Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün benim de siparişim geldi. D&r kargoyu uçurmuş resmen perşembe verdiğim sipraiş cuma elime ulaştı.
    Gözlemlediğim bazı özellikler:

1. Divx 3.11 4-5-6 xvid qpel desteği var gmc desteği yok.
    2. Cihaz mp4 açıyor. (H264 değil galiba bu standart cep telefonu formatında olanları-aac ses codecli)
    3. idx-sub desteği var
    4. Altyazılar video dosya ismi ile aynı olmak zorunda değil fakat ilk karakterleri farklı olan altyazıları açmadı.
    5. Tüplü tv'de altyazı biraz sola kayık çıkıyor. Eğer ntsc ayarını seçerseniz altyazılar büyüyor fakat bazen altyazılar daha da sola kaymış biçimde oluyor
    6. Uzaktan kumanda açısı biraz dar. Tuşlar sert.
    7. Usb performansı gayet iyi elimdeki corsair bellek ile takılma yok ileri-geri rahat sarıyor. Açılma süresi ise gayet yeterli. Eğer ilk başta açılmazsa kumandadaki card/usb tuşuna basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 10 Mayıs 2008; 10:51:58 >

• Arkadaşlar kimse desteklediği divx formatlarından bahsetmemiş. (DivX 3.xx, DivX 4.xx, DivX 5.1, görüntü ve MP3 (2 kanal stereo);AC-3 (5.1 KANAL Dolby Digital) ses codecleri gibi bunları home tech 567 desteklemekte mi?)
    Almayı düşündüğüm modeller Vestel 6500B veya bu model. İki modelden birini alacağım yakın zamanda benim için HDMI özelliği önemli değil sonuçta tüplü tv'de izleyeceğim. Ayrıca 5+1 ses sistemim var bu hometechde kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK TOWER -- 10 Mayıs 2008; 10:51:01 >
  • D&R dan mail gelmiş cihazı gönderin diyorlar, değiştirelim. Bu kadar şubeleri var adamların, bir tanesinden değiştiremiyorum, Şansa bak Bu arada D&R duymasın;
    1- Kumanda tuşları çok sert
    2- Default tuşunu mutlaka falçata ile budamak gerekli
    3- Görüntü mükemmel CRT de olsa
    4- Alt yazı okunaklı
    5- Flash bellekle sorunsuz çalışıyor
    6- Telefonumun SD kartını problemsiz çalıştırdım
    7- Çok şık bir görüntüsü var ( Kapaktaki mavi ledler hariç, çok göz alıyor)
    8- 12 Bölümlük LOST dvdsi taktım, PLAY ledim kendisi otomatik altyazısını filmi açtı.
    9- HDMI kablosu biraz kısa
    10- Birde Playerin üzerinde ileri-geri sarma tuşu, stop tuşu yok
    11- Parasını son kuruşuna kadar hakkediyor
    12- Elektronik hastası eniştem Pionerr Dv400 alacaktı, Kafası karıştı cihazı görünce
    13- Sonuç olarak ilk DVD im ve çok kullanışlı, beni uzun seneler idare edebilecek teknolojiye sahip bir cihaz
    14- BİRDE SİYAH OLSAYDI

• quote:

Orjinalden alıntı: DARK TOWER

5+1 ses sistemim var bu hometechde kullanabilir miyim?

Evet. Kullanabilirsin. Analogtan bağlayacağını düşünerek dts ses alamayacağını belirtiyim.
  • "Default tuşunu" budamak fikri benim de aklımdan geçmedi değil

Yalnız ben bu altyazı olayını çözemedim. Kalsörde tek altyazı varsa ismi hiç önemli değil, direk açıyor. Ancak birden fazla altyazı olduğunda isim aynı olsa dahi hiçbirisini açmıyor, subtitle tuşu ile de hiçbirşey yapamıyorsun.

