Şimdi Ara

honda civic subap ayarı. ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
37.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar 30.000 km de honda Civic aracım var 2012 model Son kasa. Bugün servise 30.000 km bakimi için gittim subap ayarı yapılması lazım dediler. Lpg li araçlarda subap ayarı yapılıyormuş. Benim araçta çok şükür bir sıkıntı yok 200 tl tutuyorum bu ayar sizce yaptirmalimiyim yaptırmadan ne olur. Ayrıca 30.000 km deki aracın arka fren Balata lari bitermi servis aracın Balatalarının 5000 km daha gidebileceğini soyledi. Benim bildiğim ön Balata ların daha erken bittiği ama benim arabada arka Balata lar bitmiş gari bi durum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda Civic Subap Ayarı

Honda Civic araçlarının subap ayarının düzenli olarak yapılması, motorun düzgün çalışması ve performansının korunması için çok önemlidir.

Honda Subap Ayarı Kaç Km Yapılır?

Honda'nın önerdiği subap ayarı aralığı, araç modeline ve üretim yılına bağlı olarak değişmektedir. Ancak genel olarak, subap ayarının her 45.000 - 60.000 km'de bir yapılması önerilir.

Honda Subap Ayarı Yapılmazsa Ne Olur?

Subap ayarı yapılmadığında, subaplar uygun şekilde açılıp kapanmaz ve bu da aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Motor gücünde azalma
    • Yakıt verimliliğinde düşüş
    • Rölantide dengesizlik
    • Motorun zor çalışması
    • Egzoz emisyonlarında artış

Honda Civic Subap Ayarı Ne Zaman Yapılır?

Subap ayarının belirtilen aralıklarla yapılması önemlidir. Bununla birlikte, aşağıdaki durumlarda subap ayarının daha erken yapılması gerekebilir:

• Aracın sert koşullarda kullanılması (örneğin, yarış, ağır çekme)
    • Motorun yüksek devirde çalıştırılması
    • Motora yapılan önemli modifikasyonlar

Honda Civic Subap Ayarı Kaç Olmalı?

Subap ayar değerleri, Honda Civic aracının modeline ve üretim yılına bağlıdır. Doğru subap ayar değerleri için aracınızın kullanım kılavuzuna bakmanız önerilir. Genellikle, emme subapları için açıklık 0,15 mm - 0,20 mm ve egzoz subapları için açıklık 0,20 mm - 0,25 mm arasındadır.

FC5 Subap Ayarı

FC5 kasa kodlu Honda Civic modelleri için subap ayarı aralığı ve prosedürü diğer Honda Civic modellerinden farklı olabilir. FC5 modellerinin subap ayarının, aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla ve yetkili bir servis tarafından yapılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel

• Subap ayari icin bence erken bir km. Motor calisinca sikir sikir bicak sesi gibi ses geliyormu? Veya aracin gidisinde sorun varmi? Anormal bir durum yoksa gerek yok. Disarida 100 liraya yaptirabilirsin usta. Subap ayar anahtari var. Adam onla ayarlayarliyor zamanlamayi falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Selamlar 30.000 km de honda Civic aracım var 2012 model Son kasa. Bugün servise 30.000 km bakimi için gittim subap ayarı yapılması lazım dediler. Lpg li araçlarda subap ayarı yapılıyormuş. Benim araçta çok şükür bir sıkıntı yok 200 tl tutuyorum bu ayar sizce yaptirmalimiyim yaptırmadan ne olur. Ayrıca 30.000 km deki aracın arka fren Balata lari bitermi servis aracın Balatalarının 5000 km daha gidebileceğini soyledi. Benim bildiğim ön Balata ların daha erken bittiği ama benim arabada arka Balata lar bitmiş gari bi durum...

Hocam toyotanın bi serisine sübap ayarı olmuyor kendi kendine ayarlama yapıyor vteclerdede toyota gibi değişken sübap var diye biliyorum önüne gelen her kapakçıya kurcalatmayın diyeceğim ama servis dedi demişsiniz servis yanlış biliyor diyecek halimiz yok elbette ama 30.000 de subap ayarı bana biraz para tuzağı gibi geldi yalnız illada yapılacak derseniz önce sübap sonra lpg ayarı yaptırmalısınız

• servis değiştir, aracin ilk sahibiysen bu km de subap ayar gerektirmez arkalar bitmez. ki civic subaplari saglamdir diye biliyorum bizim valvematic gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roq -- 31 Ocak 2015; 22:50:56 >
  • Dostum araçta hicbirsey yok. 19.000 küsür kmde prins yağlama sistemli lpg taktırdım serviste bugün aracı servise götürdüm km 30900 de usta dedi subap ayarı lazım arabayı sabah bırakman lazım dediler. Servi elemanına diyorum arabada hiçbir sorun yok ayara gerek varmı diyorum gerekli diyorlar.

