Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YARDIM arkadaslar kanadaya tasınan arkadasımın eşi bana 1 cuval dolusu divix verdi kendisi hard diske atmıs 1000 den fazla film var ama hicbirinde altyazı yok kendisi ingilizce öretmeni beyler ben bu hometech alırsam bu arsivi tr altyazılı olarak nasıl kullanırım
  • malesef filmle altyazı aynı klasorde olması gerekiyor.

bu arada arkadaslar altyazı konusunda bende film isimleri ve altyazı isimleri uzun oldugu zaman altyazıyı okutamadım lakin film ve alt yazı ismi kısaltılınca okuma sorunu kalktı

aleti bimeksten aldım ve oldukca basarılı buldum ama benim diski okutuncaya kadar baya urastırdı dosya sistemini fat32 falan yapmak Bi karsıma cıkan sorunda harici diskten(10gb fat32 ayırdım) okuturken ya güç yetmiyor yada baska bir sorun film yavaslanıp hızlanma gibi nasıl anlatsan aynı cizik cd'i okurda sonra kareler hızlı hızlı gelir o sekil oluyor ama ufak boyutlu flash disklerde ve usblerde sorun yasamadım.

son bir sorum olucak ben coaxiel cıkısını kullanıyorum.simdi 5+1 ses için illa 5+1 film mi gerekiyor
    ses ayarlarını digital cıkısını kullanan arkadasla sesi nasıl ayarladıklarını anlatabilirlerse sewinirim

sistem 55 vestel tv hometch 567 logitech z5500
  • Filmlerden 5+1 çevresel ses almak istiyorsan bağlantı şeklin doğru ancak izlediğin filminde 5.1 kodlanmış olması gerekli.
  • Altyazı ile ilgili bir şey keşfettim dün. Herhangi bir film açmadan Setup menüsünden görüntü biçimini PAL değil de NTSC yaparsanız alt yazı biraz daha büyüyor (70 ekran telefunkende kullanıyorum cihazı). Bu konudan anlamıyorum ama böyle bir durum var.

Ayrıca, dün bir anime seyrediyordum içinde IDX formatında bir dosya vardı. İngilizce altyazının yanına türkçeyi koydum ve izlemeye başladım. Altyazılar normalde olduğundan daha büyük göründü. IDX vs hakkında bir bilgim yok ama ekranda nasıl konumlanması gerektiğini içeriyor sanırım bu dosya ve tam benim istediğim gibiydi: Normalde olandan neredeyse 1.5 kat büyük ve 16:9 luk görüntünün tam altında görüntünün üstüne gelmeyecek şekilde. BU nasıl mümkün oluyor birisi izah edebilir mi? Resim gönderebilirim sanırım yarın eğer merak eden olursa.
  • quote:

vobsub'ın kullandığı bir dosya türü. şöyle ki: biz diğer text bazlı altyazı dosyalarına alışmışken vobsub daha karmaşık bir sistem izler altyazı konusunda (vobsub belki normal text bazlı altyazıları da okuyordur, hatırlamıyorum). kimi zaman indirilen/edinilen divx ile birlikte .sub ve .idx uzantılı iki dosya gelir. bunlardan .sub olanını notepad ile açmaya kalkarsanız farkedeceğiniz ilk şey bu altyazının normal text bazlı bir altyazı dosyası olmadığıdır. bunun yerine çok karmaşık bir şekilde kodlanmış zilyonlarca karakter bulunur. .idx ise timestampler de dahil olmak üzere altyazının nasıl okunacağı ile ilgili bilgiler içerir. yani idx'e yanında gelen .sub dosyası için bir image/ayar dosyasıdır diyebiliriz. bu altyazının bir faydası da aynı .ogm veya .mkv'de olduğu gibi birden fazla altyazı dili destekleyebilmesidir. böyle durumlarda system tray'deki vobsub'ın yakalayın yeşil ışığı tıklanarak altyazı dili seçilebilmektedir.

ayrıca kimi programlar yardımıyla .idx+.sub dosyaları normal text bazlı altyazı dosyalarına da çevirilebilir*. sanıyorum bu işlem için en çok kullanılan program subrip. bunun dışında subresync, subocr, subtosub ve avidemux'un da bu işlemi kotarabildiği söyleniyor.

Demişler IDX için ekşi sözlükte. Yani altyazının nasıl görünmesini istediğimizi ayarlayabiliyoruz galiba. Bunu deneyip sonuçları yazarım zira IDX ile altyazıyı ciddi manada büyütüyor konumlandırabiliyoruz bu playerda.

