Şimdi Ara

Network sorunu yaşayanlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
17.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm network Sorunlarımızı bir yerde toplamak en iyisi değilmidir arkadaşlar..... DAğınık topicler mesaj kirliliği oluşturmakta......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rundll -- 6 Ekim 2006; 11:29:28 >

• Neden kendini reklam yapıyosun sitede yeni olduğun için mi?

Şaka şaka ilk soru benden networkde swich denilen aletin önemi nedir...Dosya transferinde ne önemi vardır...
  • Swich ağı yöneten cihazdır... Tüm bilgisayarların hızını ayarlayan ve her bir portuna eşit hız verir. Biliyorsun bundan önce hub lar vardır.. kullanılan port sayısı 10mbit ten alıyordu ve bağlantı hızını düşürüyordu.
    Swicin en büyük farkı 100mbit olması ve her porta bu hızı vermesidir.
  • Öncelikle teşekkür ederek başlamak istiyorum,

Bende 8 portlu 10/100 m ethernet swich hub var ,evimdeki iki bilgisayarı bu yolla bağlıyorum ortak 8.porttan adsl bağlantısı herhangi iki porttanda pc bağlantılarını yapıyorum dosya alış verişi ,yada internet bağlantısında herhangi bir gözle görülür problem yok ama diğer pc kapalı olduğu zamanda bile 1024 bağlantım oldukça yavaşlıyor interneti kullanan oyunlarda sorunlar oluyor adsl hız testinde max 256 k çıkıyor, adsl bağlantısı direk kendi pc me yaptığımda hiç bir problem yok, Hız testi 850-900 kpps civarındaki normal ...İki pc dede işletim sistemi xp home tr biri sp2 diğeri sp1 yamalı modemim zoom 4x router'i var.Firewall olarak zone alarm pro ve Norton anti-virus 2005 var
    Acaba bu yavaşlama neden kaynaklanıyor olabilir swich olduğu için bağlantım 512/512 bölünmüyordur herhalde........
  • Selam dostum topic açmıştım ama kimse yanıtlayamamış birde sana sorayım...Sorumu Copy/Paste yapıyorum :

Arkadaşlar Geek ProMax UE4 Adsl modem ve 8'li Cnet bir switch ile evimdeki 3pc ye adsl i paylaşıyorum ancak şöyle bir sorun varki zaman zaman ağdaki makineler normalde 10.0.0.XXX şeklinde olması gerektiği halde anlamsız 169.125.xx.yy ıvır zıvır bi ip alıyor ve modeme erişemiyor dolayısıyla ağ ve internet paylaşımı da olmuyor... Şu anda DHCP aktif durumda yani modemin makinelere ip ataması gerekiyor ancak zaman zaman saçma ip ler veriyor ve modeme reset atmadıkça geçmiyor... bunun sıklıkla olması canımı sıkmaya başladı. Acaba sorun nerede ? Nasıl bir çözüm üretebilirim ? Şimdiden teşekküerler
  • Selam. ben bir öğrenci yurdundan bağlanıyorum, bağlantı adsl ve bir switch ile internet odasının duvarlarında prizlerinde dağıtılmış durumda. Ben sorunsuz bağlanıyorum fakat yanımda bir arkadaşım bağlanamıyor, konfigürasyon aynı, win xp mevcut fakat onunki, bağlantıyı algılamıyor. tcp/ipye baktım ikimizin de otomatik al'a ayarlı. başka ne olabilir çözüm? şimdiden teşekkür. (bilgisayar notebook)

edit: maalesef eleman gitti, ben gelene kadar da uğraşmış herhalde biraz, morali bozulmuş, gerek kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geldiler -- 24 Ocak 2006 16:11:41 >
  • evvela yiğite cevap veriyim.. Dostum Geek adsl modemlerin genelinde bu sorun yaşanıyor.... Çok tuhaftır ama modem telekomdan ip almadığı sürece ip dağıtamıyor.. Eğer modemin yeni ve garantisi devam ediyorsa satmanı ve yerine zyxel 662 serisinden bir model almanı öneriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamachi'de sorun (Network Sorunu)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selam zoozfire;

evvela şunu bilmende fayda var. Swich ler network hızını bölmez. ve 100mbit te sabit çalışr. Kaç port takılı olursa olsun aynı hızı verir tüm porta.
    Hub la arasındaki en büyük fark budur. Hub 10 mbit hızını bağlanan bilgisayer adaetine böler. Swich takılı bir networkte eğer yavaşlama oluyorsa ağ üzerinde bulunan pclerin birisinde networku etkileyen bir software ya ada solucan vardır.
  • selam geldiler;

Bilgisayarına network kablosunu taktığında 100mbit bağlantı kuruldu yazısı çıkıyor mu? çıkıyorsa alfığı ip adresine bak kaç almış bu ip adresi ile diğer çalışan pc nin ip adresini karşılaştır.. Sadece son grupları farklı olması gerekiyor

mesela birisi 192.168.1.3 almışsa diğeri 192.168.1.4 ve yukarısını almak zorunda. Bazen 169 ile başlayan ipl er alabiliyor bu da cihazı networkten kesen bir yazılım yüklü demektir.

