Şimdi Ara

honda 2. el takas ta senet sournsalı!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ankara da bu hfa sonu birtane jazz joy+ satın aldım takasada kendi aracımı verdim bu konuda sorunum yok ancak şimdi takas için senet imzalamamı istiyorlar takas bedeli kadar, arabayı üzerilerine almayacakları için arabam çalındı gibi şeyler dememem içinmiş?? bunun yasal olduğunu söylüyorlar ve her iki bayide ankarada bu uygulamayı yapıyor en bunu ilk defa duyuyorum ne kadar doğrudur bilmiyorum sizlere sormak istedim. yasal mı bu uygulama e her yerde yapılan bir şey mi.

2. sorum da 3 aylık kalan kaskom için aksigorta satış sözleşmesini fakslamamı istiyor eğer bu adamlar bu arabayı üerilerine almayacaklarsa bana ne gibi bir kağıt vereceklerde ben kaskoyu sonlandıracağım.. ve kalan paramı geri alıcam..

ayrıca arabama serviste yada 2. elde bir iey olursa yada araba çalınır ve bir eylemde kullanılırsa diye ben nasıl bir belge alacağım (çünkü halen araba benim üstümde olacak ) ki sorumluluk bana ait olmasın??

hepinize çok teşekkür ederim cevaplar için..

• sakın senet imzalama hem arabadan olursun hemde imzaladığın senet kadar borca girersin noterde halledin o işi çok ısrar ederlerse kendin sat aracını git nakitle al sonra istediğin aracı ben öyle yaptım senet işi sakat iş hemde hiç bi yasal dayanağı yok
    2. soruya gelirsek satış yaptırmadığın için kapatamazsın kaskoyu ama yeni araca aktarabilirsin tabi oda senin üstüne olmalı ama tahmin ediyorumki sen o senedi izalamadan aracıda senin üstüne yapmazlar o yüzden kaskoda galeride duran araçta heba olur.
    3. soru zaten kaskon var çalınırsa yada bi kazaya karışırsa ordan alabilirsin diğer türlü galeri sana hiç bi garanti vermez kaskoda aracı 3. kişiler tarafından kullanılırken kazaya karıştığı için paranı ödemeyebilir.

şuanki şartlar altında bu işe kesnlikle kalkışmamalısın.
  • benimde aklıma şöyle bi şey geldi, bilmem ne kadar uyar. arabanın devir işlemi sanırım 250-300 falan tutar. bu parayı sen ver, adamlar kendilerinden birinin (!) üstüne alsın.
    sana biraz paraya patlar ama sende 3 şıktan birden kurtulursun. içinde şüphe kalmaz
    ben haklıyım boşo boşuna ne para verecem de diyebilirsin tabii.
    (araban da hayırlı olsun bu arada. iyi arabadır, bilirim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 23 Mart 2009; 23:18:00 >
  • Sakın senet imzalamayın , yetkili satıcıların ( hyundai , opel , renault , peugeot ) 2. el bölümüne daha önce bir çok kez araç satmışlığımız var , böyle bir uygulamayla asla karşılaşmadık. Senet yerine , aracın satışını yapabilmeleri için siz onlara vekalet veriyorsunuz noterden , bu da zaten aracın çalınmadığının bir göstergesi , bu tamamen dolandırıcılık yöntemi gibi geliyor kulağa , aman diyeyim sakın !
  • biraz karışık bi durum, ancak en mantıklısı asderty in önerisi sanırım
  • BENCE: 1- Senet imzalama , ben imzalamazdım , 2 - Kaskoyu istediğin zaman iptal edip kalan gün sayısına göre paranı geri alabilirsin , belgeye gerek yok . zorunlu trafik policesinde belge lazım o da noter satış belgesi. .. Ben olsam kaskoyu hasarsızlık indirimin varsa yeni araca geçirip bu indirimi kullanman. 3- Aracın km sini al aracı kurumla aracın km sinin yazdığı , aracın kullanılmayacağına dair, sadece satış için aracı kurumda kalacağına dair sözleşme imzalayabilirsin. test sürüşleri için tabiki ufak tefek sürüşler olacaktır..
  • Bora mı Efe mi bayiniz bilmiyorum ama biz City alırken takasa KA verdik ve bunu imzalattık. Bu teminat senedi aslında. Senedin arkasına not düştürttük teminat senedidir xxx kişisi 06.... plakalı aracını takasa ..... liraya vermiştir. xxx kişisi firmaya borçlu değildir diye. Araç satılınca senedimizi gittik aldık.

Ayrıca imzamdaki aracı Opal'dan aldım. oraya da takas araç verdim. Ve yine teminat senedi imzaladım. Araç satılınca telefon açtılar senedi gittim aldım.

1998 senesinde Opan'dan Corsa almıştık o zaman da senet istemişlerdi takasa annem çok itiraz etmişti satış temsilcisi razı gelmişti.

Can sıkıcı bir durum olsa bile ne yazık ki Ankara'daki çoğu bayide bu uygulama var...

Ayrıca kaskonuzu sonlandırmayın yeni aracınıza aktarın böylece hasarsızlık indiriminden faydalanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 24 Mart 2009; 9:54:10 >

• cevplar için teşekkür ederim bende teminat senedinin kopyasını aldım ve ikna oldum syılır zaten benim çekincelerimi protokol kısmında belirtmişler..

kasko iinde hasarsızlığım yoktu zaten , hondanın anlaşmalı olduğu firma daha iyi fiyat veriyor onlarla tekrar sözleşme yapacağız..
  • aracınız vatana millete hayırlıolsun bazı firmalarda fiyatlar artmaya basladı erken davrananları tebrik ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.