Ben aral'ın sitesinde yayınladığı ve yazı fontunu büyüttüğü yazılımdan bahsediyorum. Sonuçta ilk yazılım değil ama ithalatçı firmanın verdiği düzeltilmiş bir yazılım.
Ben o dosyanın orjinal yazılım değilde sadece bir update dosyası olduğunu düşünüyordum. Yanılıyor muyum ?
quote:
Orjinalden alıntı: Sympatique
Ben o dosyanın orjinal yazılım değilde sadece bir update dosyası olduğunu düşünüyordum. Yanılıyor muyum ?
erergin arkadaşın dedği gibi "düzeltilmiş" bir yazılım.şimdi bu yazılımın içinde düzeltilen bölümlerin haricinde dokunulmamış bölümlerde beraber değilmidir yazılımın içinde.bence öyle olmalı,yani tamamı.
Sitede yayınlanan yazılımı yüklerken ekranda "Terfi dosyası tespit edildi" yazması bu dosyanın update dosyası olduğunu gösterir bence... Tıpkı XP'deki patch dosyaları gibi.. Bildiğiniz gibi patch dosyaları yazılımın tamamını içermez...
Bu adreste yer alan MTK Remaker programı ile firmware dosyasına istediğiniz müdahelede bulunabiliyorsunuz. Arka plan resmini değiştirmekten tutun, butonların fonksiyonlarına kadar. Altyazı fontlarında da değişiklik yapmak mümkün. Ama bunun riskli bir iş olduğunu söylemem gerek. Çünkü yanlış bir müdahelenizde cihazınız kullanılamaz hale gelebilir.
Ben kendi altyazımı düzenlemeye çalışacağım. Umarım aleti bozmam
Sonuçları bizimle de paylaşırsan seviniriz.
quote:
Sitede yayınlanan yazılımı yüklerken ekranda "Terfi dosyası tespit edildi" yazması bu dosyanın update dosyası olduğunu gösterir bence... Tıpkı XP'deki patch dosyaları gibi.. Bildiğiniz gibi patch dosyaları yazılımın tamamını içermez...
evet sanırıms enin tespitin daha doğru.ozaman firmanın orjinal yazılımı direkt olarak vermeyecek,bunu bu işi yapan arkadaşlar temin edebilir sanırım.
Bahsi geçen mtk.bin dosyası 2mb büyüklüğünde. Editing programları ile içine baktığımda arka plandan butonlara, tüm resimlere ve ayarlara ulaşabildim. Sanırım sadece güncelleme değil, yazılımın tümü o. Çünkü 512Kb yazılımlar da var. Bu 2Mb ve bir yazılım güncellemesi için çok fazla büyük
Bu yazılım ile altyazıların görünme zamanı da normale getirilmiş mi acaba? Yani erken görünme ve erken kaybolma gibi.
Bu yazılım sadece altyazı için ise ben güncellemicem.
Ellerine sağlık çalışmaları görmek gerçekten güzel.İlgili firma teşekkürü hakediyor.Herkesin memnun olması beklenemez tabiki. Zeus sen diğer yazılımı denedin mi? kendi güncelleme dosyan nasıl oldu?
Arkadaşlar şimdi evdeyim ve sitede yayınlanan dosyanın içeriğini inceliyorum.Anladığım kadarı ile yazılımın tüm bilgilerini içeriyor.. İçimizde yazılımı geliştirebilecek olan arkadaşlar bi el atarlarsa cihazı istediğimiz seviyeye getirebiliriz.. Var mıdır bu geliştirme işini yapacak bir babayiğit
quote:
Orjinalden alıntı: imeasy
Bu yazılım ile altyazıların görünme zamanı da normale getirilmiş mi acaba? Yani erken görünme ve erken kaybolma gibi.
Böyle bir sorunla ben karşılaşmadım. Eğer varsa sorun altyazıdan kaynaklanıyordur.
quote:
Orjinalden alıntı: Opt
Ellerine sağlık çalışmaları görmek gerçekten güzel.İlgili firma teşekkürü hakediyor.Herkesin memnun olması beklenemez tabiki. Zeus sen diğer yazılımı denedin mi? kendi güncelleme dosyan nasıl oldu?
Ben bir süre kurcaladım yazılımı ama cihaza yüklemedim henüz. FW'nin boyutu değiştiğinden bir sorun olmasından endişe ediyorum. Biraz daha araştırma yapmam gerekiyor sanırım. Aletin şu halinden memnunum gerçi ama fontlar bir boy daha küçük olsa hiç fena olmazdı sanırım. Elle tutulur bir sonuç elde edersem sizleri bilgilendireceğim.
Zeus ;
MTK Remaker ile güncelleme dosyasını ben editleyemedim.. Sen nasıl yaptın ?
"coaxial bağlantıda 5.1 ses problemi yaşayan başka kimse yok mu.acaba benim cihaz mı arızalı ? fazla vakit geçmeden değiştireyim." diye sormuştum
herkes analog çıkışları mı kullanıyor.hiç kimse cevap vermiyor? coaxial kullananlar bir cevap yazsanız.ona göre cihazı değiştireyim. sorunum şu :coaxtan yüksek sesli (ses düğmesi ortaya bile gelmeden gümbür gümbür) ama sadece 2+1 ses alabiliyorum 6 lı RCA kablo ile analog çıkıştan ise 5+1 fakat düşük ses çıkışı alıyorum amfinin sesini daha çok açmam gerekiyor.neredeyse sonlara getiriyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: guveny
"coaxial bağlantıda 5.1 ses problemi yaşayan başka kimse yok mu.acaba benim cihaz mı arızalı ? fazla vakit geçmeden değiştireyim." diye sormuştum
herkes analog çıkışları mı kullanıyor.hiç kimse cevap vermiyor? coaxial kullananlar bir cevap yazsanız.ona göre cihazı değiştireyim. sorunum şu :coaxtan yüksek sesli (ses düğmesi ortaya bile gelmeden gümbür gümbür) ama sadece 2+1 ses alabiliyorum 6 lı RCA kablo ile analog çıkıştan ise 5+1 fakat düşük ses çıkışı alıyorum amfinin sesini daha çok açmam gerekiyor.neredeyse sonlara getiriyorum.
Cihazın menüsünden ses ayarlarındaki SPDIF çıkış tipini RAW seçmen gerekiyor.
menüde KAPALI HEPSİ PCM SADECE diye 3 seçenek var dediğiniz RAW ayarı nerede acaba?
Güncelleme dosyasını ben de yükledim dün. Bence punto çok iyi. VGA bağlantı ile motinör kullanıyorum belki onlandır. Ama bende olay cuk diye oturdu. Yalnızca şu bir satır aşağıda gösterilse altyazı daha şık olacak. Bir de bu Rounden Arial'dı galiba font. Biraz alışınca fena durmuyor.
Özetle güncelleme dosyası beni tatmin etti. Bir de 2x hızında geriye alma hadisesi vardı biliyor musunuz bilmiyorum; çok hızlı geriye alıyordu. Onu da düzeltmişler. USB'yi bir parça daha hızlı okuyor gibi geldi biraz da bana (tabi bana öyle gelmiş olabilir).
quote:
menüde KAPALI HEPSİ PCM SADECE diye 3 seçenek var dediğiniz RAW ayarı nerede acaba?
Hepsi yazanı seçmen gerekiyor.
quote:
quote:
Hepsi yazanı seçmen gerekiyor.
cevabınız için teşekkürler fakat HEPSİ seçeneğinde de bir şey değişmiyor sonuç aynı.cihazda problem var galiba