Şimdi Ara

Network sorunu yaşayanlar buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
17.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rasso

hocam bende zoom x5 var bilgisayarın tekini usb den baglıyoruz diger ikisini modemin üzerindeki habtan baglanıyor hepsi internete giriyor amma usb ile baglana pc dosya paylaşiminda onları görmüyor ama diger ikisi bir biri ile dosya paylaşimi yapıyor bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardim:::::::::)))))))))

bu sorunumu cözecek kimse yok herallde bu forumda ,,,,,,, özellikle adminleere sesleniyorum

• Firewall etkili olabilir. Kotrol etmende fayda var.
  • rasso:

Bağlantı özellikleri > Ağ İletişiminde Microsoft ağları dosya ve yazıcı paylaşımının etkin olduğuna emin ol.
  • Selamlar,
    ofiste iki tane pc kullaniyorum , biri masaustu , digeri laptop, Masaustune wireless modem aldim , neti sorunsuz laptopa aktariyorum , fakat ag kurlumunu ( dosya ve yazici paylasimi) bir turlu yapamadim. Daha once 2 tane masaustunu baglamak icin ew-isyeri agi kurlumu sihirbazini kullanarak bu islemi yapmistim. Ayni yol ile masa ustu ile laptopu kablosuz aga tanitamiyorum. Bu islemi daha once yapmadigim icinde hata yapiyor olabilrim,
    kisaca yapmam gereken islemleri yazabilirseniz cok makbule gecer.
    Saygilar
  • İşletim sistemleri nedir...... Biraz sistemler hakkında açıklama yapsan......
  • Öncelikle böyle bir konu açıldığı için çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. böyle birşey paılması lazımdı. Sen bu konuyu açacaksınız diye bekledik sanki. ellerinize sağlık herşey çok güzel. bir problem yok oki yani. niden ossuın ki bir de uuuuf..
  • Rundll kusura bakma dostluğumuz eskiye dayanır biliyosun. Seni burda böyle görünce tutamadım kendimi
  • Konuları toparlamaya çalıştım sadece Üstatları birarada görmek hem daha olumlu sonuçlar verir diye düşündüm.
  • arkadaslar merhaba bi sorum yani sorunum var.internet explorer 6 kullanıyordum düne kadar.giriş sayfam google.3 gündür örneğin bjk yazdığımda google la sol taraftada ingilizce arama yapıyo.sayfayı bölüyo yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter26

Selamlar,
    ofiste iki tane pc kullaniyorum , biri masaustu , digeri laptop, Masaustune wireless modem aldim , neti sorunsuz laptopa aktariyorum , fakat ag kurlumunu ( dosya ve yazici paylasimi) bir turlu yapamadim. Daha once 2 tane masaustunu baglamak icin ew-isyeri agi kurlumu sihirbazini kullanarak bu islemi yapmistim. Ayni yol ile masa ustu ile laptopu kablosuz aga tanitamiyorum. Bu islemi daha once yapmadigim icinde hata yapiyor olabilrim,
    kisaca yapmam gereken islemleri yazabilirseniz cok makbule gecer.
    Saygilar

ikisinde de xp pro yuklu.
  • ne olur bi yardım ya.ben bilgisayardan anlamıyorum pek.
  • neden ağ kurmakla vakit kaybediyorsun ki? İki bilgişsayara elle ip adresi ata ikli adreste aynı bloktan olması gerekir. Group isimleri aynı olsun.... Bir de görmek istediğin klasör yada sürücüleri paylaşıma aç.......
  • aynı fikirdeyim
  • ambulans sen neden fikirlerini beyan etmiyon... Üstat değilmisin bu konularrda kendini göster artık...
  • arkadaşlar slm, sorum şu:
    18 kişi int. i paylaşmaktayız bunlara 9+9 şeklinde iki swich yardımla yapıyoruz.geçenlerde swichlerden biri çöktü garantiye verdik yeni modelinin sıfırını verdiler...kaptım geldim, taktığımda şu sorun meydana geldi.9 kişiden 3 ünde internet var 6 sında yok..! nası iştir bu anlayamadım?kablo uçlarını kontrol edeyim dedim, çalışanlardan birinin kablosunun renk sıralamasını çalışmayan da uyguladım başarılı olmadı.swich in markası Origo.16 port.
    acaba portlar mı arızalı dedim sıralarını değiştirdim ama hep o 3 bilgisayarın interneti vardı.sorun ne olabilir? bu arada kafayı sıyırmak üzereyim...yardımlarınızı bekliyorum

ha unutmadan swich in kullanma klavuzunda cross filan farketmez diye bir ifadede vardı,uplink e gerek yok yazıyordu 1 den 16 ya ya kadar port koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IboJaN -- 7 Ekim 2006; 16:21:04 >
  • Tüm bilgisayarları 16 port swich temi topladın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: IboJaN

arkadaşlar slm, sorum şu:
    18 kişi int. i paylaşmaktayız bunlara 9+9 şeklinde iki swich yardımla yapıyoruz.geçenlerde swichlerden biri çöktü garantiye verdik yeni modelinin sıfırını verdiler...kaptım geldim, taktığımda şu sorun meydana geldi.9 kişiden 3 ünde internet var 6 sında yok..! nası iştir bu anlayamadım?kablo uçlarını kontrol edeyim dedim, çalışanlardan birinin kablosunun renk sıralamasını çalışmayan da uyguladım başarılı olmadı.swich in markası Origo.16 port.
    acaba portlar mı arızalı dedim sıralarını değiştirdim ama hep o 3 bilgisayarın interneti vardı.sorun ne olabilir? bu arada kafayı sıyırmak üzereyim...yardımlarınızı bekliyorum

ha unutmadan swich in kullanma klavuzunda cross filan farketmez diye bir ifadede vardı,uplink e gerek yok yazıyordu 1 den 16 ya ya kadar port koymuşlar

Soru sordun ortadan kayboldun ?

• Merhaba

İşyerimizde Alcatel SpeedTouch tek çıkışlı Adsl modem var buna bir switch yardımı ile diğer bilgisayarlarla ağ banlantısını kurduk.
    İnternet dosya transferi yapabiliyoruz buraya kadar sorunumuz yok.

Yalnız Kamera sistemi kurdukduk ve diğer bilgisayarlarında izleyebilmesi için Her bilgisayardaki ağ geçidinin farklı olması gerektiğini söylediler ve yeni modem olmamızı önerdiler.

Tüm bilgisayarlarda Varsayılan Ağ Gecidi 10.0.0.138

Normalde 4 adet ağ bağlantısı olan bilgisayarın Var Sayılan Ağ GEçitlerinin hepsi farklı mı olması gerekiyor ?

Biz modem değiştirmeden bini nasıl yaparız?

Yardımlarınızı Bekliyorummm..
  • Aynı ağdaki bilgisayarlar tek ağ geçidi kullanır dostum... Her bilgisayarın ayrı ağ geçidi kullanması mantığını anlmadım AMaç nedir. Sana bunu kim dediyse ona sor bakalım bilinç li mi söylemiş.......

İç networke birden fazla kamera takıp dışarıdan iöeri yi izlemek istiyorsunuz ?
  • Yardımcı olduğun için teşekkür ederim

Kamera sistemini kuran arkadaşlar söyledi.

İş yerine 4 kamera taktırdık ve bir bilgiyardan izlemekteyiz. İzleme programının server programı ile diğer bilgisayarlarda kameraladan görüntü almak istenmektedir.

Bu sistemin çalışması için Varsayılan Ağ Gecidi hepsinde farklı olması gerekmektedir diyor arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.