş gibi davranmamalısınız. Sadece bu saydığım iki uç senaryoda bulaşabilir! Eğer bu hiv pozitif kişisi en az 6 aydır ilaç tedavisi görüyor ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanıyorsa korunmasız cinsel ilişkiye girseniz dahi bulaşmaz çünkü Hiv ilaçları sandığınızdan çok daha etkili. Bu başlık aynı zamanda Hiv ile ilgili bilgilendirme başlığı olsun.
  • Kiminle yaptın

ilaç tedavisine başlandığında birkaç ay içerisinde test yaptırdığınızda kanınızda saptanamayacak seviyelere düşerek negatife dönüyor. Ama ilaçların kullanımı aksatılır veya bırakılırsa o zaman virüs vücutta çoğalmaya başlayabilir ve mevcut ilaca karşı direnç kazanabilir. Bu sefer daha fazla ve daha agresif ilaçların kullanımı gerekebilir.

• dostum ilaç falan değil başka bişey soruyorum.

bak daha düz anlatayım.

kızın biriyle yaptın virüsü kaptın ama haberin yok. o şekilde yaşamaya devam ederken hiçbir tedavi olmazken X kadar bir süre geçti ve sonunda antihiv testi oldun diyelim..

X > 3 ay ise ve X ne olursa olsun isterse 10 yıl olsun 15 yıl olsun ne olursa olsun.. antihiv testi sonucu pozitif mi çıkar? anti hiv testi 3 ay sonra yapılmışsa yeterli midir? başka teste gerek varmıdır?

Hocam dediğim gibi hiv vücuda bulaştığında yaklaşık olarak 3 ay içerisinde yaptırdığın testler büyük ihtimalle yanıltıcı olarak negatif çıkacaktır. Daha sağlıklı ve doğru netice için 3 aydan fazla zaman geçmelidir. Şüpheli birliktelikten 3 ay veya daha uzun bir zaman sonra test yaptırdığında sonuç daima pozitif çıkacaktır.

bazen yalancı pozitiflik durumu olabiliyor onun için ilk hiv testin pozitif çıkarsa bunun doğrulanması için birkaç tüp daha kan alınarak daha detaylı bir teste sokularak doğrulanması gerekiyor çünkü bazen başka tip daha basit virüsler bile yanıltıcı hiv pozitif sonuç gösterebiliyor işte buna yalancı pozitiflik deniyor bunun netleşmesi için 2. Kez doğrulama testi gerekiyor. Onda da pozitif çıkarsa artık kesin olarak Hiv pozitifsin demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 17 Mayıs 2023; 19:48:6 >
  • teşekkürler size de acil şifalar dilerim. biraz daha bilgi verebilirsen memnun olurum. örneğin şüphelendiğin ilişkide kadının uyruğu-yaşı gibi bilgileri verebilir misin?

Gerçekten bilmiyorum malesef çok fazla korunmasız cinsel birlikteliğim oldu :( Aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz mümkün olabildiğince yanıtlamaya çalışırım çok fazla şahsi olmadığı müddetçe.

• Geçmiş olsun, umarım en yakın süreçte sağlığına kavuşursun. Bende hpv kapmıştım ne yazıkki :/
  • Lxde kullanıcısına yanıt

Size de çok geçmiş olsun. Siğil oluştu mu sizde? Nasıl öğrendiniz?

• çok geçmiş olsun. kaşıntı nasıldı belirli bir bölgede yara şeklinde miydi? mantar gibi miydi yoksa vücudun belirli bölgelerinde miydi? ve başka belirtileniriz de var mıydı.

• buncayilsenle kullanıcısına yanıt

Kaşıntı vücudumun hemen hemen her yerinde ara ara oluyor ama diz altı iki bacakta çok daha şiddetli oluyor hatta kaşımaktan yara ettim. Dün doktorum cildiyeye yönlendirdi tüm vücuda günde 1 kez olmak üzere losyon, sadece kaşınan yere günde 1 kez krem, bir de hap verdi. Dünden beri kaşıntılar azaldı. Bağışıklık yetmezlik sebebiyle bu kaşıntıların olması normalmiş ilaç tedavisine başlandıktan sonra kendiliğinden geçiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 17 Mayıs 2023; 21:5:21 >
  • paralı ablalardanmı kaptın öüdür

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.