Merhaba biz eskiden beri Türk Telekom kullanmaktayız. Son bi kaç dışında 16mbit hızı sorunsuz aldık. Arızalar nedeniyle caddeden eve gelen kablonun direğine kadar değişim oldu 16mbit hızı almaya kopmalar olmamaya başladı. Bir yıl kadar taahhüt var. Fiber neredeye baktığımda bölgede Hipernet alabileceğim yazıyor. Turknetten alabileceğim hıza bakıncada 16 gösteriyor. Aradım konuştuk yakın bir fiyata 35 mbit 50gb kotalı tarife söylediler. Eskidende kotalıydı akn kalkınca kota aşsamda hızım düşmüyor dün bi daha aralıklarında kota dolunca hızımın düşeceğini söylemişler. Böyle bir şey mümkün mü acaba benim görüştüğümdede hızımın düşme durumunun olmadığını benim eski kampanyadan devam ettiğimden aynı kalacağını söylemişlerdi. Sizce durum ne olur acaba tip 7 denilen kutuya 200 metreden az uzağım kutunun üzerinde fiber yazıyor tam anlamıyorum bu işten. Müstakil evde oturuyoruz direkten siyah eski kablo geliyor. Ev içinde cat6 kablo var. Yeni modem olarakda Asus N17u modemini almayı planlıyorum. Hızımı artırmaları için arasam mı kota dolunca eski hıza döneceğimi söylemişler biriside olmaz demiş yüzde elli ihtimalim gibi.
Şuan ki hız değerlerimde bunlar:
1- Hattınız mükemmel 90-100Mbps kaldıracak sinyal gücünde
2- Şuan Türknet'de AKN'li paket yok, tamamen sınırsız özgür iletişim paketi var. ( Hangi sağlayıcı kotalı paket önerip hızın düşer demiş anlamadım böyle bir şey Türknet'te yok, Telekom ise kendi kafasına göre yapabilir kota bitince net kesilir.)
3- Asus N17 gayet iyi bir modem yüksek hız için vdsl modem almanız şart.
4-Hattınızı İptal ettirmeden taşıma işlemi yaparsanız port ve kurulum gibi sorunlar yaşamazsınız.
Benim paketim 16 mbit kadar 150 gb kotalıydı 2yıl taahhütlü 2019 girince akn sınırsız oldu 35 mbit çıkarmak istiyorum kotasız olursa ikiye katlıyor tarife işte sıkıntı bu 50 gb kotadan sonra hız düşer mi düşmez mi böyle paket değişikliğine giden olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme