Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili hookman; altyazıların ekranda kısa gözükme olayı için de bir iyileştirme yapılabilir mi? Bu cihazın bir sorunu kesinlikle, altyazı içindeki değerler ile bir alakası yok. Başka playerlarla ve bilgisayarda GOM player ile karşılaştırdım emin olmak için. Bu konuda bir şey yapılamaz mı? Saygılar.
  • @Sympatique

Ben de bir Z5500 almayı düşünüyorum ve bu dvd playera bağlayacağım. Yanlız tizler ve midler beni düşündürüyor. Nasıl oldu optik pağlantıyla bağlayında z5500'ün performansı nasıl? Bir tek umudum sizsiniz forumlarda araştırdım bu iki makineyi birlikte kullanan kimseye rastlayamadım sizden başka. Alayım mı bu arada ben ivo 1800 denen projeksiyon makinesine vga'dan bağladım bu DVD playerı 2.5 metreye 1.90 görüntü alıyorum VGA bağlantısını da 720p'ye upscale ettim görüntüye inanamassınız VGA'dan bağlamak için en ideal DVD player bu bende 4 tane DVD player var bu bağlantı şeklini bu kaliteyle bulamasssınız. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • tesekkurler inceleme icin ilerde belki kucuk bi yazlımla mkv lerde calsıır...
  • Sanırım bu editleme işlemleri sonucunda, cihaz daha iyi bir noktaya doğru gidecek!
  • quote:

Orjinalden alıntı: carabiner1

@Sympatique

Ben de bir Z5500 almayı düşünüyorum ve bu dvd playera bağlayacağım. Yanlız tizler ve midler beni düşündürüyor. Nasıl oldu optik pağlantıyla bağlayında z5500'ün performansı nasıl? Bir tek umudum sizsiniz forumlarda araştırdım bu iki makineyi birlikte kullanan kimseye rastlayamadım sizden başka. Alayım mı bu arada ben ivo 1800 denen projeksiyon makinesine vga'dan bağladım bu DVD playerı 2.5 metreye 1.90 görüntü alıyorum VGA bağlantısını da 720p'ye upscale ettim görüntüye inanamassınız VGA'dan bağlamak için en ideal DVD player bu bende 4 tane DVD player var bu bağlantı şeklini bu kaliteyle bulamasssınız. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Z5500'ü bu cihaza optik veya coax kablo ile bağlayıp film izleyecekseniz tizler ve midler sizi düşündürmesin.. Gayet yeterli performansı verecektir... Hometech'in ses ayarları menüsünde tiz sesleri arttıran bir seçenek var onu aktif edince gayet ideal bir ses kalitesine ulaşmak mümkün olabiliyor...Yalnız Z5500 ile bu DVD Playerı kullanırken DVD playerdaki ekolayzır ayarlarının kapalı olması lazım.Aksi takdirde seslerde bozulmalar olabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: imeasy

Sevgili hookman; altyazıların ekranda kısa gözükme olayı için de bir iyileştirme yapılabilir mi? Bu cihazın bir sorunu kesinlikle, altyazı içindeki değerler ile bir alakası yok. Başka playerlarla ve bilgisayarda GOM player ile karşılaştırdım emin olmak için. Bu konuda bir şey yapılamaz mı? Saygılar.

alyazıların süresine hiç dikkat etmedim ama bahsettiğiniz dvd filmlerde mi yoksa divx filimlerin srt uzantılılarında mı bir belirtirseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 22 Mayıs 2008; 17:30:17 >
  • HOOKMAN hocam eline sağlık görüntüler çok güzel olmuş..bende dün aral.com. da yayınlanan yazılımı yükledim...yazılar büyüdü 55 ekran tv de iyi gözüküyor...ama yukarıda dediğiniz gibi altyazı boyutunu seçme fonksiyonu elimizde olsa daha güzel olur....ve imeasy arkadaşın dediği gibi bende de altyazılar çok hızlı hareket ediyor..açıkcası yakalayamıyorum...ve başka dvd de de denedim herhangi bir sorun yok ama bunda malesef hızlı hareket ediyor.acaba bu sorun sadece bizde mi var yoksa başka kimsede böyle bir sorun var mı? bu konuda yapılabileck bir şey var mı?? çalşmalarında kolay gelsin...yeni yazılımını bekliyoruz....teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrt1981

HOOKMAN hocam eline sağlık görüntüler çok güzel olmuş..bende dün aral.com. da yayınlanan yazılımı yükledim...yazılar büyüdü 55 ekran tv de iyi gözüküyor...ama yukarıda dediğiniz gibi altyazı boyutunu seçme fonksiyonu elimizde olsa daha güzel olur....ve imeasy arkadaşın dediği gibi bende de altyazılar çok hızlı hareket ediyor..açıkcası yakalayamıyorum...ve başka dvd de de denedim herhangi bir sorun yok ama bunda malesef hızlı hareket ediyor.acaba bu sorun sadece bizde mi var yoksa başka kimsede böyle bir sorun var mı? bu konuda yapılabileck bir şey var mı?? çalşmalarında kolay gelsin...yeni yazılımını bekliyoruz....teşekkürler...

Altyazıların bazan çok hızlı hareket ettiği bir gerçek. Ancak ben bunun donanımdan kaynaklandığını düşünüyorum. USB'de oluyor genelde bende bu. 4 gb usb okuma performansı DVD okumanın yarısından bile az. Bence bu yüzden oluyor.

• hocam ben belirtiyim divx filmlerde srt uzantılı dizi izliyorum.. kesinlikle hızlı bir akış sözkonusu...aynı diziyi başka dvd de izliyorum va gayet normal bir seyir var..ama malesef bunda aynı sahnelerde altyazı hızlı geçiyor...açıkçası yetişemiyorum...teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hookman

quote:

Sevgili hookman; altyazıların ekranda kısa gözükme olayı için de bir iyileştirme yapılabilir mi? Bu cihazın bir sorunu kesinlikle, altyazı içindeki değerler ile bir alakası yok. Başka playerlarla ve bilgisayarda GOM player ile karşılaştırdım emin olmak için. Bu konuda bir şey yapılamaz mı? Saygılar.

alyazıların süresine hiç dikkat etmedim ama bahsettiğiniz dvd filmlerde mi yoksa divx filimlerin srt uzantılılarında mı bir belirtirseniz iyi olur.

bu divx filmlerin srt dosyalarında oluyor.arkadaşların dediği yazıların bazen hızlı geçmesi doğru.ben birde şu görüntü kaybı konusuna dikkat etmeni isteyecem.bu sebeple altyazıların ilk harfi kayboluyor.yazılımsal olarak bu görüntüyü biraz daha içeri alabilirmisin bir araştırırsan sevinirim.gerçi bu sorun sadece tüplü tv kullananlarda var.çünkü cihazın önceliği plazma ve lcd tv'ler için ayarlanmış olması.

• quote:

hocam ben belirtiyim divx filmlerde srt uzantılı dizi izliyorum.. kesinlikle hızlı bir akış sözkonusu...aynı diziyi başka dvd de izliyorum va gayet normal bir seyir var..ama malesef bunda aynı sahnelerde altyazı hızlı geçiyor...açıkçası yetişemiyorum...teşekkürler...

farklı bir bilgi;

sadece divx 'lerde (dvd de böyle bir problem yok) Film dosyalarınıza uygun olmayan alt yazı dosyaları kullanıyor olmalısınız. Avi dosyasına sağ tıklayarak filminizin resim karesi hızını (fps-framerate) öğrenin. Bunlar 23.9, 25 veya 29dur.http://extratitles.to/ adresinden bulabileceğiniz alt yazılarda more info'ya tıklayarak dosyanın hangi hıza uygun olduğuna bakabilirsiniz. Daha ileri uygulamalar için Time adjust adlı programı kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 22 Mayıs 2008; 17:44:29 >