Not: Menage swiche ler bu cümlelerin dışında kalıyor...... Günümüzde kullanılan ucuz ve unmenage swichler içindir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rundll -- 13 Şubat 2006 17:04:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: geldiler

Selam. ben bir öğrenci yurdundan bağlanıyorum, bağlantı adsl ve bir switch ile internet odasının duvarlarında prizlerinde dağıtılmış durumda. Ben sorunsuz bağlanıyorum fakat yanımda bir arkadaşım bağlanamıyor, konfigürasyon aynı, win xp mevcut fakat onunki, bağlantıyı algılamıyor. tcp/ipye baktım ikimizin de otomatik al'a ayarlı. başka ne olabilir çözüm? şimdiden teşekkür. (bilgisayar notebook)

edit: maalesef eleman gitti, ben gelene kadar da uğraşmış herhalde biraz, morali bozulmuş, gerek kalmadı.

yalnız aynı sorun bende de var linksys wireless pci kar taktım masaüstüne modem olarak ta USR 9108 kullanıyorum iki laptop var ofiste sinyal seviyesi çok değişken olmasına rağmen internete girebiliolar .. ama 3.client olan desktop pc acquiring network adress dio ama sonra bi ip adresi alamadığı için dhcp den .. wireless access point e erişebilmesine rağmen internete giremio... yalnız bazende hiçbi ayar değiştirmememe ramen dhcp 3. client a olması gerektiği gibi bi ip verio ve bi süre sorunsuz bağlanabilio internete ama tamamen random oluyo bu olay..... nolur yardım ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebrujah -- 24 Ocak 2006 18:04:19 >

• ip yi elinle ver. 3.pc de modemin sinyal seviyesi ne olarak gözüküyor. 1mbit very low ise ip alamaması normaldir
  • ya sinyal seviyesinden kaynaklanan bi sorun olduğunu mu düşünüosunuz... ? sinyal seviyesi dengesiz bi seyir izliyo .. bazen good hatta excelntken sonra tekrar low a düşebilio .. ama notebookla masaüstü yanyana duruo .. ztn yani birnin baalanıoken diğerinin baalanmıo olması ayarlarda bi sorun olduğunu göstermezmi ?
  • wireless ta ayar olarak ne var bi mac kısıtlaması vardır bide şifreleme onlara bi bak varsa gerisini ip verme olayını modem veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: rundll

selam zoozfire;

evvela şunu bilmende fayda var. Swich ler network hızını bölmez. ve 100mbit te sabit çalışr. Kaç port takılı olursa olsun aynı hızı verir tüm porta.
    Hub la arasındaki en büyük fark budur. Hub 10 mbit hızını bağlanan bilgisayer adaetine böler. Swich takılı bir networkte eğer yavaşlama oluyorsa ağ üzerinde bulunan pclerin birisinde networku etkileyen bir software ya ada solucan vardır.

Benim problemim network hızında değil, internet hızım düşüyor diğer pc kullanılmadığı halde; sormak istediğim swichle network kurunca adsl bant genişliğinden kaybediyormuyum; diğer pc kapalıyken tam olarak 1024 kullanıyormuyum.......Yada otomatik olarak 512/512 bölünüyormu bağlantı diğer pc açokda olsa kapalıda olsa.....

• tam 512/512 bölüşüm olmaz. diğer pc download yapmadığı sürece sizin download hızınız 1024 olmasada 900 yada 800 olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

wireless ta ayar olarak ne var bi mac kısıtlaması vardır bide şifreleme onlara bi bak varsa gerisini ip verme olayını modem veriyor

yani şifrelemeleri kaldırıyım mı ... ? ya kafayı yicem bide ofis bu bahsettiğim yer.. yakında çözemessem kıçımda patlicak .. benim için çok önemli ... msn de konuşsak olmazmı ?
  • şifreyi kaldırmican
    pc de wireless ın özelliklerine girip şifreyi gerekli kısma yazacaksın bidahaki sefere bağlanacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 24 Ocak 2006 22:53:08 >
  • swich ler internet hızını kesinlikle bölmez... En önemli kriter internete çıkan makine sayısı ne kadar olduğudur. İnternet kullanan makine sayısı ne kadar çok olursa internet hızın daa düşmeler olur..... Download esnasın da ise netin %75 kadarını o pc kullnır....
  • benim 2 tane wiriless li notebookum var. zoom x6 ile kablosuz internete giriyorum ancak kablosuz ağ nasıl kurulur hiç bir bilgim yok. detaylı olarak anlata bilirmisin. çalışma gurubu ismi nerden değiştirilir onu bile bilmiyorum.
  • bilgisayarımın özelliklerinden pc adına gir çalışma grubunu workgroup ver. internete giren her pc bir ağın içindedir. ağ bağlantılarına gir. entire network e gir sonra diğer pc leri görmen gerekir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.