Şimdi Ara

HOBBY CNC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GARAJIMDA METAL KESMEK İÇİN KÜÇÜK BİR CNC PLASMA KESİCİ YAPMAK İSTİYORUM.

BU AMAÇLA İNTERNET'DE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM VE YURT DIŞINDA BİRÇOK KİŞİNİN KENDİLERİNE BASİT BASİT CNC MAKİNALARI YAPTIĞINI GÖRDÜM.

MAKİNALARDA STEP MOTOR, STEP MOTOR SÜRÜCÜLERİ (ELEKTRONİK KART), POWER SUPPLY(GÜÇ ÜNİTELERİ), BİLGİSAYAR VE KESİM PROGRAMI KULLANIYORLAR.

BİZDENDE BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK YARDIMI OLABİLECEK KİMSE VARMIDIR??

TEŞEKKÜRLER..

EKREM

• http://ogrenci.hacettepe.edu.tr/~b0164043/maximus/index.htm
    güzel bir proje inceleyebilirsiniz. Bu pcb delmek için ama fikir verebilir.
  • kontrolkalemi sitesinde bununla ilgili bir program verilmişti. cnc bölümünde bulabilirsin.

http://www.kontrolkalemi.com

not: bazen site açılmayabilir, bu geçici bir durumdur.
  • Donanımhaberde aradınızmı ?
  • ARKADAŞLAR TEKRAR MERHABA,

KONU İLE İLGİLİ OLARAK DÜN İNTERNET'DE OLDUKÇA FAZLA ARAŞTIRMA YAPTIM.

HATTA BULDUĞUM BİLGİLERİ BAZI TÜRK ELEKTRONİK FİRMALARINA'DA SORUP FİYAT TEKLİFİ İSTEDİM.

ANCAK ÖRNEĞİN STEP MOTOR SÜRÜCÜSÜ (DRİVER) İÇİN YURT DIŞI SİTEDE 110 DOLARA BULDUĞUM ELEKTRONİK ÜNİTE BİZİM FİRMALARDA 450$ +KDV , DİĞER BİR YERLİ FİRMADA İSE 381 EURO+KDV.

NEDEN EN AZ 4 KAT FİYAT FARKI OLDUĞUNUDA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.

KONU İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM..

İYİ ÇALIŞMALAR..

YABANCI SİTELERİN BAZILARINI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM:
    WWW.STEPPERWORLD.COM
    WWW.GECKODRIVE.COM
    www.camtronics-cnc.com
    WWW.HOBBYCNC.COM

• Endustriyel urunlere bakiyorsundur o yuzden pahalidir. Adamlar yurt disindan ithal edecek ustune kar koyacak vs vs.

Ucuz E06 paketini incelemek icin tikla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CNC Makina Kullanımı
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • binbaşı da olsa insan konu hortlatabiliyor (:
  • Konuyu bastan sona oku.
    Soruna care olunmusmu ?
    Evet ise cevap yazmaya gerek yok.
    Hayir ise cozumun varmi?
    Evet ise yaz.
    Hayir ise bos yere mesaj yazma.

Olay bu tegmenim.
  • E06 linki için teşekkürler aradığım bazı parçalar mevcut burada
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Konuyu bastan sona oku.
    Soruna care olunmusmu ?
    Evet ise cevap yazmaya gerek yok.
    Hayir ise cozumun varmi?
    Evet ise yaz.
    Hayir ise bos yere mesaj yazma.

Olay bu tegmenim.

Bunalmış arkadaşım sen kafana takma böyle beğendiği yerden laf konuşanları.. Seni "Elektronik" bölümünde herkes tanıyor. Yardımların için her zaman teşekkürler. Zaman zaman bana da çok yardımın dokunmuştu. Arada bir yolunu kaybeden ve buraya gelip gereksiz şeyler yazanlar her zaman olur. Takma kafana...
  • Facebook da hobi makine'yi ziyaret edin
  • Merhaba,

Benim zamanında aldığım bir CNC makinem var, gövdesi mdf motorları, step kontrol kartı (4 eksen, paralel porttan kontrol ediliyor) mach3 yazılım ayarları vs.. Nikita marka iş-mili motoru (yanında aldığım bazı uçlar ve Dremel uçları kullanabilmek için adaptörü). tek eksiği güç kaynağı, ben 24v 3-4amper ile sürüyordum.

Pleksi kesmek için almıştım, daha sonra lazerle kesmeye karar verince makineyi kullanmadım. Şimdi satıcısına baktım bendeki ürünle bununla aynı:
    http://urun.gittigidiyor.com/FULL-SERI-URETIM-HOBBY-CNC-ROUTER_W0QQidZZ31914464,

bunu oldukça hesaplı bir miktara (1/5) almak isteyen varsa lütfen mesaj atsın. Forum satış yeri olmadığı için fiyat yazmıyorum, ancak isteğim ihtiyacı olan ve kullanacak birine vermek.

Teşekkürler

• Merhaba.

Ben 8 ay önce başladığım CNC Router makinemi test ederken linkteki forumda belirttiğim sorunla karşılaştım. Çok uğraşmama rağmen sorunu çözemiyorum. Bu konuda sizlerinde yorumunu alabilirsem çok sevinirim. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/cnc-router-motor-tuning-problemleri.109537/

hakanugurlu34@gmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.