• lpg de 20.000 de bir diyorlardı bir ara. servis 10.000 de bir demeye getirmiş. her 10.000 km de 200 tl verilecekse işiniz var :)

sanayide 70-80 tl ye yapılır bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel corsa egr valfi
    16 yıl önce açıldı
    Honda Civic Akü Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracın 2 sahibiyim ilk sahibi benzinde kullandı 15.000 den beri araç bende. Bencede para tuzaği gibi geldi

• Aracta bir sikinti yoksa yaptirmayin.ayar ihtiyaci oldugu zaman kendini belli eder zaten

• Gerek yok yaptırmayın hocam arabanın gidişinde sesinde ve yakıtında absurt bi durum yoksa kalsın diyin. Arka balata icin de int den yada disardan 60-70 e alın 20 liraya da taktirin ama servis 5000 dediyse en az 10 bin i vardır onun.

Arka balatalarin erken bitme sebebi vsa dan dolayı diye duymuştum ben.

• 2012 model arabaya subap ayarida ilk defa duyuyorum valla hocam 30 bindeki arabaya elletilirmi kafanizmi iyi benim unom 150 binde daha subap ayari yapilmadi eski motor yokki artik sacmaliga bak

• Servisleri anlamak ne mümkün. Motordan anlamıyorum ama mantıkta yurutemiyorum 30.000 de subap ayarı...

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Servisleri anlamak ne mümkün. Motordan anlamıyorum ama mantıkta yurutemiyorum 30.000 de subap ayarı...

30000 de değil aslinda siz 15000 de takmissiniz lpgyi. 15000 km olmus yani kaldı ki subaplar 4000 devir üstünde cok kullanmiyosaniz bisey olmaz diye biliyorum. belirtileri var rolanti düzensizliği seste hafif vuruntu komp. kacirma gibi durumlar olursa bakılır diye biliyorum ben. bogaz temizliği yap 4000 dd altinda kullan bi sorun olmaz diye biliyorum ama senin araç için söylüyorum bunu almanlarda ayar gerekebilir mesela bisey diyemem.

• ...
     honda civic subap ayarı. ..
  • Motor kendi yapamıyormuymuş?

• honda motorlarına sübap ayarımı yapılıyor hala
  • 17Bin kilometrede lpg taktrdim 40 binde pimpirikten dolayi sübap ayari yaptrdim.usta sadece biri sikmis dedi.gerek yokmus yani.bir daha 30 bin kilometreden once yaptirmam

• Sohc i-vtec lerde elle ayar olup; lpgde 20binde bir ayar gerekiyor.. 40bin kmyi bekleyebilirsiniz ayar icin; 15binde lpg takildigini ele alirsak..
    Ayrica 200tl ne ayarmis ya; motor mu açacak sanki, ust kapagi açıp soguk motorda ayar yapacak alt tarafi 16valf diye mi itelemeye calisiyorlar anlamadim..200tlye zorlasan subap yay sapka degisip ustune de ayar yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Sohc i-vtec lerde elle ayar olup; lpgde 20binde bir ayar gerekiyor.. 40bin kmyi bekleyebilirsiniz ayar icin; 15binde lpg takildigini ele alirsak..
    Ayrica 200tl ne ayarmis ya; motor mu açacak sanki, ust kapagi açıp soguk motorda ayar yapacak alt tarafi 16valf diye mi itelemeye calisiyorlar anlamadim..200tlye zorlasan subap yay sapka degisip ustune de ayar yapılır

Aynen hocam 200 tl ankara efe honda

• Benzinli araçlarda 40 LPG'lilerde 20 binde bir yapılması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam. Geçen gün yaptırdım 70 liraya daha erken gibiydi 10.000 kilometre olmuştu usta her bakımda yaptırmakta fayda var araban LPG'li dedi. Ön balataları 60 bin civarı değiştirdim şu an 70 binde arkaların bi 5 daha gideri var dediler sizinki erken olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.