Şimdi Ara

Network sorunu yaşayanlar buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
17.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: flnflnfln

Evdeki bilgisayar ile laptop u ethernet yoluyla bağlamak istiyorum.
    Evdeki bilgisayar nforce 2 ultra anakartı var(ethernet özelliği var). Windows xp pro yüklü
    Laptop Packard Bell S8501 model 10/100 lan özelliği var onunda. Windows xp Home yüklü

2 bilgisayarın ethernet çıkışları arasında kabloyu çektim. .sağ alttada ağ da ünlem simgesi çıkıyor . ağ bağlantısı yok diyordu.

Bende ip adreslerini 192.168.0.1 ve 192.168.0.2 verdim . ünlem kayboldu. hiçbir sorun yok diyor ama ne bağlantı kuruluyor ne de ben internete girirnce lapyop internete girebiliyor.

Bu 2 bilgisayarı bağlamak için ne yapmam gerekiyor. ayrıntılı olarak yazabilir misiniz.
    Teşekkürler

(bilgisayar adları farklı, çalışma gurubu adları aynı)

2 bilgisayarı arada switch yada hub gibi bir cihaz kullanmadan bağlamak istiyorsan cross bağlantı kullanman gerek, arada switch gibi bir ağ cihazı kullanıyorsan ki internete 2 bilgisayarı bağlamak istediğine göre kullanıyorsundur, sorunun xp home kullanmandan kaynaklanıyor, xp home network için tasarlanmış bir işletim sistemi değil, tekil kullanıcılar için yani ağı görmüyor diye biliyorum ben. Kolay gelsin...

• Öncelikle bildiğin bir konu da yardımcı olmak istediğin için teşekkürler.

Ben Adsl i modemi bir wireless router a bağladım ve evde interneti bununla dağıtıyorum.
    Bir desktop bu routera kablo ile bağlı nun haricinde 2 tane de notebook wireless olarak bağlanıyor. İnternete girmeden hiç bir sorun bütün makineler interneti kullanabiliyor.
    Ben bu makineler arasında yazıcı ve dosya paylaşımı yapmak istiyorum ama birbirlerini görmüyorlar.

Desktopta Xp pro kurulu diğerlerinde home.

Ben ev ya da küçük iş yeri ağı kurdan ağ kuruyorum hepsinde. Çalışma grubuna aynı ismi yazıyorum ve bilgisayar adları farklı. Çalışma grubu bilgisayarlarını göstere tıklatığımda bunu yapmaya yetkiniz yok server engellemiş diyor. Böyle durumlarda server hangisi oluyor ben hepsinde aynı işlemleri yapıyorum hiç birinde onu server yapacak bir seçenek çıkmıyor.
    Güvenlik duvarı norton falan kapadım denedim gene olmadı.

Daha önce bu yöntemle ağ kurmuştum ve çalışmıştı fakat desktopu formatladıktan sonra bir daha kuramadım.
    Sorun nerde olabilir.

• desktopta yazıcı varsa windows firewall'da yazıcı ve dosya paylaşımını açman gerekli. sonra yazıcıyı paylaştırman yeterli. diğer pc'lerde yazıcı ekleden - ağ yazıcısı - \\desktopPc yada gözat tan yazıcıyı bul ve ekle
  • quote:

Evdeki bilgisayar nforce 2 ultra anakartı var(ethernet özelliği var). Windows xp pro yüklü
    Laptop Packard Bell S8501 model 10/100 lan özelliği var onunda. Windows xp Home yüklü

2 bilgisayarın ethernet çıkışları arasında kabloyu çektim. .sağ alttada ağ da ünlem simgesi çıkıyor . ağ bağlantısı yok diyordu.

Bende ip adreslerini 192.168.0.1 ve 192.168.0.2 verdim . ünlem kayboldu. hiçbir sorun yok diyor ama ne bağlantı kuruluyor ne de ben internete girirnce lapyop internete girebiliyor.

