Şimdi Ara

Hokkabaz (2006) | Cem Yılmaz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cuma günü gittim filme. Gora gibi bir film bekleyenler için sonuç hüsran olur. Bu film farklı ve bence oldukça güzel. Cem Yılmazın kendisinin de söylediği gibi çalışmış dersine. Bence güzel bir film ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum gitmeleri için.
  • Filme aşırı derecede kötü eleştiri yapan arkadaşları anlamaıyorum ne bekliyorlardı acaba cem yılmaz kalkıp standup mı yapsın.. burda bir hikaye vardı yarı duygusal yarı komedi onu elinden geldiğincede başarmış. filmin baştan sona kadar kahkaha şeklinde olması bile yanlış aslında biz hayatımızda her zaman gülüyormuyuz kah ağlarız kah düşünürüz kah güleriz. buda böyle bir film ve umduğumdan güzel omuş kesinlikle gidilmesini tavsiye etmketeyim...

• çok basit espriler vardı..çoğu espirinin önceden yapılacağı belliydi..verdiğim paraya yazık oldu

onun yerine keşke sınava gitseydim dedim..
  • Ben bugün izledim; senaryosu iyiydi bence, cem yılmaz bana kalırsa bu rolün altından da kalkmayı başarmış, mazhar alansonun oyunculuğu da güzeldi
    Sadece güldürü üzerine kurulu olmadığını biliordum ama yine de daha farklı hayal etmiştim..
    Zevk alınacak bi film ama gitmeseydim de çok şey kaçırmazdım diorum
  • Özlem filmin en kötüsü
    filmin en iyisi cem yıllmaz.
    hikaye sıradan ve güzel sayılır.
    ama film biraz daha geliştirilebilirdi.sanki bana da para kazanmak için yapılan bir film gibi gelsi
    birde
    sait tünaydın kimdir?
    bilen var mı?
    filmde cem yılmazın annesi ve babasıda vardı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemile_gs

Ben bugün izledim; senaryosu iyiydi bence, cem yılmaz bana kalırsa bu rolün altından da kalkmayı başarmış, mazhar alansonun oyunculuğu da güzeldi
    Sadece güldürü üzerine kurulu olmadığını biliordum ama yine de daha farklı hayal etmiştim..

+1905
  • +1905 de benden filmin tüm oyuncu kadrosu 4 kişi(nerdeyse) az masraf çok iş diyelim gorayla arasındaki en büyük fark
    quote:

Orjinalden alıntı: recep41

quote:

Orjinalden alıntı: cemile_gs

Ben bugün izledim; senaryosu iyiydi bence, cem yılmaz bana kalırsa bu rolün altından da kalkmayı başarmış, mazhar alansonun oyunculuğu da güzeldi

+1905

• acayip bi film yaa

hele kızı sokuo kutunun içine kız kayboluo kızı bi daha getiremio
    bide kıza kesme numarası yaparken gerçekten kesio süper bir film
  • cem yılmaz adı gecıyor sonucta dırekt guluncek bır fılm gıbı şartlı gıtcez ve gulcez :) bakalım görelım nasıl bır fılm en kısa surede bende gıtmeyı dusunuyorum buna ...
  • Sekiz arkadaş sıralandık, bayramda Hokkabaz'ın koltuklarında.. Bir erkek arkadaşımız sık sık kahkahalarla güldü.. Bir genç kız zaman zaman ağladı.. Geri kalan altı kişiden ikisi, filmi sevdiklerini söylediler.. Dört kişi için Hokkabaz kötü filmdi.. Bu dördün içindeki bana sorarsanız, hem de çok kötü bir filmdi..
    Hafakanlar geçirdim, sıkıntıdan patladım zaman zaman..

