Şimdi Ara

Homatics Box R 4K Plus (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
598
Cevap
51
Favori
36.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teknoratyoutube
    Merhaba Ben Murat; Bu videoda size Homatics Box R 4K Plus Android TV Box Cihazına nasıl hard reset atıp fabrika ayarlarını döndürmesini göstericem 👨‍🔧. Bildirim zilini açmayı unutmayın!! ■Bize Katıl ► https://bit.ly/3mw18zX Sosyal Medyadan Bizleri Takip Edin ; ■Telegram ► https://bit.ly/43OA0Ne ■İnstagram ► https://bit.ly/3ozQk47 Su Arıtma Cihazı Sipariş İçin ; ■Web Site ► https://bit.ly/3AzMJpP
    https://www.youtube.com/watch?v=3WorwCmd75U
  • hız4ok kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
    Eve geçince deneyeyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muroz M kullanıcısına yanıt

Merhabalar, siz cihazın sorununu çözebildiniz mi acaba

Bende aynı problem oldu dün akşam reset tuşu ile de görüntü alamadım bir türlü

Bir tavsiyeniz olur mu

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba elimde çok az kullanılmış sıfır ayarında Dune HD Homatics Box R 4K cihaz mevcuttur ilgilenenler mesaj atabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Avrupa yakasında güvenilir işini iyi yapan bir TV box tamircisi önerebilir misiniz malumatınız var ise
    Teşekkür ederim
    (Homatics R 4k plus cihazım açılmıyor, ekran gelmiyor)

• mozkoprulu kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Cihazın optik çıkışının problemsiz olmasına sevindim, çünkü yeni tv box alacağım için araştırma yapıyorum, araştırdığım tv box ların %95 inin optik çıkış sorunlu, örneğin "Mecool Km2 Plus" cihazının optik çıkışından DD5.1 ve Dts sesler aktarılamıyor, bunu youtuber Mert Temizer de doğruladı.

Sadece optik girişli ses cihazları (bende ki Logitech Z906) için optik çıkışın düzgün çalışması önemli, alacağım cihazın Homatics olacağı belli oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Mart 2025; 14:34:26 >
  • halken H kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkür, hocam zahmet olmazsa bir sorum olacak;

Ben konumuzdaki Homatics cihazını almayı düşünüyorum.

Ben oynatıcı olarak KODI uygulamasını seviyorum,

demişsiniz ki; "Kodi ise hdr ve dolby vision filmlerde hdr kapalı olursa sdr dönüşümü yapmıyor."

Peki hocam HDR: auto ayarı olursa hdr ve dolby vision filmlerde sdr dönüşümünü yapıyor mu ?

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,cihazın optik çıkışı maalesef çalışmıyor diyebilirim.En azından ben hiçbir şekilde buradan ses alamadım.2+1 soundbarım var bluetoth ile bağladığımda ise bir süre sonra ses kopmalari meydana geliyor.bu cihazın bluetooth versiyonu 4.2 ve yetersiz kalıp bağlantı problemlerine yol açıyor.bu nedenle soundbari tv ile eşleyip kullanıyorum.kisacasi cihazın optik bağlantısına fazla güvenmeyin derim.

• Hayalet 26 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

"mozkoprulu" adlı forumdaşımız optik çıkışın bazı ayarlarla çalışabildiğini söylemiş, şüphesiz sizde her türlü ayarı denemişsinizdir, bazılarında çalışıp bazılarında da çalışmaması ilginç.

Bu cihazı HB platformundan satın alan bir yorumcu da sadece bu optik meselesi yüzünden cihazı iade ettiğini söylemiş, buna mukabil başka bir yorumcuda optik çıkışı sorunsuz kullandığını söylemiş.

optik çıkış bazı ses cihazlarında bir şeyleri beğenmiyor ama ne, satın alacaklara tam bir tereddüt ?

Şu anda kullandığım eski tv box ımda da optik çıkıştan ses aktarılamıyor, tecrübeli bir tv box kullanıcısı olarak ne ayarlar denediysem nafile, bende çözümü ek masrafla "audio extractor" cihazı alarak çözdüm, ben hdmi switch kullanıyorum, hdmi switch' in girişine tv box' ı çıkışına ise bu extractor cihazını bağladım, extractor cihazının ise optik çıkışına ses cihazımı, extractor' ün hdmi çıkışına ise projeksiyonu bağladım, bu şekilde problemsiz kullanıyorum.

