Şimdi Ara

HKTS11+AVR255 veya AVR355

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen sene aldığım Samsung HT-TX250 ev sinema sistemi geçtiğimiz aylarda "protection" mesajı vererek kapanmaya başladı. Servise götürdüm ancak 30 iş günü içerisinde tamirini gerçekleştiremedikleri için para iadesi talep ettim.

Bende artık hazır paketler yerine AVR ve hoparlör şeklinde bir sistem almaya karar verdim. %25 müzik %25 bilgisayar üzerinden divx,mkv %50 Digiturk şeklinde bir kullanımım var.
    35m2 lik bir salonda 46" lik bir lcd TV kullanıyorum. Salonum yan komşumun salonuyla aynı duvarı paylaşıyor bu nedenle çok yüksek seslere çıkma ihtimalim yok.
    Şimdiye kadar kurulum şu şekildeydi.

Digiturk >>> 46M87BD lcd TV (Belkin Pure AV scart)
    PC>>>>>>>46M87BD lcd TV (Belkin Pure AV HDMI)
    PC>>>>>>>HT-TX250 HTS (Belkin Pure AV Toslink)
    HT-TX250 >>46M87BD lcd TV (Belkin Pure AV HDMI)
    Philips DVD Player >>46M87BD lcd TV (Belkin Pure AV scart)
    VESTEL 4500CI >>>>46M87BD lcd TV (Belkin Pure AV scart)
    Tüm cihazlar Monster HTS 1000 Akım korumalı priz üzerinden filtrelenmiş bir akımla besleniyorlar.

Araştırmalarım sonunda Harman Kardon'un HKTS11 hoparlör seti ve AVR 255 veya AVR355 receiverlarında karar kıldım diyebilirim.
    Şu an için bir dvd veya BD player düşünmüyorum ancak ileride HK DVD 49 veya PS3 sisteme dahil etme ihtimalim olabilir.
    Yakın zamanda da digiturk+'a geçmeyi planlıyorum.

Bu şartlar altında yukarıdaki konfigürasyon ile ilgili önerileriniz nelerdir?
    AVR255 mi yoksa AVR355 mi bu sistem için daha uygun olur?
    Şu ana kadar aldığım fiyatları da paylaşayım.
    Sizce daha uygun fiyata bulabilir miyim?
    Media markt
    HKTS11 1,149 YTL
    AVR255 1,489 YTL
    AVR355 1,959 YTL

Akusta
    HKTS11 960$
    AVR355 1,670$

SRC Elektronik
    HKTS11 1,130 YTL
    AVR255 1.477 YTL
    AVR355 1.971 YTL

• hkts11 e 255 bence yeterli. İleride hoparlörleri değiştirir daha düzgün hoparlörler alırım diyorsan 355.
  • Bende HKTS 11 ile AVR 255'i almayı düşünüyorum... Ancak bu hoparlör setine o parayı vermeye değer mi?? Kararsız kaldım...
  • Biraz önce Ankara Forum Alışveriş Merkezi Media Markt'tan geldim.

Harman Kardon AVR 445 - 1.999 YTL
    Harman Kardon HKTS-11 - 999 YTL

İlgilenenlere duyurulur.
  • hkts11 siyah mı yoksa gümüş olan mı 999ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: fleshlord

hkts11 siyah mı yoksa gümüş olan mı 999ytl

İki renkte vardı...
  • Siyah ile gümüş renk arasında fiyat farkı var, siyah daha pahalı... 999 YTL siyah renk ise iyi fiyat..

quote:

Orjinalden alıntı: ersinkilci

quote:

Orjinalden alıntı: fleshlord

hkts11 siyah mı yoksa gümüş olan mı 999ytl

İki renkte vardı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nedendir bilinmez siyah olan yaklaşık 100 ytl daha pahalı her yerde.
  • @fleshlord;
    Pahalı olması Gri renk sadece boya. Siyah olan ise Piyano kasası gibi özel cilalı olmasından kaynaklı. @altanpsx arkadaşımızın dediği gibi. HKTS11 için AVR 255 yeterli. Ama ekonomik imkanın varsa AVR 355 almanı tavsiye ederim. Uzun vadeli bir yatırım yapmış olursun.

