ArkadaşLar aklınız'da bulunsun Kablosuz Ağlarda 3 pc elinizde varsa Bütün Wi. Kart'larını tek birkaal numarasından çalıştırın..Emin olun daha verim alacaksınız..;)
Merhaba, ben bir çok forumda şu anda sorucağım soruyla karşılaştım. Fakat nedense bir türlü tam bir çözüm verilememiş, şimdi burda bu sorunu yaşayan biri olarak bunu sizlere sormak istiyorum. Eğer ilgilenirseniz çok sevinirim.
Evde çok basit bir ağ kurdum,uzun bir süredirde kullanıyorum. 2 tane desktop bilgisayar birbirine ethernet'le bağlı. Ana bilgisayarda Alcatel Speedtouch 330 adsl usb modem var, interneti paylaştırıyorum . Buraya kadar hiçbir sorun yok, 2 makinede gayet rahat internete giriyor, tabii ana bilgisayar açık olduğu sürece...
Problem şu; ana bilgisayarımdan diğer bilgisayarın paylaştırdığı dosyaları gayet rahat görebiliyorum, fakat öbür bilgisayardan nedense ana bilgisayarın paylaştırdığı dosyaları görmek istediğim zaman "erişim engelleniyor" tipinde bir uyarı alıyorum ve tabii giremiyorum.( hata mesajını uzun yazmadım ama,erişim hakkınız yok sistem yöneticisiyle görüşün tarzında bir mesaj). Şimdi neler denedim onları söleyeyim; bir kaç kere kurdum network ü, workgroupların aynı olmasına özellikle dikkat ettim, bazı forumlarda çalıştır >> SECPOL.MSC ve GPEDIT.MSC 'e girerek local izinlerle alakalı bakmak gerektiği yazıyordu onlara baktım fakat pek kurcalamadım açıkçası geri dönülmücek bir hata yapmim diye,ana bilgisayara ethernetle bir laptop bağladım ve ağ kurmayı birde öyle denedim gene internette hiç sorun olmadı ama aynı hatayı aldım dosylara ulaşamadım...
Şimdi bunun nasıl çözümleneceğini gerçekten merak ediyorum,ara ara uğraştım hep ve bıkıp bıraktım,ama artık bu sorunun çözülmesini gerçekten istiyorum, insanın bilgisayarı parçalayası geliyor... Şimdiden teşekkür ederim...
Öncelikle konuyu açan ve devamında yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkürediyorum eksik olmayın. Bir kaç sorum var aşağıda cevaplayan olursa sevinirim.
1) Managed Switch nedir ne gibi faydalar sağlar ve nerelerde gereklidir? 2) 30 bilgisayardan server olmadan bir ağ oluşturup bunlar arasında dosya paylaşımı yapılır mı? (Windows XP Pro ve Home karışık) 3) Networkte katman mevzuu nedir? Layer 1 ve 3 switch arasında ne fark vardır?
hocam bende zoom x5 var bilgisayarın tekini usb den baglıyoruz diger ikisini modemin üzerindeki habtan baglanıyor hepsi internete giriyor amma usb ile baglana pc dosya paylaşiminda onları görmüyor ama diger ikisi bir biri ile dosya paylaşimi yapıyor bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardim:::::::::)))))))))
İlk mesajlara baktığımda çok yanlış bir bilginin dolaştığını farkettim. Bu da bir switchin bandwith (kişisel kullanıcı tabiriyle hız) in değiştirilemeyeceği yazılıyor. Switchler farklı özelliklere sahiptir. En geniş özelliğe sahip olan switchler Layer 4 Switch olup Managed Switch olarak da tabir edilir. Bu switch ile bandwith sınırlaması, port seviyesinde kullanıcı sınırlandırılması hatta IP Routingine kadar özelliklere sahiptir. Ama kişisel kullanıcıların kullanmış olduğu tak çalışsın mantığıyla çalışan switchlerde bu özellikler yoktur. Onlar layer3 switchlerdir ve ipleri birbirinden ayırır. Server olmadan dosya paylaştırılmasında ise pcler arasında da dosya paylaştırılabilir. Bu paylaşım olmayıp kişi bilgisayarında ftp servisini çalıştırarak da güvenilir bir paylaşım sağlamış olur. İlla bir servera gerek yok, kişinin bilgisayarı server vazifesi görmüş olur. Katman mevzusunu biraz anlatmış oldum ama soruya ek olarak şunları yazabilirim. Layer 1 network hattının geçmiş olduğu medyalardır, yani kablo,wireless, infrared gibi elle tutulur nesnelerdir. Layer 2 mac adresi tanımı yapılan katman hub burada örnek gösterilir, layer 3 ip adresi tanımlanan katman switch burada devreye girer, layer 4 transport işlevinin yapıldığı yer yani algoritmaların çalıştığı yer burada da router örnek gösterilebilir. Kullanılan tabir ve cümleler profesyonel cümleler değildir. Tamamıyla kişisel kullanıcıların anlayabilmesi için yazılmıştır. Detaya girmek istemedim.