Bu konuya bir açıklama getiren olursa sevinicem. Yoksa benim alette mi problem var. ben birden fazla altyazı arasında geçiş filan yapamıyorum. Duruma göre en geç pazartesi iade etmem gerek...

Ayrıca hiç farkeden oldu mu bilmiyorum ama hdmı çıkışını kapattığınızda aynı bölümdeki HD başlığı açılıyor ve 720p/1080İ seçenekleri çıkıyor, seçtiğinizde ise görüntü kayıyor, hiçbir çıkıştan görüntü aktarımı olmuyor, default yapmadan eski hale getiremedim. Bu nekine?

• altyazıların ve filmin ismini kısaltın başlangıçları beraber gitsin sonu değişik olsa da olur. bilgisayarda bile çok uzu dosya adlarında sıkıntı olabilir.o yüzden tranformers[2007].dvd.rip.unseen.prodigy.ebik.gübük.avi dosya adı ve tranformers[2007].dvd.rip.unseen.prodigy.ebik.gübük.subtitle.sub ve tranformers[2007].dvd.rip.unseen.prodigy.ebik.gübük.subtitle.en.sub olacağına kısaltıverin transformers diye,aynı klasördeki bütün altyazılar açılır , subtitle tuşlarıyla geçiş yapabilirsiniz.

Yav hiç analog 5.1 ses sistemiyle kullanan yok mu :/
  • d&r ın sayfasında ürünün rengini beyaz ve siyah olarak belirtmişler. rengi sipariş sırasında belirtin diyolar ama öyle bi seçenek gelmiyor. hangi rengi yollayacaklarını kafalarına göre belirliyolar sanırım. ben bimeks e gidip bi ürüne bakıyım. eğer kesinleşirse müşteri hizmetlerini ararım. siyah istiyorum diye. yada siyah rengi nasıl seçiceğiz bilen var mı?
  • Yahu ne ırkçısınız beee. Alet çalıştı da rengi sorun oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Yahu ne ırkçısınız beee. Alet çalıştı da rengi sorun oldu.

şaka yapıyosun dimi??
  • Evet arkadaşlar kanıma girdiniz, sayenizde ben de bugun bir hometech sahibi oldum. . Ogle saatlerinde foruma girip hometech başlıgını okurken, içimde birşeyler kımıldadı ve voxline 933 dvx player cihazım olmasına ragmen rahat batti ve alacagım bu cihazı diyerek kapıdan çıktım.
    Once bir pazar araştırması yapayım dedim Carrefour'a baktım. Carrefour'da bu cihaz 99 ytl. Yersen . Hadi güle güle canlarim diyerek, D&R a gittim.

Baktım vitrine yığmışlar kutuları, fiyat da 85 ytl. Internet'ten bekleyemem dedim girdim içeri. Dedim şu vitrindeki hometechlerin siyahından alayım bir tane. Tamam dedi satıcı, arkada depoya gitti, bir kutuyla geldi. Dedim siyah değil mi, tabi tabi bakın kutu resmine siyah cihaz. Ama ben kıllanmışım bir kere, kutunn yanına baktım, orada black ve white diye iki kutucuk var. White olana tık atmışlar. Ya bu beyaz galiba, bi açalım bakalım dedim. Adam oflaya puflaya , bakın kutu üstüne hepsi siyah zaten diyerek kutuyu açtı içinden beyaz homtech çıktı. Adam morardı tabi . Gitti gene depoya , arandı tarandı bu sefer siyah modelle geldi. Ben de aldım çıktım.