@ponderous;
    Kesinlikle parasının karşılığını veren bir sistem. Pişman olmazsın. Daha iyi alternatifler mutlaka var. Bu fiyat aralığında arlabileceğin en profesyonel kaliteli sistemdir diyebilirim. Ama görerek ve dinleyelerek almak herzaman en iyisidir. Belli bir yerden sonra zevk meselesine girdiği için öneriler ikinci planda değelendirilmeli. Tavisyeler sadece alternatif oluşturmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 6 Ekim 2008; 23:21:35 >
  • AVR 355 i ABD den getirmeye niyetlendim. Ancak el bagajı için biraz ağır kaçabilir. Kocaman bir sırt çantasına koyacağım tahminen 13-15 kg vardır.

600$ gibi bir etiketi vardı. Sizce iyi bir alışveriş olur mu? Ayrıca 355 için hoparlör seti ne önerirsiniz?
  • Amerikadan alacağın avr354 olacak, 355 in amerika muadili. Ancak onlarda, 50-60 hz de bir problem vardıda bir ayar yapman gerekiyordu başta diye hatırlıyorum. Almak için araştırırken avsforum larda görmüştüm yanılmıyorsam. Birde ps3 ile kullanmayı düşünüyorsan aynı forumda kullanıcılar 100 lerce sayfa problem yazmışlardı. Ben bu sebeplerden burada almak konusunda tereddüte düşmüştüm. USA de ilk çıktı. Muhtemel avrupa sürümlerinde değişiklik vardır avr lerde. Avrupa kullanıcıları ne yaptı bilemiyorum çünkü pek avrupa forumlarında h/k tartışılmıyor. Bence iyice araştır al ondan sonra sıkıntı yaşama. Hatta belki bu yazdığım sıkıntılar çözülmüştür bile bilemiyorum.
  • @fleshlord;

TrueDD, DTSHDMA, HDMI 1.3a derdin yok ise yamaha rx-v363 ile hkts-11 uygundur.fazlası zarar. ha HDMI via 1.3a lazım ise o zaman başka.
  • Aslında hdmi1.3a ile 1.2 'nin farkını tam araştırmadım o nedenle tam birşey söyleyemeyeceğim.
    Ancak pc'yi hdmi ile bağlamayı ve ileride belki ps3 veya HK DVD39/49 vb gibi cihazları da sisteme eklemeyi planlıyorum.

Aslında ben avr255 ile avr355 arasında kaldım.
    Aşağıdaki linkerden gördüğüm kadarıyla farkları listelemeye çalıştım.
    quote:

================================================AVR 355=============AVR255
    Stereo Power (FTC) / 20Hz – 20kHz, 8 ohms, both channels driven :====70 x 2==============66W x 2
    Multichannel Power (FTC) / 20Hz – 20kHz, 8 ohms, all channels driven :==65 x 7==============50W x 7
    A-BUS Ready :======================================Yes================No
    DMP The Bridge II Input :===============================Yes================No
    System Remote :=====================================8-Device, learning======7-Device preprogrammed
    IR Carrier Output :====================================Yes===============No
    Weight :===========================================14.4kg=============13.6kg

A-bus: sanırım multiroom kurulumlar için gerekli olan bir durum. ki benim şu an için pek işime yaramayacaktır.
    DMP the Bridge II: yanılmıyorsam ipod dock için gerekli.
    öğrenen kumanda iyi olur ancak elimde philips srm7500 varken çok da şart değil.
    IR carier output'un ne işe yaradığını bilmiyorum. Bilmediğime göre pek kullanma ihtimalim de yok.
    multichannel'da kanal başına 15 watt toplamda %30 gibi watt artışı demek.
    İşte burada takıldım kaldım.

(Biliyorum isterse 10.000 watt olsun sürülen hoparlörler ve süren sistem kaliteli değilse aman aman bir fark olmayacaktır)
    benim düşündüğüm HKTS 11 için 10-120watts arası bir Amplifier öneriliyor.
    AVR 355 ile AVR 255 arasındaki %30luk güç artışı hoparlörlere nasıl yansıyacaktır? Gerekli midir ? aradaki yaklaşık 500 YTL'lik farka değer mi?

http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?Region=EUROPE&Country=TR&Language=ENG&cat=REC&prod=AVR%20355/230&sType=C
    http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?Region=EUROPE&Country=TR&Language=ENG&cat=REC&prod=AVR%20255/230&sType=C

