Şimdi Ara

Hocanın Derste Ülkenin Son Durumu Hakkında Konuşması Doğru mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün lisede bir hocamızın dersi vardı her zaman olduğu gibi. Sınıfa geldiğinde masaya oturdu sonra üzgün olduğunu falan izah etti. Tabi kısa kesiyorum. Sonra bla bla bla ve bir arkadaşının "Askerlerimiz boşuna öldü." sözüne duyduğu kızgınlığını söyledi. Ardından ülkemizin sınırlarını koruması gerektiğini söyledi. Ve asıl hedefin Türkiye olduğunu da. Sonra bize eğer çevrenizde böyle söyleyenler varsa (Askerlerimiz boşuna öldü lafını) onun bu sözünü ağzınıza tıkmamızı söyledi. Şu ortamda hala İdlib' te ne işimiz var sorusu sorunlara tepki gösterdi vs. vs. Sonrada ben burada siyaset yapmıyorum ha, hükümet sözcüsü felan da değilim, bu zamanda birlik olmalıyız dedi. Konuşmanın arasında şunlarında ekledi: " Biz müslüman ülkeyiz kitabımızda da mazlumun yanında olmamızın gerektiği yazıyor. Suriyelilere kapımızı açmayacaktıkta ne yapacaktık. Biz insanlık gösterdik. Avrupa bize verdiği sözleri tutmadı. Şimdide sınır kapılarını açtık... İdlib'te ne işimiz var diyenler; o kadar komutan, subay, asker senin gördüğünü göremedi mi? Bu şehitler bizim rahatla yaşamamız için canlarını veriyorlar. 23 yaşındaki bir asker Suriyede canını veriyorsa ülkemiz için sen nasıl bu soruyu sorabilirsin? ........"
    Sizce hocanın yaptığı konuşma doğru mu?
    Benim hocaya katılmadığım bazı noktalar var. Mesela şehit haberlerine bizde üzüldük ama bunun hesabını biri vermeli. Yok öyle bizim için canını verdi demek. Ortada çok plansız bir dış politika var. Zaten askerlerimizi vuran hainler rejim değil Ruslar. Artık şunu bi anlayın. Rusya her şeyi biliyordu ambulansa bile ateş açtı ne demek ya. Böyle bir şey olabilir mi? Eee Rusyadan S400 aldık. Ne işime yaradı peki? En ihtiyacımız olduğu konuda Ruslara karşı kullanamıyoruz. Resmen para çöpe gitti. Şimdi ne Patriot alacağız. Daha dün Abd'ye kafa tutuyodun bune R vites? 2.si Birlik Olalım sözü. Biz birlik olalım dedikçe maalesef başımızdaki gülüp eğleniyor! Bu neyin birliği beraberliği? Bizim askerlerimiz şehit olurken nasıl oluyorda ülkenin CB her ne konuda olursa olsun güler! Gülemez!
    Yas ilan edilsin diyoruz çıt çıkmıyor. Hemen geçmişe dönelim, arapların kralı ölünce ne yapmıştık? (Buralardaki tepki hocaya değil)
    3.sü yazmamış olabilirim İHA, SİHA meselesi. Bizim hocada haber izleyip şu kadar rejim gücünü öldürdük dedi. Hemde kendi üretimimiz olan İHA ve SİHA lar ile. Maalsef durum vahim zaten bu haberler çıkınca demek oluyor ki bir şeyler var. Umarım olmaz ama şehit sayımız 100 civarı olabilir. Bir katılmadığım noktada şehit sayısı. Sözü: "33 olsa ne fark eder 100 olsa ne fark eder!" Devamı varda unuttum galiba. Bir şehidimizin tırnağı 2100''ün üzerinde hain etmez iken nasıl sayının bir önemi olmaz?
    Neyse çok yazdım sizin görüşlerinizde alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D559441D0 -- 5 Mart 2020; 17:49:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Okulda yapılacak tek şey ders konusu olarak ne anlatılıyorsa onu dinlemek. Öğrenmen gerekeni öğren o kadar. Hocanın siyasi görüşü, ülke hakkında neler düşündükleri falan filan bir kulağından girip ötekinden çıksın.
    Gereksiz safsata. Bunların kralını zamanında biz yaşadık. Bu tür konular lisede ve üniversitede var. Lisede bize italya başbakanına apoyu teslim etsin diye mektup bile yazdırıldı. Düşününce komedi gibi geliyor sanki o mektup gitti ve açıp okudular. Hemen her konuda kendi fikirlerini yaymaya hatta dayatmaya çalışırlar oysa herkes kendi aklına uyanı kabul etmeli.
    Okulda siyaset başlı başına yanlış eğitim kurumu orası
    Madem başladı konuşmaya soraydın hocana yolsuzluklar yurtdışına para kaçırmalar da hedef Türkiye olduğu için mi? Ya da halkın yokluk işsiz aç olduğu yerde birilerinin lüks şatafatlı yaşaması da hedefte Türkiye olduğu için mi? Veyahut Ülkenin hemen hemen herşeyinin yabancılara satılması peşkeş çekilmesi de hedefte Türkiye olduğu için mi?
  • Teşekkürler .