Swich hızları sabit olduğunu iddia eden arkadaşa güzel bir cevap geldi.... Aynen katılıyorum dostum
quote:
İlk mesajlara baktığımda çok yanlış bir bilginin dolaştığını farkettim. Bu da bir switchin bandwith (kişisel kullanıcı tabiriyle hız) in değiştirilemeyeceği yazılıyor. Switchler farklı özelliklere sahiptir. En geniş özelliğe sahip olan switchler Layer 4 Switch olup Managed Switch olarak da tabir edilir. Bu switch ile bandwith sınırlaması, port seviyesinde kullanıcı sınırlandırılması hatta IP Routingine kadar özelliklere sahiptir. Ama kişisel kullanıcıların kullanmış olduğu tak çalışsın mantığıyla çalışan switchlerde bu özellikler yoktur. Onlar layer3 switchlerdir ve ipleri birbirinden ayırır. Server olmadan dosya paylaştırılmasında ise pcler arasında da dosya paylaştırılabilir. Bu paylaşım olmayıp kişi bilgisayarında ftp servisini çalıştırarak da güvenilir bir paylaşım sağlamış olur. İlla bir servera gerek yok, kişinin bilgisayarı server vazifesi görmüş olur. Katman mevzusunu biraz anlatmış oldum ama soruya ek olarak şunları yazabilirim. Layer 1 network hattının geçmiş olduğu medyalardır, yani kablo,wireless, infrared gibi elle tutulur nesnelerdir. Layer 2 mac adresi tanımı yapılan katman hub burada örnek gösterilir, layer 3 ip adresi tanımlanan katman switch burada devreye girer, layer 4 transport işlevinin yapıldığı yer yani algoritmaların çalıştığı yer burada da router örnek gösterilebilir. Kullanılan tabir ve cümleler profesyonel cümleler değildir. Tamamıyla kişisel kullanıcıların anlayabilmesi için yazılmıştır. Detaya girmek istemedim.
ustalar biz yurtta kalıyoruz ve bir cross kabloyla 2 laptopu birrbirine bağlamak istiyoruz.ama her seferinde giden paketler var gelen paketler 0"sıfır"...bunun sebebi nedir??bir türlü ağı kuramadık...wirelless la 3 bilisayarı bağlamayı denedşk o da olmadı... bana lütfen yardımcı olun...kaç günndür buna uğraşıyoruz.bununla alakalı bir döküman veya bana anlatabilecek birisi varmı?lütfen yardımcı olun... ya cross la 2 makineyi yada wirelless la 3 makineyi bağlıyacaz birini anlatın..tabi 2 s,n,de anlatırsanız hiç fena olmazz
merhaba. şirkette adsl kullanıyoruz. zoom modem ve markasını bilmediğim bir switch var. bu bilgisayarların 4 tanesi ağda paylaşıma açık ben cihazlardan birine format attım. şimdi bu cihazda ağa erişemiyorum. internet sorunum yok ama paylaşımdaki dosyalara giremiyorum. ağ yapılandırmasında sorun yaşıyorum. ağ yapılandır dediğimde. paylaşımdaki dosyaları görüyorum ama içlerine giremiyorum. bir yardım lütfen
windows firewall da file and print sharing i etkinleştirin
şimdiden teşekkür ederim Rundll elektrikler kesildikten sonra adsl birdaha acılmadı. dns ve proxy ulaşılamıyor hatası verdi. BİRAZ KURCALADIM pek anlamam . google sayfası cıkıyor fakat sonrası boş.Bağlanamıtorum. modemim creative cd den yeniden instol ettim olmadı.kabloları ve modemin fişini cekip bekledim yine acılmadı. DNS i manuel başka bir numara girdim olmadı başka ne yapmam gerekir şu anda int cafeden yazıyorum yardım edersen sevinirim.
hımmmmm... o zaman swich le hub arasındaki küçük farkı acıkca anlatırmısın arkadasım....
abi şu benim actığm herşey tamam ama nete girmiyor başlıklı posta bir el atarmısın lütfen. Aciliyet arzediyor tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...
Airties RT210 modem kullanıyorum kablo ile bağlantıda sorun yok kablosuz bağlandığım zaman da bağlı görünüyor ama hiçbir şey yapamıyorum ne web sitesi açılıo ne msn vb
yardımcı olabilirsen sevnrim
size o kadar cok soru sorabilirim ki! ne yazik ki birçok konuda nette cok ileri düzeye kadar bilgi edinmek mümkünse de iş network oldumu ve fazla ingilizce bilmediniz mi kaynaklar bitiyor...genel bilgilerden ziyade karşılaşılan durumlardan bahsediyorum...mutlaka biryerlerde cevabı var ama bulmak mümkün olmuyor...bir iki soru sorayım...
1. kullanıcıların kendi pclerinde admin oldukları bir network uzun süre sağlıklı çalışabilir mi?
2.kurumsal bazda lisanslama ile fiyat bulmak mümkün değil....mesela diyelim 2003 server kullanacak ve 500pc olacak open mı select mi ve şu anki fiyatları aşağı yukarı nedir ?
