Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
20.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  hız sabitleme, c.control gereklimi...?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikom

çok gereksiz iki donanımdır kendileri .iyice otomobil üreticileri insanların araç kullanma zevkini sıfırlıyorlar resmen.ben o vitesle gazla frenle oynayabilmeliyim arkadaş uzun yol kısa yol farketmez kısaca ben hükmetmeliyim araca o bana değil.bu arada en iyi hız sabitleyici de sağ ayağımdır üzerine tanımam.
    arabam yokken söylediğim şeyler.
  • Cam tavan ve düzgün bir kol dayama bence daha gerekli ekipmanlardır.Kendim kullanmasam da kullan kişilerin sayısı az değil.

• etusch kullanıcısına yanıt

hocam ;savaş açmışsın:))
  • malzemec kullanıcısına yanıt

• bence gerekli bir donanım değil. mesela yağmur sensörü, far sensörü vs. gibi önemli gelmiyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda yorgunluğu azaltıyor

Neredeyse şöförsüz araçları yollarda göreceğiz,

Benim fikrim ,cc ‘nin

2020 yıllarda şart bile olması

• Herkesin fikrine saygı duyuyorum,bence olmazsa olmaz özellik.

• Eski arabamda vardı. 10 kere kulllanmadım. Parana yazık. Şehir içinde zaten frene bastıkça devreden çıkıyor, kullanışsız. Şehir dışında da kullanınca uyku basıyor.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Cc ye savaş açanlar derneğine üyesiniz sanırım

Cc;

Tercih meselesi ,...

Siz dedenizin teknolojilerine bu kadar bağlı kalmayın,

2023 hedefimiz...

• Bir çok aracımda vardı, dümdüz kimsenin olmadığı yollarda güzel, aç git. Bunun dışında kullanmadım ve kullanamıyorum, afakanlar basıyor. Yüzde 1-2 iniş başlıyor, araba vites düşürüyor hızı korumak için, hayırdır kardeş sana herşey pahasına 110'a "limitle" diyen mi oldu, limit tuşu ayrı değil mi? Her inişte vites küçültür bağırır arabanın momentumunu keser, her çıkışta illa o hızla çıkacam diye deli gibi gaz verir. Sürekli cancel-resume cancel-resume +/- ayarla trafiğe adapte et, zorlayınca iptal et, düze gelince geri devreye al eeh. Şimdiye kadar pedala basmaktan hiç şikayetçi olmadım, şikayetçi olmadığım şeyin çözümünü aramakla da uğraşamam.

Medeni ülkelerde, medeni sürüşlerde ve düz/boş yollarda tabiki güzel bir donanım. Yine de bana hep kendi temposu olan, sürekli belli bir hızda ve şeritte sabit gitmeye alışmış insanlar için gibi geliyor. Benim kendi tempom yok maalesef, trafiğe göre sürekli değişiyor. Bu yüzden sistem beni rahatlatmak yerine limitlemeye çalışıyor.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Cc sahada farklı teoride farklı,

Daha geliştirilmesi lazım,

Adaptif cc de tam anlamıyla güvenli değil ,

10 yıl içinde çağ atlar diye düşünüyorum.

• Bence kesinlikle gerekli. Sehiricinde guvenli olmasa da yol bosken kullaniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Eski arabamda vardı. 10 kere kulllanmadım. Parana yazık. Şehir içinde zaten frene bastıkça devreden çıkıyor, kullanışsız. Şehir dışında da kullanınca uyku basıyor.
    Şehir içinde hız limitleyici devreye giriyor. Mesela binince 70’e limit koyuyorum. Fren de yapsam, dur kalk da yapsam devreden çıkmıyor. Gaza bassam da 70’e sabitlemişim gibi gidiyor. Çok kullanışlı.

• Hız sabitleyici bir arabanın olmazsa olmazıdır benim için.

Sadece uzun yolda değil şehir içinde de işe yarıyor.

Sağ ayak dostu.

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Şehir içinde hız limitleyici devreye giriyor. Mesela binince 70’e limit koyuyorum. Fren de yapsam, dur kalk da yapsam devreden çıkmıyor. Gaza bassam da 70’e sabitlemişim gibi gidiyor. Çok kullanışlı.

Alıntıları Göster
    o da vardı eski aracımda. sadece arabayı kardeşime verdiğimde 120 limitlerdi. 70 limit nedir öyle? çok tuhaf ve tehlikeli. zira limitleyiciyi hareket halindeyken ayarlayamazsın ve 70'le sollama yapamazsın.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğinizin aksine aracımda limitleyici hareket halindeyken ayarlanıyor. Sıkışık trafikte kısa mesafe kullanıyorum 70 ideal oluyor. Ayrıca gaz pedalı 2 kademeli. Dip gaz yapınca limitlenen hızı geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 29 Mayıs 2018; 1:48:57 >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Bu iniş ve çıkışlarrla ilgili şöyle bir mod olsa diye bişeyler yazmıştım ve bazı arkadaşlar yelken modu var inişlerde aracın hızlanmasına izin veriyor yapmışlardı. Aracım özellikle de benzinde gidiyorsam kolay kolay vites düşecek kadar yavaşlamıyor düşük eğimlerde araç hız biraz düşse bile belli bi çekiş gücü sağlanıyor ise vites düşürmüyor. Demekki sizin araç hassas ayarlanmış. Ama böyle olsun istemiyorsanız çok basit. İnerken frene hafifçe dokunup bırak kendi halinde insin yokuşa doğru gaza bas yokuşun bitiminde tekrar aktif et. Tek dokunuşla aktif oluyor ama Cancel düğmesine basarsan olmaz tabi. Bir diğer seçenekte inerken direk gaza basar çıktıktan sonra gazdan ayağını çekersin kendisi kaldığı yerden devam eder. Dediğim gibi teknolojinin göçmeni olanların adaptasyon sorunları olabilir. ayrıca dünya tek şahsı baz alan bir dünya değil. Bu yüzden ben kullanamıyorum demekki gereksiz demek dünyada bi ben varım demektir. Trafikte hiç sağa sola bakmadan yola fırlayan ve şerit değiştirenlerin, duruma bakmadan kayıtsız şartsız yol isteyenlerin de böyle bir prenses zihniyetinde oldukları kanaatindeyim.

• Kendi aracımda yok. Babamın aracında var. Bir türlü sevemedim. Uzun yolda adamı tedirgin ediyor. Refleksi zayıflatıyor birde.

• Uzun yolda rahat oluyor ama trafikte adaptif olmadığı sürece çok kullanışlı değil.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.