Şimdi Ara

home tuşu sorunu yaşayanlar burda toplansın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim açımdan özellikle son 3 aydır sıkça gündeme gelen konulardan biri "iPhone 4 Home tuşu / butonu neden basmıyor?" sorusu oldu. Herkes aynı problemi yaşıyordu, kimisi yazılımdan, kimisi donanımdan olduğunu söylüyordu. Benim açımdan ise herşey yolundaydı... Ta ki aynı problemi ben de yaşayana kadar! Haliyle bir çözüm bulmam gerekti ki sonunda başarılı bir araştırma sürecinin ardından, sorunumu çözdüm. Sizin de çok işinize yarayacağını düşündüğümden, bu yöntemleri paylaşmakta fayda görüyorum.

Data kablosunu kullanarak sorunu çözmek

Doğru okudunuz... Bildiğimiz şarj/data kablosundan bahsediyorum. Yapmanız gereken telefonun alt kısmına kablonun ucunu her zamanki gibi bağlamak ve beyaz kısmı hafifçe yukarı itmek. Bu pozisyonda iken tuşu kullandığınızda, hassasiyetle çalıştığını göreceksiniz. Fazla zorlamayın! Sorun tekrar ederse, yine nazikçe işlemi tekrarlayın. Bir süre için sorunu ortadan kaldırıyor. Tabii kesin çözüm istiyorsanız, yazıyı okumaya devam edin.
    Konuyla ilgili fikir yürüten insanların haklı olduğu bir konu var; sorun yazılımla ilgili ama aynı zamanda donanımla da ilgili! Nasıl mı olur? İsteyenler deneyerek görebilirler ki telefonu fabrika ayarlarına çevirmek sorunu geçici olarak çözüyor... Peki ama aynı zamanda üstteki yöntem de çözüyor!?

Bunu şöyle düşünün. Tuşun çalışması için belli bir akıma, bu akımın kolay iletilmesi için tuşun belli miktarda temas hassasiyetine ihtiyacı var. Zamanla toz, ter ve tabii kullanımdan oluşan yıpranma bu durumu zorlaştırıyor. Bir de bunun üzerine yazılımın da gücü diğer işlemlere aktarması tuşun işini zorlaştırıyor. Bunu en kolay şu şekilde test edebilirsiniz. Tuşunuzun çalışmadığını düşündüğünüz zamanda bile bir süre basılı tuttuğunuzda, voice over (sesli menü) ekranının açıldığını göreceksiniz; yani bazı işlemleri yaparken buton aktif olarak iş görüyor. Uzatmadan, çözüme gelelim.

Menüyü kullanarak sorunu çözmek

Ayarlar (Settings) > Bildirimler (Notifications) menüsündeki aktif öğelerin sayısını minimuma indirin, daha sonra Ayarlar (Settings) > Konum Servisleri (Location Services) menüsünden ihtiyacınız olmayan ama aktif olarak çalışan servisleri durdurun. Bunları yaptıktan sonra telefonun üst kısmındaki güç (power) tuşunu basılı tutarken, home tuşuna da parmağınızı basılı tutun. 3 saniye içinde cihaz kendine reset atacak ve yeniden başlayacak. Açıldıktan sonra bir süre bekleyin; eğer donanımda ciddi bir yıpranma yoksa tuşunuz yeniden çalışmaya başlayacaktır.
    Bu işlemlerin her ikisini de veya yalnızca birini uygulayarak sorunu çözemediyseniz eğer geriye seçeneklerin en zoru kalıyor. Eğer garantiniz sürüyorsa veya kendinize güvenmiyorsanız bunu denemenizi önermiyorum; diğer yandan evet, benim soruna bulduğum kesin çözüm bu oldu.

Donanımı temizleyerek sorunu çözmek

Telefonun alt kısmında bulunan data kablosunun yuvasını yakından incelerseniz eğer göreceksiniz ki tozlanma ve yıpranma oluşuyor bu kısımda. Hava üfleyebilen bir araç ile (ağzınızla üflemeyin, çok bir faydası olmaz) o kısmı mümkün olduğunca temizleyin. Ardından ucu sivri bir alet bulun ve içerideki soketi yukarı doğru itin, hafifçe. Çok ince bir hareketle yukarı yönlü olarak yuvaya oturduğunu hissedeceksiniz. Şimdi tuşu kullanmayı tekrar deneyin.
    Tüm bu yöntemler sizin için çözüm olamadıysa, ne yazık ki cihazı garantiye göndermek ya da tamir için teslim etmek zorundasınız. Kimi forumlarda tuşu nereden satın alıp, kendi kendinize nasıl değiştirebileceğinize dair bilgiler de mevcut. Bunları okumayı da deneyebilirsiniz. Umarım yukarıda yazdıklarım sizler için de faydalı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alikemalgoka -- 4 Temmuz 2012; 21:41:13 >

• iPhone'larda iPad'lerde olduğu gibi 4 parmak dıştan içe doğru çekince home tuşu işlevi görmüyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

iPhone'larda iPad'lerde olduğu gibi 4 parmak dıştan içe doğru çekince home tuşu işlevi görmüyor mu ?
    valla o kadar bilmiyorum arkadasım ben bu yöntemleri denedim ve basarılı oldu
  • quote:

iPhone'larda iPad'lerde olduğu gibi 4 parmak dıştan içe doğru çekince home tuşu işlevi görmüyor mu ?

