Şimdi Ara

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.027
Cevap
4
Favori
232.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: topaz42

quote:

Orjinalden alıntı: Plenus

selamlar, şu an sadece buradaki yorumları okuyorum. şu sıralar en iyi cihaz bu gibi( fiyat, perf ve hdmi ) bişey sormak istiyorum. desteklenen formatlarda dvd+r yok. bu dvdleri okuyamaz mı demek oluyor??

Okuyor. Bendeki tüm DivX ler DVD+R kayıtlı. Okudu.

teşekkür ederim. alınabilecek en iyi cihaz bu sanırım..
  • quote:

Arkadaşlar

Cihazı dün akşam biraz denedim. DivX ler cillop gibi. Mükemmel oynatıyor. Fakat aynı başarı DVD lerde o kadar değil. 7 yıllık Vestel DVD Playerimin kusursuz oynattığı bir iki DVD yi denedim. Takılma yaptı. Ayrıca Matrix 1 DVD sinin yüklenmesinde sorun oluyor. Cihazdan takır takır sesler geliyor.

Sympatique arkadaş dts destekliyor demiş. Şunu söyliyim. Ses sistemini cihazın 5.1 analog çıkışlarına bağlarsanız dts ses desteği yok. Sessiz film seyredersiniz. Ben denedim. Sesi dts yapınca ses kesiliyor. Belki digital çıkışlarda destekliyordur. AV Receiver cihazım olmadığı için bunu deneyemedim.

Yani cihaz Dolby Digital'de kendinden dekoderli. Fakat dts de kendinden dekoderli değil.

DTS formatı Dolby Digitalden farklı bir format olup DTS çözebilecek bir decoder gerektirir.. Cihazın digital ses çıkışlarını kullanarak DTS özelliği olan harici bir decoder ile DTS'in nimetlerinden faydalanmak mümkün.. DTS , digital bir kayıt şekli olduğu için analog çıkışlardan DTS maalesef alınamaz...Z5500 kullandığım için cihazın üzerinde dahili bir DTS decoder olmasını o kadar önemsemedim.. Tek düşündüğüm digital çıkışlardan DTS kodlamasını Z5500'e aktarıp aktaramayacağımdı.. Bunu da yapabildiğime göre sorunum kalmadı

Edit ; Cihazı bimeksten aldım.. Bimeks şu anda 97 YTL'ye satıyor ancak görevli arkadaşa aynı ürünün D&R mağazasında 79.-YTL olduğunu söylerseniz en iyi fiyat garantisi ile aynı fiyata Bimeks'ten de alabiliyorsunuz.. Ben bu şekilde aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 9 Mayıs 2008; 12:39:42 >

• Sympatique demiş ki: DTS , digital bir kayıt şekli olduğu için analog çıkışlardan DTS maalesef alınamaz.

Yanlış. 7 yıllık Vestel 2410 DTS DVD Playerimin 5.1 Analog çıkışlarından yıllardır DTS ses alıyorum. Hatta ses sistemini hiç bağlamadığım zamanlarda da DTS ses alabiliyorum. Vestel DVD iki kanala Downmix yapabiliyor. Hometech DVD Playerde de 5.1 analog çıkışlar var. Fakat DTS den yoksun.
  • gerçekten dts yoksa büyük eksiklik
  • quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

gerçekten dts yoksa büyük eksiklik

Yok arkadaşım. Maalesef analog çıkışlarda yok. Digital çıkışlarda varsa da bilemiyorum. Çünkü digitalden bağlayacak uygun donanıma maalesef sahip değilim.

Bu durumda 5.1 analog ses sistemimi 7 yıllık Vestelden sökmemeye karar verdim. Çünkü onun 5.1 analog çıkışlarında dts desteği var. Hometech DVD playeri sadece DivX seyretmek için kullanacağım anlaşılan.
  • quote:

Sympatique demiş ki: DTS , digital bir kayıt şekli olduğu için analog çıkışlardan DTS maalesef alınamaz.

Yanlış. 7 yıllık Vestel 2410 DTS DVD Playerimin 5.1 Analog çıkışlarından yıllardır DTS ses alıyorum. Hatta ses sistemini hiç bağlamadığım zamanlarda da DTS ses alabiliyorum. Vestel DVD iki kanala Downmix yapabiliyor. Hometech DVD Playerde de 5.1 analog çıkışlar var. Fakat DTS den yoksun.

Sevgili arkadaşım Vestel'in analog çıkışlarından DTS ses alabilmenin nedeni üzerinde DTS çözebilen dahili decoder barındırmasından kaynaklanıyor. Artı Vestel DVD 5500'ü yaklaşık 5 sene kullandım hala da 2. DVD player olarak kullanmaktayım.Vestel ürünlerini iyi tanıyorum.DTS digital kayıt şeklidir derken cümleyi yanlış ve eskik yazdığım için yanlış anlaşılmış.Aslında anlatmak istediğim dahili DTS decoder yok ise analog çıkışlardan DTS ses alınamaz demekti.. Analog bağlantıları kullanmadığım için Hometech'in dahili DTS decoderi varmıdır analog olarak DTS alabilir miyiz bilmiyorum ama Hometech Digital bağlantıdan DTS çıkış verebiliyor denedim ve gördüm...Analog bağlantıyı deneyebilecek birisi var ise lütfen deneyip sonucu yazsın.Benim analog bağlantıyı deneme şansım maalesef yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 9 Mayıs 2008; 14:47:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Sympatique demiş ki: DTS , digital bir kayıt şekli olduğu için analog çıkışlardan DTS maalesef alınamaz.

