Şimdi Ara

Opel corsa egr valfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EGR ile ilgili deneyimi veya tecrübesi olmuş arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

2 ay önce aracın servis lambası yandı, bir süre yandıktan sonra söndü tekrar yandı tekrar söndü derken şuanda yanmıyor. Özel servis bilgisayara bağladı ve EGR egzoz devirdaim hatası verdi. Bana değişmesi gerektiği söylendi ve 350Tl fiyat verildi. Servis şimdi yanıp sönmüş yakında servis lambası yanmaya başlar sürekli dedi. Şimdi bununla ilgili baya bi konu açılmış biliyorum ve tüm konuları araştırdım ancak şu an temizletmem mi gerekir, değiştirmem mi gerekir, değiştirmem gerekirse işçiliği çok mu tutar. Değiştirmezsem ne kadar km daha tahammülü olur. Parçanın kendisini arıza tecrübesi olanlar ne kadara değiştirmişler bu konularda aydınlatırsanız benzer arızayı yaşayanlar da güncel bilgiye sahip olurlar. Bir de iptali söz konusuymuş ancak ben bu parçanın atık egzoz gazını tekrar kullandığı için faydalı bir sistem olduğunu ve iptal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak memur olduğumuz için gereksiz yere 350 + işçilik vermek de işin kötü tarafı. Araç 62200de. Ayrıcahttp://www.opelgm.com/index.php?do=catalog/product&pid=95 buradaki parça da orjinal delphi ama fiyatı çok uygun. Servis bana bu parçanın yan sanayisi olmadığını söylemişti. Bu durumda başka bi servise mi gitmeliyim. Bosch car service sorduğumdaysa egr temizlenmez katalizör temizlenir gibi bi cevap verdi. Şu sıralar bi problem yok ama uzun yola filan çıkacak olsak tabii tedirgin oluyorum. Şunu da belirteyim ki servis lambasının yandığı gün aracı hiç kullanmadığım kadar sıkıştırmıştım ve lamba yandıktan sonra tedirgin olup yavaşladığımda lamba yanıp sönmeye başladı sonra da söndü.

Yardımcı olanlara teşekkürler.

• bu opellerde kronik sorundur iptal ettir hiç takıtırma bir daha
  • aşağıda başka bir forumdan alıntı yaptım,yazan kişi galiba fiat servisinden.bende corsa cdti aracıma yaptırmayı düşünüyorum.umarım karar vermene yardımcı olur.

Egr Sisteminin Kapatilmasinin Hicbir Dezavantaji Yokmu ?
    Var tabiki..Araç öncesine nazaran daha fazla oranda NOx gazı üretecektir..Ama o seviye bile ülkemiz standartları çerçevesinde geçerli kalıcağından emin olabilirsiniz..Malum avrupa emisyon standartları çok sert..Bunun dışında hiç bir zararını görmezsiniz..Biz senelerdir iptal ederiz bu sistemi..Şimdiye kadar kimse gelipde sen iptal ettin bak arbamın şurasına bu oldu burasına şu oldu dememiştir..
    -----------------------------------------------------------------------
    Eksozdan alınan hava zaten yanmış olduğundan tekrar yanamaz..Eksoz gazının tekrar içeriye alınmasının sebebi Piston kafasını bir miktar soğutmaktır..Şu şekilde soğur piston kafası; eksoz gazı belirli oranda tekrar içeriye alınarak normal temiz hava ile karıştırılır..bu karışım piston tarafndan emilip sıkıştırıldıktan sonra yakıt üzerine püskürtüldüğünde %100 temiz hava gibi etkili bir yanma olmaz..İçeriye alınan eksoz gazı oranında yanma şiddeti azalır..Yanmayı bu şekilde dizginleyerek piston kafaasının belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmasını engellerler..Piston kafası neden soğtulmalıdır.? ; çünkü piston kafasındaki sıcaklık belirli bir seviyenin üzerine çıktığında yanma sonucu açığa NOx gazları çıkmaya başlar..Ve bu gazı emisyon standartları gereği pek sevmezler..
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    İçeriye soğuk hava alarak soğutmuyor..İçeriye eksoz gazı alıyor ve eskoz gazı tekrar yanmadığından, eksoz gazı miktarının oranı kadar düşük şiddetle yanma oluyor..Bu şekilde soğuyor..1.3 Multijet motorlarda EGR ler açık diye biliyorum..Mekanik olarak bir iptal işlemi yok..Ama software ile işlemesi durdurulduysa bilemem..Mesela biz Chiptuning yaparken EGR Valve Control Parametreleri ile oynayarak EGR yi hiç çalışmaz hale getirebiliyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: cüneyttan

