Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
20.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şunu 1 defa uzun yolda kullanayım dedim, bildiğin ter attım rahatsız oldum ondan beridir kullanmıyorum.ha bomboş yol olursa kullanılabilir ama burda dendiği gibi elzem, olmazsa olmaz bir donanım asla değil.heralde bu kadar övülmesinin sebebi opsiyonel olarak alanların boşuna aldık diyememesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ileri iade -- 3 Şubat 2018; 10:1:25 >
  • Tüketimden,hız sınırı olan yollara kadar genel anlamda ki kullanımı da gözönüne alındığında gayet gerekli bir donanım,hatta benim için olmazsa olmaz donanımlardan biridir.

Bir arkadaşın yorumladığı gibi,Cruise control donanımı olmayan bir aracı seçeneklerin arasına eklemem dahi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kullanıyorum ve çok memnunum adaptif olsa daha da memnun olurdum, resmen uzun yolda gaza frene basmadan gidiyorsun, ama asıl güzellik otobanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klaudio -- 3 Şubat 2018; 11:35:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi gereksiz bir şey. E5de anca sabah 6-7 gece 10-12 gibi kullanılabilir. Uzun yolda inanılmaz bir rahatlık ama. Kendi arabamda da olmasını isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kragen -- 3 Şubat 2018; 11:55:47 >
  • Ayda 1 kere uzun yola cikiyorum. Bu sebeple taktirmadim. CC'nin eksikligini cekmiyorum ama park sensorunun olmasi ciddi bir eksik benim icin.

• Kullanmayanlar/kullanmayı beceremeyenler/aracında mevcut olmayanların düşüncesi; gereksiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Cahiliğimi mazur görün ama hız sabitleyici otomobil kullanmadığım için her zaman için merak etmişidir ;

Hız sınırlama ve sabitleme aynı donanımsal özellik mi ?

Diğelim ki otomobilinizi 90 hıza sabitlediz elinizii ayağınızı çektiniz kolunuzuda dayadınız müzik dinliyorsunuz ve otomobil aynı hızda giderken birden ileride yavaş giden bir otomobili gördünüz ne yaparsınız [ Sakın toslarım demeyin ] Otomotik olarak otomobil algılama yapıyor mu vede yavaşlıyor mu yoksa siz mi mudahele ediyorsunuz ?

Adaptif Cruise Control o işi yapıyor. Normal Cruise Control ise frene basmazsan bodoslama dalarsın öndekine

Son 16 yıldır yeni donanımlara sürekli gereksiz diyip Doblomu keyifle kullanıyordum, şehir içi için araba lazım olunca Fiorinoyu aldım. Premio paket ne ararsan var misali sayfa sayfa donanım var arabada. Aldığımdan beri de bluetooth'lu teyp dışında kullandığım tek donanım koltuk ısıtma oldu.

Geçen Hill Holder'ı test edeyim dedim, gittim harbi dik bi rampa buldum durdum, güya yeni teknoloji el frenini kullanmadan araba kalkacak, 2 kere denedim stop etti hepsinde. En sonunda Severim Hill'ini de Holder'ını da çektim el frenini çatır çatır çıktım rampayı

Hala diyorum park sensörü hill holder cart curter o sensörü bu sensörü gereksiz donanımlar. Hepsinin yerine bir adet mekanik el freni ve bir çift kaliteli yan ayna aynı işi yapıyor

Otomobilde belki gerekirde Doblo ile 16 saat uzun molasız yolculukta yaptık yapmaya da devam ediyoruz cc ihtiyacı hiç duymadım. Araba yormuyor zaten. Ha Focusta aynı yolu 5 saatte alıyorduk, 5 saatte bile beni afakanlar basıyordu, daha uzun sürse gece konaklamayı tercih edeceğimden basıyorduk, bizim karayolları da über kalite olduğundan viraj öncesi fren, sonra gaz, fren gaz fren gaz gittiğimizden CC olsa yine kullanamayacaktık

Sonuç Fio'da var denemek için 1 kere açtım sonra bir dahada aklıma bile gelmedi iki arabanın arasında kullandığım yeni nesil tek teknoloji koltuk ısıtma ile bluetooth. Diğer güvenlik zımbırtıları hariç ıvır zıvırlar işe yaramıyor.