Ben bu kadar temposuz, bu kadar ağır giden, hatta gitmeyen, yerimden kalkıp arkasından iteleyesimin, içimden "Yürü yahu, ne olur yürü" diye bağırasımın geldiği çok az film izledim hayatımda..
    Filmi seven, vakit geçiren seyirciyi anlıyorum.. Pek çok sebepleri olabilir.. Ama hele en güzel filmlere bile sırf "Amerikan malı" diye en ağır şekilde saldırmakta birleşen ve bunun için yığınla sebeb icad eden "entel" film eleştirmenlerimizin büyük çoğunluğunun "iyi" demesini kabul etmem mümkün değil. Bu tam bir samimiyetsizlik örneği, tam bir kıyakçılık.. Yazılarına bilgi ve düşünceleri değil, sempatileri öncülük etmiş, belli..
    Bakın onların anladığı dilden hitap edeyim..
    Elime makası alayım, bu filmin yarısını, mesela 45 dakikasını keseyim. Kalanı ilk defa seyretsin 100 kişi.. Bir eksiklik fark etmez..
    O kadar lüzumsuzca uzatılmış, o kadar dakika dolsun diye çekilmiş sahne var..
    Bu bir..
    İki..
    Filmde doğru dürüst tek tipleme var mı?..
    Mesela Hokkabaz'ın kendisi.. İskender Tünaydın kimdir, nedir, söyleyebilir misiniz?..
    En önemli karakterlerden biri, İskender'in babası, Mazhar Alanson'un oynadığı rol?.. Kimdir, nedir, neyin nesidir çıkarabilen var mı?. Oturtun Mazhar'ı bir yere bakalım, oturuyor mu?.
    Hele de Fatma Nur?.. Yani Özlem Tekin?..
    Hepsi yarım yamalak, hepsi baştan savma, hepsi laf ola beri gele çizilmiş tiplerle "iyi" film mümkün olabilir mi?.
    Oysa Anadolu'da turne yapan Hokkabaz nasıl uygun bir tema.. Nasıl akıp giden, nasıl nefes kesen, nasıl insanı çekip içine alan bir film çıkabilirdi ortaya, eğer Cem Yılmaz "Her şeyi ben yaparım" diye ortaya çıkıp Charlie Chaplin olmaya soyunmasa..
    Sinema tarihinde Charlie Chaplin bir tane.. O da nice yıllık deneyimden sonra "Ben her şeyi yaparım" diye çıktı ortaya..
    Mazhar Alanson galada şaka etmiş olmalı "Yeni bir Şarlo doğuyor" derken..
    Bu filmin senaryosunu bu işin bir ustası yazsaydı.. Sinemayı, modern sinemayı bilen bir yönetmen kameranın arkasına geçseydi, Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden birini yakalardık..
    İskender'in denediği su dolu tanktan kaçış Houdini'nin en ünlü numarasıydı.. Cem, Houdini filmini izlemiş mi acaba?.. Hem de yarım asır öncesinin imkanları ile George Marshall'ın çektiği (1953) ve Tony Curtis'in muhteşem oynadığı hokkabaz filmini..
    Ya da Sahne Işıkları'nı.. Tıpkı İskender gibi başarısız bir sahne adamının, komedi/ dramını.. Charlie Chaplin'in, Cem gibi, yazdığı, çektiği, başrolünü oynadığı ve müziklerini yaptığı dünya güzeli filmi (1952)..
    Cem'in filmi, 50 yıl öncesinin bu filmlerinin neresine düşüyor, sinema eleştirmenlerim söylerler mi?.. Söyleyebilirler mi?.
    Cem'in yazdığı filmin ana tema müziğine bayıldım.. Filmde alkışladığım tek Cem de, bu sürpriz besteci yanı oldu..
    Mazhar Alanson ve Özlem Tekin iğreti tiplerine oturmak için çırpınırlarken, benim aklımda iki oyuncu kaldı.. Gelinin ağabeyinde Tuncer Salman.. Olduğu her sahnede, herkesten rol çaldı. Öylesi..
    Kemal İnci.. Bahtiyar Ağa.. Düğün sahibi..
    Bir de, yazmazsam haksızlık ederim.. Filmin bence en hoş sahnesinde minnacık rolü ile fırlayan Tamirci Ellez Usta'da Tevfik Yapıcı..
    Hıncal Uluç/Sabah