aşağıda başka bir forumdan alıntı yaptım,yazan kişi galiba fiat servisinden.bende corsa cdti aracıma yaptırmayı düşünüyorum.umarım karar vermene yardımcı olur.

Egr Sisteminin Kapatilmasinin Hicbir Dezavantaji Yokmu ?
    Var tabiki..Araç öncesine nazaran daha fazla oranda NOx gazı üretecektir..Ama o seviye bile ülkemiz standartları çerçevesinde geçerli kalıcağından emin olabilirsiniz..Malum avrupa emisyon standartları çok sert..Bunun dışında hiç bir zararını görmezsiniz..Biz senelerdir iptal ederiz bu sistemi..Şimdiye kadar kimse gelipde sen iptal ettin bak arbamın şurasına bu oldu burasına şu oldu dememiştir..
    -----------------------------------------------------------------------
    Eksozdan alınan hava zaten yanmış olduğundan tekrar yanamaz..Eksoz gazının tekrar içeriye alınmasının sebebi Piston kafasını bir miktar soğutmaktır..Şu şekilde soğur piston kafası; eksoz gazı belirli oranda tekrar içeriye alınarak normal temiz hava ile karıştırılır..bu karışım piston tarafndan emilip sıkıştırıldıktan sonra yakıt üzerine püskürtüldüğünde %100 temiz hava gibi etkili bir yanma olmaz..İçeriye alınan eksoz gazı oranında yanma şiddeti azalır..Yanmayı bu şekilde dizginleyerek piston kafaasının belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmasını engellerler..Piston kafası neden soğtulmalıdır.? ; çünkü piston kafasındaki sıcaklık belirli bir seviyenin üzerine çıktığında yanma sonucu açığa NOx gazları çıkmaya başlar..Ve bu gazı emisyon standartları gereği pek sevmezler..
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    İçeriye soğuk hava alarak soğutmuyor..İçeriye eksoz gazı alıyor ve eskoz gazı tekrar yanmadığından, eksoz gazı miktarının oranı kadar düşük şiddetle yanma oluyor..Bu şekilde soğuyor..1.3 Multijet motorlarda EGR ler açık diye biliyorum..Mekanik olarak bir iptal işlemi yok..Ama software ile işlemesi durdurulduysa bilemem..Mesela biz Chiptuning yaparken EGR Valve Control Parametreleri ile oynayarak EGR yi hiç çalışmaz hale getirebiliyoruz..

Teşekkürler paylaşım için. Ancak bir de şöyle bir durum var sanırım egr yakıt tüketiminde de baya bi ekonomi sağlıyormuş. Zira aracım gerçekten 100 kmde şehiriçi 6,9 lt civarında yakıtı var. Bir de işin ilginci şu anda araçta bir sıkıntı yok. Ama uzun yola da çıkmaya korkuyorum başıma gelir mi diye çünkü yolda bırakıyormuş...

