Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İçinizde bu cihazı DTS Ses Codecli film ile deneyen olmadı mı ? Cihazın DTS desteğinin olup olmaması aklıma takılan tek konu.. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kullanma klavuzunu dün okudum. DTS ile ilgili ayarlardan bahsediyordu. Menüde de de ilgili ayarlar olduğunu hatırlıyorum. Ben kullanmayacağım için pek ilgilenmedim. Ama akşam bakmaya çalışırım.

Bu arada şöyle birşey sorayım. Ben sesi HDMI bağlantı üzerinden ve LCD TV'den alıyorum. Yani harici bir ses sistemim yok. Daha kaliteli bir ses için (yine TV üzerinden) başka bir bağlantı yapmam gerekir mi?
  • Beklediğim kargo nihayet geldi. Teşekkürler D&R. Teşekkürler Yurtiçi Kargo.

Şu anda işyerindeyim. Akşama deneyecem. :)
  • Arkadaşlar ürün 2 gün önce elime ulaştı d&r internet mağazasından almıştım.Yeni kurabildim yoğunluktan dün gece açılışı yaptım.
    Kısa bir inceleme olması açısından yazmak istedim.
    Ürün kalitesi gayet yeterli.
    Crt flat tv de kullanacak olsam da hdmi desteğinin ve kablosunun olması iyi.
    kullanım pratik.Ayarlar genelde kolay.Bağlantılar yeterli.
    Kutu ve paketleme yeterli.
    En büyük sıkıntı olan bazı arkadaşlar için ön paneldeki mavi ışık , şimdilik şık duruyor ama daha sonra gözü yorabilir.Çözümü;genel olarak baktığımda sadece soldaki 1 led ışığı yayıyor tepsinin soluna küçük mat bir bant yapıştırılarak ışığın ön yüz boyunca yürümesi engellenebilir gibi.
    Kullanım kılavuzu fena değil ancak bazen yetersiz kaldığı oluyor.

Şimdi gelelim sorunumuza :)
    Bu cihazı logitech x540 5.1 analog ses sistemiyle kullanan var mı?
    Bağlantıları tam olarak yapamadım sanırım.Ses sist. çıkışları normal 3,5mm dvdnin ise tos jack.gerçi 3,5mmyi taktığımızda oluyor gibi ama :smiles7:
    Ses sisteminden 3 tane ana iki yönlü 3,5mm jackların bir kısmı ses kaynağına ( bu bizim dvd) diğer 3 ucu da subwofer a giriyor. Kabloların biri Front(yeşil) , biri Rear(siyah) , biri sub/center(turuncu). subun arkasında da uydulara için 5 tane tos var bunlara da uyduları bağlıyoruz.
    Şimdi bu 3 adet 3,5mm jackı nereye takacaz :)
    Bağlantıları yaptım test modunu açtım.
    Denemelerim şu şekilde oldu turuncu sub/center jackı arkadaki center , stereo r ve l ye dönüştürücüyü taktım ucuna da yeşili taktım. siyah(rear-arka) boşta kaldı. SONUÇ: sağ sol orta dan yanıt var surround sağ ve surround soldan ses yok.
    Dönüştürücüyü sr ve sl ye takıp siyah kabloyu ucuna taktığımda ise surround sağ surround sol ve sağdan ses alıyoruz sağ ve soldan ses yok.
    Yeşil jackı gerek dönüştürücü ile gerek direkt olarak dvd üzerindeki sub tosuna bağladığımda ise herhangi bir tepki yok acaba bir sorun mu var?

Çözüm olarak bir dönüştürücü daha alınarak r ve l birleştirilip yeşile(front) takılabilir diğer birleştirici ile de sr ve sl siyay(arka) takılarak tam ses alınabilir. ancak dönüştürücü olmadan olması gerekirdi sanki:help1:

• quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Kullanan arkadaşlar ;

İçinizde bu cihazı DTS Ses Codecli film ile deneyen olmadı mı ? Cihazın DTS desteğinin olup olmaması aklıma takılan tek konu.. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cihazın ithalatçısından aldığım bilgi neticesinde DTS desteklediğini öğrenmiş bulunuyorum. Şimdi ürünü nereden alacağıma karar vermek kalıyor
  • quote:

quote:

Kullanan arkadaşlar ;

Cihazın ithalatçısından aldığım bilgi neticesinde DTS desteklediğini öğrenmiş bulunuyorum. Şimdi ürünü nereden alacağıma karar vermek kalıyor

Akşam ilk işim orijinal DTS film ile denemek olacak. İstersen bir gün daha dur. Kesin neticeyi vereyim yarın.

Nereden alacağına gelince. Bimeks'tekiler sorunlu oluyormuş. D&R dan al bence.

• Dts desteklenmesi başka kendinden dekoderi olması başka. Eğer kendinden dekoderi olduğunu da söylemişse analog olarak dts ses alınabilir. Genelde bu fiyattaki cihazlarda olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 8 Mayıs 2008; 14:08:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutku

Dts desteklenmesi başka kendinden dekoderi olması başka. Eğer kendinden dekoderi olduğunu da söylemişse analog olarak dts ses alınabilir. Genelde bu fiyattaki cihazlarda olmuyor.

