Şimdi Ara

HONDA CBR 125R BİLGİ VEREBİLCEK BİRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2008 yamaha bws 100 scooterımı satıp yerine honda cbr 125r almayı dusunuyorum. a2 ehliyetim bulunmakta fakat ehliyet sınavıda dahil hiç vitesli motorsikler kullanmadım. Eğer kısmet olurda alırsam bu honda'yı ilk vitesli motorum olcak. Sizce başlangıç için uygun bir seçim midir? sahibinden.com dan surekli takit ediyorum uygun bir motor gorur müyüm diye. ne zamanı beklemeyilim motoru değiştirmek için? Kar yağınca bir ucuzlama olur mu? Bu arada 2012 kasa almak istiyorum.

• 2.elde genelde adamlar 500 tl zararına filan satmaya çalışıyor.Şuan doğu batı hondada sıfır fiyatı tam 7.000 tl sıfır almak bence mantıklı.Motorun sesi benim cbr 250rden daha güzel :) bende 2 ay önce almıştım.Yakıtıda çok az,Aynı şekilde cbr 250rden biraz daha yüksek fakat tekerleri daha ince.Motorun biraz çiğersiz olduğunu düşünüyorum özellikle agresif kullanıyorsanız motoru sizi tatmin etmez öyle acayip uzamıyor.Ama trafikde kafede vs. ilgi odağı oluyorsunuz.Özellikle beyaz rengine kafayı çevirip bakıyor herkes.Yani artı ve eksilerini tekrar yazıcak olursak
    artıları
    Çok güzel görünüyor (ışıklarda filan vay abi bu kaçlık gibisinden soruların hedefi oluyosunuz özellikle motordan pek fazla anlamayan insanlar oha makineye bak gibisinden tepki verebiliyorlar)
    Çok kaliteli
    Yakıt tüketimi çok az
    Kullanımı aşırı derecede kolay ve motor insana güven veriyor
    Bunu anlamış değilim ama ikinci eli acayip sağlam yani ilanlara bakıyorum adamlar nerdeyse sıfırdan pahalıya satacak :)

Eksileri
    Okadar iyi gitmiyor
    Kullanıcı selesi rahat fakat bütün cbrlerde olduğu gibi arkaya biraz uzun boylu bi arkadaşı alırsanız durum vahim artcıyı çok yoruyor.Çıtı pıtı bi sevgiliniz varsa sorun olmaz.
    Cbr 250ryle arasında sadece 3.000 tl fark var ve 250rnin performansı insanı memnun ediyor (Bu biraz görecelidir 7 yıldır 150 cc kullanıyorum)
    Ön rüzgarlık çok dandik rüzgardan tıkır tıkır ses yapıyor 30 lira sanırım karbon siperlikler alıp takmak lazım
    Frenleri biraz zayıf geldi fakat üstündeki stock lastiklerden olsa gerek ön arka disk.Sanırım yeni bi çift lastikle kusursuz olacaktır

Özetle az yaksın tın tın gideyim hem kaliteli olsun sağlam olsun,okula işe giderken az benzin yaksın,performansıda çok fazla umursamıyor ve ilgi odağı olmak istiyorsanız klasmanında en iyi motosiklet.Bir kaçda resim atayım size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 18 Kasım 2012; 1:15:12 >

• bws sehir icinde daha piskopat bilesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

bws sehir icinde daha piskopat bilesin

195 boyum odugundan bws komik duruyor artık altımda.süpersporta gecme zamanı geldi diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihtenkalanyarımşarap

quote:

195 boyum odugundan bws komik duruyor artık altımda.süpersporta gecme zamanı geldi diye dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    sürekli motor kullanan biri değilim. vitesli motor kullanmışlığımda çok azdır. ama u motoru hiç zorlanmadan kullandım. kullanımı çok rahat. başlangıç için ideal bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