• evet losthanın dediği şey ara sıra bende de oluyor..cümlenin başındaki ilk harfler bazen çıkmıyor.biraz daha ortalanabilinirse daha iyi olur gibi...bir de benim gözlemlediğim altyazılarda şöyle bir sorun var büyüklüğü gayet iyi açıkçası ama karakterler arasındaki boşluk biraz fazla gibi sonuçta da daha kaba görüntüye sebep veriyor gibi..
  • quote:

evet losthanın dediği şey ara sıra bende de oluyor..cümlenin başındaki ilk harfler bazen çıkmıyor.biraz daha ortalanabilinirse daha iyi olur gibi...bir de benim gözlemlediğim altyazılarda şöyle bir sorun var büyüklüğü gayet iyi açıkçası ama karakterler arasındaki boşluk biraz fazla gibi sonuçta da daha kaba görüntüye sebep veriyor gibi..

yazılım ile düzeltilir
  • quote:

quote:

hocam ben belirtiyim divx filmlerde srt uzantılı dizi izliyorum.. kesinlikle hızlı bir akış sözkonusu...aynı diziyi başka dvd de izliyorum va gayet normal bir seyir var..ama malesef bunda aynı sahnelerde altyazı hızlı geçiyor...açıkçası yetişemiyorum...teşekkürler...

farklı bir bilgi;

sadece divx 'lerde (dvd de böyle bir problem yok) Film dosyalarınıza uygun olmayan alt yazı dosyaları kullanıyor olmalısınız. Avi dosyasına sağ tıklayarak filminizin resim karesi hızını (fps-framerate) öğrenin. Bunlar 23.9, 25 veya 29dur.http://extratitles.to/ adresinden bulabileceğiniz alt yazılarda more info'ya tıklayarak dosyanın hangi hıza uygun olduğuna bakabilirsiniz. Daha ileri uygulamalar için Time adjust adlı programı kullanabilirsiniz.

eyvallah üstad vermiş olduğun öneriyi uygulamaya çalışacam..ama diğer dvd de niye sorun olmadı onu merak ettim açıkçası..demek ki dvd den dvdye değişiyormuş diyecez artık..tekrar teşekküler..

• quote:

quote:

evet losthanın dediği şey ara sıra bende de oluyor..cümlenin başındaki ilk harfler bazen çıkmıyor.biraz daha ortalanabilinirse daha iyi olur gibi...bir de benim gözlemlediğim altyazılarda şöyle bir sorun var büyüklüğü gayet iyi açıkçası ama karakterler arasındaki boşluk biraz fazla gibi sonuçta da daha kaba görüntüye sebep veriyor gibi..

yazılım ile düzeltilir

evet bu altyazı olayı yazılım ile çözülecektir.benim özellikle istediğim görüntüyü içeri almak.bunu yapabilirsen hem görüntü akybını kurtarmış oluruz hemde ilk harf sıkıntısı ortadan kalkacaktır.ben henüz yazılımı yüklemedim.okuduğuma göre yazılım ile altyazıların büyümesine ramen uzun satırlarda ilk harf olayı devam ediyormuş.

hookman arkadaşım,yanlışlık olmaması açısından ayrıntı vereyim.görüntüyü içeri aldığında ilk harf sorunu ortadan kalkacağını düşünüyorum.bunu yaptıktan sonra altyazı olayı bitecekmi?elbette hayır.sonrasında yeniden altyazı boyutları ile oynaman gerekeceği yine malum.uğraşın için teşekkürler.

• Bu bahsettiğiniz hızlı altyazı geçme sorunu bende olmuyor. Gayet düzenli ve görünmesi gereken zamanlarda görünüyorlar. En az 20 filmde deneme şansım oldu ve hiç birinde sorun yoktu. Sizin denediğiniz ve sorunlu olduğuna inandığınız film ve altyazıyı belirtirseniz, onlarla da deneme yapabilirim.
  • Benim dile getirmek istediğimi mrt1981 ve losthan açıklamışlar. Teşekkür ederim. Umarım bu ve diğer problemleri hep birlikte hallederiz. İki haftadır kulanıyorum ve genelde memnun olmakla birlikte bazı sinir hallerim de olmadı değil. Mesela;

