Şimdi Ara

HIZ (KB) SINIRLAMASI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birinin benim üzerimden (1024 kb adsl) giden interneti 256 kb ını kullanmasını nasıl sağlayabilirim? net limiter diye program varmış işime yarar mı?

• netlimiteri hangi makinada sınırlama yapacaksanız o makinaya kurmanız lazım.
  • o mümkün değil..
    şimdi hiyerarşi şöyle ;
    1.modemden gelen data kablosunu kendi bilgisayarıma takıyorum
    2.kendi bilgisayarımda bulunan 2. ethernet kartından çıkan kabloyuda swtiche takıyorum
    3. sonra kim internet kullanmak istiyorsa o switch e kablosunu takıp kullanıyor.
    ben kendime öyle bi program kurmalıyım ki belirlediğim( yani switch e giden kablonun takılı olduğu) ethernet kartına giden data bana gelen hızın(1024) 4te 1i kadar olacak (256 kb). yani benim haricimde kimse 1024 ü tam kapasite kullanamıyacak..
  • internet sizin bilgisayarınızın üstünden geçiyorsa iş daha kolay switch'e bağlı ethernetiniz üzerinde kısıtlamalar getirrebilirsiniz ama netlimiterin böyle bir özelliği var mı bilmiyorum, indirip bir test edin isterseniz. birde "Internet Access Controller" adında bir program buna benzer iş yapıyordu sanırım.
  • ethernet üzerinde kısıtlamalar getirebilirsiniz demişsiniz. ben winxp işletim sistemi kullanıyorum. 256 k ya denkgelecek şekilde nereden nasıl kısıtlarım?
    birde belki alakasız bulabilirsiniz ama başka bir sorum olacaktı. windows 2000 exchange serverda bu kısıtlama varmı kullanıcılar üzerinde?
  • bilen varmı ?
  • bu ismini verdiğim programlar aracılığı ile olabilir. internet access controller veya netlimiter ama netlimiterin böyle bir özelliği varmı emin değilim.

exchange server ile internet trafiğini denetleyemezsiniz. exchange'nin amacı farklıdır. anca isa server ile bu işi yaparsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload Hızı 0
    3 yıl önce açıldı
    İŞLEMCİ HIZ SINIRLAMA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baslat>Calıstır>gpedit.msc
    Ordan yonetim sablonları > ağ > Qos Paket Zamanlayıcısı > Ayrılabilir bant Genişliği
    Ordaki ban genişliği sınırı % değerinden kac verirsen net hızından kesecektir.
    Yardımcı olduysam ne mutlu bana
  • teşekkürler deniycem şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.