Cihazın üzerinde DTS dekoder olması önemli değil benim için... Z5500 kullanıyorum ve Z5500'ün decoderi DTS çözümleyebiliyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 8 Mayıs 2008; 14:18:54 >
  • Ben D&r dan aldım ancak bimekste satılan ürünlerde aynı ürünlermiş,bir fark yok dediler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Losthan

quote:

Orjinalden alıntı: sascha35

Saat kaç oldu hala tedarik sürecinde diyor kafayı yicem, yetkiliyle konuştum 1-5 gün arası dedi. 48 saati geçti yok daha, hafta sonu planlarımız suyamı düşecek acaba Gözünü sevdiğimin hepsiburada.com 'u kulakları çınlasın

izmirliyiz, dertliyiz...

hepsi burada için link verebilirmisin arkadaşım.

O anlamda dememiştim. hepsiburada.com da en geç ikinci gün elime geçti siparişlerim onun için böyle birşey dedim.

BU ARADA SAAT 14:58 İTİBARI İLE

Tarih Sipariş Referans No Toplam Durum

06.05.2008 15:34:55 3957110112 79,00 YTL Tedarik Sürecinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sascha35 -- 8 Mayıs 2008; 14:58:23 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Losthan

quote:

Saat kaç oldu hala tedarik sürecinde diyor kafayı yicem, yetkiliyle konuştum 1-5 gün arası dedi. 48 saati geçti yok daha, hafta sonu planlarımız suyamı düşecek acaba Gözünü sevdiğimin hepsiburada.com 'u kulakları çınlasın

izmirliyiz, dertliyiz...

hepsi burada için link verebilirmisin arkadaşım.

O anlamda dememiştim. hepsiburada.com da en geç ikinci gün elime geçti siparişlerim onun için böyle birşey dedim.

BU ARADA SAAT 14:58 İTİBARI İLE

Tarih Sipariş Referans No Toplam Durum

06.05.2008 15:34:55 3957110112 79,00 YTL Tedarik Sürecinde

hepsiburada'ya bende baktım.bu cihazı orda göremedimde o yüzden linki istemiştim.orda varsa sayfa linki yani.teşekkürler.

• Ben d&r dan makinayı sipariş ettim kargo takipte ürün görünmüyor./Kargoya verdik yazıyor)Az önce şubeyle görüştüm kargo gelmiş.İlginç bir durum.
  • sascha kardeş benim sipariş ikinci günü akşamı saat 21.00 de verilmiş.Biraz sabret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lujin

sascha kardeş benim sipariş ikinci günü akşamı saat 21.00 de verilmiş.Biraz sabret.

Sistemde güncelleme o zaman yapılıyor. Benimki de 21:00 de verilmiş görünüyordu.
  • selamlar, şu an sadece buradaki yorumları okuyorum. şu sıralar en iyi cihaz bu gibi( fiyat, perf ve hdmi ) bişey sormak istiyorum. desteklenen formatlarda dvd+r yok. bu dvdleri okuyamaz mı demek oluyor??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Plenus

selamlar, şu an sadece buradaki yorumları okuyorum. şu sıralar en iyi cihaz bu gibi( fiyat, perf ve hdmi ) bişey sormak istiyorum. desteklenen formatlarda dvd+r yok. bu dvdleri okuyamaz mı demek oluyor??

Okuyor. Bendeki tüm DivX ler DVD+R kayıtlı. Okudu.
  • Cihazı bu akşam aldım. DTS desteği mevcut .. 32'' LCD TV'de altyazı boyutu yaklaşık 4 metreden rahatlıkla okunabilecek seviyede... Bununla ilgili fotoğrafı daha sonra ekleyeceğim... Yalnız söyle bir durum var Toshiba LCD TV 'nin kumandası ile Hometech'in kumanda fonksiyonları birbirine karışıyor.. Beni rahatsız eden bir durum oldu bu.. Bir kaç gün kullanalım bakalım eğer bir çözüm bulamazsam sırf bu nedenle elden çıkarmayı bile düşünebilirim...
  • Arkadaşlar

Cihazı dün akşam biraz denedim. DivX ler cillop gibi. Mükemmel oynatıyor. Fakat aynı başarı DVD lerde o kadar değil. 7 yıllık Vestel DVD Playerimin kusursuz oynattığı bir iki DVD yi denedim. Takılma yaptı. Ayrıca Matrix 1 DVD sinin yüklenmesinde sorun oluyor. Cihazdan takır takır sesler geliyor.

Sympatique arkadaş dts destekliyor demiş. Şunu söyliyim. Ses sistemini cihazın 5.1 analog çıkışlarına bağlarsanız dts ses desteği yok. Sessiz film seyredersiniz. Ben denedim. Sesi dts yapınca ses kesiliyor. Belki digital çıkışlarda destekliyordur. AV Receiver cihazım olmadığı için bunu deneyemedim.

Yani cihaz Dolby Digital'de kendinden dekoderli. Fakat dts de kendinden dekoderli değil.
  • Daha önce bahsetmiştim, benim Toshiba LCD kumandası da karışıyor. Bir arkadaşım geçenlerde digiturk almıştı, aletin kumandası tv ile karışıyordu, durumu anlatınca yeni bir kumanda gönderdiler. Bize de yaparlar mı böyle bir kıyak acaba? Hatırladığım kadarı ile Samsung ile de karışıyormuş...
  • Nihayet dün kargoya verilmiş, bu gün bekliyoruz nasipse artık . Hafta sonu LOST fırtınası yapacağım evde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sascha35 -- 9 Mayıs 2008; 9:59:35 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.