Bunun dışında üzerinde optik çıkışın olduğu tek cihazla birleştiği hdmi switch ler de satılıyor, tabii biraz daha pahalı.

Tabii sorulacak soru şu;

tv box ların optik çıkışı (spdif) düzgün çalışsaydı audio extractor gibi cihazları niye almak zorunda kalalım değil mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Mart 2025; 15:14:49 >

• izmirli1713 kullanıcısına yanıt

projektörünüz 4K olmasına rağmen mi 1080p çıkış veriyor ?

Teşekkürler.Umarim optik çıkış sizde sıkıntısız çalışır.

• Hayalet 26 kullanıcısına yanıt

Bende teşekkür ederim,

Bu cihazı HB den alıp iade eden bir yorumcu optik çıkış hakkında şöyle ilginç tespitler de bulunmuş;

"Cihaz donanımı piyasadaki diğer kutulara göre daha kaliteli. Depolama ve RAM hızı bariz iyi. Tüm bunlar cihazı hızlı yapıyor. Dış görünüşü ve elinize aldığınızdaki kalite hissiyatı da gayet iyi. Kumandası başarılı ve çok kullanışlı. Yalnız benim gibi 5.1 ev sinama sistemi kullanıyorsanız ve bu sistemin hdmi girişi olmayıp da spdif girişlerine güveniyorsanız dikkat. Cihazı aldığım andan itibaren günlerdir bu meseleyle uğraştım. Resmi telegram destek hattından resmi ve gönüllü yetkililer ile günlerdir yazıştım ve denemediğim yöntem kalmadı. Sonuç alamayınca cihazı iade etmek zorunda kaldım. Üzgünüm. Yoksa cihaz ve firma desteği çok iyi. 2017 yılımdan beri kullandığım android 9 yüklü ... gen1 cihazımla Dolby ve DTS formatında izlediğim videolar bu cihazla surround moda geçmedi bir türlü. Derinlemesine araştırınca olayın nedenini anladım. Google android 9 dan sonrası cihazlarda EDID özelliğine kısıtlanamalar getirmiş. Evinizdeki TV, AVR cihazının modelleri çok yeniyse muhtemelen sorun yaşamazsınız ama öyle değilse ses konusu şu an çözümsüz görünüyor. Cihazı aldığım firmaya teşekkürler. İade konusunda hiç problem yaşamadım.

Tabii bu yorumu yaptığı tarih 2023 aralık ayı, o günden bu yana güncellemelerle optik problemi ne derece düzelmiştir, bilemeyeceğim, optik çıkış kullanan arkadaşlar yeni bir yorum yaparsa memnun oluruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Mart 2025; 17:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

projektörünüz 4K olmasına rağmen mi 1080p çıkış veriyor ?

kodi ile alakalı durum cihazda 4k ile ilgili bi sıkıntı yaşamadım, filmleri 4k olarak izliyorum

• Homatics cihazımla z906 ya optik kablo aracılığıyla bağlantı yapıyorum sıkıntı yok ses kodeklerini çözüyor cihaz

• watan kullanıcısına yanıt

teşekkür.

Şu anda kullandığım eski tv box ımda da optik çıkıştan ses aktarılamıyor, tecrübeli bir tv box kullanıcısı olarak ne ayarlar denediysem nafile, bende çözümü ek masrafla "audio extractor" cihazı alarak çözdüm, ben hdmi switch kullanıyorum, hdmi switch' in girişine tv box' ı çıkışına ise bu extractor cihazını bağladım, extractor cihazının ise optik çıkışına ses cihazımı, extractor' ün hdmi çıkışına ise projeksiyonu bağladım, bu şekilde problemsiz kullanıyorum.

6 aydır bu şekilde sorunsuz kullanıyorum

yanlışlıkla ikinci kez aynı msj yazdım ve silemedim pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratigdirli -- 6 Nisan 2025; 3:44:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.