Bu 2 bilgisayarı bağlamak için ne yapmam gerekiyor. ayrıntılı olarak yazabilir misiniz.
    Teşekkürler

peki internete çıktığın ip numarası nedir mesela bende linksys var 192.168.1.1 ile çıkıyorum default gateway buna göre ip konfigi yapıyorum.sen onu yazarsan bende burda iki bilgisayarın nasıl ip konfigi yapabilceğini anlatırım.ben örnek vereyim genede mesela internete çıkan bilgisayarın internet bacağındaki ethernet kartında ki ip konfigi:

ip:192.168.1.2
    subnet:255.255.255.0
    default gateway:192.168.1.1
    dns:192.168.1.1 oluyor
    ethernetle network yaptığım bi bilgisayarın ipsi 192.168.1.3 ve geri kalan aynı diğerinede sonu 4 olcak şekilde veriyorum burda önemli olan default gateway ile dns nin sonunu 1 vermen.mesela zoom modemler için 10.0.0.1 dir default gateway ve dns için.

• Arkadaşlar evde 2 bilg nete bağlıydı, modemin kurulu olduğu bilg XP, diğeri 98... Sorunsuz kullanıyoduk ikimzide, daha sonra ne olduysa 98 de hata vermeye başladı.. Şu anda ağ kurulum sihirbazı diye bişey yok, yerel ağ bağlantısı yapamıyoruz 98 de, dolayısıyla nete bağlanamıyorum sürekli sayfa görüntülenemiyor diyor... Ethernet düzgün çalışıyor, hatta modeme ping atabiliyosun ama nete bağlanamıyorum, ip no ları giiyorum ama lan bağlantısı gözükmüyor.. Ne yapabilirim nolur yardımcı olun çok sevinirim...
  • merhaba rundll kardeş ayrı bir topic açmıştım ama birde sana sorayım dedim.

yerel ağ bağlantı hızı 100.0 Mbps den 10 Mbps ye düştü. hiç bir değişiklik yapmadığım halde.bunun sebebi nedir? bunu tekrar 100 nasıl yapabilirim?
    teşekkürler...
  • Arkadaşlar benim ewde iki makine war fakat bir türlü stabil bir ağ kuramadım..

1. makine: Masaüstü Windows XP Pro yüklü
    2. makine: Dizüstü Windows XP Home yüklü

Her iki makinede de Zone Alarm Pro kurulu.. USB Adsl modemim war ve istediğim makineye takabilrim.. (Tercihim laptop) İki makine arasında internet ve dosya paylaşımı istiorm, oyun oynamak fln da.. Nasıl yaparım? Adım adım anlatır mısınız? (Cross kablom ve iki makinede de ethernetim mevcut..)
  • arkadaşlar cnet marka modem kullanıyorum ama her zaman internetten düşüyorum.hiçbir zaman download yapamıyorum her zaman yarım kalıyor bunun yüzünden.lütfen yardım edin.modemin sadece wan kısmı ile ayarlarını yaptım.eğer başka bir yerde gereken ayar varsa yazarsanız çok sevinirim.veya driver falan kurulması lazımsa verirseniz çok iyi olur.
  • Bu soru benim de sorum aynı zamanda ama ben çıktığım IPyi nasıl bulcam? Modem usb modem (Alcatel Speedtouch)

Bi arkadaş pro yüklemek lazım gibi bişeler demiş böle bişeye gerek warmı? O kadar uğraşmak istemiorm da..

quote:

Orjinalden alıntı: marcodemir

quote:

Teşekkürler

peki internete çıktığın ip numarası nedir mesela bende linksys var 192.168.1.1 ile çıkıyorum default gateway buna göre ip konfigi yapıyorum.sen onu yazarsan bende burda iki bilgisayarın nasıl ip konfigi yapabilceğini anlatırım.ben örnek vereyim genede mesela internete çıkan bilgisayarın internet bacağındaki ethernet kartında ki ip konfigi:

ethernetle network yaptığım bi bilgisayarın ipsi 192.168.1.3 ve geri kalan aynı diğerinede sonu 4 olcak şekilde veriyorum burda önemli olan default gateway ile dns nin sonunu 1 vermen.mesela zoom modemler için 10.0.0.1 dir default gateway ve dns için.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Bu soru benim de sorum aynı zamanda ama ben çıktığım IPyi nasıl bulcam? Modem usb modem (Alcatel Speedtouch)