• benzer sorun ben de de var daha önceki arkadaşlar ne yaptı?
  • arkadaşlar '' carbon clean'' uygulaması yaptırın.

http://www.carboncleanturkiye.com/emisyon_link.htm

Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum (karbon birikintileri) zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikintiler motorun nefes alma kabiliyetinde azalmaya sebep olur. Nefes alma kabiliyeti azalan motorun volümetrik verimi düşer. Karbon birikintileri; silindir kompresyonlarının düşmesine, motor gücünün azalmasına, fazla yakıt tüketimine, egzoz emisyonlarında artışa, rölanti bozukluğuna, hızlanma kabiliyetinde düşmeye ve soğuk havalarda zor çalışmaya sebep olur. Carbon clean uygulamasına yönelik bir standart yok. Ancak enjektörlerin temizliği yanma verimini etkiler.
    Bu kurumların/birikintilerin bir makine ve temizleme kimyasalları yöntemiyle giderilmesi işlemine Carbon Clean uygulaması denir.

Devamı:http://www.otomotivbilgi.com/haberdetay/1214-Carbon-Clean-Karbon-Birikintilerinin-Temizlenmesi-uygulamasi.html#ixzz0llKnJ0Jr

• carbon clean ın bununla alakası var mı bilmiyrum...ben zaten bu problem çıkıp sıfırladıktan sonra yani ikaz işretini sıfırlattıktan sonra başka bir sorun için crbon clean yaptırmıştım...ayrıca katkı falanda var...araçta lpg var fakat genel olarak gördüğümkronik sorun...mecbur ya değiştireceğiz yada sıfırlayıp geçeceğiz...yenisini almak istesek uygun parça alabileceğimiz yer tavsiyesi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef ben dediğiniz ücreti paşa paşa ödemiştim. Sanki aklımda 350 Tl toplam fiyat gibi kalmış ama 1 sene önceydi zannedersem.
  • Merhaba arkadaşlar gecen gün arkadasımla enjektolerı soktuk keceyle temizledik sonrada karbon clear yaptık ses cok guzel oldu sonrada emme manifoltuna bakalım dedik soktuk ve gırtlak dediğimiz olay olmuş tıka basa kurum dolu sonra egryi iptal ettik komple soktuk ve emme monifoltunu benzinle cok güzel temizledik arac mükemmel oldu suanda harika gidiyor egr denilen o kötü parcanında fotografını cektim sizlere gonderebilirim egr bize göre değil :) fiat albealardaki motor bizim dizel araclardada var ve hepsinin egr dönüş kısmı kapalı ve egr takılmamış o parcayı benim motorumada takıp o girişi kapattık suanda harika gidiyor ve emmemonifoltunun içini gördükten sonra egrnin ne kadar kötü birşey oldugunu gördüm:) birde aracımda yag cubugunu söktüğümde bir üfleme vardı arkadasım egr yapabilir demişti egryi söktük artık üflemede yok bu arada o parcalar cok güzel benzinle temizleniyor ama baya ugras isteyen birşey

• arkadaşlar bende 2001 corsa var. Benimde motor rolantide stop etme,ilk çalışma esnasında bazen zorlanma. Trafik ışıkları gibi yerlerde dur kalklar esnasında durma sorunu yapmaya başladı. OPEL Servise götürdüm EGR VALF değişmesi gerekli dediler. 330 TL ücreti varmış ..
  • Corsaların kronik arızası:
    1-Direksiyon kutusundan gelen tıkırtılar.
    2-Egr valf arızası.

Benim 96 model corsada aynı sorunlar vardı.Egr valfi yararlı birşey.Ancak motorun çalışmasına etkisi olan bir parça değil.Malesef çok pahalı aynı zamanda.Değiştirdiğinde de sorunun çözüleceği garantisini vermiyorlar.O yüzden bu tip arızası olan kişiler genelde iptal ettirme yolunu seçiyorlar.
  • iptal ettirilebildiğini yeni öğrendim ama parçanın siparişini çoktan verdim :( artık tekrar sorun çıkarttığında yapacağım işlem sanırım iptal ettirmek olacak.
  • Arkadaşlar 2 gün önce EGR fişini çektim araç kendine geldi performansı arttı gaz pedalına tepkisi arttı vs. ankcak arıza lambası yanıyor..

Aracımın EGR'sini iptal ettirmek istiyorum. İzmirde bu işi yaptıran yada yapan birini tanıyan var mı? (Motor arıza ışığı yakmadan)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.