Şimdi Ara

Honda activa Lpg Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Projeye bakmadan bağlantıları kontrol etmeden patlarsın uçarsın gibi yorum yapacak arkadaşlar hiç yapmasın.
    Komple kontrol etsin eğer hatam veya eksik olduğum yer varsa uyarsın. Diğer türlü kırıcı oluyorlar. Kim kendini patlatmak ister ki :D:D

2006 model activa motorum 29 tl yakıtla 200 - 250 km arası yol gitmekteydi.
    Lpg olayını çin ve hindistanda ki uygulamalarını inceledim ve ülkemizdeki bir üreticinin malzemesiyle işe başladım.

Öncelikle kur gaz regülatörü tercih ettim yani sıvı gazı ısıtıp buharlaştırma problemini motorda yaşamak istemedim.
    Yeni 2015/8 ayında üretilmiş regülatörümüz.

diğer ekipmanlar 10lt gaz depomuz, benzin kesici , gaz kesici ve elektrik tesisatı

Elektrik tesisatı kendi tesisatına paralel olacak şekilde çektim.

Benzin kesicinin yeri sanki önceden ayarlanmış gibi cuk diye oturdu :D

arka bagaj kısmına depoyu montaj kemerleri ile sabitledim

Mikser olmadan bu parçayla karbüratör ağzına gazı verdim

Regülatöre vakum sağlamak için benzin vakumuna t atarak bir hortum vasıtasıyla regülatöre ulaştım.

Kask selesi içine gaz kesici ve regülatörü monteledim

Tetikleyici olan kahverengi kabloyu buji kablosuna sardım.

Selenin motor üzerine sabitlenip tesisatın komple birleştirdim.

Evet bütün bunlardan sonra ilk izlenimlerimi belirteyim.
    Rolantiyi ayarlamak baya zor oldu ilk gaz gelişi ve sabit çalışma durumu.
    Motor 0- 40 km hıza benzin kadar kaliteli hızlanıyor sonra yavaş yavaş ilerliyor hızına.
    En son yaptığı hız 65 km gaz ile benzinde 85 km hıza ulaşabiliyordu.
    Belkide benim yaptığım ayar tutmadığı için de olabilir.
    Çekişte hiçbir problem yok iki kişi binilebiliyor ve zorlanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabasi -- 27 Ağustos 2015; 9:00:27 >

• fotoğrafları başka bir yere yükleyebilir misin hocam? açılmıyor bende :(
  • çok emek verilen çalışmanız için tebrikler, konuya video eklerseniz daha iyi olur.
  • İlginç bir çalışma... Valla helal olsun size hocam. Yalnız resimleri göremiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi ne kadar yakiyor
  • Yakıt ne durumda?
  • iyi günler arkadaşlar resimleri bugün yeniden yükleyeceğim ve konuyu düzelteceğim. ilginiz için teşekkürler

- Video hazırlanıyor hazır olunca onuda paylaşacağım.
    - yakıt durumuna gelince 10 tl lik gaz almıştım kurulum ve ayar sonrası binmek üzere şuan 90 km oldu hala var gaz bitince tekrar aldığım gazla ölçüm sonuçlarını payalaşırım

<iframe width="480" height="360" src="http://s1081.photobucket.com/user/saban_oz/embed/honda%20activa/story"></iframe>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabasi -- 27 Ağustos 2015; 10:09:43 >
  • Kardeş emek vermişsin bişeyler yapmışsinda zaten 3 kuruş yakiyoruz ne gerek vardı.

• Takip eden arkadaşlar için güncel bilgileri aktarayım.
    1- 10 tl lik gaz sonunda bitti toplamda 150 km yol yaptı bu zamanda bol ayar ve deneme süreleri de içinde.
    2- Süret ve çekiş benzin kadar kaliteli oldu. Şuan benzinle aynı hıza ulaştı ve çekişte hiç bir problem yok. (ben ayarı biraz düşük tutmuşum )
    Konya da olup bakmak isteyen fikir almak isteyen arkadaşlarla müsait bir zamanda buluşabiliriz.

Sistem doğru olduğu ve yanlış bağlantı olmadığında ettiğin kar, kar diye düşünüyorum.

Şuan 2. 10 tl lik gaz 160 km yi geçti yakıt olarak böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabasi

Takip eden arkadaşlar için güncel bilgileri aktarayım.
    1- 10 tl lik gaz sonunda bitti toplamda 150 km yol yaptı bu zamanda bol ayar ve deneme süreleri de içinde.
    2- Süret ve çekiş benzin kadar kaliteli oldu. Şuan benzinle aynı hıza ulaştı ve çekişte hiç bir problem yok. (ben ayarı biraz düşük tutmuşum )
    Konya da olup bakmak isteyen fikir almak isteyen arkadaşlarla müsait bir zamanda buluşabiliriz.

Sistem doğru olduğu ve yanlış bağlantı olmadığında ettiğin kar, kar diye düşünüyorum.

helal olsun size, umarım işleri ilerletir seri montaja geçersiniz bizde gelir size taktırırız gaz sistemini. Türkiyede benzin 450 tl gaz 2.30 tl arada yarı yarıya fark var 25 liralık atsak depo fullenecek neredeyse. Uzun yolculuklara çıkanlar için çok avantajlı olur.

• Gaz alırken pompacı şaşırmadı mı hocam

• Olivilin kullanıcısına yanıt
    2.kez gaz almaya gittim 2 pompacı da şok önce beni benzine çağırıyorlar sonra ben lpg alacam deyince aaaa bu lpg li mi deyip klasik soruyu hemen yapıştırıyorlar. Ne yakıyor :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

Orijinalden alıntı: nabasi

Takip eden arkadaşlar için güncel bilgileri aktarayım.

helal olsun size, umarım işleri ilerletir seri montaja geçersiniz bizde gelir size taktırırız gaz sistemini. Türkiyede benzin 450 tl gaz 2.30 tl arada yarı yarıya fark var 25 liralık atsak depo fullenecek neredeyse. Uzun yolculuklara çıkanlar için çok avantajlı olur.

evet uzun yol yada gün içerisinde çok km yapan kişiler için son derece ideal. bugün 2, 10 tl lik gaz 185 km bitti bakalım 3. 10tl lik ne yapacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.