Hele birde park sensörü var CC'den bile gereksiz arabayı aynadan 3-4 cm mesafeye kadar yanaştırıyorum ben, bu sensör sürekli hastana Acili gibi diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit diyor. Sanki arabada birini öldü öyle ditliyor bütün manevrada park sensörüne kalsak arabayı yarım metre ötede bırakmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 3 Şubat 2018; 13:48:17 >

• Edirne’den İstanbul’a e5 ‘den geldim,

Hep ışık hep dur kalk ,

Cc ‘ ti kullanma imkanım çok az oldu,

Otobanda çok daha rahat kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 26 Mayıs 2018; 18:22:59 >
  • ben de biraz gendimden bahsedeyim. aracımı 2012 yılında istanbuldan aldım. Gayseriye doğru yola çıktım. Hız sabitleyiciyi açtım. Araba yokuşa geliyor vites düşürüp gaz veriyor. Atıyorum 100 km'ye sabitledim. Motor sesini duyunca, yokuştaki diğer araçların da yavaşlamasıyla sanki çok hızlı gidiyormuşum gibi geliyor korkuyorum. Gözüm göstergeye kayıyor bakıyorum 100 yazıyor. Hiç unutmam o yokuşlardan birince bir linea beni sollamak için yan şeride çıkıp yanıma kadar geldi. Ama o sırada nefesi kesilip geride kalmış düzlüpe çıkınca beni geçmişti. Güzel bi duyguydu. :D
    Geçen Fransız yapımı V6 adlı programda bir araç gösteriyorlardı. Aracın motor sesi yüksek hızlı gidiyormuş gibi hissettirior ama hızlı gitmiyor diye anlatıyordu aracı modifiye eden adam. Bu da dipte olmayan bi dipnot olsun.
    Virajlara CC ile girmek eskiden de beni korkuturdu hala da korkutuyor. Ta ilk aldığım zamanlardan beri farkında olduğum şey CC ile viraja gelirken korkup frene dokunup sonra kontrol hissiyle gelen güvenle sabitlediğim hızdan yüksek hızla virajları dönmüşümdür. Ama yine de bu korkuyu yenemedim.
    Adaptif CC'li araçlarda hıza sabitleme yanında bir de çıkılacak maksimum hız ayarı var galiba. Aracın önü boş olduğunda maximum o hıza çıkıyor. Asında bu da o hıza aracı sabitlemekle aynı şey.
    Bu donanımları beğenmeyen arkadaşların dokunmatiğe alışamayıp tuşlu telefonda devam eden ihtiyarlardan farkı yok. Sizin gibilere bilgisayar dünyasında dijital göçmen diyorlar. Hahahah. Aöf YBS okuyorum da...
    Neyse benim aracın iki koltuğun arasında kol dayama var ve vites kolu da kol dayamadan hiç bi şekilde etkilenmeyecek bi yerde. İş yerinde hyundai accente daha binerken kol dayamanın olmayışının garipliğini hep hissetmişimdir. Çok gerektiğinden mi ? Hayır orda kol dayama olmasına binerken ve sürerken oraya kolumu dayamaya alıştığım için o bile beni etkiliyor. Yine iş yerindeki polodaki dandik kol dayama da bana garip geliyor çünkü kolumu dayayıp vitesi değişmek gerektiğinde bileğimi sınırlanı zorlayarak hareket ettirmem gerekiyor.
    Kimse yağmur ve ışık sensörlerinin gereksiz olduğunu söyleyemez. Bunlar büyük konfor olmalarının yanı sıra yağmurda kendiliğinden çalışan silecekler ve tünel köprü altı vs lerden geçerken yanıp çıkınca sönen ışıklar da karizma hissettiriyor. Sonuçta iyi hissetmek de önemli. Aracımdaki torpidoya verilebilen klima, oturulan kısmı yukarıya kalkan koltuklar, 19 km'yi geçince kilitlenen kapılar, cam ve kapı çocuk kilitleri vs hepsini az çok kullanıyorum. Ama bu arabayı Honda benim için üretmedi. Benim için daha az önemli olan bir özellik başkasının en sevdiği ekipman olabilir.

