Şimdi Ara

Network sorunu yaşayanlar buraya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
17.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elindeki sistem ve düzenle normalde görüntü almalısın..... Aksini iddia ederlerse işlerini bilmedikleri anlamı çıkar
  • Yardımcı Olduğun için sağoll
  • Konu açtım ama network olayını bi başlıkta toplamak istemişsin (nedense). Neyse ben problemime geciyim. Yardımcı olabilirsen şimdiden saolasın.

Ctrl+V yapıyorum

bir arkadaşımın inter kafesinde mp3 lerin filmleri vs. lerin bulundugu bir pc ye belirli bir sayıda pc bağlandıktan sonra ulaşamıyorum. Mesela ağdaki 15 tane bilgisayar mp3lerin bulunduğu makinaya bağlanmış ise 16 ıncıda "yeterli sayıda paylaşım bağlanmıştır" gibi bir mesaj veriyor ve bağlanamıyorum. Bunu kaldırmanın bir yolu varmıdır
  • Benim sorunum da aslında sizlerdekinden farksız. Bende de 2 PC var HP Laptop ve Toplama Desktop. Laptopta Vista Home premium yuklü, Desktopta ise Win XP Professional yüklü. ve bu bilgisayarlar 4 portlu ADSL (SpeedCom+ART514CX) router Modem ile internete ethernet kablo bağlantıları ile bağlı durumda. daha açıklayıcı olması için paint'te resim hazırladım. Benim amacım bu iki bilgisayar arasında veri transferi multiplayer oyun gibi faaliyetleri gerçekleştirebilmek. Çalışma grubu aynı (WORKGROUP) PC isimleri
    Laptop(HP) ve Desktop(Dk) şeklinde ayarlı XP işletim sistemli Destop PC'mden, Laptop u görebiliyorum fakat içine giremiyorum. Hata veriyor.Laptop tan ise desktop Pc hiç gözükmüyor bile. Bunun bahsedilen cros kablo ile bir alakası var mı? ADSL 4x router modemler cros kablonun görevini görürmü? Eğer cros kablo renklerine çevirebiliyorsa başka ne tür ayarlar yapmam lazım?

Paintte hazırladığım resim adresi:
    http://www.resimsakla.com/upload/members/7b9c9_4XADSLROUTERNetwork.JPG

• merhaba ben şirket içimde bir ağ kullanıyorum server yok fakat pc'lerden birine yazıcı kurdum ve bu yazıcıya paylaşım verdim fakat ağdaki bilgisayarlar bu yazıcıya bağlanmaya çalıştığında erişim hakkınız yok diye bir hata veriyor bu arada paylaşım tam verildi ayrıca güvenlik duvarıda kapaılıdır.. cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....
  • Networkde bulunan bazı bilgisayarlarda bilgisayarımı sağtıkladıktan sonra bilgisayar adına gelince AĞ KİMLİĞİ bölümü pasif halde. Bu nedenle yazıcı paylaşımı gibi bağlantılar kopmakta. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

Sanırım virüs bulaşmış ancak taratmadığım virüs programı kalmadı.
  • donanım haber bitmiş de kimsenin haberi yok. 1 aydır soruma bir cevap gelmedi. teşekkürler...
  • benim ofisimde 2 farklı network ağımız var 1.ağda internet kullanımı söz konusu diğerindede muhasebe programımız çalışıyo sisteme bağlı 5 ilgisayarımız var bunlardan bazılarında intertnet bağlantısı kesiliyo ve muhabsebe sistemine bağlı olan kabloyu çıkarttığım zaman bağlantıda geliyo bunun nedeni neden çözümü naısldır.
  • başlık açtım olmadı şimdi burdan yazıyım sorunumu

1 adet superonline tilgin modem

1 adet tp link wa701nd access point

1 adet atlanta hd

tılgın modemden eternet kablo çemediğim için acees pointle atlanta hdye bağlanmak istiyorum

tp modemi kabloyla laptopa bağlayıp elle 192.168.1.1 ip veriyorum 255.255.255.0 da altta çıkıyor

192.168.1.254 ilede modemin ayarlarına giriyorum ama bu modem internete girmiyor sadece ayarlara giriyor

bunu bulursam sonra ayar kısmındaki sorularımı soracağım
  • mesela birisi 192.168.1.3 almışsa diğeri 192.168.1.4 ve yukarısını almak zorunda. Bazen 169 ile başlayan ipl er alabiliyor bu da cihazı networkten kesen bir yazılım y¨¹kl¨¹ demektir.
  • arkadaslar benim çalıştığım işyerinde büyük bir ağ sistemi var benim pc ip no su x.x.x.x ve bağlantı sürekli 3 veya 5 dakida bir gidip geliyor ben x.x.x.y ip girince sorun yok yanlız oda başka bilgisayırn ipsi gündüz sorun oluyor x.x.x.y olan ip veremiyorum sorunu nasıl düzeltebilrim yardımlarınızdan dolayı teşekür ederim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.