Şimdi Ara

Hometech 14s Notebook Wifi / Wireless Kartı Tanımama / Kurulum Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hometech 14s notebook umda yüklü olan Windows 10'a ait güncellemeleri indirip yükledim. Sonrasında driver booster ile güncel olmayan diğer yazılım / programları güncelledim. Bilgisayar kapanıp açılınca mavi renkli bir hata ekranı geldi. Web te bu hatanın çözümü ile ilgili önnerilen her şeyi yapmama rağmen sorun düzelmedi. Bunun üzerine windows u sıfırladım. Sıfırlama sonrası wifi / wireless hariç bütün driverlar otomatik olarak yüklendi. sonra webde bu konu ile ilgili çok çeşitli videolar ve önerileri uyguladım ama ne yaptıysam yine olmadı. Yaptığım işlemlerde bazıları şunlar:

• Dos ekranında systeminfo ile takılı / yüklü donanımlara baktım ama wifi / wireless kartı gözükmüyor.
    • Aygıt yöneticisinde wifi / wireless kartı gözükmüyor.
    • Fn + ile F1-F12 de dahil olmak üzere klavyedeki tüm tuşlar ile wifi yi açmaya çalıştım ama açılmıyor.
    • Son olarak hometech web sitesine baktığımda "ÖNCE SİHİRLİ ÇUBUĞU ETKİNLEŞTİRİN" yazıyor. https://destek.hometech.com.tr/makale/ag-ucak-modu//
    • Bir forumda aynı durumda olan birinin sorununun wifi kartı değişince düzeldiği yazıyor fakat benim notebook ta böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Zira daha önce çalışır vaziyette iken windows un hata vermesinden sonra win 10'u sıfırlandıktan sonra wifi çalışmaz oldu. Notebook a herhangi bir darbe vs olmadı. O yüzden bana bu ihtimal olanaksız gibi geliyor. Fakat öyle bile olsa yazılımsal /programsal olarak bu sorunu çözmek için tüm seçeneklerin bitmediğini düşünüyorum.

Ayrıca notebookta wifi yi açmak için fiziksel bir tuş bulunmuyor veya varsa ben bilmiyorum. Bu sihirli çubuk nedir bilen veya benim bu sorunu çözebilmeme yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06sprite -- 29 Ağustos 2020; 15:48:40 >

• Güncel
  • Garip bir cozum gelebilir ama bazi laptoplar format atinca wifi gormuyor laptop bataryasini cikartip guc rusuna basin sonra pc yi fiste acin sorun düzelebilir sonra bataryayi takabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam, mecbur her yolu denicem, sizin önerinizle başlıyorum...
  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Hocam denedim ama olmadı. Anladığım kadarıyla bazı laptop larda bios pili yok, zira benim laptopta da o kadar aradım ama bulamadım. Ayrıca bataryayı çıkarınca tarih ve saat sıfırlandı. Bu şekilde bios ayarları fabrika ayarlarına döndü. Gerçi bunu bataryayı çıkarmadan da yapabiliyoruz, onu da denedim ama maalesef hiçbiri çözüm olmadı.
    Ben başka birşey daha sormak istiyorum; Benim laptop un içinin her tarafını iyice inceledim ama wireless kartını göremedim. Anakarta bütünleşik wireless kartı oluyor mu laptoplarda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde ramlarin ve hdd bölmesini açınca o kısımda olması gerekiyo sorun wifi kartında ise harici wifi kullanabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam dün gece baya bi uğraştım ama olmadı. Zaten benim aklıma da en son harici wifi adaptörü geldi, başka yapabilecek bişey yok. Aslında son olarak win 10’u silip win 7 veya 8 kurup denemeyi düşünüyordum ama artık onunla uğraşamıcam. Zira forumların birinde şöyle bir yorum okumuştum; bazı driverların win 10 uyumlu sürümü olmadığı için bazı donanımları ve özellikle wireless kartlarını görmüyor diye. Yani win 10’u güncelleyince bu sıkıntı olabiliyormuş, bilemiyorum. Ama artık onunla da uğraşamıcam, yeterince vaktimi yedi zaten. Harici wifi alacağım.
    Ayrıca yardımın için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam merhaba bendede aynı sorun mevcuttu format Attım formattan sonra ses gitti sesin driver güncelemesi için driver boster kurdum sonrasında wifi gitti aygıt yöneticisinde hiç bir yerde görünmüyordu bios ayarlarını yaptım ve bios üzerinden format attım wifi düzeldi bu arada arkadaşlar hometechler de bios delete tuşu ile açılıyor detaylı bir video çektim izleye bilirsiniz umarım bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlara yardımım dokunmuştur

Hometech 14s Notebook Wifi / Wireless Kartı Tanımama / Kurulum Sorunu???youtube
    Merhaba arkadaşlar Hometech bilgisayarıma format attıktan sonra sürücüleri güncelleştirmek için driver boster kurdum güncelleştirme yaparken hata aldım hatadan sonra wi-fi bağlantısı gitti çoğu yerde aradım çözüm bulamadım. Kendi uğraşlarım ile böyle bir çözüm buldum umarım sizlere de faydalı olur. İleriki süreçlerde de ses için bir çözüm bulacağım sizleri seviyorum sağlıklı kalın ?? #hometech #wi-fi #wifi #driver #boster #internet #yok #laptop #netbook
    https://www.youtube.com/watch?v=FcdbZR7GVc4
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.