• Derste siyaset yapılması yanlıştır , yapılmamalıdır. Ölen şehitlerimiz için üzgünlüğünü dile getirirsin oldu bitti ama daha derinlere inmek bir öğretmen için uygun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulda yapılacak tek şey ders konusu olarak ne anlatılıyorsa onu dinlemek. Öğrenmen gerekeni öğren o kadar. Hocanın siyasi görüşü, ülke hakkında neler düşündükleri falan filan bir kulağından girip ötekinden çıksın.
    Gereksiz safsata. Bunların kralını zamanında biz yaşadık. Bu tür konular lisede ve üniversitede var. Lisede bize italya başbakanına apoyu teslim etsin diye mektup bile yazdırıldı. Düşününce komedi gibi geliyor sanki o mektup gitti ve açıp okudular. Hemen her konuda kendi fikirlerini yaymaya hatta dayatmaya çalışırlar oysa herkes kendi aklına uyanı kabul etmeli.
  • Biz derste neler neler konuşurduk, konuşmakta sıkıntı yok, hem ufkunuz açılır, bakış açınız bacak arasından çıkar (sözüm sana değil).
    Ama tabi hoca böyle bir konu açıyorsa serbest kürsü olmalı, herkes fikrini beyan edebilmeli.
    Kendisi konuşup size söz hakkı vermezse yanlış olur

• Okulda siyaset başlı başına yanlış eğitim kurumu orası
    Madem başladı konuşmaya soraydın hocana yolsuzluklar yurtdışına para kaçırmalar da hedef Türkiye olduğu için mi? Ya da halkın yokluk işsiz aç olduğu yerde birilerinin lüks şatafatlı yaşaması da hedefte Türkiye olduğu için mi? Veyahut Ülkenin hemen hemen herşeyinin yabancılara satılması peşkeş çekilmesi de hedefte Türkiye olduğu için mi?

• Ben siyaset yapmıyorum diyerek siyaset yapmak da güzel zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hoca dediğin imzamdaki gibi olur. Öyle size direkt fikir empoze etmeye çalışan kişi hoca falan değil, partizandır. Kendi fikrini destekleyecek yeterli bilgiye de güvene de sahip değildir.
    Bizim ülkemizde her alanda siyasiler karar aldığı için zaten ne konuşsan sonunda siyasete çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 3 Mart 2020; 2:59:29 >
  • Derste siyaset yapilmalidir, siyaset konuşulur konuşulur Öğrenilir. Milli eğitim bakanlığı direkt olarak hükümetin istediği şekilde ders programı belirliyor zaten, bu demekki siyasi bir amac zaten var

• soulstriper kullanıcısına yanıt
    Benim içinde sıkıntı yok ama o an bazı diyemediklerim var. Bize söz hakkı sunduda kimse çıt çıkarmayınca bende nedense sesimi çıkarmadım.

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    İçim içimi yiyordu fakat hocayı doldurmuşlar sanki bi anda boşaldı, zaten aramız pek iyi değil maalesef.

• alvete A kullanıcısına yanıt
    İmzanız güzelmiş.

• Hocanız direk siyasete atlamış.Siyaset yapmak istemese şehit olan askerler için rahmet diler ve ülkemizin bu zor zamanlardan en kısa sürede çıkmasını temenni ettiğini söylerdi.Sonrasında da derse geçerdi.Ders boyunca hükümet ağzıyla konuşması yanlış olmuş.
  • Şimdi sen sustun ya;
    Sınıfta 20 kişi olsun, 15 kişi hocaya hak verdi 3 kişi kararsız kaldı senle beraber bir arkadaşın da sustu.
    Ama sen konuşsaydın diğerlerinin de fikri olacaktı ve hoca kendi düşüncelerini size empoze edemeyecekti

• soulstriper kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın. Bugünde dersimiz var eğer konuyu açarsa hemen atlarım bağlarım bu konuya.

• Şikayet edin.
    Selam ve dua ile...

• Allahtan siyaset yapmamış. Zaten kim ne yapmıyorum diyorsa bizzat onu yapıyor.

Parası olan en iyi eğitimi alıyor, yurtdışında yüksek lisans yapıyor sonra zaten işi hazır. Paramızda yok, torpilimizde yok, senin gibi hocalardan da ders alıyoruz. Ne olacağız biz okul bitince? diyeceksin hocana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hassas dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde herkes hislerini birilerine aktarma ihtiyacı duyuyor.Hocanın da bu dönemlerde ülkenin durumu hakkında derste yorum yapması bence normal.Fakat burada bence bir siyasi durum hakkında tarafını belli etmeden benim görüşüm,ben böyle düşünüyorum,herkes istediği gibi düşünmekte serbesttir diye açıklaması bence en doğru olanı.Yoksa ülkenin içinde bulunduğu durumdan kim olursa olsun etkilenmemesi mümkün değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.