- İki divxte ''video GMC not supported'' yazısı çıktı yani gmc desteklenmiyor.
    - Bir diğer sorun ise altyazı dosya ismi çok uzun olunca altyazıyı açmıyor. Belli bir karakter sayısı sınırı var yani dosya isminde.
    - 2.3 Gb büyüklüğünde hem de normal çözünürlükte bir avi filmimi açıp kapıyor. Çok şaşırdım 2 Gb üstü oynatıyor diye biliyordum.
    - Bir çok filmde 1. saatten sonraki bir zamana gitmek istediğimde Go to tuşu çalışmadı.
    - Altyazıların hızlı hareket etmesini söylemiştik zaten.

Ben bunları yazma ihtiyacı duydum şimdilik. Ne kadar düzeltebilirsek kardır.

• quote:

farklı bir bilgi;

Hookman hocam, keşke o yüzden olsa ama değil. Ben o senin dediğin tüm ayarları yaparak kaydediyorum filmlerimi zaten. Subtitle workshop programı ile düzenlerim altyazılarımı saniyesine, resim kare hızına dikkat ederim. Üst üste binmiyecek şekilde altyazıları düzeltirim ayrıca. Öyle koyarım altyazıyı. Yani sorun başka yerlerde.

• quote:

Benim dile getirmek istediğimi mrt1981 ve losthan açıklamışlar. Teşekkür ederim. Umarım bu ve diğer problemleri hep birlikte hallederiz. İki haftadır kulanıyorum ve genelde memnun olmakla birlikte bazı sinir hallerim de olmadı değil. Mesela;

- İki divxte ''video GMC not supported'' yazısı çıktı yani gmc desteklenmiyor.
    - Bir diğer sorun ise altyazı dosya ismi çok uzun olunca altyazıyı açmıyor. Belli bir karakter sayısı sınırı var yani dosya isminde.
    - 2.3 Gb büyüklüğünde hem de normal çözünürlükte bir avi filmimi açıp kapıyor. Çok şaşırdım 2 Gb üstü oynatıyor diye biliyordum.
    - Bir çok filmde 1. saatten sonraki bir zamana gitmek istediğimde Go to tuşu çalışmadı.
    - Altyazıların hızlı hareket etmesini söylemiştik zaten.

Ben bunları yazma ihtiyacı duydum şimdilik. Ne kadar düzeltebilirsek kardır.

İlk iki seçenekten emin değilim ama bugün 2GB'dan fazla yer kaplayan bir filmi izledim. Children of Huang Shi (2.341.715.968 bytes). Sorunsuz ve gayet akıcı bir şekilde çalıştırdı. 1 saatten sonrasına da Goto ile gidebiliyorum, sizin söyleminizden sonra birkaç defa daha denedim ve gittim. DVD'den çalıştırıyorum ben filmleri, ondan kaynaklanıyor olabilir. Bazı arkadaşlar USB Flash disk ile de güncellemeyi başarmışlar. Bende de o olmadı. USb Flash disk ile güncelleme yapamıyorum kesinlikle.

• quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

İlk iki seçenekten emin değilim ama bugün 2GB'dan fazla yer kaplayan bir filmi izledim. Children of Huang Shi (2.341.715.968 bytes). Sorunsuz ve gayet akıcı bir şekilde çalıştırdı. 1 saatten sonrasına da Goto ile gidebiliyorum, sizin söyleminizden sonra birkaç defa daha denedim ve gittim. DVD'den çalıştırıyorum ben filmleri, ondan kaynaklanıyor olabilir. Bazı arkadaşlar USB Flash disk ile de güncellemeyi başarmışlar. Bende de o olmadı. USb Flash disk ile güncelleme yapamıyorum kesinlikle.

Hemen düzeltiyorum 2 Gb üstü film ileri almadıkça izlenebiliyor. Fakat ileri sarınca 8x ve üstü hızla film kapanıyor. Yanlış anlatmışım özür dilerim.
    Go to ise şimdi denedim o da çalıştı. Ben de DVD'den çalıştırıyorum ama daha önce denediklerim çalışmamıştı. Düzelttiğin için sağol Zeus.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.