Şimdi Ara

Honda City Elite Düz Vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25.000-30.000 Ytl arasında benzinli bir sedan almak için araştırma yapıyorum. Gönlüm Honda City Elite den yana ama bakıyorum araç henüz yeni çıkmasına karşın piyasaya ikinci elini satan çok.birde sıfır km si 29.100 ytl ye satılıyor 2.elde satanlar 23.000-24000 fiyat yazmışlar daha ikibin -üçbin km lik arabalara. yani bu kadar kısa bi zamanda bu kadar değer kaybetmesini neye bağlıyorsunuz.birde alanlar acaba neyinden memnun değilde hemen elden çıkarmaya bakıyor. Lütfen yardımcı olurmusunuz . arabalardan yana çok şanssızım birdaha hata yapmak istemiyorum.

• 2. el city elite almak hele ki 5000kmde ise daha mantıklı her araba fiyatı düşer bu normal
  • bence de her aracın değeri düşer.

anahtarı çalıştırıp batiden çıktığın anda ortalama 3000 ytl değer kaybediyor aracın.

city güzel araba. ama ben jazz ı tercih ederdim.

sedan almaktaki amacın büyük bagaj ihtiyacı ise o başka tabi. ama iç hacimse derdin jazz la city nin iç hacimleri aynı

bagaj sorun değilse; colt ve yarisi de incele derim.

hayırlı günler
  • City güzel araba fakat ben tavsiye etmem bana tipi çok kötü geliyo hondaya yakışmayacak bir tipi var arabanın özellikle arkası başka alternatif arabalara yönel bence
  • City kullanıcısı olarak tamaen öneririrm sana.İnsanlar ilk defa hondada böyle çizgiler gördükleri için yadırgıyo olabilirler.Kendi görüşleri sonuçta ama ben son derece memnunum aracımdan.
  • Tip olarak citynin arkası çok güzel görünmüyor bence jazz tercih edebilirsin.Alternetif olarak illa sıfır olmasın diyosan onlarca sıfır gibi ikinci el temiz arabalar bulabilirsin coralla,astra,focus...

Birde sıfır olarak opel astra classic düşün derim
  • city nin tasarımı biraz farklı ama sunduğu özellikleri o fiyata honda güvencesiyle sunması bile tercih sebebidir ön yargılı davranma git bi test et içine sinerse düşünürsünn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda City 1.4 Sport
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracın yol tutuşu zayıf, fren mesafesi uzun! Rüzgarlı havalarda araç resmen geziyor yolda. Onun haricinde işçilik kaliteli, Sıfır ve 2. el fiyatı uygun. Donanımı iyi. Yukarıdaki 2 olumsuzluğun haricinde albea, symbol yanında çok daha iyi bir alternatif.
  • İkici el City satanlar o araçları şimdiki fiyatlarından yaklaşık 2.000 TL daha ucuza aldılar. Mesela Comfort CVT şu anda 28.950 TL ama ben 7 ay önce 27.000'e aldım. Satacak olsam 24'e falan veririm elbette. Ayrıca her ilana da inanmamak lazım; şu anda sahibinden.com'da benim de bir ilanım var ama satmaya hiç niyetim yok. Sırf meraktan...

Ben değişik markalar konusunda pek bilgili değilim. Şimdiye kadar 3 tane araç kullandım; Hyundai Accent dizel, Focus Sport Trend 2.0 ve City. Focus'u elbette ayrı tutmak lazım çünkü sınıf farkı bir yana, performans için üretilmiş tek kapı bir spor araba. Accent ile kıyaslayınca da City'nin eleştirilen yol tutuş, fren ve stabilite performansı bence Accent'ten daha iyi. Aracı ilk aldığımda yol tutuştan (tutmayıştan) ben de rahatsız oldum ve 195/50/15" lastik taktım. Yüksek süratte viyadük ve TIR yanlarında bazen iyi bir sallıyor ama yoldan çıkacak da değil. Zaten bu sorun da tamamen sert rüzgarla alakalı, yoksa en ufak bir stabilite sorunu olmadan 180 km/s görmüşlüğüm de var. Virajlara falan zaten dikkatli girdiğim için yol tutuş sorunu da yaşamıyorum. Frenlerden ise -kim kaç metre derse desin- son derece memnunum.