Sevgili arkadaşım Vestel'in analog çıkışlarından DTS ses alabilmenin nedeni üzerinde DTS çözebilen dahili decoder barındırmasından kaynaklanıyor. Artı Vestel DVD 5500'ü yaklaşık 5 sene kullandım hala da 2. DVD player olarak kullanmaktayım.Vestel ürünlerini iyi tanıyorum.DTS digital kayıt şeklidir derken cümleyi yanlış ve eskik yazdığım için yanlış anlaşılmış.Aslında anlatmak istediğim dahili DTS decoder yok ise analog çıkışlardan DTS ses alınamaz demekti.. Analog bağlantıları kullanmadığım için Hometech'in dahili DTS decoderi varmıdır analog olarak DTS alabilir miyiz bilmiyorum ama Hometech Digital bağlantıdan DTS çıkış verebiliyor denedim ve gördüm...Analog bağlantıyı deneyebilecek birisi var ise lütfen deneyip sonucu yazsın.Benim analog bağlantıyı deneme şansım maalesef yok.

Vestelin analog bağlantılarından dts desteği veren tek DVD Playeri var. O da bende bulunan 2410-DTS modeli. Ben bu modeli sırf analogundan da dts çözebiliyor diye aldım. Ne bundan önceki ne de bundan sonraki modelleri analogdan dts desteklemiyor. Galiba aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı yollardan söylüyoruz.

Bu arada 3. defa yazıyorum. Hometech DivX-567 DVD Player 5.1 analog çıkışlarından dts desteklemiyor. Hem de orijinal dts li film ile denedim. Filmin adı: Planet of The Apes.

Digitalden dts desteklediğini sen denemişsin. Kabul. Bağlantıyı digitalden yapacak arkadaşlar cihazı alabilir.

• Şükür kavuşturana Cihazı az önce teslim etti kargocu eleman DA beyyaz renk göndermişler Allah' ım iki gün bekle gele gele bembeyaz dvd getirsinler Açıp konuşayım şunlarla da değiştireyim hafta sonu offf offf
  • quote:

Orjinalden alıntı: sascha35

Şükür kavuşturana Cihazı az önce teslim etti kargocu eleman DA beyyaz renk göndermişler Allah' ım iki gün bekle gele gele bembeyaz dvd getirsinler Açıp konuşayım şunlarla da değiştireyim hafta sonu offf offf

Öncelikle gözün aydın. Hayırlı olsun. Siyah-beyaz ayrımı yapıyorsun haa. Irkçı gördüm seni biraz.

• sascha kardeş benden sonra sipariş verdi benden önce aldı.Benimkide kargoda 1 saat sonra gelecek.Umarım bendeki bayaz olmaz.
  • quote:

quote:

Şükür kavuşturana Cihazı az önce teslim etti kargocu eleman DA beyyaz renk göndermişler Allah' ım iki gün bekle gele gele bembeyaz dvd getirsinler Açıp konuşayım şunlarla da değiştireyim hafta sonu offf offf

Öncelikle gözün aydın. Hayırlı olsun. Siyah-beyaz ayrımı yapıyorsun haa. Irkçı gördüm seni biraz.

SağolEvdeki televizyon uydu falan gri beyyazla giderde Kendi evime götüreyim diyorum evlendikten sonra.plazma da alacağım, onlar siyah dvd beyaz sonra beni beşiktaşlı görürsün maazallah zaten gri renge zor alıştık bir de beyaz bizi aşar.

Müşteri hizmetleri ile görüştüm az önce mail atın dedi. Mail gönderdim d&r' a İzmir' deki şubelerden değiştirebilir miyim diye numara falan bıraktım ararlar belki... Bu arada Beyazı pek beğenmedim krem rengi gibi, kumanda tuşlarıda çok sert, ürünün kalitesi iyi görünüyor, yandaki usb-mmc yuvalarıda çok ters (sağdan en az 10 cm boşluk lazım tv sehpalarında) ince ve de fazla yer kaplamıyor, görünüşü çok iyi Birde siyah olsaydı dadından yenmicekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sascha35 -- 9 Mayıs 2008; 17:21:04 >

• quote:

quote:

quote:

Evdeki televizyon uydu falan gri beyyazla giderde Kendi evime götüreyim diyorum evlendikten sonra.plazma da alacağım, onlar siyah dvd beyaz sonra beni beşiktaşlı görürsün maazallah

Aman aman. BJK li olma. Hemen hallet şu işi.

