Şimdi Ara

Honda Accord 2.4 nedir, ne değildir? (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.420
Cevap
38
Favori
158.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vectra accord arasında yine her türlü accord u seçerim ben .
    aradığın araba otomatik ise honda ilk tercihin olmalı ister accord ister civic ama eski kasa temiz accord fiyatına 2006-2009 civic te bulabilirsin ama aynı donanımı bulamazsın :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

vectra accord arasında yine her türlü accord u seçerim ben .
    aradığın araba otomatik ise honda ilk tercihin olmalı ister accord ister civic ama eski kasa temiz accord fiyatına 2006-2009 civic te bulabilirsin ama aynı donanımı bulamazsın :(

18 yıldır '98 Civic, 2010 Civic kullanmaktayız. Sorunsuzluk olarak cidden Honda sorunsuz. Vectra şekil olarak çok güzel değil. Ancak bütçe olarak Vectra 5.000 Lira daha ucuzken, ve limitimi aşmadan alabiliyorsam, zorunlu tercih sebebi olur. Umarım yaza uygun bir 2.4 Accord'a denk gelirim.
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    1,9 dizel otomatikler nasıl tam bilmiyorum ama 2.2 otomatikler çok sıkıntılı olarak duydum ve okudum.bende civici almadan önce otomatik konusunda çok araştırma yaptım.
    otomatik diyorsanız mecburen 1. tercihiniz honda olmalı bence bmw mersedes alıyosanız orası başka bi konu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

1,9 dizel otomatikler nasıl tam bilmiyorum ama 2.2 otomatikler çok sıkıntılı olarak duydum ve okudum.bende civici almadan önce otomatik konusunda çok araştırma yaptım.
    otomatik diyorsanız mecburen 1. tercihiniz honda olmalı bence bmw mersedes alıyosanız orası başka bi konu :)

Vectra 1.9'u japon şanzuman kullanıyor, ve oldukça başarılıymış. Benzinli vectra zaten düşünmem, GM motor konusunda başarısız. Honda otomatiği merco veya bmw'den bile iyi belki.

Accord fiyatları uçmaya başladı, 250.000 km'de bakımlısı alınır mı? Çoğunluğu uzun yolda olmak üzere yılda 5.000km yapacağım. 2.0'a göre oldukça seri olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 14 Şubat 2016; 8:05:53 >
  • Evvela herkese Allah kaza bela vermesin arkadaşlar bende 10 aydır kullanıyorum 2,4 accordu birçok forumun artık kaybolmasına karşın buranın hala canlılığını koruması güzel bişey yazıları başından beri okumaya çalışıyorum yarısına ancak gelebildim bütün katkı sağlayan arkadaşlardan Allah razı olsun gerçekten çok faydalı bilgiler var . . .
  • Hakiki bakımlıysa tabiki alınır binici için ideal araçlar performans konusuna diyecek bişey yok zaten daha önce 2,0 başka marka araç kullanmıştım oda yeterliydi fakat açıkçası bu aracın içinde giderken insanın içindede yüzündede bi tebessüm oluyor.
  • Selamlar,

2 haftalık 2004 model 2.4 sahibiyim, 2 yıl kadar önce 97 model euro accordum vardı, o araçtan sonra 3 farklı aracım oldu ama içim sonunda yeni bir accord ile rahat etti Yarın sabaha yetkili servisten randevu aldım, bakımlarını yaptıracağım.
  • Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun yapılan bakımları ve maliyetlerini bildirebilirseniz yaptırdıktan sonra bizde bilgi sahibi olmuş oluruz ben aldıktan sonra sadece yağ ve filtre bakımlarını yaptırmıştım şu an gergi rulmanı ve direksiyon hortumuyla ilgilide gitmem gerekecek ama çok acil değiller gibi nereye götürmek gerek araştırmak gerekiyor özellikle direksiyon hortumun maliyetinin yüksek olma ihtimali var çünkü . Ankarada güvenilebilecek bu araçlardan iyi anlayan işinin ehli usta varsa tavsiye bekliyoruz arkadaşlar Hondacı Kadir yada Honda Bar Hüseyine gidip de memnun kalmayan arkadaşlar var başka bildiğiniz yerler varsa önerilerinizi değerlendiriririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afhaktan -- 28 Nisan 2016; 16:54:16 >
  • Benim işlemler şu şekilde;

Motor yağı
    Filtre grubu (yağ, hava, polen)
    Cam suyu, balata spreyi, karter tapası vs.
    Şanzıman yağı ve filtresi
    Fren hidroliği
    Direksiyon hidroliği
    Antifriz
    Sübap ayarı

Bu işlemler için yetkili servisten 1136 tl fiyat aldım, özel servis 1370 TL istedi

