Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enteresan birşey dikkatini çekmiş arkadaşımın. Normalde HDMI seçenekleri arasında, yukarıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi, hem 60Hz hem de 50Hz 720p seçenekleri bulunmakta. Normalde 720p seçeneği seçildiğinde, menü tam ekran oluyor ve filmler de normal çalışıyor. Ama bazı filmlerde takılmalar oluyor. HDMI ayarını 720p 50Hz yaptığınızda ise filmlerdeki takılmalar gidiyor. Altyazı biraz yukarı çıkıyor. 2-3cm falan. Ana menüdeki ikonlar daralıyor 50Hz yapıldığında, bir de film seçme ekranında alttan üstten boşluk kalıyor. Ama filmde hiçbir değişiklik olmuyor ebad olarak. Sadece altyazı 2-3cm yukarı çıkıyor.

Bu sorunu yaşayan var mı? Bilmiyorum bu neyden kaynaklanıyor ama büyük ihtimalle TV'den de kaynaklanıyor olabilir. Tazeleme oranının 60hz veya 50hz olmasından dolayı herhalde. Duruma göre aletin HDMI ayarını birkaç uşa basarak filme göre değiştirmek gerekebiliyor.

Olur da bazı filmleriniz yavaş çalışır veya tekleme yaparsa, çözünürlüğü 720p (50Hz) moduna getirin. O zaman düzelecektir. Bu diğer çöünürlüklerin 60/50Hz modlarında da geçerli oluyor ve sanırım tüm cihazlarda böyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Orjinalden alıntı: yojimaru

quote:

DivX filmlerin kaliteleri de DVD filmlerden aşağı kalmıyor. Altyazılar Philips 5980 veya Vestel'in HDMI modellerine göre biraz daha küçük ama okunaklı ve net görünüyorlar. DVD altyazılarına benzemelerinden dolayı, DivX altyazılarla DVD altyazılar ayırdedilemeyebiliyor. 106 ekranda da 55 ekranda da DivX filmler rahatlıkla izlenebiliyor. SRT, Sub gibi popüler formatlar destekleniyor. Txt uzantısı desteklenmiyor. Çoklu altyazılar seçiilemiyor. Altyazı dosya adı ile film dosya adının aynı olması gerekmekte. Bir klasör içerisinde birden fazla filmi görebiliyor. Direk "next" tuşu ile filmler arasında geçiş yapılabiliyor.

Altyazı adı ile film adının aynı olması gerekmiyor dostum. Kumandada SUBTITLE tuşu ile diskteki veya usb'deki diğer altyazılara geçiş yapabiliyorsun. Yani aynı olacak diye lüzum yok. Düzeltmek istedim.

Farklı isimdeki altyazı dosyasını görmemişti bizdeki. O yüzden yazmıştım. Tekrar deneme şansım olursa teyid ederim.

İşte bu kısım benim için çok önemli! Aynı klasördeki farklı isimli altyazıyı kabul ediyorsa hemen alacağım bu cihazı. Bu hususta denemeleriniz olursa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• benim aldığım neta görmüştü farklı altyazıları

ama filmi açmadı
  • Yazılım çıkmazsa bu cihaz için gerçekten hüsran olur diğer taraftaki arkadaşların değerlendirmeleri yazıların küçük ve okunaksız olduğu yönünde.
    Orite bu konuda çok daha iyi ancak hdmi(şu anlık lazım değil) ve usb1.0 olması büyük eksi.
  • Valla zihazın değişik versiyonlarının piyasada olup olmadığından ciddi olarak şüphelenmeye başladım. Ben bimex den aldım siyah renkli ve kesinlikle alt yazının filmin ismiyle aynı karakterleri taşıması şart ;zaten otomatik başlatıyor. Mesela film ismi "kar " olsun, alt yazı "kar1" ve "kar2" olark 2 adet se ve aynı kalasörde ise subtitle tuşu ile geçiş yapabiliyorsun ama yine sana hangisi diye sormuyor her basışta diğerine otomatik geçiyor. Farklı bir klasörden ve/veya farklı bir adla kayıtlı alt yazı seçimi ise kesin olarak mümkün değil, benim kullandığım cihazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilknil -- 2 Mayıs 2008; 14:57:11 >
  • CİHAZI ALMADAN ÖNCE ALTYAZI KONUSUNDA ARAL FİRMASI TEKNİK SERVİS MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜM,KENDİSİNİN YORUMU ÜRÜNÜN ALTYAZI BOYUTUNU BURADA YAZILAN YORUMLAR ÇERÇEVESİNDE REVİZE ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIKLARINI SÖYLEDİLER.
    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA NETİCE ELDE ETMEYİ UMUYORUZ DEMİŞTİ.
    ŞİMDİLİK BEN ALDIĞIM CİHAZDAN PİŞMAN DEĞİLİM ÇÜNKÜ DEDİĞİNİZ GİBİ USB 1.0 DEĞİL VE HDMI ÇIKIŞI VAR AYRICA HDMI KABLO (PİYASADA EN UCUZ 15-20 YTL) DA CABASI.
    KABLO OLMASA 65-70 YTL DEN HESAPLASAK PİYASADAKİ HDMI ÇIKIŞSIZ ÜRÜNLERİN FİYATI İLE EŞDEĞER OLUYOR.BU NEDENLE MENNUNUM,PERFORMANSI DA YUKARIDAKİ ARTILARI DA HESABA KATARSAK ÇOK İYİ ANCAK,BEKLEMEDEYİZ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilknil

Valla zihazın değişik versiyonlarının piyasada olup olmadığından ciddi olarak şüphelenmeye başladım. Ben bimex den aldım siyah renkli ve kesinlikle alt yazının filmin ismiyle aynı karakterleri taşıması şart ;zaten otomatik başlatıyor. Mesela film ismi "kar " olsun, alt yazı "kar1" ve "kar2" olark 2 adet se ve aynı kalasörde ise subtitle tuşu ile geçiş yapabiliyorsun ama yine sana hangisi diye sormuyor her basışta diğerine otomatik geçiyor. Farklı bir klasörden ve/veya farklı bir adla kayıtlı alt yazı seçimi ise kesin olarak mümkün değil, benim kullandığım cihazda.