• Soru güncel
    quote:

Bu cihazı logitech x540 5.1 analog ses sistemiyle kullanan var mı?
    Bağlantıları tam olarak yapamadım sanırım.Ses sist. çıkışları normal 3,5mm dvdnin ise tos jack.gerçi 3,5mmyi taktığımızda oluyor gibi ama :smiles7:
    Ses sisteminden 3 tane ana iki yönlü 3,5mm jackların bir kısmı ses kaynağına ( bu bizim dvd) diğer 3 ucu da subwofer a giriyor. Kabloların biri Front(yeşil) , biri Rear(siyah) , biri sub/center(turuncu). subun arkasında da uydulara için 5 tane tos var bunlara da uyduları bağlıyoruz.
    Şimdi bu 3 adet 3,5mm jackı nereye takacaz :)
    Bağlantıları yaptım test modunu açtım.
    Denemelerim şu şekilde oldu turuncu sub/center jackı arkadaki center , stereo r ve l ye dönüştürücüyü taktım ucuna da yeşili taktım. siyah(rear-arka) boşta kaldı. SONUÇ: sağ sol orta dan yanıt var surround sağ ve surround soldan ses yok.
    Dönüştürücüyü sr ve sl ye takıp siyah kabloyu ucuna taktığımda ise surround sağ surround sol ve sağdan ses alıyoruz sağ ve soldan ses yok.
    Yeşil jackı gerek dönüştürücü ile gerek direkt olarak dvd üzerindeki sub tosuna bağladığımda ise herhangi bir tepki yok acaba bir sorun mu var?

Çözüm olarak bir dönüştürücü daha alınarak r ve l birleştirilip yeşile(front) takılabilir diğer birleştirici ile de sr ve sl siyay(arka) takılarak tam ses alınabilir. ancak dönüştürücü olmadan olması gerekirdi sanki:help1:

• quote:

Orjinalden alıntı: Opt

Soru güncel
    quote:

Bu cihazı logitech x540 5.1 analog ses sistemiyle kullanan var mı?
    Bağlantıları tam olarak yapamadım sanırım.Ses sist. çıkışları normal 3,5mm dvdnin ise tos jack.gerçi 3,5mmyi taktığımızda oluyor gibi ama :smiles7:
    Ses sisteminden 3 tane ana iki yönlü 3,5mm jackların bir kısmı ses kaynağına ( bu bizim dvd) diğer 3 ucu da subwofer a giriyor. Kabloların biri Front(yeşil) , biri Rear(siyah) , biri sub/center(turuncu). subun arkasında da uydulara için 5 tane tos var bunlara da uyduları bağlıyoruz.
    Şimdi bu 3 adet 3,5mm jackı nereye takacaz :)
    Bağlantıları yaptım test modunu açtım.
    Denemelerim şu şekilde oldu turuncu sub/center jackı arkadaki center , stereo r ve l ye dönüştürücüyü taktım ucuna da yeşili taktım. siyah(rear-arka) boşta kaldı. SONUÇ: sağ sol orta dan yanıt var surround sağ ve surround soldan ses yok.
    Dönüştürücüyü sr ve sl ye takıp siyah kabloyu ucuna taktığımda ise surround sağ surround sol ve sağdan ses alıyoruz sağ ve soldan ses yok.
    Yeşil jackı gerek dönüştürücü ile gerek direkt olarak dvd üzerindeki sub tosuna bağladığımda ise herhangi bir tepki yok acaba bir sorun mu var?

Çözüm olarak bir dönüştürücü daha alınarak r ve l birleştirilip yeşile(front) takılabilir diğer birleştirici ile de sr ve sl siyay(arka) takılarak tam ses alınabilir. ancak dönüştürücü olmadan olması gerekirdi sanki:help1:

Tam bağlantı yapabilmen için 3 adet rca 3.5mm dönüştürücü kablo olması lazım.

• Benimkide beyaz geldi.Ne yapalım değiştirme şansım yok.Böyle idare edeceğim.Bunu şimdi logitech z5500 e bağlayıp akşam transfomers filiminin dvd sini izleyeceğim.Bakalım sonuç ne olacak....şşşt kıskanmak yok
  • 2 Metreden alt yazılar bu şekilde görünüyor.. TV ekranı belli olsun die fotoğrafı özellikle bu şekilde çektim...Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki altyazılar fotoğrafta göreceğinizden çok daha okunaklı durumda.. Fotoğraf gerçeği birebir yansıtmasa da fikir verir..

Fotoğrafın büyük hali için tıklayınız

HOMETECH DivX 567 DVD/DivX Player Detaylı İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 9 Mayıs 2008; 22:27:57 >

• altyazı için herhengi bir ayarlama seçeneği var mı arkadaşlar
  • Maalesef altyazı ile ilgili herhangi bir ayarlama seçeneği mevcut değil.
  • Abi artık zorlamayın. Cihaz güzel. Evladiyelik. Kaç tane cihazda hem VGA hem HDMI görebilirsiniz ki. Alan herkese hayırlı olsun. İyi günlerde kullanalım.
  • Arkadşlar ben tüplü televizyonda izledim.YAzılar okunaklı ve uzun yazılarda herhangi bir problemim yok.Almak isteyenler rahatlıkla alabilir.Herkese iyi seyirler.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.