Şimdi Ara

Hocanın Derste Ülkenin Son Durumu Hakkında Konuşması Doğru mudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakanlığın adı Milli 'Eğitim' Bakanlığı. Okulların bir amacı öğretimse diğer amacı eğitimdir. Öğretmen ders öncesi ilgi toplama amacıyla veya ders sırasında dağılan konsantrasyonu sağlamak amacıyla veya müfredattan geri kalmamışlarsa motivasyon amaçlı değişik şeyler anlatması hem eğitimdir hem öğretim için güzel bir taktiktir.

Yalnız bu sırada anlatılacak şeylerin içeriği önem kazanmaktadır. Öğrenciye hayata dair bir ders veren, ufuk açan, ilham veren, ahlak ve karakter biçimlendiren, zihinsel ve duygusal gelişime destek olan şeyler anlatmak lazım. Bu şekilde davranan hocalarımız sayıca az olsa da var tebrik ediyorum.

Bir de kaynanasının gıybetini yapan, siyasi konulara çok dalıp iktidar veya muhalefet propagandası yapan, para pul konuşan, hatta bel altı muhabbetlere giren hocalar da var. Onlara da teessüf ediyorum. Ne yazık ki ülkemizde her muhabbet dönüp dolaşıp siyasete geliyor. Böyle ortamlarda açıkça siyaset konuşmayalım diyerek konuyu değiştiriyorum. Toplum aşırı politize.

• Hocan doğru söylemiş, gündemi güzel takip ediyormuş.
    Böyle hocalarımız artar umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı net --> HAYIR
  • Öncelikle hocanın derste bu konuyu açması olduğunca normal ve gereklidir. Çünkü herkes gündemi takip etmek zorunda değil. Bu sayede haberi olmayan gençlerin konu hakkında bilgi sahibi olması ve tatmin olmadıkları noktada araştırma yapmaya teşvik etmesi her öğretmenin birincil görevidir. Sizde hocanız sayesinde buraya konu açtınız ve fikir alışverişinde bulunuyorsunuz.

1. Kuzey suriye ve kuzey ırak olduğu gibi Türk toprağıdır. Adıda Türkmenelidir. 100 yıl önce "güçsüz" kalmamızdan dolayı Misak-ı Milli sınırlarımız içinde olan Türkmenelini malesef alamadık. Türkmeneli, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere her Türk evladının içinde uktedir. Buralar ile birlikte Hatayında bizden koparılmaya çalışılmasını, Atatürkün hangi şartlar altında gidip hatayı aldığını araştırmanızı öneririm. İdlibde ne işimiz var demekle kıbrısta ne işimiz var, Akdenizde ne işimiz var demek aynı "hainliğin" yan ürünüdür. Günümüzde bu topraklar pkk/ypg gibi terörist kürt unsurlara bırakılmaya çalışılmakta. Bu bölgede ciddi petrol rezervleri var kürtler vasıtası ile kolay kontrol etmeyi amaçlıyorlar. Türkiye olarak bu toprakların suriye ve ıraktan koparılması taraftarı değiliz ( ne kadar saçmalık olduğunu düşünsemde). Ancak kopacaksada kesinlikle kürtlere bırakılmamalı gerekirse savaşarak alınmalıdır. Irakın kuzeyınde özerk bir kürt devleti zaten kuruldu. Biz bu sırada uyuyorduk. Suriyede aynısına musade edemeyiz.

2. Bölgede hibrit savaş, vekalet savaşları denilen yöntemlerle savaşlar yapılıyor. Günümüzde 2 ülkenin fiilen savaşması oldukça maliyetli, ağır sonuçları olan, dünya süpergücü abdnin bile altından kolay kolay kalkamıcağı bir durum. Bunun yerine çeşitli gruplar, örgütler ülkeler tarafından kullanılıyor. Rusya bizi vuruyor suriye rejimi vurdu diyor. Biz rusyayı vuruyoruz öso vurdu diyoruz. Abd bizi vuruyor ypg vurdu diyor, abdye kızıyoruz biz ypgyi vuruyoruz. Bölgede çıkarlar anlık değişiyor. Bu yüzden zaman zaman abd ile zaman zaman rusya ile yakınlaşıyoruz. Buna denge politikası deniyor.

3. Tüm bunların yanında birde mülteci meselesi var ki maliyet olarak en ağırı. Ülkemizde yaklaşık 4-5 milyon mülteci var ve biz bu mültecileri kabul ettiğimiz 2012-2013 yıllarından ihtibaren ülkenin ekonomik durumu gittikçe kötüye gidiyor. Mülteci meselesi hafife alınacak bir mesele değildir. Tarihte mülteci akınlarından dolayı onlarca imparatorluklar krallıklar yıkılmıştır. Bizim idlibdeki öncelikli amacımız mülteci akınının önüne geçmektir. zaten ülkemizde 4 milyon multeciye bakarken idlibdeki 2 milyon mültecinin daha gelmesi Türkiyenin ekonomik olarak çökmesine sebep olacaktı. Bu öyle bir durum ki fiilen savaşa girmek ekonomik olarak daha az maliyetli olarak görülmüş ve savaşa girilmiştir. Mülteci sorunu olmasa öso idlibden çekilir, radikal gruplarla rejim başbaşa bırakılırdı.