Bunlara ek olarak araç kontrol edip değişmesi gereken başka şeyler olursa değerlendireceğiz. Yetkili servislerde kampanya var, kaçırmayın bence...
  • Merhaba,
    Özel servis fiyatı bence çok yüksek olmuş. Bahsettiğiniz işlemler için 500-600 civarı fiyat çıkması gerekiyor.
    Başka özel servislerden de fiyat almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meturhan

Merhaba,
    Özel servis fiyatı bence çok yüksek olmuş. Bahsettiğiniz işlemler için 500-600 civarı fiyat çıkması gerekiyor.
    Başka özel servislerden de fiyat almanızı tavsiye ederim.

Sabah yetkili servise teslim edeceğim aracı
  • İşin içine servis girince fiyatlar çıkıyor yoksa arkadaşın dediği fiyatlara halledilebilir. Direksiyon hortumu ve gergi rulmanı ( yada gergi bilyası ) fiyatı hakkında bilgisi olan var mı maliyeti nedir bunların özellikle direksiyon hortumu nu yaptıran çok olmuş en sık rastlanan sorun bu gibi bide Ankara için usta tavsiyesi önerebilecek varsa memnun oluruz

Hatta arkadaş aracı servise bırakmadan mesajı okumuş olursa servisdeki fiyatları da öğrenmiş oluruz karşılaştırma için faydalı olur benim gibi bilmeyen kişiler için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afhaktan -- 29 Nisan 2016; 4:46:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afhaktan

İşin içine servis girince fiyatlar çıkıyor yoksa arkadaşın dediği fiyatlara halledilebilir. Direksiyon hortumu ve gergi rulmanı ( yada gergi bilyası ) fiyatı hakkında bilgisi olan var mı maliyeti nedir bunların özellikle direksiyon hortumu nu yaptıran çok olmuş en sık rastlanan sorun bu gibi bide Ankara için usta tavsiyesi önerebilecek varsa memnun oluruz

Hatta arkadaş aracı servise bırakmadan mesajı okumuş olursa servisdeki fiyatları da öğrenmiş oluruz karşılaştırma için faydalı olur benim gibi bilmeyen kişiler için .

Hocam bende Accord düşünüyorum fakat karar veremedim 2 mi 2.4 mu almalıyım yakıt beni üzer mi 200 bin civarı mantıklı mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ebbuzer

quote:

Orijinalden alıntı: afhaktan

İşin içine servis girince fiyatlar çıkıyor yoksa arkadaşın dediği fiyatlara halledilebilir. Direksiyon hortumu ve gergi rulmanı ( yada gergi bilyası ) fiyatı hakkında bilgisi olan var mı maliyeti nedir bunların özellikle direksiyon hortumu nu yaptıran çok olmuş en sık rastlanan sorun bu gibi bide Ankara için usta tavsiyesi önerebilecek varsa memnun oluruz

Hocam bende Accord düşünüyorum fakat karar veremedim 2 mi 2.4 mu almalıyım yakıt beni üzer mi 200 bin civarı mantıklı mı

Aracım 2.4 dün ki hesaplamaya göre yakıt 45 kuruş, 10 lt civarı.

• Yakıt anlamında 2.0 ve 2.4 arasında çok fark olmaz ben Ankara içinde kullanıyorum Aygaz kullanıyorum ve gazın litresi 2.11 civarı bu aralar ve Ankara içinde yoğun dur kalklarla beraber 0.32 kuruşu yukarıya geçmiyor uzun yolda da 0.20 kiruşlara biraz daha aşağılara da düşer daha önce 2.0 Mazda 626 kullandım oda şehir içinde 0.30 kuruş yakardı arada olacak fark bu kadardır burada düşünmeniz gereken yakıt dan çok vergi konusudur 2.4 ün vergisi şu an yıllık 1127 TL 2.0 ise 748 TL dır . 200.000 ler ise bu araçlar için önemli bişey değildir yeterki bakımlı olsun uzun vadede bile üzmez kimseyi . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afhaktan -- 11 Mayıs 2016; 23:52:49 >
  • 2.4 u cok nazik kullanip benzinde ist s.ici 9-10 lt tuketebilirsin.

Uzun yolda 100km sabitte falan rahatlikla 7lt yi gorebilirsin.

Çok performans odakli degilsen 2.0 executive de yeterli olur. Ancak benim gibi performansi seviyorsun birazcik mtv den birazcik ta yakittan kar edecegim diye 2.4 yerine 2.0 almazdim.