3. 3 ayrı ilde bulunan bir şirketimiz olsa örnek bir network yapılandırması söyleyebilir misiniz?..bu öyle şıp die cevaplanan bir soru değil biliyorum birçok kriter elinizde olmalı . sağlıklı bir yapı için kaç server olmalı ...çok yoğun bir yuk olmadığını düşünerek...outlook kullanılacak ve dosya alışverişi ve birazda güvenli olsun hepsi o kadar ...herilde exchange olmasa olur mu ? olursa maliyet artar mı?
4.sanal server ,aptal makine gibi tabirler duydumda bunları hala öğrenemedim !
5. optimum bir yapıya sahip network te sistem yöneticisinin yaptığı rutin işler nedir !hani işler yolunda giderken ne yapar!
6.server kapalıyken raidi oluşturan disklerden birini çıkarırsak raid bozulur mu? 7.a -raid yapılırken işletim sistemi için bir alan mı ayrılıyor ? b-eğer öyleyse raid i bozmadan bu alanı arttırabilir miyiz?
8. 200 kullanıcılı bir yapıda kablosuz ağ tavsiye eder misiniz! maliyetini cok olur mu ? 4 katlı genişçe bir bina olduğunu varsayamı ile...
biraz cok oldu ama okuduklarınızla ancak bir yere kadar ilerleyebiliyorsunuz..
@rundll, Öncelikle aydınlatıcı bilgiler verdiğin için teşekkürler... Sorum şöyle, networkde diğer ağ komşularının o an kullandıkları internet trafiğini gösterecek bir monitör (program) varmı? Yani bant genişliğini kim kullanıyor ne kadar kullanıyor bunu gösteren bir program? Iris diye bir program indirdim fakat ya ben bulamadım ya da öyle bir özelliği yoktu. Saygılar...
Öncelikle teşekkürler benim sorunum şu evimde cnet marka car 854 kablosuz modem var evde iki bilgisayar var modemin olduğu makinede hiçbir sorun yok ama usb dongle alıcısı olan makinede aynı yigit arkadaşımızdaki gibi sorun bendede var bir türlü internete giremiyorum sorun ana makineyle alakasız ipler alması modemi devre dışı bırak diye sonlandırıyorum tekrar tekrar deniyorum ama herseferinde bağlantı olduğu gözüküyor ama bir türlü internete girmiyor makine onar diyorum olmuyor ıss ne diye birşey başarısız diyor ben bu işlerden hiç anlamıyorum varsayılan ağ geçidi misal 192.168.2.2 alt ağ makinesi 255.255.255.0 iken benim ip çok alakasız bir ip alıyor şimdide iki maine arasındaki ip son numarsaı 3 fazla ağı kuran çocuk ağı şifrelemişti acaba interenti mi kullanıyorlar sonra bu alt ağ varsayılan ağ geçidi de nedir ben bu mpdemi değiştirsem sorunlar çözülürmü modemi resetleyince modemi internettenmi ayarlıcam restlesem bu olay çözülürmü neden ipler saçmalıyor intenet olmuyor intenete girmiyo makina güvenli olmasada bu ağa bağlanı seçince eskiden internet geliyordu şimdi ise hiç olmuyor modemmi bozuldu acaba lütfen yardım edin kafayı yicem bu alete 240ytl verdik bir işe yaramaz oldu şimdiden çok teşekkür edrim
merhaba bende airties rt 210 wreless modem var. notebook umda asus a6vq sımdı ben makına prıze taklı ıken hıc bır sorun yok cok guzel ınternete gırebılıyorum fakat, bılgısayarı bataryada kullanırken yanı prıze baglı degılken 2-3 dk da bır bagklantı kopuyor. baska bır baslıkta bu sorunu bırısınde daha okudum aynı marka notebook da. bunu nasıl cozebılırım? yardımını beklıyorum
Soran çok sor diyen de vara ama cevaplar yok!!!
quote:
bilgisayarımın özelliklerine nereden girecem. ben biraz bu konularda cahilimde.
sormuş olduğun bu soru beni fazlasıyla şaşırttı ama nese
benimde bi sorum var ağdan bazen dosya yada prog. alırken sürekli hata verio neden kaynaklandığını hala anlayamadım. aradan biraz zaman geçince rahatlıkla alabiliorum. yardımcı olursanız sevinirim
Evdeki bilgisayar ile laptop u ethernet yoluyla bağlamak istiyorum. Evdeki bilgisayar nforce 2 ultra anakartı var(ethernet özelliği var). Windows xp pro yüklü Laptop Packard Bell S8501 model 10/100 lan özelliği var onunda. Windows xp Home yüklü
2 bilgisayarın ethernet çıkışları arasında kabloyu çektim. .sağ alttada ağ da ünlem simgesi çıkıyor . ağ bağlantısı yok diyordu.
Bende ip adreslerini 192.168.0.1 ve 192.168.0.2 verdim . ünlem kayboldu. hiçbir sorun yok diyor ama ne bağlantı kuruluyor ne de ben internete girirnce lapyop internete girebiliyor.
Bu 2 bilgisayarı bağlamak için ne yapmam gerekiyor. ayrıntılı olarak yazabilir misiniz. Teşekkürler
(bilgisayar adları farklı, çalışma gurubu adları aynı)