Ok.Umarım hep bu son postuındaki gibi nispeten tarafsız mesajlarını okuruz bundan sonra.
Beni tanıma öyle olsun hafızan zayıf olabilir tabiki ama ben seni tanıyorum m.C.k yı tanıyorum,eradnan,Trcapitali,Canı ve diğer arkadaşları tanıyorum (postlarınızdan yani bu forumu takip edenler birbirini iyi tanır,overclock forumunu takip edenler beni çok daha iyi tanır)
daha doğrusu seni sanırım benim msajlarıma iğneleyici mesajlar atarken görüyorum hep...
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
daha doğrusu seni sanırım benim msajlarıma iğneleyici mesajlar atarken görüyorum hep...
E artık mutlaka öyle olur sendende devamlı diğer markalar hakkında aşağılayıcı mesajlardan başka birşey gelmeyince haliyle yani
durduk yere neden tgartıştığınızı anlayamadım....sonuçta bu sayılan arabaların hepsi aynı sınıf...fiyatları 3 şağı beş yukarı aynı....ayrıca şu iyi bu iyi tartışmaları fanatiklik boyutta anca araba üreticilerinin işine gelir...ben arabamı yeni aldım...alırken hepsine baktım...sonuçta iyisi ile kötüsü ile beğeni meselesi de var...mesela hanım astrayı beğendi ben hondayı honda aldık...bu sınıfta citroen olmuş, ford olmuş çok bi önemi yok.....
ben civici 1 aydır kullanan biri olarak, ilk kez bugün otoyola çıktım.....civicin şehir içi kullanımı inanılmaz rahat...yüksek tork inanılmaz serilik veriyor....içi çok ferah...sun roof da olunca içerisi çok aydınlık ve cicvilin dediği gibi içerisi çok geniş...arkası zaten çok rahat.... otoban tecrübem ise: yeni olduğu için çok fazla zorlamadım....şunuı söleyebilirim 180 km hızı sanki normal hızlanıyormuşcasına çok kısa bir zamanda kasmadan görüverdi....yani 180-190 a kadar çok rahat bir hızlanma var, burada 110 beygir ve 152 kg torkun zaferi bu olsa gerek.
civicin 190 km hızdan sonra hızlanmaya devam isteği bitiyor..bu da normal 1.6 motor bir araba için....ama eğer ben son hızımı görmek istiyorum derseniz 200 km hızları rahat görürsünüz..bunu ben denemdim ama 210-220 gibi bir yerleri görmesi muhtemel....
bu hızlarda giderken nasıl peki: direksiyon taş gibi, sert ve kararlı duruşta.....yola hakimiyet güzel...izinde gidiyor.....eğer ibreye bakmazsanız 200 lerde gittiğinizi pek hissetmiyorsunuz..ama civilin dediği noktaya gelelim....rüzgar sesi ve motor sesi geliyor..gerçi 180 lerde bu tip ses normalmidir belkii. ama ben hiç. ses istemem doğrusu....
bence sonuçta uzun yol tecrübesi de güzellll.... diğer arabalara laf etmem...hepsinin artı ve eksisi var
tabi bu arada yüksek hızlarda seyredince yakıtta bir artış da görülüyor....50 lt lik bir depo ile tamamen şehir içi ve 50-100 km si yüksek hılarda otobanda.....şu ana kadar 500 km civarı yaptım....ışık yanmadı ama çeyrek deponuın altına geldi...sanırım 100-150 km daha yol yapar şehir içinde.....bu durumda 600-650 km yol yapacak gibi duruyor...servis ilk 1000 km de fazla yakar demişti.....değerleri fena değil gibi....
genel değerlendirme olarak: 1. kullanım güzel 2. yakıt güzel 3. donanım eksik 4. ses yalıtımı orta düzey 5. ferahlık güzel 6. motor performans güzel 7. şehir içi kullanım güzel 8. sorun çıkması : henüz kayıt yok, bakacağız 9. fiyat makul hatta güzel
astra tartışmasına bir yorum:
kullanım ve diğer özellikleri bilmem..hanım astraya biniyordu...astradan sonra civicde çok ferah bir hissi var diyor...astrada kafan yukarı değecek ve bir kapalı ortam hissi veriyor diyor....ama o yine de astra istemişti....