• Virajlarda cc ‘nin tehlike arz edeceğini hiç düşünmemiştim,

Güzel bir tarafa ışık tuttunuz,

Cc gerekli zira , yol boş olsa bile virajlara göre hız ayarlaması yapılmalı

• 10-15 yıldır CC li araçların bu özelliğini aktif kullanıyorum, benim için araçtaki en önemli özelliklerden birisi. Sürüş esnasında yormadığı gibi, ayrıca yakıt tasarrufu da sağlıyor. Dizel aracımın ile 1000 km yol yapmışım, 560 km si şehir dışı, ortalama yakıt tüketimi 100 km de 4 LT.
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Cc ile 1000 km de ciddi

yakıt tasarrufunuz olmuş

Araç nedir acaba 4 lt tüketim güzel bir değer.

Hybrit aracımla:4,3 lt yaptım Edirne İstanbul arası

• Eskiden gereksiz oldugunu dusunurdum. Şimdi o bile azmış diyorum. Adaptif cruze control dahada gerekli. Dahada kullanışlı. Şiddetle tavsiye edilir.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Dijitalleşme ve robotlaşma hızla ilerliyor,

Yakında insansız araçları yollarda görürüz ,

Sürücüsüz taksiler test aşamasında

Biz hala ülkemizde cc yi opsiyonel olarak alıyoruz,

Avrupa’da satışa sunulan araçlar ,

Ülkemizde tırpanlanarak , satışa sunuluyor,

VW her ilaveye para alıyor ,

Kar zarar ilişkisi yani

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Megane 3 dizel manuel.
  • Cruise control harika bir şey

Ama...

Yokuşlarda hız düşünce gaza abanıyor ya deli oluyorum. Yahu az az ver gazı. Yok.

İlla ayarladığın hıza çıkmak için araba veriyor gazı veriyor gazı.

Benim arabam yeni civic 2017. Arkadaşımın arabası 2017 trendline 1.2 tsi jetta. İki araçtada aynı. Gaza sonuna kadar basıyor

• Hız sabitleyici candır canandır.

Gereksiz diyenlerin aracında yoktur yüksek ihtimalle, o yüzden gereksizdir onlar için. Dikkate almaya değmez.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    sesli güldüm.

27 yıldır kıvırttırırım direksiyon denen o simidi ve demir bükey akademiye kadar bulaşmışlığım vardır, "o kadar acemiyim" yani, ammaaa, doğrusunu söylemek gerekirse pek bi sevdiğim donanımdır kendileri. Tam tembel işi, hatta ömrüm yeterse bi dahaki eşşeğimde adaptifinden olmalı diye düşünüyorum.

Eeee, babamızın arabasını kaçırdığımız yıllarda doğanların sıpaları ortaokulda şinci.

Özetle, istek, ihtiyaç ve keyif meselesi. ;))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yol yapan benim için olmazsa olmaz donanımdir kendileri. Ama yakıtı artırıyor bence. Çünkü dik rampada ben ayagimla gazı azaltarak çıkıyorum 100 ile gidiyorsam 90 a düşüyorum ama ört tüketim de yukselmiyor hız sabitleyici de ise full gaza dayanıyor hız da düşüş olmasın diye haliyle tüketim artıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok gereksiz iki donanımdır kendileri .iyice otomobil üreticileri insanların araç kullanma zevkini sıfırlıyorlar resmen.ben o vitesle gazla frenle oynayabilmeliyim arkadaş uzun yol kısa yol farketmez kısaca ben hükmetmeliyim araca o bana değil.bu arada en iyi hız sabitleyici de sağ ayağımdır üzerine tanımam.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.