2.elde genelde adamlar 500 tl zararına filan satmaya çalışıyor.Şuan doğu batı hondada sıfır fiyatı tam 7.000 tl sıfır almak bence mantıklı.Motorun sesi benim cbr 250rden daha güzel :) bende 2 ay önce almıştım.Yakıtıda çok az,Aynı şekilde cbr 250rden biraz daha yüksek fakat tekerleri daha ince.Motorun biraz çiğersiz olduğunu düşünüyorum özellikle agresif kullanıyorsanız motoru sizi tatmin etmez öyle acayip uzamıyor.Ama trafikde kafede vs. ilgi odağı oluyorsunuz.Özellikle beyaz rengine kafayı çevirip bakıyor herkes.Yani artı ve eksilerini tekrar yazıcak olursak
    artıları
    Çok güzel görünüyor (ışıklarda filan vay abi bu kaçlık gibisinden soruların hedefi oluyosunuz özellikle motordan pek fazla anlamayan insanlar oha makineye bak gibisinden tepki verebiliyorlar)
    Çok kaliteli
    Yakıt tüketimi çok az
    Bunu anlamış değilim ama ikinci eli acayip sağlam yani ilanlara bakıyorum adamlar nerdeyse sıfırdan pahalıya satacak :)

Eksileri
    Okadar iyi gitmiyor
    Kullanıcı selesi rahat fakat bütün cbrlerde olduğu gibi arkaya biraz uzun boylu bi arkadaşı alırsanız durum vahim artcıyı çok yoruyor.Çıtı pıtı bi sevgiliniz varsa sorun olmaz.
    Cbr 250ryle arasında sadece 3.000 tl fark var ve 250rnin performansı insanı memnun ediyor (Bu biraz görecelidir 7 yıldır 150 cc kullanıyorum)
    Ön rüzgarlık çok dandik rüzgardan tıkır tıkır ses yapıyor 30 lira sanırım karbon siperlikler alıp takmak lazım
    Frenleri biraz zayıf geldi fakat üstündeki stock lastiklerden olsa gerek ön arka disk.Sanırım yeni bi çift lastikle kusursuz olacaktır

Özetle az yaksın tın tın gideyim hem kaliteli olsun sağlam olsun,okula işe giderken az benzin yaksın,performansıda çok fazla umursamıyor ve ilgi odağı olmak istiyorsanız klasmanında en iyi motosiklet.Bir kaçda resim atayım size

volkan verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim eline sağlık. şimdilik düşüncem 125 ile başlamak sonra kısmetse 250 alırım. aralarında 3000 tl gibi bir fark var ama o parada ufak bir miktar değil. başlangıç için beyaz 125 en ideali yani. internette araştırıyorum sıfırından daha fazla para isteyen insan bile gördüm 125 için. 500 lira az isteyen insaflı davranmış yani :)

• quote:

quote:

2.elde genelde adamlar 500 tl zararına filan satmaya çalışıyor.Şuan doğu batı hondada sıfır fiyatı tam 7.000 tl sıfır almak bence mantıklı.Motorun sesi benim cbr 250rden daha güzel :) bende 2 ay önce almıştım.Yakıtıda çok az,Aynı şekilde cbr 250rden biraz daha yüksek fakat tekerleri daha ince.Motorun biraz çiğersiz olduğunu düşünüyorum özellikle agresif kullanıyorsanız motoru sizi tatmin etmez öyle acayip uzamıyor.Ama trafikde kafede vs. ilgi odağı oluyorsunuz.Özellikle beyaz rengine kafayı çevirip bakıyor herkes.Yani artı ve eksilerini tekrar yazıcak olursak
    artıları
    Çok kaliteli
    Yakıt tüketimi çok az

Eksileri
    Okadar iyi gitmiyor

volkan verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim eline sağlık. şimdilik düşüncem 125 ile başlamak sonra kısmetse 250 alırım. aralarında 3000 tl gibi bir fark var ama o parada ufak bir miktar değil. başlangıç için beyaz 125 en ideali yani. internette araştırıyorum sıfırından daha fazla para isteyen insan bile gördüm 125 için. 500 lira az isteyen insaflı davranmış yani :)

Alıntıları Göster
    Bu arada motorun lastikleri 130luk fakat 140lık takılabiliyor.Ayrıca önceki motorum siyahdı çok fazla toz topluyor siyah motorlar hergün yıkatsan gene başedemiosn.Beyaz olunca ayda bir yıkasan bile tertemiz gözüküyor.Kredi kartına en az vade farkı koyan bayii ümraniye doğu batı krediyle alırsanız 650 tl peşinat gerisine kredi çıkıyor.Birde Ruhsat işlemleri için size bi kagıt vericekler onu noterde onaylatmanız lazım adınıza işlem yapabilmeleri için oda 60 tl tutuyor.
    Şimdiden hayırlı olsun,kazasız belasız sürün.Kasksız yola çıkmayın ve plakalıgınıza küçük bi nazarboncugu stickeri takmayı unutmayın.Ayrıca çıtıpıtı sevgili konusunda önerimi dinleyin :) yoksa motordan inince ay oram ağrıdı ay buram koptu gibisinden tepkiler alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 19 Kasım 2012; 21:44:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