Slm arkadaşlar.. 93-95 Honda civic ex ler otomatik olunca nekadar fark ediyor yakışta, bilen varmı arkadaşlar.. otomobil hakkında tüm görüşlerinizi alabilirmiyim. slmlar
o kasalar eski ksa sanırım...motorloru da farklı...ama mesela benim bildiğim civiclerde otomatikle düzü arasında 1 lt farkeder...
quote:
Orjinalden alıntı: hazemeteo
bence GOLF bu sınıf arabası değil...sanki biraz daha bunların üstünde bir yerde...her zaman golfler bu sınıftan pahalı satılmıştır....diğer yandan fransız arabalarını geç....alman arabaları daha iyidir....bu durumda peugeot-citroen-renault listede zorlanır bana kalırsa....astra olabilir, corolla ve civic olabilir, ford da olabilir bence.....
golf tam bu sınıfın arabası. satış fiyatı türkiyede pahalı. avrupada fark yok denecek kadar az.
belki doğru ama yıllarca golf ülkemizde her zaman bir basamak yukarda görüldü ve fiyatı da hep yüksek olmuştur bu yüzden ben şahsen tasarımını hiç beğenmem....
golf ruhunu yitirmiş bir otomobil evet almanlar işçilikte iyiler ama bilemiyorum beni çekmiyor hele astra
alman arabaları beni tasarım olarak hiç çekmez..tasarımda avrupalı olarak fransız arabalarını tercih ederim....ama yılardır japon işini severim....şimdiki hondamdan sonra yeni civicin ülkemizde ne yapacağına bakarak yeni civic hedefliyorum....
golf yıllardır çok tutulan bir araba olduysa mutlaka iyi arabadır...kalitesi sanırım sağlamlığından geliyor...ama tasarım sıfır bence...yeni kasa golflerde bile biraz beğeni düşünmemişler....bakın civic her yeni kasada nasıl imaj değişikliği yapmış
BEnce Golf ün hele eski GOlfün tasarımı süper...
Zevkler ve renkler olayına giriyoruz ama dünya insanının çoğu benim gibi düşünüyor
bir önceki nesil golf bir klasik oldu.yeni golfün ruhu yok...
hayırlı olsun rüzgar sesi genelde sunroof tan gelir hatta bazen taktuk sesler gelir çukura girip çıktığında bunlar olan şeyler kafana takma rüzgar sesini
Merhaba Honda CİVİC kullanan arkadaşlar. Ben 2. el araba alacağım. 2004-2005 model olabilir sanırım. Focus, 307 ve Civic arasında kararsız kalmıştım. Tercihim Focus , 307 , Civic Sedan oldu. Fakat anlayamadığım bazı şeyler var. Hondanın kendi sitesinde Yeni Honda Civic 1.6 lt 110 PS VTEC II motor diye belirtiliyor. Bu yeni Civic ne. Yani 2004 veya 2005 model alırsam hondanın sitesinde bahsedilen yeni Civic le aynı kasa ve aynı VTEC II motor mu oluyor, yoksa 2006 modeller mi yeni Civic. Civic seçmemin en önemli nedeni sizinde belirttiğiniz gibi içinin ferah ve geniş olması, motor performansı ve yakıtının diğer rakiplerine fark atması. Yol gürültüsü benim için ikinci planda. Cevaplarınızı bekliyorum.
valla 2006 için bişey diyemiyeceğim zaten yakında kasayı tamamen yeniliyorlar ama mevcut kasa gerçekten çok güzel hondanın önceki kasası 120 bg motorla hareket ettiriliyordu güncel olanında 110 bg ye çekildi zaten şu durumda teknik açıdan 2006 olmasının bir anlamı yok 2005 in yarısında 2006 satyılmaya başlanır normalde ama ona kesin bir şey diyemem
Demek istediğini anladım. Hondanın sitesinde gösterilen resimler bildiğimiz Civic Sedan kasası. Ama motorda VTEC II diyordu. Demek ki şu an piyasada dolaşan 2005 ler de VTEC II motorlu. Yardımların için teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: _ETUSCH_
valla 2006 için bişey diyemiyeceğim zaten yakında kasayı tamamen yeniliyorlar ama mevcut kasa gerçekten çok güzel hondanın önceki kasası 120 bg motorla hareket ettiriliyordu güncel olanında 110 bg ye çekildi zaten şu durumda teknik açıdan 2006 olmasının bir anlamı yok 2005 in yarısında 2006 satyılmaya başlanır normalde ama ona kesin bir şey diyemem