Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
20.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Opel Astra araç... Ben artırmak yada azaltmaktan bahsetmedim... 70 e sabitlenmis araçta gidiyorum ve frene basmam gerek araç hızını düşürdüm ama tekrar 70 e çıkıp sabitleme yapmak istiyorum. Gaza basmak yerine bir kez artı tuşuna bastığımda 70e kendi getiriyor daha önce hafızada olduğu için. Fakat tamamen durursam eğer 70 e kendi değil benim getirip sabitlemem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Haziran 2018; 13:39:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankaradan afyona 200 km duz yolda 110 a sabitledim cc u uçak surer gibi geldim, yol boşsa cc bir nimet, onun dışında kalabalık yollarda da limitör kullanmak yakit tüketimine olumlu katkıda bulunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam adaptif cc

Çıkmış,

Navigasyona göre hareket ediyor,

Hız limitlerini navigasyona alıp,

Hızı arttırıyor yada düşürüyor,

Size sadece direksiyon başında biraz dikkat düşüyor.

• Kullandığım araçta yok,geçen gün işe gittim ve kullandığım araçta vardı inanın bana rahatlığın dibiymiş dibi önemli önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taktirdiktan sonra ilk 1 ay cok kullandim, trafik hizlaninca bile acardim. Ondan sonra niyeyse hevesim kacti. Simdi uzun yolda ayagim agriyinca kullanirim sadece

• istanbul'da ikamet etmeme rağmen 2017'de aracımı Antalya'dan aldım.
    Aldığım araçta Adaptive Cruise Control mevcut (ACC), tabi bu aracı almadan önce 12 sene boş honda civic manuel kullanıdıgımı belirteyim.

gittim antalya'ya aracı aldım, istanbul'a yola çıktım.
    bayiden çıkıp 2 km sonra benzinciye kadar aracı normal kullandım, benzinciden evimin önüne kadar ACC ile getirdim aracı, bazı şehir içi yerlerde mecburen devreden çıkarttım kırmızı ışık vs..

aga böyle bir şey yokmuş ya, bi ara bağdaş kurdum koltukta, inanılmaz rahatlık.
    sabitlemişim ACC'yi 90'a yokuş aşağı viraja yaklaşıyorum yani normal şartlarda 60-70 'e düşürmem lazım ama önüm açık araç sabit 90 ile iniyor ya diyorum kim frene basacak şimdi, hop biraz önümde sağ şeritte gitmekte olan kamyonun arkasına alıyorum aracı ardından kamyona göre hızını düşürüyor araç 80-70-60 derken kamyonun arkasından tekrar sola çıkıyorum, bu arada virajı alıyorum önüm tekrar boş ve araç kendini tekrar 90'a getiriyor.

bu tabi biraz şımarıklık oldu, yani sistem çok güzel ve verimli çalışıyor, ACC münasebeti ve araçta bulunan radar destek ve çarpışma önleyici sistem sebebiyle araç, önünde seyir eden diğer araç ile belli bir mesafe koyuyor fakat istanbul trafiginde bu güvenli sürüş mesafesine millet 2-3 araba sokuyor bu yüzden ACC sıkışık trafikten çok verimli olmayabiliyor ama gerçekten büyük nimet.

• sonradan o kadar para taktırmam

geri görüş kamerası

Park sensörü

hız sabitleme

olmayan aracı normal şartlarda almam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptif cruise control'e alışınca, uzun yolda olmazsa olmazdır bence
  • şimdiye kadar ki 4 aracımda da cc vardı .. araba alırken kriterlerim arasında cc vardır . bir sonraki arabamda ise adaptif cc olan bir araç almayı düşünüyorum. cc çok büyük rahatlık şehir içi çevre yolunda bile kullanıyorum.
  • CC candır. Uzun yol harici şehir içinde bile kullanıyorum
  • c5 kullanıyorum ne ararsan var zaten gerek olmaz kullanmam diye düşünürdüm hep alıştıktan sonra iyi oluyor malum her yer radar olmuş bir de hız sabitleme açıyorum yoluma bakıyorum düğme ile bir aşağı bir yukarı hız da veriyorum oh
  • Eski aracımda vardı , şuanki aracım puntoda yok . Eksikliğini çok hissediyorum. Büyük rahatlık.
    Ayrıca Cc ile yakıttada tasarruf etmek mümkün ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real Walker -- 14 Aralık 2018; 13:28:41 >
  • konyada yaşamıyorsan gereksiz
    ben hız sabitleyici ile daha yarım saat gidemedim
  • Önceden yoksa ve kullanmamışsanız çok fazla eksikliğini hissetmiyorsunuz. Ancak sattığınız aracınızda var ama yeni aracınızda yoksa arıyorsunuz. Benim için gerekli bir donanım :)
  • Adaptif cc olan bir araç istiyorum. Ben de normal cc var onu bile sık kullanırım. Bi de adaptif olsa gaza dokunmam artık;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Walker

Eski aracımda vardı , şuanki aracım puntoda yok . Eksikliğini çok hissediyorum. Büyük rahatlık.
    Ayrıca Cc ile yakıttada tasarruf etmek mümkün ...
    İsterseniz taktırabiliyorsunuz. Araçta donanım var ancak kol yok ve aktif değil. Benim Easy gibi kimi donanımlarda tesisat da hazır. Eğer tesisat yoksa direksiyon altındaki body computerdan 2 tane kablo çekiliyor. Elin yatkın ise sen de yapabilirsin.
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Takılabildiğini bilmiyordum

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.