Hemen eve gelip, şöyle alıcı gözüyle cihaza baktım. Ilk başta şunu soyliyeyim cihaz bekledigimden çok küçük ebatlarda, yer sıkıntısı çekenler direk bu modeli alsınlar. Benim voxline ki standart dvd buyuklugundedir bu cihazın yanında dev gibi kaldı. Sizlere de gostermek icin, karşılaştırmalı resimlerini çektim. Okunuyor ama altyazı bekledigimden küçük çıktı, 55 ekran sony crt de seyrediyorum . Ben de bu forumda verilen altyazı atma programını kullandım , altyazı devenin pabucu gibi oldu . Cihazın normal altyazısı ve programla atılan altyazısı da aşağıda resimlerde. sarı ve büyük olan programla divx dosyaya eklenen yazı. Cihazi biraz daha kurcalayaım, aklıma geldikçe yazarım. Kolay gelsin

voxline 933 ve hometech ebatları

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi

cihazın açılışı

kendi altyazıları

programla eklenen altyazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 10 Mayıs 2008; 18:15:50 >

• aklıma bişey takıldı. mesela usb belleğe dvd filmi iso olarak mı kaydediyoruz? dvd menüsü bu şekilde açılabiliyor mu?
  • Ya arkadaşlar birisi yanıtlarsa gerçekten çok sevineceğim. Ben filmle altyazıyı aynı klasöre kaydediyorum. Tek altyazı var ise ismi hiç önemli değil direk okuyor ve gösteriyor. fakat birden fazla altyazı koyduğumda ismini aynı da yapsam, sırayla numaralasam dahi hiçbirisini göstermiyor. Birden fazla altyazı arasında geçiş yapabilen var mı?
  • altyazı olayına akıl sır erdirebilmiş değilim zaten. altyazı film ismi aynı değil ise kafasına gore begenirse okuyor. haa alt yazı film ismi aynı değilse otamatik başlıyor ama mesala supernatural seyrediyorum film ismi ile altyazı başları aynı ama sonlara dogru rakamlar girmiş değişmiş. Once okumadı, subtitle tuşuna bastım 1/1 yazdı yani gördü, ama altyazı gelmedi. Stop yaptım tekrar başlatım o zaman altyazı geldi. Birkaç kere denedim hep aynı şekilde altyazı geldi ilginç.

Evde atıl bir 17inch CRT philips monitor vardı, ona vga bağlantı yaptım, görüntü mükemmel. Crt tvden daha iyi görüntü verdi edepsiz. Ilk etapta lcd tv almak şart oldu.

Bazı altyazı denemeleri

film adı : Supernatural.S01E19.HDTV.XviD-LOL.avi
    altyazı : Supernatural 01x19.srt
    sonuc: altyazi okumadi, subtitle tusuna basinca , ekranda işlem yapılamaz anlamına gelen daire içinde çarpı işareti çıktı,altyazı hiç gelemedi

film adı : Supernatural.S01E20.HDTV.XviD-XOR.avi
    altyazı: Supernatural 01x20 - LOL.srt
    sonuc: once altyazı okumadı, subtitle tusuna bastım ekranda 1/1 yazdı ama altyazı çıkmadı, stop bastım tekrar play yaptım altyazı geldi

film adı :Supernatural.S01E21.HDTV.XviD-LOL.avi
    altyazı:Supernatural 01x21 - XOR.srt
    sonuc: once altyazı okumadı, subtitle tusuna bastım ekranda 1/1 yazdı ama altyazı çıkmadı, stop bastım tekrar play yaptım altyazı geldi

Bunun dışında altyazı,film adı aynı olan srt ve sub uzantılarda problem çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 11 Mayıs 2008; 0:26:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Plenus

aklıma bişey takıldı. mesela usb belleğe dvd filmi iso olarak mı kaydediyoruz? dvd menüsü bu şekilde açılabiliyor mu?

• elimde o şekilde iso film olsa deneycegim ama malesef yok, şimdi indirmesi de uzun sürer.
    Bu arada analog 5.1 bğlantı yapacaklara güzel bir haberim var. Cihaz'da dolby prologic II ozelligi var , yani stereo seslerde bu ozellik ile sanal 5.1 surround etkisi alabilirsiniz.
  • quote:

quote:

aklıma bişey takıldı. mesela usb belleğe dvd filmi iso olarak mı kaydediyoruz? dvd menüsü bu şekilde açılabiliyor mu?

