Şimdi Ara

Hız testindeki download değerini alamıyorum ve upload 0.1 mbps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar internetimi ağustosun sonuna doğru nakil ettirdim. Nakilden sonra 28 ağustostan beridir upload hızım hız testinde 0,1 mbps. Ayrıca gözüken 7 mbps hızı da alamıyorum. Steam vs. herhangi bir indirme yaptığımda en fazla 800 kpbs. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım veya bayiliğe gittim 23 gün oldu herhangi bir ilerleme yok. Arkada anayol tarafında yol çalışması vardı ondan dolayı karayolları bitirmeden ekipler hızınızı arttırıcı bir eylem yapamıyor dediler. Ama evin konumu itibariyle bana bu açıklama mantıklı gelmedi. Çalışmadan kaynaklı bir sorun olsaydı direk internetimin kesilmesini beklerdim. Acaba evin altyapısında bir sorun olabilir mi ? Boş bir porttan apartmanın dışından yeni hat çektirmek sorunu çözer mi ? Hiç anlamadığım modem değerlerini bırakıyorum. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

• Normal bi sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Normal bi sorun yok.
    Modem değerlerinde mi sorun yok ?
  • SNR değerleriniz çok sınırda hocam. Bu sebepten dolayı problem yaşıyorsunuz.
    https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/
    https://www.extranet.com.tr/altyapi/

Bu adreslerden altyapı sorgulama yapar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

SNR değerleriniz çok sınırda hocam. Bu sebepten dolayı problem yaşıyorsunuz.
    https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/
    https://www.extranet.com.tr/altyapi/

Bu adreslerden altyapı sorgulama yapar mısınız?

Buyrun hocam. SNR değeri hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz ayrıca.

• mambalper M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İmzamdaki konuya tıklarsanız SNR, hat zayıflaması vb. hepsi hakkında bilgi var.

Konuya gelirsek, hattınızın desteklediği hız çok iyi. Üstelik port da var. Bina içi kablolama ile ilgili bir problem yok ise, VDSL bir tarifeye geçiş yapabilirsiniz (modem destekliyor ise) Bu vesile ile hat değerlerinizde iyileşmeler olacaktır. VDSL geçişinize rağmen hat değerleriniz iyileşmez ise sağlayıcınıza kayıt açtırınız. Ancak öncelikle bina içi tesisatı gözden geçirmek gerekir. Bina içi tesisatta bir sorun var ise (kablo çok eski ise, ek vs var ise )
    https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067-2

Bu konudaki gibi bina içi hat kablonuzu yenileyebilirsiniz.

• quote:

Merhaba. İmzamdaki konuya tıklarsanız SNR, hat zayıflaması vb. hepsi hakkında bilgi var.

Konuya gelirsek, hattınızın desteklediği hız çok iyi. Üstelik port da var. Bina içi kablolama ile ilgili bir problem yok ise, VDSL bir tarifeye geçiş yapabilirsiniz (modem destekliyor ise) Bu vesile ile hat değerlerinizde iyileşmeler olacaktır. VDSL geçişinize rağmen hat değerleriniz iyileşmez ise sağlayıcınıza kayıt açtırınız. Ancak öncelikle bina içi tesisatı gözden geçirmek gerekir. Bina içi tesisatta bir sorun var ise (kablo çok eski ise, ek vs var ise )
    https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067-2

Bu konudaki gibi bina içi hat kablonuzu yenileyebilirsiniz.
    Binaya taşınalı 3 hafta oldu. O yüzden iç tesisat hakkında bir bilgim yok. Bunu kontrol ettirmek için ne yapmam gerekir ? Kendi yapabileceğim bir şey mi, Türk telekomdan yetkililer mi gelip kontrol edecek yoksa herhangi bir elektrikçi gelip bakabilir mi ?

Şu anki modemim vdsl desteklemiyor ama ben de geçmek istiyordum. Türk telekom kullanıcısyım tahattüt bozmadan geçme imkanı oluyor mudur acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Merhaba. Kablo gözle görülüyor ise göz ile bakin. Ek var mı, eski mi vb. Elektrikçi ile anlasıp üstte gönderdiğim konudaki gibi sıfırdan kablo da yapabilirsiniz.

Üst pakete geçişlerde taahhüt bozulmaz ama yine de danışın işletmeciye. Modemi de faturaya ek taksitle alabilirsiniz. Vdsl2 destekli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu arızayı 2 kez yaşadım. Türk Telekom'u arayıp hat sıfırlaması talep edin. Müşteri hizmetleri anlamayıp bu şekilde açmaz ise port değişimi talep edin. Kabinden portunuzu söküp tekrar taktıklarında düzeliyor.
  • Hat sıfırlama tam olarak ne oluyor biraz açıklar mısınız ? Talep ettiğimde açıklama yapabileyim.
    Müşteri hizmetleri çoğu şey gibi bunu da anlamayacaktır muhtemelen. Bahsettiğiniz şey portu çıkarıp takmak mı farklı bir porta geçiş mi? Yanılmıyorsam port değişimi için dilekçe falan yazılıyormuş.

Bugün halletmek istiyorum cevap bekliyorum sizden en azından sorunu yaşayan birini buldum.
  • quote:

Merhaba. Kablo gözle görülüyor ise göz ile bakin. Ek var mı, eski mi vb. Elektrikçi ile anlasıp üstte gönderdiğim konudaki gibi sıfırdan kablo da yapabilirsiniz.

Üst pakete geçişlerde taahhüt bozulmaz ama yine de danışın işletmeciye. Modemi de faturaya ek taksitle alabilirsiniz. Vdsl2 destekli.
    Gözle gözüken bir kablo yok ne yazık ki. Sıfırdan kabloyu ankastreden eve kadar mı çekeyim yoksa ev içindeki kabloyu mu yenileyeyim ?
    Ankastreden kabloyu daireye kadar yeni çekin sonrasında vdsl2 ye geçebilirsiniz taahhüt bozulmuyor ise. İşletmecinize danışın bu konuyu.
    Kablo olarak cat6 yı tercih edebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam ben de yapılan işlemi net olarak bilmiyorum. TT'den gelen arkadaşlara ne yaptıklarını sorduğumda hattını sıfırladık cevabı alıyorum. 2 kez yaşadım ikisinde de aynısı oldu. Söküp takıyorlar muhtemelen ve düzeliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.