• harman kadron 355 ile 255 arasında ne gibi farklar var. teknik bilgilere bakarak anlayamıyorum ikisi arasında kaldım. yeni konu açmayayım dedim bilen bir arkadaş anlayabileceğim şekilde anlatırsa çok sevinirim. teşekkürler.
  • Yukarıda teknik farklılıkları yazdım fakat Bende benzer bir ikilemde kaldım.
  • Yukardaki özelliklere göre.
    355
    stereo da 4w
    Avr de 15w daha güçlü.
    Diğer odalara kurulum var 255 te yok.
    Ipod bağladığında ıpod kumandası ile kontrol edilebilir. 255 edilemez.
    kumandası ile :355te 8 / 255'te 7 ayrı ürün programlanabilir.
    355 uyumlu başka HK ürünü ile birleştirilebilir. /255 yapılamaz.
    355 1kg ağır
  • @fleslord;

htks11 düşünüyorsan ve değişmeyeceksen her türlü ampli gücü hkt11 uyar. sorduklarından avr-255 yeterli.
    500 ytl lik fark için hkts11 sözkonusu olduğundan; bu fark 355 için değeceğini söyleyeceğim yerde gerekli de değildir.
  • @the_cantan

cevap için çok teşekkürler.
    hkts11'i yakın zamanda (1-2 sene) bir sorun olmazsa değitirmeyi düşünmüyorum.

2. satırı biraz anlamakta zorladım.

"avr355 aradaki 500ytl lik farka değer ; ama hkts11 ile kullanacaksan bu farkı vermeye değmez" gibi bir çıkarım mı yapmam gerekir?
  • Enteresan bir bilgi......Demin bende biraz araştırdım, PS3'de ve bazı DVD player'larda HK 255/355'ler ile kullanılınca ses kayıpları yaşandığı, yakın zamanda bir firmware ile bu sorunların çözüleceği bilgisi var yurtdışı forumlarda... Ama bu firmware'ın yayınlanıp yayınlanmadığı konusunda bir bilgiye ulaşamadım.

Ağırlıklı film ve PS3 kullanıcısı olarak almayı düşündüğüm HK 255'den soğumaya başladım.....

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Amerikadan alacağın avr354 olacak, 355 in amerika muadili. Ancak onlarda, 50-60 hz de bir problem vardıda bir ayar yapman gerekiyordu başta diye hatırlıyorum. Almak için araştırırken avsforum larda görmüştüm yanılmıyorsam. Birde ps3 ile kullanmayı düşünüyorsan aynı forumda kullanıcılar 100 lerce sayfa problem yazmışlardı. Ben bu sebeplerden burada almak konusunda tereddüte düşmüştüm. USA de ilk çıktı. Muhtemel avrupa sürümlerinde değişiklik vardır avr lerde. Avrupa kullanıcıları ne yaptı bilemiyorum çünkü pek avrupa forumlarında h/k tartışılmıyor. Bence iyice araştır al ondan sonra sıkıntı yaşama. Hatta belki bu yazdığım sıkıntılar çözülmüştür bile bilemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ponderous

Enteresan bir bilgi......Demin bende biraz araştırdım, PS3'de ve bazı DVD player'larda HK 255/355'ler ile kullanılınca ses kayıpları yaşandığı, yakın zamanda bir firmware ile bu sorunların çözüleceği bilgisi var yurtdışı forumlarda... Ama bu firmware'ın yayınlanıp yayınlanmadığı konusunda bir bilgiye ulaşamadım.

Ağırlıklı film ve PS3 kullanıcısı olarak almayı düşündüğüm HK 255'den soğumaya başladım.....

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Amerikadan alacağın avr354 olacak, 355 in amerika muadili. Ancak onlarda, 50-60 hz de bir problem vardıda bir ayar yapman gerekiyordu başta diye hatırlıyorum. Almak için araştırırken avsforum larda görmüştüm yanılmıyorsam. Birde ps3 ile kullanmayı düşünüyorsan aynı forumda kullanıcılar 100 lerce sayfa problem yazmışlardı. Ben bu sebeplerden burada almak konusunda tereddüte düşmüştüm. USA de ilk çıktı. Muhtemel avrupa sürümlerinde değişiklik vardır avr lerde. Avrupa kullanıcıları ne yaptı bilemiyorum çünkü pek avrupa forumlarında h/k tartışılmıyor. Bence iyice araştır al ondan sonra sıkıntı yaşama. Hatta belki bu yazdığım sıkıntılar çözülmüştür bile bilemiyorum.

Enteresan bir bigli olmaktan çok vahim bir bilgi. Bu arada firmware yayınlanma hikayesi aylar öncede konuşuluyordu forumlarda, pek bir şey değişmemiş demekki. Yalnız ben hep amerikan forumlarında okudum bunları, zira avrupa sitelerinde HK dan bahsedildiğini görmek pek mümkün değil. Amerika da herşey kendi standartlarında olduğundan belki problem sadece orada vardır bilemiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.