• Evet çoğu player IDX destekler. O dosyalarla tam istediğiniz gibi altyazılar elde edebilirsiniz.
  • Geçen cuma D&R internet mağazasından saat 17:00 civarları siparişimi verdim ve cihaz pazartesi 11:00'da teslim edildi. Açıkçası böyle bir hızı hç beklemiyordum. Fiyatı 79-YTL ve 4 taksit yapılıyor, kargo ücretsiz. Ayrıca çok da iyi paketlenmişti, cihaza ulaşmam epey zaman aldı

Dün gece biraz deneme fırsatı buldum. Öncelikle altyazı mevzuuna deyinmek istiyorum: 94 cm LCD'de yazı boyutu fena değildi, ancak birazcık daha büyüse iyi olur, fakat ilk aldığım trident'e göre daha iyi. Lost'un ilk sezon cd'lerini denedim bazılarını okudu bazılarını okumadı, ancak çoklu ortam kayıtlarını çoğu player zaten okumuyor, ben de nasıl kayıt yaptığımı hatırlamıyorum. Bu konuda daha sonra tekrar deneme yapacağım. Altyazı ismi ce seçme konusuna gelince; yine çok deneme fırsatım olmadı fakat klasör içinde bir tane altyazı var ise ismin video ile aynı olması gerekmiyor, otomatik oynatıyor. Fakat değişik isimlerde 3 altyazıyı aynı klasöre attığımda hiçbirisini okumadı, aralarında geçiş de yapamadım. Akşam tekrar bu konuyu kurcalayacağım. Bu arada herhangi bir altyazı menüsü filan yok sadece kumandada subtitle tuşuna basıp duruyorsunuz, ne çıkarsa bahtınıza

Diğer taraftan cd ve usb'den bence yeterli hızda (5-6 sn) dosyaları açıyor. Ancak benim flash diskte iki kere film takıldı ve aleti açıp kapadıktan sonra ancak kullanabildim. (ancak flashta da sorun olabilir uzun süredir kullanmıyordum) Sd kartı da hızlı okudu fakat fotoğrafları çok yavaş açıyor (çözünürlüğü çok yüksek olduğundan da olabilir, bu konuyu çok bilmiyorum) ve karttaki quicktime ile izlediğim videoları hiç görmüyor.

USB ve card reader cihazın sağ tarafında olduğundan kapalı ve adar mekanda sıkıntı verebilir ancak giriş-çıkışlar çok rahat. Kumanda gerçekten çok kullanışlı. Ancak disk tepsisindeki mavi ışık karanlıkta çok rahatsız ediyor ve o ışık hiç sönmüyor. Aleti komple kapatmak için arkadaki tuşa basmak gerekiyor. Bu gerçekten çok rahatsız edici.

Önemli bir not: Toshiba 37C3035 kullanıyorum ve televizyon kumandası dvd player ile bayağı bir karışıyor. Allahtan player kumandası işlevsel de pek televizyonunkini kullanmak gerekmiyor.

• HDMI çıkışı ile divx filmlerde de 1080i upscale yapılabildigi soylenmis, peki gerçekten de bu fark parasini hakediyor mu yoksa sadece bir fantezi mi ? Aslında ayni divx karesinden hem kendi normakl çözünürlüğünde hem de 1080i upscale edilmiş şeklinde yanyana 2 foto koysanız aradaki farkı daha net kestirebiliriz.
  • IDX'i her cihaz desteklemez hatta çoğu desteklemiyor. Artık divx altyazı fontunu çok basit bir yöntemle istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Buradan bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 6 Mayıs 2008; 12:05:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutku

IDX'i her cihaz desteklemez hatta çoğu desteklemiyor. Artık divx altyazı fontunu çok basit bir yöntemle istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Buradan bulabilirsiniz.