195 boy cbr 125 daha komik

• quote:

quote:

quote:

önerin var mı arkadaşım?marka ve model?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Al arkadaşım boyum 1.86 burdan kıyasla kendini.Hatta cbr 125 bu motordan 1-2 cm daha uzun Fakat ayaklık gidon yükseliği vs. tüm detaylar aynı fark selede ve deponun yüksekliğinde bunuda hesap kat.(85 kiloyum).Ayrıca doğu batıya gidersen üstüne oturma şansın var kızıltoprak honda izin vermiyor :))).Atletik bi yapın varsa gayet güzel duracağını düşünüyorum eğer eski kasa cbr olsaydı komik dururdu.Ayrıca başlangıç motoru olarak düşünüyorsun eğer bunda sırıtırsa diğer bütün 125lik motorlarda sırıtırsın.En kalıplı 125liklerden biri bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 20 Kasım 2012; 4:24:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kross al bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kross al bence

okul ev arası kullancam ki kross motorlar harbi goze hitap etmiyor bence jipi surekli asfatta kullanmak gibi bişey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kross al bence

okul ev arası kullancam ki kross motorlar harbi goze hitap etmiyor bence jipi surekli asfatta kullanmak gibi bişey.

Alıntıları Göster
    Fatih öncelikle motorsiklete yakmaşım anlayışın için seni kutlarım.Öle abi yeni başlıyorum 600'lük makina bana yetermi? şeklinde girmemişsin konuya.

İlk vitesli motorum 125'likle başlamak istiyorum demek motorsiklet bilincinin yerine sağlam birşekilde oturacağının kanıtı.Seni tekrardan kutluyorum.

İlk vitesli motor için hele scooterla biraz tecrübe edinmiş bir insan için 125 cc ideal.

Bundan sonra alacağın motor önem kazanıyor.Bu denklemin çözülmesi gereken en zor kısmı çünkü işin içine maddiyat giriyor.
    Hal böyle olunca alınacak motorun bakım+onarım+benzin+verği+sigorta giderleri ve ikinci elde satarken satış kolaylığı ve satış değeri bunları bir araya getirince akla CBR 125 geliyor.Tabi buna beğeni faktörüde eklemek lazım.

Yanlız şunu asla unutmamanı isterim bütçeni sadece motoru almak üzerine ayarlama.İlk önce koruyucu techizatını al(kask+eldiven+dizlik+mont gibi) ayarla ondan sonra motorunu al.

Motor kullanmanın aslında şakaya gelmeyecek bir iş olduğunu unutmadan 125 cc ile başla bu makina ile 10-15 km yol yap ondan sonra ama 150'lik olur ama 250'lik olur (benim tavsiyem 150cc'lik basamağı atlamaman).onu o zaman düşün.

Keyifle sür.
    Güvenle dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: login35

Fatih öncelikle motorsiklete yakmaşım anlayışın için seni kutlarım.Öle abi yeni başlıyorum 600'lük makina bana yetermi? şeklinde girmemişsin konuya.

İlk vitesli motorum 125'likle başlamak istiyorum demek motorsiklet bilincinin yerine sağlam birşekilde oturacağının kanıtı.Seni tekrardan kutluyorum.

İlk vitesli motor için hele scooterla biraz tecrübe edinmiş bir insan için 125 cc ideal.

Bundan sonra alacağın motor önem kazanıyor.Bu denklemin çözülmesi gereken en zor kısmı çünkü işin içine maddiyat giriyor.
    Hal böyle olunca alınacak motorun bakım+onarım+benzin+verği+sigorta giderleri ve ikinci elde satarken satış kolaylığı ve satış değeri bunları bir araya getirince akla CBR 125 geliyor.Tabi buna beğeni faktörüde eklemek lazım.

Yanlız şunu asla unutmamanı isterim bütçeni sadece motoru almak üzerine ayarlama.İlk önce koruyucu techizatını al(kask+eldiven+dizlik+mont gibi) ayarla ondan sonra motorunu al.

Motor kullanmanın aslında şakaya gelmeyecek bir iş olduğunu unutmadan 125 cc ile başla bu makina ile 10-15 km yol yap ondan sonra ama 150'lik olur ama 250'lik olur (benim tavsiyem 150cc'lik basamağı atlamaman).onu o zaman düşün.