Görüyor ancak 4 parmak iphone ekranına büyük geldiğinden kulanımı rahat değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

quote:

Coklu gorev hareketleri goruyor mu ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

quote:

quote:

Görmüyor

• quote:

quote:

quote:

JB yaparsan olur tabiki.

Edit:Tweak in adınıda yazayım soran olur belki -Multitasking Gestures- insanelyi reposunda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yafoo -- 5 Temmuz 2012; 2:34:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Network sorunu yaşayanlar buraya
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

JB yaparsan olur tabiki.

Edit:Tweak in adınıda yazayım soran olur belki -Multitasking Gestures- insanelyi reposunda bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    home tuşu ile başı dertte olanlar aşağıdaki linkte verilen bilgiya bir göz atın

http://www.applealem.com/2012/07/03/assistivetouch-sanal-home-tusu-ve-daha-fazlasi/

• quote:

Orijinalden alıntı: One-Turk

home tuşu ile başı dertte olanlar aşağıdaki linkte verilen bilgiya bir göz atın

http://www.applealem.com/2012/07/03/assistivetouch-sanal-home-tusu-ve-daha-fazlasi/

Alıntıları Göster
    Benimki de çalışmıyodu . Bende şöyle bir yöntem denedim.

Vodafone Red üyesiyim. Aradım adamları, 3 gün sonra kapıma geldiler. Aldılar gittiler aleti. Değişimini yapıp Sıfır swap cihazımı 15 gün içinde geri getirdiler. Cihazı aldıklarında da yedek telefon vermeyi, yedekleme yapmayı ihmal etmediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duman Merkezi

Vodafone Red üyesiyim. Aradım adamları, 3 gün sonra kapıma geldiler. Aldılar gittiler aleti. Değişimini yapıp Sıfır swap cihazımı 15 gün içinde geri getirdiler. Cihazı aldıklarında da yedek telefon vermeyi, yedekleme yapmayı ihmal etmediler.

Alıntıları Göster
    Valla 2 ayda bir tuşu kolonya manyağı yapıyorum sorun olmuyor.İlk günkü haline dönüyor.

Sanırım benim tuş kafayı buluyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DGT

Valla 2 ayda bir tuşu kolonya manyağı yapıyorum sorun olmuyor.İlk günkü haline dönüyor.

Sanırım benim tuş kafayı buluyor:)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir repodan program nasıl indiriyor.

Benim cydiada 6 tane repo var ama ben sürekli program yükleyeceğim zaman installoustan araya girip direk arıyorum o kadar bazen bulamıyorum bazı programları acaab ben yanlış mı yapıyorum.

Mesala yukarıda arkadaşın dediği -Multitasking Gestures- i installousta aradım bulamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

JB yaparsan olur tabiki.

İos 5 ve ustu icin malesef calismiyor hocam yanlisiniz var

• quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

Benim cydiada 6 tane repo var ama ben sürekli program yükleyeceğim zaman installoustan araya girip direk arıyorum o kadar bazen bulamıyorum bazı programları acaab ben yanlış mı yapıyorum.

Mesala yukarıda arkadaşın dediği -Multitasking Gestures- i installousta aradım bulamadım.

İnstallous dan sadece appstore daki uygulamari indirenilirsiniz.
    Repolardan birseyler indirmek icin cydia yi kullanmalisiniz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

quote:

Alıntıları Göster
    o kadar ipad iphone ipod kullandım hiç birinde home tuşuyla ilgili sorun olmadı napıyosunuz home tuşunun üzerinde mi tepiniyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: güneşlenenyarasa

Bende red üyesiyim ama malesef Trabzona hizmet veremiyorlarmış cep merkezine verin dediler. Geçen perşembe verdim hala teleservis in sitesinde görünmüyor. Cep merkezini aradım ben teli verdikten 2 gün sonra göndermişler güya. Oda doğruysa tabi. aynı gün kargoya vermek zorlarına gitti sanırım. Lanet olsun ülkemin servis anlayışına.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

quote:

Orijinalden alıntı: güneşlenenyarasa

Bende red üyesiyim ama malesef Trabzona hizmet veremiyorlarmış cep merkezine verin dediler. Geçen perşembe verdim hala teleservis in sitesinde görünmüyor. Cep merkezini aradım ben teli verdikten 2 gün sonra göndermişler güya. Oda doğruysa tabi. aynı gün kargoya vermek zorlarına gitti sanırım. Lanet olsun ülkemin servis anlayışına.

Alıntıları Göster
    Activator sagolsun bende home tusunu kullanmaktan kurtuldum.Bazen kafasına gore tek basmayı cıft basma olarak algılıyor. Cıft tıklama yaptıgımda bırını kaıle almıyor.
    Actıvator ıle saat ın uzerıne ıkı kere tıklamayı multıtaskıng menusunu cıkarmaya atadım. Home tusuna basmayı da ekranın en altından yukarı dogru parmagımı suruklemeye adadım. Jb sı olmayan ıphone kullanan arkadaslarım bu yontemlerımı baya kullanıslı buldu. Herkese tavsıye ederım.
    Home tusunu bazen telefon dondugunda kullanıyorum reset atma ıcın o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Nasıl oluyor hocam o
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Nasıl oluyor hocam o

İsteginizi google da aratin
    Cydia anlatmakla bitmez.

• Yararlı konu. Paylaşım için teşekkürler.

EMEĞE SAYGI LÜTFEN +REP gibi yazıların yazdığı dandik siteler geçti aklımdan

Sorunum olursa buradan faydalanacağım.
  • quote:

küçücük ekrana 4 parmağını nasıl sığdırıp yapıcaksın o hareketi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.