Şimdi Ara

Network sorunu yaşayanlar buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
17.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

USR 9108 modem ile laptop ve desktop pc arasında network kurdum. Desktopta da USR MAXg usb network kartı var. Laptopta Norton Internet Security kurulu. Desktopta ise Avast virüs programı kurulu ve windows firewall açık.

My network places üzerinden paylaşıma açtığım klasörleri görmeme rağmen, internet explorerda adres çubuğuna ip adreslerini yazmama rağmen paylaşıma açılmış klasörleri göremiyorum. Sayfalar açılmıyor. Bu neden olabilir (2 bilgisayarın da ip adreslerini sabitledim). Bazen de paylaşıma açılmış klasörlerin bir kısmını görebiliyorum. (desktoptaki c ve d partition'larını paylaşıma açtım, bazen sadece c partition'ını görüyor, d'yi görmüyor)

Bazen de paylaşıma açtığım klasörleri görmeme rağmen içlerini açamıyorum, bu durumda workgroup'a basınca, workgroup adını yazarak, bu workgroup'a erişim iznim olmadığımı yazıyor. Bu durum, restart atinca düzeliyor(bazen).

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• firewall'da bazı ip'lere (diğer pc) izin ver 192.168.1.5, 10.0.0.5 gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

bilgisayarımın özelliklerinden pc adına gir çalışma grubunu workgroup ver. internete giren her pc bir ağın içindedir. ağ bağlantılarına gir. entire network e gir sonra diğer pc leri görmen gerekir

bilgisayarımın özelliklerine nereden girecem. ben biraz bu konularda cahilimde.
  • masaüstünde bilgisayara sağ tıklıyorsun özellikler kısmından
  • sisoft sandra 2006 bencmark testinde lan/network diye bi bölüm var.burda testi başlattığımda ağ hızı 9mb/sn olarak gözüküyor.ama benim denediğim ağ hızı 100mb/sn.

sorun ne olabilir ya da ağ hızını ölçmek için bildiğiniz bir program var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

masaüstünde bilgisayara sağ tıklıyorsun özellikler kısmından

orda bu konuyla ilgili bir bölüm bulamadım.
    temalar
    ekran koruyucusu
    masaüstü
    görünüm
    ayarlar

bölümleri var.
  • evet dostum madem ole modemın ıp sını nasıl bulabılırım yanı bendekı 10.0.0.2 ıkı ıdı ama ben bunu 10.0.0.1 olarak degıstırdım bı arkdasımın modem ıp sını bılmıyoruz nasıl ogrenebılıriz? yardımın ıcın sımdıden tsk ederım
  • cellmaster noolur msn ini ver yada Pm at çok önemli benim için bi konuda danışmam lazım sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: rundll

swich ler internet hızını kesinlikle bölmez... En önemli kriter internete çıkan makine sayısı ne kadar olduğudur. İnternet kullanan makine sayısı ne kadar çok olursa internet hızın daa düşmeler olur..... Download esnasın da ise netin %75 kadarını o pc kullnır....

Sayın yazılım ve donanım profesörü ve cisco mühendisi arkadaşım.
    switchlerle ile her bir portun bant geniliğinin ayarlanamayacağını hangi kaynaktan öğrendiniz onu merak ettim.

Switchlerin hublardan farkı osi referans modelindeki 2 katmanda çalışmalarıdır.
    Switch'in hubdan bir diğer farkı ise networku farklı collision domainlere ayırmasıdır
    kısacası hubda bir porttan gelen veriler diğer tüm portlardan broadcast edilirken.
    switchlerde mac adres tablosuna bakarak sadece gerekli olan portlardan gönerilir.
    Manageble olan switchler ise portlar üzerinde cesitli kurallar tanımlamanıza izin verir.
    quote:

Orjinalden alıntı: mranderson

sisoft sandra 2006 bencmark testinde lan/network diye bi bölüm var.burda testi başlattığımda ağ hızı 9mb/sn olarak gözüküyor.ama benim denediğim ağ hızı 100mb/sn.

sorun ne olabilir ya da ağ hızını ölçmek için bildiğiniz bir program var mı?

Bahsettiğiniz sorun büyük bir olasılıkla birim farklılığından kaynaklanıyor olabilir.
    Ag bağlantı hızınız 100Megabit/saniye iken transfer hızınız 9 megabyte/saniye seklinde olabilir.

• mange swiclerden bahsetniyorum ben burada.....
  • dostrum nedir soru burada sor.... yardımcı olmaya çalışalım
  • bilgisayarıma format attım
    adsl e baglanamıyorum ne yapmam gerekir
  • adsl modemin ethernet mi usb modem mi?
  • mrb
    onixon usb adsl modem kullanıyorum. bu modem uzerinden ana pcmden nete erişimim var. ben 2. bir pc yi eternet üzerinden bu 2 pc yi birbirine baglayarak nete iki pc ninde baglanmasını istiyorum.
    su an ağdan iki pc de birbirini gorebiliyor yani dosya paylaşımı açık ancak nete bağlanamıyorum.
    model usb old için dial up balantı yapıyor bilginize.
    yapmak istediim ana pc nete bağlı iken diğer pcninde ana pc üzerinden nete bağlanması.
    yardımlarınızı bekliyorum teşkler şimdiden...
  • arkadaşlar iki bilgisayarı intrnet olarak ortak kullanmbağlantılarının nasıl yapacağız küçük bir ağak istiyoruz 4 portlu inca modem var bunun bağlantı kablosu var bunu modeme ve kasaya takınca ağbağlantı kablosu takılı diyor ama tabi zaten benim bilgisyarda olduğu için önemi yok önemli olan diğer bilgsayara yönlendirmek 40 metrelik kablo aladım ama kablo kafamı kafamı karıştırdı modem le birlikte gelen ağ bağlantı kablosu içinde 4 tane küçük kablo var ama benim kendi aldığım kablo içinde 8 kücük kablo var bunlardan hangisini kullanacağız ağ bağlantı kablosu olarak 8 li olanımı yapayım 4 lü olanımı ayrıca bende bu kabloları soketlere yerleştirmek için pense var ama bu işte dikkat edilecek hususları bilmiyorum yani 1 2 kere denedim işi tam bilmediğim için yapamadım sanırım bu pense işini nasıl kullanacağız bir acemi olarak anlata bildimmi bilmiyorum kısaca hediyeseli ortak kullanmak için kablo ve bağlantı ayarlarını nasıl yapacağız
    uzun oldu ama idare edin

