Şimdi Ara

Home Studio dip ses problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Çözülmeyi bekleyen insanlık için küçük ama benim için kocaman bir sorunum var. Konu hakkındaki bütün önerilerinize açık olacağım.

Sorunumu izah edecek olursam madde madde sıralamak herkes için daha sağlıklı olacaktır.

• Roland Quad Capture ses kartı ve Hughess and Kettner DI box ve Presonus eris 5 aktif monitörlerini kullanıyorum.
    • Gitarımdan jack kablosuyla di box'a giriş sağlıyorum. XLR kablosundan output sağlayıp ordan da ses kartına girerek bilgisayara sinyal gönderimini sağlıyorum. Dı box'a besleme sağlamak için 48v phantom seçeneğini aktifleştiriyorum. Ses kartımda giriş sağladığım kanalın gain seviyesini peak yapmayacak şekilde saat 13.00 yönüne kadar açıyorum.
    • Ardından kullandığım daw programından mono kanalı açıp di sinyali kontrol ediyorum. Burada di sinyalinde minik bir cızırtı sesine maruz kalıyorum.
    • Gitara dokunmadığım halde daw programının mikserinde ana çıkışta ses sinyalleri olduğunu görüyorum.
    • Gitarın bağlı olduğu mono kanalda ise hemen hemen aynı seviyelerde bir ses çıkışının olduğunu görüyorum.
    • Bu di sinyalini kesmek input yaptığım kanalın gain seviyesini kısıp duyulmayacak seviyeye indiriyorum. ( gain saat 12 yönünde )
    • Ve ardından amfi simülasyon programını açıp input ve output seviyelirini kontrol edip denge sağlıyorum.
    • Amfi ve kabin simülatörünü devreye soktuğum anda inanılmaz bir dip gürültüsüyle karşılaşıyorum. Sorunumun kaynağını henüz çözebilmiş değilim.

Bir çok türkçe ve yabancı kaynak olmak üzere bu problem üzerinde haftalarca araştırma yapıyorum.

Bulunduğum apartmanda topraklama hattı sadece mutfakta var.

Sorunun kaynağı topraklama hattından olduğundan şüphelenip mutfaktaki toprak hattından sistemimin bulunduğu odanın prizine ek hat çekerek topraklama yapıyorum. SORUNUM ÇÖZÜLMEDİ VE MUHTEŞEM BİR GÜRÜLTÜYLE BAŞ BAŞAYIM.

• EDİT : ARKADAŞLAR BAHSETTİĞİM GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİ OLDUKÇA FAZLA. BU YÜZDEN NOİSE GATE, NOİSE REDUCTİON, X NOİSE, Z NOİSE GİBİ PROGRAMLARIN BU SESİ KESMEM İÇİN THRESHOLD SEVİYELERİNİ MAKSİMUMA GETİRMEM GEREKİYOR. KİMİ PLUGİNLER SESİ KESMEYİ BAŞARSA DA KİMİSİNDE HALA GÜRÜLTÜYE MARUZ KALIYORUM. BU PROGRAMLARLA GÜRÜLTÜYÜ YOK ETTİĞİM TAKTİRDE BİLDİĞİNİZ ÜZERE GİTARIN TONUNDAN ESER KALMIYOR. LÜTFEN BU GÜRÜLTÜ KAPISI PROGRAMLARINI ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLARAK SUNUP KİMSENİN VAKTİNİ ÇALMAYALIM. :)

• EDİT 2 : GÜRÜLTÜYÜ FARKLI KABLOLARLA, FARKLI DAW PROGRAMLARINDA, FARKLI AMFİ SİMÜLATÖRLERİNDE VE DİĞER GİTARLARIMDA DA DENEMİŞ BULUNMAKTAYIM. BAS GİTARLARIM DA DAHİL. SONUÇ YİNE AYNI SORUN VE HÜSRAN 

• EDİT 3 : KONUYLA İLGİLİ OLARAK DAW PROGRAMINDA, YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM MADDELERDE MİXERDEKİ VE KANALDAKİ Dİ SİNYALİNİN EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUM.
    Home Studio dip ses problemleri

SES KARTINDAKİ GAİN SEVİYESİ 13.00 YÖNÜNDE

BAHSİ GEÇEN GÜRÜLTÜLÜ SESİN TOPRAKLI VE TOPRAKSIZ SES ÖRNEKLERİNİ HEMEN ALTA PAYLAŞIYORUM. ( ÖRNEKLERDE KULLANILAN AMFİ MODELLEMESİ, YÜKSEK GAİN SEVİYESİNE SAHİP VE AMFİ FLAT AYARLARINDA )

ABİLERİM, KONUYLA İLGİLİ OLARAK SİZLERDEN GELECEK HER TÜRLÜ YARDIM VE DESTEĞE AÇIK OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM.

SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEK HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM.

• Gürültünün kaynağını bulabilmek için bağlantıları sırayla deneyin. Seskartına hiç bir kablo takmadan deneyin ardından DI box'ı seskartına bağlayıp deneyin ardından DI box'a kablo takıp deneyin ardından kabloyu gitara bağlayıp deneyin vs. Phantom power kullanılması zaten parazite davetiye çıkartır ayrıca Amplitube gibi amfi simülasyonlarında drive veriyorsanız bunlar zaten analog ekipmanla kıyaslanmayacak derecede yüksek dip gürültülü ses verirler. Meter'da -60'a yakın görünüyor ve bu biraz yüksek, -80 dB civarı veya altında olması gerekirdi.
  • Sorun kablo veya girişlerde gibi duruyor. Oksitlenme, temazsızlık, kopukluk gibi bir durum söz konusu olabilir. Bir çok şey denemişin o yüzden pek de bir şey diyemiyorum. Bunun dışında gitar, monitörlere yakınsa, uzaklaştırın ve dip sesi kontrol edin. Spectrum ile dip ses frekanslarını kontrol edin, eğer 80 hz altındaysa eq ile o frekansları kapatabilirsin. Ayrıca aşağıya bir link bıraktım umarım faydalı olabilir.

https://www.sweetwater.com/sweetcare/articles/solving-guitar-noise-buzz-and-hum/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.