Keyifle sür.
    Güvenle dur.

Alıntıları Göster
    Bu fiyatlara gt250r öneririm, altınızda sırıtmayacak nadir makinelerdendir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kross al bence

butceyı zorlayıp sm al o zaman supersportları duman edersin.benden bu kadar bro

• Zaten scooter tecrüben var napcan 125lik tintini.bi süre sonra sıkar al hyosung gt250 keyfine bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Norton

Zaten scooter tecrüben var napcan 125lik tintini.bi süre sonra sıkar al hyosung gt250 keyfine bak
    arkadaşlar çok teşekkür ederim ederim görüş ve düşünceleriniz için hala araştırmam sürmekte fakat kafamda netleşen tek şey yahama ve honda dan ayrılmamak gerektiğidir. ucuz etin yahnisi muhabbeti defalarca başıma geldi yani artık bir defa fazla para veririm evladiyelik makina alırım bu daha mantikli. alırken kurnazlık yapayım ucuz motor alayım nasıl olsa aynı şey diye düşünmemek lazım. 2008 model yamaha yı 2008 şubat ayında 2400e almıştım ki şimdi 3500 lira teklif eden oldu bu da kaliteli markaların 2. elininde hiç değer kaybetmediğinin kanıtıdır bence bu yoldan şaşmamak lazım. bu düşünce ile sahibinden.com ve diger satılık motor sitelerinde ki arastırmalarım devam etmekte.

• quote:

arkadaşlar çok teşekkür ederim ederim görüş ve düşünceleriniz için hala araştırmam sürmekte fakat kafamda netleşen tek şey yahama ve honda dan ayrılmamak gerektiğidir. ucuz etin yahnisi muhabbeti defalarca başıma geldi yani artık bir defa fazla para veririm evladiyelik makina alırım bu daha mantikli. alırken kurnazlık yapayım ucuz motor alayım nasıl olsa aynı şey diye düşünmemek lazım. 2008 model yamaha yı 2008 şubat ayında 2400e almıştım ki şimdi 3500 lira teklif eden oldu bu da kaliteli markaların 2. elininde hiç değer kaybetmediğinin kanıtıdır bence bu yoldan şaşmamak lazım. bu düşünce ile sahibinden.com ve diger satılık motor sitelerinde ki arastırmalarım devam etmekte.

Alıntıları Göster
    birde Yamaha Yzf r125 ile Honda Cbr 125r yi kıyaslasak bu mucadelenin galibi kim olur sizce?

• quote:

birde Yamaha Yzf r125 ile Honda Cbr 125r yi kıyaslasak bu mucadelenin galibi kim olur sizce?

Yzf r125 elbet daha kaliteli fakat çok pahalı o paraya gidip cbr 250r veya kawasaki ninja 250r almak varken saçma bi tercih olur benim görüşüm...Bu arada fuardan sonra suzuki gw 250 inazumada güzel bi alternatif olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 28 Kasım 2012; 21:34:58 >
  • quote:

quote:

Yzf r125 elbet daha kaliteli fakat çok pahalı o paraya gidip cbr 250r veya kawasaki ninja 250r almak varken saçma bi tercih olur benim görüşüm...Bu arada fuardan sonra suzuki gw 250 inazumada güzel bi alternatif olabilir.

Alıntıları Göster
    Motosiklete yeni başlayan herkese sadece şunu tavsiye edebilirim: Düşüp kalktığında masrafı ve göz göregöre kayıp gıden orjınalliği can yakmayacak şekilde, ikinci el temiz sayılabilecek, kalitesini kanıtlamış bi marka, yedek parçası bol ve ucuz, yakıt yönünden uygun ve beygircikleri henüz tay olan uslu bi makina alınız nütfennn!! Yohusa "O AN" gelip, neden düştüğünüzü öğrenip, güvenli sürüş bilgi dağarcığınızın geliştiğini farkettiğiniz de kızlığı bozulan cillop gibi aletiniz aklınıza gelicek ve "keşke altımdaki daha ucuz ve bu kadar değer vermiyceem bişi olsaydı diyceksiniz..CBF150, YBR125, TVS Apache gibi..ikinci el ve nispeten temiz..Sonrasında Ninja 250 gayet de hoş gelecektir.CBR 125 gayet güzel bi makina.Bi haftada 3000 km ve dört bölge gezmişliğim var kendisiyle.Fakat yeni başlayana olay farklı..Teşekkürler..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.