Iso olarak dvd'yi usb'ye kaydedemezsiniz. Sadece dvd içindeki vob dosyalarını kopyalayabilirsiniz.

• @mutku

peki o şekilde kaydettiğimizde menuler çıkar mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: auc

CİHAZI ALMADAN ÖNCE ALTYAZI KONUSUNDA ARAL FİRMASI TEKNİK SERVİS MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜM,KENDİSİNİN YORUMU ÜRÜNÜN ALTYAZI BOYUTUNU BURADA YAZILAN YORUMLAR ÇERÇEVESİNDE REVİZE ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIKLARINI SÖYLEDİLER.
    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA NETİCE ELDE ETMEYİ UMUYORUZ DEMİŞTİ.
    ŞİMDİLİK BEN ALDIĞIM CİHAZDAN PİŞMAN DEĞİLİM ÇÜNKÜ DEDİĞİNİZ GİBİ USB 1.0 DEĞİL VE HDMI ÇIKIŞI VAR AYRICA HDMI KABLO (PİYASADA EN UCUZ 15-20 YTL) DA CABASI.
    KABLO OLMASA 65-70 YTL DEN HESAPLASAK PİYASADAKİ HDMI ÇIKIŞSIZ ÜRÜNLERİN FİYATI İLE EŞDEĞER OLUYOR.BU NEDENLE MENNUNUM,PERFORMANSI DA YUKARIDAKİ ARTILARI DA HESABA KATARSAK ÇOK İYİ ANCAK,BEKLEMEDEYİZ.

Ben daha önce trident alıp iade etmiştim. Bu cihazın menüsü tridentle tamamen aynı. Trident için "sidekick" çok güzel bir yazılım hazırlamıştı. Orjinal yazılımı bize gönderseler de biz de ilgilinebilecek arkadaşlardan yazılımı geliştirme konusunda yardım istesek nasıl olur?

• Arkadaşlar merhaba.
    bende bugun itibariyle hometech dvd olayer aldım.
    ama bazı sorularım olucak;

1.Menude genel ayarlar kısmında tv ekranı PS olarak gözüküyor
    ve değişiklik yapamıyorum.bu başlık menudeki diğer başlıklar gibi beyaz değil.Daha koyu
    ve o kısma giremiyorsunuz.(bu kısmı çözdüm.default tuşuyla yeniden açınca düzeldi.)

2.Hdmı kabloyla tv'ye ( 40v3000 ) baglıyorum.fakat video ayar menusunde
    hd mode kapalı ve video kısmında da S yazıyor.her iki başlıktad a değişiklik yapmaya izin yok.İlk maddedeki gibi başlıklar diğerlerine göre daha koyu.

3.Hdmı kabloyla tv'ye bagladıktan sonra, optık kabloyla digital anfili ses sistemine( sony ktr790 ) bağlıyorum
    fakat 5.1 dolby dıgıtal ses alamıyorum.Menüdeki digital ses sayfasındaki spdıf çıkışı direk kapalı olarak gözüküyor.Ve açılmıyor.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukesky -- 11 Mayıs 2008; 18:29:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

elimde o şekilde iso film olsa deneycegim ama malesef yok, şimdi indirmesi de uzun sürer.
    Bu arada analog 5.1 bğlantı yapacaklara güzel bir haberim var. Cihaz'da dolby prologic II ozelligi var , yani stereo seslerde bu ozellik ile sanal 5.1 surround etkisi alabilirsiniz.

Ben de tam bu konuyu soracaktım. Nedir bu prolagic sanal surround etkisi. Ben de 5.1 ses sisemi yok. onun yerine cihazı sony müzik setime bağlıyorum ve prologic özelliği var. Surround lu şekilde seyrediyorum. Ancak 5.1 olmamasından dolayı kaçırdığım bir şey mi var. Yani çakma surround mı bu ve gerçek sesleri kaçırıyormuyum. Bilgi vericek arkadaşlara gerçekten teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.