linux kullanıcısı olduğum için bu bir çözüm değil benim için. Sanırım cihaz idx destekliyor. bunu kovalamak lazım galiba bu cihaz için :)
  • ARKADAŞLAR SİZİNDE YARDIMLARINIZLA BİR TANE BENDE SİPARİŞ ETTİM D&R DAN :) ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE... AYRICA PLAZMA TV ALACAĞIM VE BU ÜRÜNLE SORUNSUZ KULLANABİLİRİM DEĞİL Mİ?
  • sevgili zeus Kumanda tuşunda bulunan "default" tuşu tüm ayarları sıfırlıyor ve HDMI'ı devre dışı bırakıyor. Yanlışlıkla basılmaması gerekli. peki yanlışlıkla basıldı veya çocuk yanlışlıkla bastı ne olacak HDMI bir daha açılmıyormu.biraz açarmısınız.bende almayı düşünüyorum.
  • Ben de sipariş verdim.Bakalım ne zaman gelecek.Benim tüplü televizyonum var inşallah yazı uzunluğunda felan problem çekmem.
  • 2 model arasında kararsızım.. Toshiba SD-470E DVD Player ve Hometech Divx 567 ...

Her ikisi de HDMI çıkışa sahip .. .Toshiba 147 YTL Hometech 92 YTL ... Ürünlerin ikiside Bimekste satılıyor... Ne dersiniz...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21148009/tm.htm

Bu program filmle altyazıyı birleştiriyor. Yazının yerini fontunu rengini seçebiliyorsunuz. DVD gibi çoklu altyazı ekleyebiliyorsunuz. Bu işlemleri bir film için yaklaşık 1-2dk içinde filmin kalitesiyle oynamadan yapıyor. Birçok filmi sırasıyla yapabiliyor. Başında beklemenize gerek kalmıyor. Atyazı filmle aynı isimde ve aynı kalsörde olması yeterli birde srt formatında.

Bu sistem çalışırsa altyazı sorunu diye birşey kalmaz. Tabi yeni kaydettiğiniz divx dosyalarında veya harici disk kullananlarda.

Bugün carrefour Bimeks'e gittim fakat adamlar usb yi takıp görmüyor dediler. (8 GB Toshiba Nozomi)
    Kumandada usb tuşu vardı. Büyük ihtimalle o tuşa basıp usb yi okutmak gerekiyordu. Ama kumandanın pilleri yoktu. Görevli kişide fazla uğraşmak istemedi bende kasmadım.

Carrefour (Kozyatağı) da da aynı cihazın beyazı var. Orada da görevli cebinden usb çıkardı ve ben hepsinde denedim hiçbirinde film oynatmıyor diyip kesip attı. TV'ye takılı olan trident ve premier'de denedi. Trident hiç görmedi. Premier ise abuk subuk birkaç klasör adı gösterdi.

Bende Real'den 55 YTL ye 6 DVD hediyeli aldığım USB ve Card Reader'li AXEN AX-5000 divx playerimle devam etmeye karar verdim.
    Çünkü şimdiye kadar okumadığı bellek CD-DVD görmedim. Örnek 8GB Toshiba Nozomi - 4GB Toshiba - 256MB Tinydisk - 80GB Smart Media MP25 (Bunda zaten Divx Player özelliği var ama ben yinede takıp denedim)

Bu Hometech player'la HDMI ve VGA üzerinde olduğu için ilgilendim.

• SYMPATIQE 150 ytl toshibaya vericegine pioneer dv 400 al kusursuz bi alet emin ol görüntü ses islemcisi yüksek seviye cihazlarındakinden piyasada 250 ama medya markt 165 ytl sirkecidede active elektronikte o fiyat aralarında alabilirsin
  • Pioneer DV-400V alırsam bana Hometech veya Toshiba'dan fazla olarak ne verecek onu da söylerseniz tercihlerim arasına eklerim..Benim için önemli olanlar Türkçe altyazı desteği olması HDMI çıkış olması ve Divx'lerde sorun çıkartmadan okuyabilmesi..
  • quote:

bought this dvd player to stay with toshiba and to get a dvd player with an hdmi interface, at first I was in heaven, it had great picture great sound and was bought at a good price.
    Within a week I started noticing it taking a great deal longer to transfer over the overlay spot on a dvd. I took it back and acquired another, this one completely froze when it reached the point of dvds.

I did some research and found out 80% of these machines in north america were having the same problem and toshiba had asked for a recall but it was a vendor recall, futureshop did not recall them so I returned it and payed the extra 10 dollars for a sony.
    If you don't want a system that has a fualty laser stay away from these.

Advantages: nice picture, good sound
    Disadvantages: faulty laser in the north american machines .