Mesela Dvd nin içinde aynı klasörde Matrix.1999.avi diye video dosyası var. Yanında da turkish.srt isminde altyazı dosyası var. Bu durumda avi yi açınca altyazıyı otomatik oynatıyorsa ben hemen alıcam bu aleti. Benzer bir deneme yapan varsa haber versin.

• Bu arada arkadaşlar d&r internet sitesinden alan arkadaşlar kargo ücreti var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Opt

Bu arada arkadaşlar d&r internet sitesinden alan arkadaşlar kargo ücreti var mı?

yok. 50 yada 75 ytl nin üstü bedavaydı ama hangisi hatırlamıyom. yani her halükarda beleş kargo
  • Altyazıların aynı isimde olması gerekiyor arkadaşlar. Ama altyazı dosya isminin sonunda 1-2-3-4 gibi rakamlar olursa, subtitle tuşu ile değişim yapılabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Altyazıların aynı isimde olması gerekiyor arkadaşlar. Ama altyazı dosya isminin sonunda 1-2-3-4 gibi rakamlar olursa, subtitle tuşu ile değişim yapılabiliyor.

Çok sağol zeus. Tam ucuza gönlümce player buldum dedim ama altyazı seçtirmeyince 100lerce divx filmim boşa gitmesin diye ben vazgeçiyorum. Benimki gibi problemi olmayan arkadaşlar için çok uygun bir cihaz. Hem hdmi çıkış hem analog 5+1 bu fiyata kolay bulunmuyor. Ben tek seçeneğim olan Vestel 6700 ü kollamaya devam edeceğim.
  • Beyler bu konudan sıkıldınız ama evdeki 2. tvde de (51 ekran tüplü goldstar) denedim sonuç aynı uzun alt yazılarda ilk harf gidiyor. Yarın ben değiştirmeye gidiyorum. Bu sefer D&R dan alıcam. Ama şunu söyliyim cihaz görüntüsü gerçekten iyi. Cihaz filmi ileri alırken x2 ve x4 hızlarda resim atlamadan ; yani resim karesi şeklinde değil filmi hızlı oynatarak ileri alıyor ki bence işlemcinin ve sistemin ne denli iyi işlediğini gösterir. Alt yazı sorununu halledersem herkese tavsiye ediyorum.
  • Uzun altyazı konusunu araştırdım, böyle bir sorun olmadığını söylüyorlar. Uzun altyazıları da denettirdim ama sonuç pozitif. Herhangi bir bozulma yok. Altyazılar bölünerek alt alta yerleştiriliyor normalde olması gerektiği gibi. Sizdeki ürün arızalı olabilir. Enteresan bir arıza ama çok geçmeden değiştirin bakalım. Umarım düzelir.

FW güncellemesi konusunda Aral'a mail attım. BAna döndüklerinde sizlere de haber veririm. Kısa sürede güzel bir güncelleme ile zaten harika olan cihazı daha da gelişirebilirler.
  • Bimex den aldığım ürünü iade edip D&R dan aldım. Sorun çözüldü
  • quote:

Bimex den aldığım ürünü iade edip D&R dan aldım. Sorun çözüldü

hayırlı olsun ilknil.demekki bu konuyada dikkat etmemiz gerek.teşekkürler.
  • Cihazın DTS Dekoder'i var mı ? Eğer DTS decoder var ise bugün gidip alacağım.
  • quote:

Bimex den aldığım ürünü iade edip D&R dan aldım. Sorun çözüldü

Ben bu altyazı olayına bir türlü anlam veremedim. Yani bu ürünlerin hepsi aynı olmasına rağmen, altyazı sorununun birinde olup da diğerinde olmaması enteresan. Fiziksel bir kusur olsa taşınmadan falan kaynaklanan sorun diyeceğim ama altyazı sorunu yazılımsal. Demek ki piyasada ürünün değişik versiyonda yazılımları var. Bu ürünün FW versiyonunu öğrenme yolu olsa fena olmazdı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Cihazın DTS Dekoder'i var mı ? Eğer DTS decoder var ise bugün gidip alacağım.

Üzerinde çeşitli çıkışlar mevcut ama decoder konusunda hiçbir fikrim yok. Deneme yapma fırsatım da olmadı. Almaya gittiğiniz yerde de bilgi verebilirler sanırım.
  • Satıcıların verdiği bilgilere pek güvenemiyorum .. En güzel bilgi genelde kullanıcılardan alınıyor

cihazın DTS decoder'i olması da çok önemli değil aslında.. digital ses çıkışlarından bitstream çıkış verse yeterli benim için.. Z5500 kullandığım için DTS çözme işini Z5500'ün decoderi yapıyor...
  • Evet arkadaşım da öyle kullanıyor zaten ve oldukça güçlü ses alıyor. Z5500 varsa düşünmeye gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.