Şimdi Ara

Hız Normal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ttnet 16mbps paket kullanıyorum.Ulaşabilir hız neredeyse 20mbps ama benim aldığım hız 8mbpsden biraz fazla.Aylardır hiç değişmiyor bu değerler.Normal midir? Adil kullanım kotasını da aşmadım.(Dün gece 12den beri indirme yapsam bile bu hızla aşamam.)
    Resim açılmazsa
    -------------------------Gelen--- Giden
    ADSL Hızı(Kb/s):--9213 ------796
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s):19708--886
    SNR Sınırı (dB):------12.6 ----16.9
    Hat Zayıflaması(dB): 11.5-----4.7
    Güç (dB): ---------------19.4-------12.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 1 Ağustos 2015; 18:18:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• müşteri hizmetlerini aradığında ne diyorlar?
    hızını 9mbs sabitlemişler arayıp artırmalarını isteyebilirsin.

modem ayarlarını kurcalayıp adsl modu 'ndaki ayarları oynamadıysan hızını alabileceğin en yüksek ayara yükseltirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köse Mihal -- 2 Ağustos 2015; 1:14:59 >
  • Arkadaşlar, aboneliğim 1-8 Mbit iken 1,5-4 Mbit ten fazla hız alamadığımızdan 8-18 Mbit e çıkarttık.
    Normalde 3 aydır 12 Mbit alıyorken, ayın 27 sinde AKK sebebiyle 3 Mbite düştü hızım.
    Ancak 1 Agustos ta hızım tekrar 12 Mbit yerine 6 Mbit oldu. MHizmetleri DNS kontrolu vs, hattınızda sorun
    var dedi. Tatmin olmadım çünkü 3-5 gine kadar bir sorun olmayan hattımdan 20 MBit almışlığım da
    olmuştu öncesinde. Modem değerlerime bakacak olusanız AKK siz 6 Mbit normalmi sizcede?
    Selamlar,

Hız Normal Mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Köse Mihal

müşteri hizmetlerini aradığında ne diyorlar?
    hızını 9mbs sabitlemişler arayıp artırmalarını isteyebilirsin.

modem ayarlarını kurcalayıp adsl modu 'ndaki ayarları oynamadıysan hızını alabileceğin en yüksek ayara yükseltirler.

Peki sebebi nedir.Hat yetmiyor diye sabitlemezler mi normalde? Hat yaklaşık 19mbps yi kaldırabiliyormuş.Kesin modem bozuktur . Bizden daha kötü durumda olan kullanıcılar ne yapsın? (ttnetin ünlü yanıtları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 2 Ağustos 2015; 19:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufit

Arkadaşlar, aboneliğim 1-8 Mbit iken 1,5-4 Mbit ten fazla hız alamadığımızdan 8-18 Mbit e çıkarttık.
    Normalde 3 aydır 12 Mbit alıyorken, ayın 27 sinde AKK sebebiyle 3 Mbite düştü hızım.
    Ancak 1 Agustos ta hızım tekrar 12 Mbit yerine 6 Mbit oldu. MHizmetleri DNS kontrolu vs, hattınızda sorun
    var dedi. Tatmin olmadım çünkü 3-5 gine kadar bir sorun olmayan hattımdan 20 MBit almışlığım da
    olmuştu öncesinde. Modem değerlerime bakacak olusanız AKK siz 6 Mbit normalmi sizcede?
    Selamlar,

Hız Normal Mi?

6 değil yaklaşık 8 mbps görünüyor size verilen hız. Sizin zayıflamayla aldığınız hız 6 mbpsdir.(hız testi size verilen hızı değil sizin aldığınız hızı gösterir.Bu değerin size söylenenden 2-3 mbps az olması normaldir.Modemden bakılanın size söylenilenle aynı olmalıdır.Normalde ttnetin altyapı yetmeyen yerlere veremeyecekleri hızları satmaması lazım ama satıyorlar.)Şu anda gerçekten hattınız 12 mbpsyi desteklemiyor.Hat yaklaşık 9.5 mbps destekliyor.Yine de size yaklaşık 8mbps yerine 9.5 mbps vermeleri gerek.Böylece hız testinde hızınızın 7.5 -8 mbps olması gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.