Toshiba SD-470 icin yurtdisinda birisi yukaridaki gibi yorum yapmis. Der ki, alet ilk aldıgımda süperdi, kendimi cenette hisettim ama daha sonra lazer okuyucusu ile ilgili problem yaşamış, gitmiş değiştirmiş , aynı sorun devam. Cihazların %80inde aynı problem yaşanınca toshiba da Kuzey amerikada ürünleri geri toplatmış.
    Onun haricinde görüntü ve ses kalitesi iyimiş. Umarım Turkiye sürümlerinde de benzer problem yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 6 Mayıs 2008; 19:04:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aziz0571

sevgili zeus Kumanda tuşunda bulunan "default" tuşu tüm ayarları sıfırlıyor ve HDMI'ı devre dışı bırakıyor. Yanlışlıkla basılmaması gerekli. peki yanlışlıkla basıldı veya çocuk yanlışlıkla bastı ne olacak HDMI bir daha açılmıyormu.biraz açarmısınız.bende almayı düşünüyorum.

"Default" tuşuna yanlışlıkla basarsanız (ki yer itibariyle basma ihtimaliniz çok yüksek) HDMI çıkış iptal oluyor. Çünkü cihaz fabrika ayarı olarak HDMI kapalı geliyor. Normal bağlantı yapıp menüden HDMI çıkışı açık hale getirmeniz gerekiyor. Ancak ondan sonra HDMI çıkış veriyor. Yani "default" a bastığınızda tekrar normal bağlantı yapıp menüden ayarlama yapmanız gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erergin

Geçen cuma D&R internet mağazasından saat 17:00 civarları siparişimi verdim ve cihaz pazartesi 11:00'da teslim edildi. Açıkçası böyle bir hızı hç beklemiyordum. Fiyatı 79-YTL ve 4 taksit yapılıyor, kargo ücretsiz. Ayrıca çok da iyi paketlenmişti, cihaza ulaşmam epey zaman aldı

Dün gece biraz deneme fırsatı buldum. Öncelikle altyazı mevzuuna deyinmek istiyorum: 94 cm LCD'de yazı boyutu fena değildi, ancak birazcık daha büyüse iyi olur, fakat ilk aldığım trident'e göre daha iyi. Lost'un ilk sezon cd'lerini denedim bazılarını okudu bazılarını okumadı, ancak çoklu ortam kayıtlarını çoğu player zaten okumuyor, ben de nasıl kayıt yaptığımı hatırlamıyorum. Bu konuda daha sonra tekrar deneme yapacağım. Altyazı ismi ce seçme konusuna gelince; yine çok deneme fırsatım olmadı fakat klasör içinde bir tane altyazı var ise ismin video ile aynı olması gerekmiyor, otomatik oynatıyor. Fakat değişik isimlerde 3 altyazıyı aynı klasöre attığımda hiçbirisini okumadı, aralarında geçiş de yapamadım. Akşam tekrar bu konuyu kurcalayacağım. Bu arada herhangi bir altyazı menüsü filan yok sadece kumandada subtitle tuşuna basıp duruyorsunuz, ne çıkarsa bahtınıza

Diğer taraftan cd ve usb'den bence yeterli hızda (5-6 sn) dosyaları açıyor. Ancak benim flash diskte iki kere film takıldı ve aleti açıp kapadıktan sonra ancak kullanabildim. (ancak flashta da sorun olabilir uzun süredir kullanmıyordum) Sd kartı da hızlı okudu fakat fotoğrafları çok yavaş açıyor (çözünürlüğü çok yüksek olduğundan da olabilir, bu konuyu çok bilmiyorum) ve karttaki quicktime ile izlediğim videoları hiç görmüyor.

USB ve card reader cihazın sağ tarafında olduğundan kapalı ve adar mekanda sıkıntı verebilir ancak giriş-çıkışlar çok rahat. Kumanda gerçekten çok kullanışlı. Ancak disk tepsisindeki mavi ışık karanlıkta çok rahatsız ediyor ve o ışık hiç sönmüyor. Aleti komple kapatmak için arkadaki tuşa basmak gerekiyor. Bu gerçekten çok rahatsız edici.

Önemli bir not: Toshiba 37C3035 kullanıyorum ve televizyon kumandası dvd player ile bayağı bir karışıyor. Allahtan player kumandası işlevsel de pek televizyonunkini kullanmak gerekmiyor.

Flash disklerde bende de film takılıyor bazen. Ekran direk gidiyor ve filme yeniden başlamak gerekiyor. Goto seçeneği ile en son kalınan saniyeye gitmek mümkün. Aklınızda olsun.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.