• Selam rundll, benim sorum network-ethernetle data transferi hakkında olacaktı yardımcı olabilirsen sevinirim. Ben iki pc arasında ethernetler aracılığıyla data transferi (50-60 gb kadar) yapmak istiyorum ancak elimde cross kablo yok sadece modemle pc arasındaki bağlantıyı sağlayan türden bi kablo var... Modem çok iyi bi marka değil ancak 4 portlu bi router... Sormak istediğim sırf 1 kez yapacağım bu işlem için cross kablo almama gerek var mı sence yoksa router aracılığıyla halledebilir miyim? Bir de routerla yapınca hızda bi fark olur mu, takriben 50-60 gb data ne kadarda transfer olabilir?? Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: loneart

Selam rundll, benim sorum network-ethernetle data transferi hakkında olacaktı yardımcı olabilirsen sevinirim. Ben iki pc arasında ethernetler aracılığıyla data transferi (50-60 gb kadar) yapmak istiyorum ancak elimde cross kablo yok sadece modemle pc arasındaki bağlantıyı sağlayan türden bi kablo var... Modem çok iyi bi marka değil ancak 4 portlu bi router... Sormak istediğim sırf 1 kez yapacağım bu işlem için cross kablo almama gerek var mı sence yoksa router aracılığıyla halledebilir miyim? Bir de routerla yapınca hızda bi fark olur mu, takriben 50-60 gb data ne kadarda transfer olabilir?? Şimdiden teşekkürler...

Hocam routera iki pc yi de bağla aynı workgroupta çalışsınlar olay bitmiştir...Cross kabloya falan ihtiyacın olmaz...Ha 50-60 gb lık transfer routerın kapasitesine göre değişir(10 mbit lik olmadığını düşünüyorum) 100 Mbitlik bir bağlantıda 4-5 saat sürer kanısındayım...Kolay gelsin:):):)

• quote:

Orjinalden alıntı: hakani67

arkadaşlar iki bilgisayarı intrnet olarak ortak kullanmbağlantılarının nasıl yapacağız küçük bir ağak istiyoruz 4 portlu inca modem var bunun bağlantı kablosu var bunu modeme ve kasaya takınca ağbağlantı kablosu takılı diyor ama tabi zaten benim bilgisyarda olduğu için önemi yok önemli olan diğer bilgsayara yönlendirmek 40 metrelik kablo aladım ama kablo kafamı kafamı karıştırdı modem le birlikte gelen ağ bağlantı kablosu içinde 4 tane küçük kablo var ama benim kendi aldığım kablo içinde 8 kücük kablo var bunlardan hangisini kullanacağız ağ bağlantı kablosu olarak 8 li olanımı yapayım 4 lü olanımı ayrıca bende bu kabloları soketlere yerleştirmek için pense var ama bu işte dikkat edilecek hususları bilmiyorum yani 1 2 kere denedim işi tam bilmediğim için yapamadım sanırım bu pense işini nasıl kullanacağız bir acemi olarak anlata bildimmi bilmiyorum kısaca hediyeseli ortak kullanmak için kablo ve bağlantı ayarlarını nasıl yapacağız
    uzun oldu ama idare edin

Hocam o 40 metrelik kablonun uçları UTP konnektörlü ise direk router a bağla.Diğer 4 kablo kullanan kısa kabloda iş görür.O kablo aslında Cat5 yapısının temelini oluşturan 4 ucun olduğu bir kablodur ve tarnsfer için diğer uçlara ihtiyacımız yoktur. O yü-zden kablon 40 m lik olan yani uçları çakılı ise kulanabilrisin.
    Ha ama sen illa uç çakıcam diyosan o zaman olay şöyle...
    Tırnaklı kısmı aşşağıda kalıcak şekilde konnektörü eline aldığında renk sıralaması aynen şöyle...(her iki ucuda aynı çakıcan aman dikkat)
    soldan sağa doğru olmak üzere
    1-Turuncu Beyaz
    2-Turuncu
    3-Yeşil Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi Beyaz
    6-Yeşil
    7-Kahverengi Beyaz
    8-Kahverengi

Bu sırayı oluşturup konnektörün içine doğru iter ve sıkarsın olay bu kadar kolay

• Git bi router al hocam kasma:):):):
  • herkese selams.
    modemımın markası zoomx5.multiplayer oyun oynamaya calısıyorum,lakin baglanti %90 kopuyor.gerekli portlari actım.bilgisayarımın ozellıklerinede,baglantı hızımda sorun yok.modemimdeki firewall ın bunda etkisi var midir?
    sorunun bende oldugu kesin ama sorun ne olabilir...bide firewall ı nasıl kaldırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTmARZa -- 9 Şubat 2006 19:41:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.