Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
20.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düz viteste pek verimli çalışmıyor vites değiştirdikten sonra bence olmasa da olur
  • Uzun yolda bizim araçta yakıt tüketimine etkisi çok büyük.Normal kullanımda 14 litreleri geçerken tüketim 120 km sabitlediğimiz zaman 10 litrede kalıyor.Araç 7.45i 2005 model.Daha önce kullandığımız,normal() araçlarda tüketime etkisi max 1lt gibi oluyordu sadece dinlenmek için kullanıyorduk.
  • Konfor ve yakıt olarak mükemmel bir teknoloji. Ama insanın arabayla olan bağını ve dikkatini zayıflatıyor. 10 dk sonra evde kanepede oturuyomuş gibi oluyorum şahsen. Hiç araba kullanıyor hissi almıyorum cc ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin

Konfor ve yakıt olarak mükemmel bir teknoloji. Ama insanın arabayla olan bağını ve dikkatini zayıflatıyor. 10 dk sonra evde kanepede oturuyomuş gibi oluyorum şahsen. Hiç araba kullanıyor hissi almıyorum cc ile.

Katiliyorum. Saldikca saliyiyorum kendimi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Düz viteste pek verimli çalışmıyor vites değiştirdikten sonra bence olmasa da olur

aynen çok düz yollarda nispeten avantajlı yukarda yazdığım gibi.

• Sürekli CC ile gitmek,

Rehavete neden oluyor,

Uyuşma ve uyku isteği başlıyor ,

Normal sürüş esnasında , yorulduğumuz zaman ,

Rehavet anına kadar kullanılmalı,

Sürekli CC kullanmak tehlikeli...

Yemek deki TUZ gibi,

Çok katarsak hasta oluruz , olmazsa yemeğin tadı çıkmaz,

CC bence gerekli , ama kullanma süresini iyi dozajlamak gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 8 Haziran 2017; 9:56:32 >
  • önceki manuel arabamda çok zevk alıyordum ccden fakat şimdi otomatik corsa en ufak zorlanmada vites düşürüyor bu da yakıt tüketimini artırdığından kullanasım gelmiyor.
  • Bir türlü alışamadım şu hız sabitleyiciye. 3-5 dk sonra sıkılmaya başlıyorum.
  • van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Corolla dizel otomatik kullanıyorum,

Aracımda Yok CC ,

En çok şehirler arası yollarda ihtiyaç duyuyorum,

Hız sınırınızdan bölünmüş yollar var,

50 sınır koymuşlar...

Bu yollarda radara girmemek için CC kullanmak gerekli ,

Unutunca ayak gaza gidiyor ve ceza geliyor

• 40.000 km 30 u uzun yol CC dir çok rahat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük konfor. Daha önceki araçlarımda hep vardı, son arabamada limitör var sabitleyici yok(A4b9) ne halt etmeye böyle bir şey yapmışlar anlamak mümkün değil.

Eşimin aracıyla uzun yol yaptım(Nissan Juke), onda cruze control var, dünya varmış dedim valla. Döner dönmez araca taktıracağım cruze control.

• passatta ve grand cherokee de vardi bmw aldim cruise yok grand cherokee ninkide bozuldu ne yalan soyleyim cok ariyorum eksikligini bmw deki limitorle avunuyoruz radar konusunda ise yariyor ama uzun yolda ....
  • CC harika. İş için dacia dokker kullaniyoruz malesef bunda yok takabileni de bulamadım.

Bir keresinde araç kaporta tamirindeyken sigortadan ikame olarak manual vites peug 301 verdiler onda standart donanım olarak var. Ayni gunde ist Tekirdağ keşan edirne tem den geri istanbul yolunu geneli CC ile yaptım gram yorulmadim. Tadi damagimda kaldı.

Bu arada ACC diye birşey varki o dahada süper bence. Kullanmadım hic ama sehiricinde de çalışıyor.

Dokker için takan yer bilen varsa haber verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 10 Haziran 2017; 11:33:14 >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    54 kere (-) butonuna tıklatarak rekor kıran kardeşim , sana da merhaba

• Sürekli kullanmam. Uzun yolda saatte bir 10 dk ayaklarımı dinlendirmek için kullanıyorum. Bu açıdan gerekli bence.

• cbascan kullanıcısına yanıt
    Dinlenmek için gerekli bir özellik,

Uzun süre kullanılınca dikkat dağıtıyor gibi geliyor bana ,

Dediğiniz gibi , kısa süreli CC kullanımı bizi dinlendirir

• Yazın izin için bir günde 1.200 km yol gidiyorum. Bu yolun yarısı otoban 3 şerit, diğer yarısı bölünmüş yol 2 şerit. Uzun süreli yolculuklarda hem konfor hemde yakıt tasarrufu için çok gerekli. Aldığım araçlarda olmazsa olmaz donanımdır benim için.

• Benim gibi solak adamsanız hepten lazım. Sağ ayağım kuvvetsiz olduğu için gaza sürekli basarken çok çabuk yoruluyor. Cc ye aldığım zaman ayağımı frene en yakın yere konumlandiriyorum o şekilde yoluma devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hipersonic

Benim gibi solak adamsanız hepten lazım. Sağ ayağım kuvvetsiz olduğu için gaza sürekli basarken çok çabuk yoruluyor. Cc ye aldığım zaman ayağımı frene en yakın yere konumlandiriyorum o şekilde yoluma devam ediyorum.

Bence bir araçta olması gereken, vazgeçilmez özelliklerden biri. Hem şehir içinde hemde uzun yolda çok rahat. trafik uygunsa şehir içinde bir CC ile kullanıyorum. Hem konfor yem yakıt tasarrufu.

Adaptif Cruise Control kullanmadım ama eminim normal CC'den 10 kat daha konforludur.
  • Kendi Cruise Control'umu kendim yaptım yok böyle bir rahatlık.
    yılda bir kaç defa memlekete gidiyorum 800km ayağın gaza basılı tutunca mahvoluyor bileklerin.

Fiat Linea CC Montajı
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.