• son accord kullanicilarindan tanidiklarimlar var. Keske Accord 2.4 motorla gelmeye devam etseydi diyorlar. Zira yuksek performans isteyenler icin 2.0'in performansi bir noktadan sonra tatmin etmiyor, ozellikle rampa cikislarinda turbo dizeller zorluyor...

Imkan varsa 2006 model alinmali.
    Imkan varsa daha az yorulmus dusuk kmli'si bulunmali.

2.4 te sanzuman problemi cikabiliyor. 3 bin TL ye hallolabiliyor. Direksiyon hortumu icin orijinal hortum gerekebiliyor.. Yoksa sanayide yaptirilan urunler çok ses yapabiliyor.. Benim triger zinciri uzama yapti degisti. Bu da 1000 TL uzerine māl olur. Bu tür işlemler için mutlaka Accord' u taniyan ustaya gidin. 3 kuruş ucuz diye Accord'u tanimayan yere gitmeyin. Accord Civic'ten farkli bir araçtır. Yoksa yagini, suyunu, filtresini merakliysaniz kendiniz bile degistirebilirsiniz.

Alternator rektefiye oldu benim. Bu da 350TL falan tutar. Aracim o donem 220bin km falandi.

Ancak Honda da olsa 150bin km uzeri, 190ps lik bir aracin daha da ucuza, masrafsiz binilecegini dusunmeyin. Temiz bir arac bulun ve cepte de 3-4 bin TL olasi masraflar icin paraniz ve iyi de bir Accord ve bir de Şanzuman ustaniz olsun yeter.. Ekspertizde bu ustalara vereceginiz 200-300TL'ye de acımayın..

180'e kadar rahat çıkan bir aractir, sonra ivmelenme yavasliyor. Yani 180 km civarina kadar çabuk hızlanıyor. 240 'ı ise uzun duzluklerde gorebilirsiniz.

Sadece 100-120 arasi ara hizlanma biraz zayiftir. Zira araç vitesi 2'ye alamiyor devir bandindan dolayi vites 3'te kaliyor. Biraz o kismini sevmezdim. Yani arkadan iyi yuruyen bir arac sıkıştırınca çok çabuk hizlanmazdi. O kadar yani :)

320d, 520d, 520i lerle üst hizlarda rahatlikla yuruyebilirsiniz.

Selamlar

• Arkadaşlar Merhaba

Önceleri 1998 Honda Accord 2.0 ES kullanmıştım Sonra Laguna 2.0 2004 satın aldım ve büyük bir hata yaptığımın farkına vardım. Şimdi ise ACCORD 2.4 2003 ve üzeri fiyatı abartılamış düzgün bir araç arıyorum sizlere birkaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.

1- Araç Alırken Mekanik aksamda nelerine bakmam gerekir?
    2- Araçta Yokuşta gerikaçırma gerçekten Kronik bir sorunmudur yoksa şanzumanda bir sıkıntının habercisimidir?
    3- Direksiyon Pompasında yağ kaçağı kronik bir sorunmudur nasıl halledilir?

Şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: velikadushni

Arkadaşlar Merhaba

Önceleri 1998 Honda Accord 2.0 ES kullanmıştım Sonra Laguna 2.0 2004 satın aldım ve büyük bir hata yaptığımın farkına vardım. Şimdi ise ACCORD 2.4 2003 ve üzeri fiyatı abartılamış düzgün bir araç arıyorum sizlere birkaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.

2- Araçta Yokuşta gerikaçırma gerçekten Kronik bir sorunmudur yoksa şanzumanda bir sıkıntının habercisimidir?

Şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim

Accordtan anlayan bir yerde herseyini soylerler.
    Ozellikle motor kullaklarina ve orijinal yagli motor kulagi kullanilip kullanilmadigina baktirin. orijinal olmasa bile m
    onde ve arkada yagli motor kulagi kullanilmasi gerekir

Boyle birsey duymadim. Bir kistas oldugunu dusunmuyorum. Sanzuman eger ust devirlerde uzama yapiyor bir alt vitese duserken vuruntu yapiyorsa revizyon gerektirir. Genelde 3 ten 4 e ve 4 ten 3 e gecerken yapar. Bu biraz da sans isi. Alirsin 4 -5 ay sonra problem.olusur. Kismet dersin artik :)

Evet olan bir durum. icindeki oringleri yenileyerek durumu kurtarabilirsin. 300 -400tl masrafi olur herhalde. Direksiyon hidrolik hortumu ise orijinali 1000 tl'ye yakindir fiyati. Ancak yurt disindan daha ucuza da getirilebilir. Ancak gidip sanayide presçilerde hortum yapip taktirmayin. Ses yapabilir. Hic onermiyorum.

• Nasıl bir araçtır arkadaş bu 2 aydır arıyoruz temizini düzgününü bulamadık :)
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.