Bi arkadaş pro yüklemek lazım gibi bişeler demiş böle bişeye gerek warmı? O kadar uğraşmak istemiorm da..

quote:

quote:

Teşekkürler

modemi taktığın ethernet kartına sağ tıkla status(durum) de supprot kısmında ipsini yazar. eğer aynı sorun sendede varsa buraya ipni yaz bende sana konfigini yazayım nasıl yapacağını

• benim sorumda çözüm basitmiş. sağ alttaki ağ simgesine sağ tıklayıp özellikleri seçin. yükleye basın ve "hizmet "i yükleyin. bende bunu yapınca direk sorun çözüldü. ilk önce 2 bilgisayarında ip sini kendim verdim. daha sonra laptop un ayarlarını (TCP/ip) otamatiğe aldım. o zaman sorunsuz çalıştı.

Herkese teşekkürler
  • Benim modemim usb olduğundan ethernet ile girmiorm internete.. Yani nerden bulcam şimdi IPyi? IP mi bulursam demek istediğini anladım ben senin...

Edit: Dediğin yere girdim (internetin geldiği yere usb de olsa) ip olarak 81li bi IP war..

Sunucu IP adresi : 81.XXX.94.1
    İstemci IP adresi: 81.XXX.94.175
    ki bu IPler sürekli değişior..

Benim düşündüğüm şu.. Bu makineye bi IP wercez.. Dierine de verdiğimiz IPden bi sonrakini vercez, dns'e fLn da ilk makinenin IPsini wercez gibi gelior.. Öyle mi?

quote:

quote:

Bu soru benim de sorum aynı zamanda ama ben çıktığım IPyi nasıl bulcam? Modem usb modem (Alcatel Speedtouch)

quote:

quote:

Teşekkürler

modemi taktığın ethernet kartına sağ tıkla status(durum) de supprot kısmında ipsini yazar. eğer aynı sorun sendede varsa buraya ipni yaz bende sana konfigini yazayım nasıl yapacağını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 28 Şubat 2006; 18:12:06 >

• 2 makineye elle ip verdim. o zaman hata kalktı ama 2 bilgisayar birbirini görmedi. ben de 2 bilgisyara o dediğim hizmeti yükledim ( en başta yaptım). laptop ın ip ayarlarını otamatiğe aldım. o zaman çalıçmaya başladı. ip ni öğrenmek için :

http://rapidshare.de/files/14354562/iplocator.rar.html upload ettim.

yada firefox ın eklentilerinde ip gösterme eklentisi var.
  • dediklerin doğru bu arada hasanyuceer
  • Sen hizmetten neyi yükledin?

quote:

dediklerin doğru bu arada hasanyuceer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 28 Şubat 2006; 18:45:59 >
  • dosya ve yazıcı paylaşımı açıklamalı olanı 3 tane seçenek var zaten. ortadaki. adı hizmet diye geçiyor.
  • Şu an ağı görebiliorm paylaşım vs açık ama haala ikinci makinemde internete giremiorm..

Ayarlar yukardaki sölediğim gibi...

Ya sanırım sorun şu ki: İnternet bağlantısını paylaştırdığım yerin altında Ev Ağı bağlantısının altında Kablosuz Ağ Bağlantısı yazıor halbuki ben Yerel Ağ Bağlantısına paylaştırmam lazım..

Edit: Şimdi 2. makinemde İnternet Ağ Geçidi felan çıktı ama gene de internete girmior...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 28 Şubat 2006; 19:11:28 >
  • Sorun Zone Alarm'dan'mış..

Peki Zone Alarm'ın ayarlarını bilen war mı?
  • quote:

Sorun Zone Alarm'dan'mış..

Peki Zone Alarm'ın ayarlarını bilen war mı?

zoen alarmda firwall kısmında zone bölümüne bak ilgili iplerin internet zone ise onu trusted zone yap sorunun muhtemelen düzelir dostum
  • internet ayarın şöyle değil mi?
     Network sorunu yaşayanlar buraya

Zone alarmı bilmiyorum ben.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.