• cem yılmazın mimikler, yeter be kardeşim.Gülmek için gidenler gitmesin.Gorayla karşılaştıranların hepsine oğlu .Gora komedi hokkabaz dram\komedi türünde.Mazhar alason hollywoodda bile onlar bence mükemmel bi adam sesi yeter sesi be.;Özlem tekin bence o kadar güzel oynayamadı hele niye keseyi niye verdiniz sahnesinde.Ama sırf bence cem yılmaz ve mazhar alason hatrına gidilir.
  • BKM filmi olduğu için para kazandırmak istemiyorum bu filme
    ya netten indiririm ya da kopya dvdsini alırım
  • hıncal uluç sen bir nesin? eleştirmenler filmi beğendi ya ! bu adamın takıntısıdır illa aykırılık yapacak eleştirmenlerin beğendiği filmlere bok atıp beğenmediklerini göklere çıkaracak.

böyle bir şey olabilir mi haşmet ?
  • sanırım bu film yılın fiyaskosu olacak
    savaş ay ile danışıklı bir promosyon yapılıyor gibime geliyor ama o da yetmeyecek, film gitmiyor
  • fiyasko derken? nedir kriterin? goranın gişesini yakalayamayacak olması mı?
  • gorayla bu filmi bir tutmamak lazım kendi bile demiş o skeçti bunda hikaye var diye.gayet güzel bi hikaye,senaryo olmuş bence.beğendim ben filmi.tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

fiyasko derken? nedir kriterin? goranın gişesini yakalayamayacak olması mı?

Filmi dün gördüm, bilmiyorum çokmu şey pompalanıp ona göre beklentilerimiz oluyor. Film bana sanki nasıl anlatsam kelime karşılığı yine de tam değil ama "suni" geldi. Yani kopup kendinizi filme kaptıramıyorsunuz. İyi oynanmamış, senaryo o kadar tantanaya rağmen bence çok basit, anlatılmak istenen 10 dakikada da anlatılabilrdi, burada Hıncaş'a hak veriyorum, çoğu sahneler gereksiz uzatılmış, diyaloglar uzun tutulmuş.

Bence; aynı M.Ali Erbil gibi sadece para kazanma amaçlı (isimden faydalanarak) filmden çıktıktan sonra akılda kalmasına değecek hiç bir şey vermeyen boş bir film
  • bilakis film bana çok samimi geldi. kesinlikle seyirci aptal yerine konmamış.cem yılmaz parayı reklamlardan fazlasıyla kazanıyor zaten.filmde ne bir manken var ne de sansayonel biri. öpüşme sahnesi bile yok.

film tanıtılırken kimseye gülmekten kırılacaksınız gibi vaatlerde bulunulmadı.hüzünlü bir hikaye olduğu en başından biliniyordu.

filmi herkes beğenecek diye bir kural yok ama mehmet ali erbil örneğinin bu film için kullanılmasına şaşırıyorum biraz.
  • biraz burada okuduklarım, biraz da izleyenlerin aktardıklarından asla gülmek için şartlanmış bir şekilde gitmedim zaten. beğenmedim işte yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı. herkesin fikrine de saygılıyım tabi.
  • cem yılmaz bu film çekilirken gorayıda geççem kurtlar vadisini de demişti..büyük konuşmayı sevmem ama sanırım geçeceğe benzemiyor..
    benm açımdan hayal kırıklığı diyebilirim..oyunculuklara diyeceğim hiçbişey yok özlem haricinde ama ne biliyim insan cem yılmaz deyince daha farklı bekliyor..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.