4. Türkiye hem coğrafi hem kültürel olarak doğu ve batı bloğunun tam ortasındadır. Bugun olduğu gibi yaklaşık 3000 yıldır ne batı tarafından ne doğu tarafından tam bir müttefik olarak görülmemiştir. Öyleki koca roma imparatorluğunda bile bir bütün olamamış doğu roma olarak ayrılmıştır. Bu sebepten kendi ordumuzu güçlü tutmamız, kendi teknolojimizi kendimiz geliştirmemiz çok önemlidir. Örneğini verdiğiniz gibi ne aldığımız s400lerı nede alacağımız patriot hava savunma sistemlerini gönül rahatlığı ile kullanamayız.

5. Arap kralının ölmesiyle savaş durumunda verdiğimiz şehitlerin durumu bir değildir. ( bana görede arap kralının ölmesiyle yas ilan etmek saçmadır ancak ticari bazı işler için jest yapılmış olabilir) Savaş durumunda ne kaybımız olursa olsun yas ilan edemeyiz. Ben tarihtede ne duydum nede okudum. Ancak yıl dönümü anılabilir.

• Durumum yoktu okumadim.
  • Teşekkür ederim. Bu sözü söylettiren hoca daha güzel. Umarım öyle bir çok hocanız olur.
  • Ben sadece hocanın başkalarının sözüne sinirlenmesine ve yanlış bulduğuna katılıyorum. Yoksa böyle bir CB varken birlik olmak mümkün değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lisede hem iktidar, hem muhalif yanlısı hocalarım oldu. Bik bik konuşurlardı, "bi sus len, ders anlat" demeyi çok isterdim, ama diyemiyorsun tabii. Hani konuşursun da tüm ders konuşulmaz be, senin işin bu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Suriye'deki teröristlerle Kürt demeniz hoşuma pek gitmedi. Onları direkten Kürt sıfatına büründürmek bence çok yanlış. Ancak bu tabiki oradaki Kürtlerin kullanılmasını değiştirmiyor.
    Mülteci sorununa gelirsek maalesef ekonomimizi resmen batırdılar. Ancak onlara bu kadar para harcanması (gördüğüm tüm suriler çok rahat şekilde yaşıyor) ben ve tüm ülkenin insanlarının zoruna gidiyor. Şimdi sınır kapılarını açtık ama pek bir sonuç çıkacağını sanmam bu süreci iyi yönetmemiz lazım. Bu arada ekonomimizin kötüleşmesini sadece göçlere bağlamamızda lazım.
    Ben hala neden ülekmizin kendi teknolojimizi üretmediğimizi anlamıyorum. Tank palet fabrikası olayı zaten ülkenin geldiği durumu ortaya koyuyor.
    Yas bence öyle jest olsun diye verilmemelidir. Burası Türkiye ve biz kimseye peşkeş çekmemeliyiz. Yas ilan edilmezse bile hükümetin düzgün davranması gerekiyor, fıkra anlatıp gülmek değil.

Maalsef ülkenin çoğu sorunuda bu gündemler ile örtbas edildi.

• He de geç..
    Bizim de çeşit çeşit hocalarımız vardı..
    Özellikle dinci takımından olanlar hep öğrencileri "kafalama" peşindeydi.
    Biz hep dersimize odaklandık.. Söyledikleri ders dışındaki şeylere he deyip geçtik..

Sakın muhalefet olmak gibi bir hataya düşmeyesin..
  • Camide seçim öncesi parti propagandası yapan imamlara da bozulup gelip burada yazmış mıydın güzel kardeşim?

• Aklıma bu geldi. YouTube 2+2=5

Hakikatyoutube
    2+2=5 | Mükemmel kısa film
    https://www.youtube.com/watch?v=L7LBh24Ov24&app=desktop

• djoz kullanıcısına yanıt
    Maalsef sizin gibi düşünmüyorum. Eğer hoca bu konuyu açıyorsa bizimde söz hakkımız olmalı. İnşallah sınıftaki kimse hataya düşmemiştir

• SBK S kullanıcısına yanıt
    Anlamadım?

• Ogretmeniniz diyanetin bayragina ortak cikmis.

Okulda siyaset yapilmaz.Sabah gordugum bir haberde uygun salonu olanlarda sehitlik anlatilacakmis okullarda.

İyuce sirazesi kacti olayin.

• Okul siyaset yeri değildir. Hocanız suç işlemiş maalesef.

Yine de şikayet falan edip kimsenin ekmeğiyle oynamayın. İnsanlar üzgün ve sinırli bu olaylar yüzünden. Ders arasında yanına gidip hocam derste siyaset konuşulmasından rahatsızlık duyuluyor diyebilirsin. Bunun üstüne daha da uzatmaz zaten.

• Daha yazacak bir şeyimiz kalmadı. Herkes kendini şehitlik mertebesi ile kandırır olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D559441D0

Benim içinde sıkıntı yok ama o an bazı diyemediklerim var. Bize söz hakkı sunduda kimse çıt çıkarmayınca bende nedense sesimi çıkarmadım.
    Bir çok konuda haklı hocan. Ayrıca Rahatsız oluyorsan ya kendi fikrini ifade edersin sınıfta ya da susup şikayet edersin olur biter. Kalkıpta burada fikrini beyan etmezsin.

• Gerçek üyelerimiz asla böyle şeyleri okumaz
    Bu geleneği devam ettirdikleri için onlara teşekkür ediyorum

• Memurun siyaset yapması yasak diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.