Şu anda araçla ilgili tek sıkıntım yakıtının fabrika verilerinin üzerinde olması. Açık konuşmak gerekirse alırken daha ekonomik olacağını umuyordum. İstanbul içi (otoban yok) kullanımda yazın 7 lt/100 km. civarı oluyordu ama kış trafiğinde 9 lt falan görüyorum artık. Hatta Papa trafiğinde 10 lt.yi de aştığım oluyor. Ciddi ciddi LPG taktırmayı düşünüyorum ama benden önce taktıran başkalarını bulup yorum alabilirim umudu ile erteliyorum.

Dış görünüşe gelince; arkadan görünüşü önceleri benim de biraz sinirime dokunuyordu ama artık gözüm iyice alıştı ve rahatsız etmiyor. Önden ve yandan ise bence gayet hoş duruyor.

• almadan önce mutlaka test sürüşünü yapın...hiç olmazsa en azından sürücü koltuğuna oturun.koltuk yüksek,öyle çok uzun olmama rağmen başım tavana değecek gibi olmuştu...
  • görüş bildiren arkadaşlara çok teşekkür ederim.şimdi bayiiden geliyorum aracı detaylı bir şekilde inceleme şansım oldu.anahtar teslim son fiyat 28.800 ytl ye bırakıyorlar.ama üzerindeki lastiklerle kullanmak imkansız gibi görünüyor.lastiklerini değiştirmek gerekiyor. dönüşte kia rio nun sedan benzinli modellerini ve seat cordoba ları da inceledim. yinede gözüm honda city de kaldı. bi aksilik olmazsa pazartesi gün honda city alıcam yardımlarımnız için çok teşekkür ederim .
  • Gerçi arkadaş aracı güzelce incelemiş ama tavanın alçak olduğuna kesinlikle katılmıyorum, belki koltuk ayarı size uygun yapılmamaıştı. Evet sürüş konumu yüksek ama aracın kendisi de gayet yüksek ki zaten rüzgar sorunlarının asıl sebeplerinden birisi de aslında bu. Ben 180 cm. boy - 90 kg ağırlığa sahibim ve aracın içinde son derece ferah oturuyorum. Zamanında test etiğim araçların çoğu nda srücü mahali çok daha dar idi, hele Ford Fusion'u iyi hatırlıyorum; felaket derecede daraltmıştı beni. Benzer şekilde arkadaşın incelediği Cordoba da çok dar idi, İbiza daha ferahtı. Kendi arabamın arka koltuğunda hiç seyahat etmedim ama oturanlar yeterince geniş olduğunu söylüyorlar. Neticede City'nin içinin dar olduğuna katılmıyorum.

Bu arada City almaya karar vermiş gibisin. Bu yüzden uyarayım dedim; ben ve benimle birlikte City alanların pek çoğu 27.000 TL'lik fiyattan hiç indirim alamadılar ancak hediye olarak park sensörü ve alarm aldılar ki bedeli 400 TL civarında tutar. Sakın kuru arabaya o parayı vermeyin.

Bir de sizin baktığınız model Elite idi ve lastikleri beğenmediğinizi söylüyorsunuz. O araçta 185/55/15" lastikler var, ne ile değiştirmeyi düşünüyorsunuz ki? Lastik değişimi 175/65/14" taşıyan Sport ve Comfort modeller için lüzumlu belki ama onları da değiştirenler zaten çoğunlukla Elite modelin lastik ölçüsü ile değiştiriyorlar.

• Aldın mı?
  • jazz
  • Almadın mı kardeşim hala? Pzt alıyorum yazmışsın Çrş oldu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.