Şimdi Ara

HONDA CIVIC (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hazemeteo

firmalar tamamen müşteri çekmek amacıyla yeni yüz yeni reklam ve yeni müşteri amacıyla yapıyorlar bunu....belki de bunu yaparken arabalarda apar topar değişim yenilemeler uyduruk oluyor

hiç bi japonda tasarım ve yenilikler uyduruk olmuyor.
  • bu japon için geçerli değil demeyi unutmuşum....
    makyajlamayı japonlar yukarıda dendiği gibi baştan aşağı yenileme gibi yapıyorlar...gerçi benim aldığım civic 2003 sonunda ya da 2004 sonunda makyajlandı....bir sürü değişiklik olmuşşşsadece optitron bile büyük değişiklik..bakınız fiatın, peugeot un makyaj arabalarına...ön ızgarayı değiştir makyajjj ...hikaye....
    ETUSCH:
    BENİM DEDİĞİM ÖN TAKIMDAN FELAN BİŞİ DEĞİL...GENEL BİR RÜZGAR SESİ VAR GİBİ...AMA BEN HENÜZ YENİ KULLANMAYA BAŞLADIĞIM İÇİN HONDAYI VE HİÇ BİR YERDEN SES GELMEDİĞİ İÇİN GEREKSİZ BİR KILLANMA vaziyeti de olabilir.....
    tümseklerde felan ön takımdan hiç ses duymadım henüz....
  • GURKOC:

yerli civicler daha kaliteli bile olabilir...geçen yıl ithal civici yerliden ucuza satııyorlardı...ben fark göremedim...ama reno ve toyotada bu kalite farkı olduğu söleniyor...
  • quote:

arabada camlar ce sunroof kapalı iken yol ve motor sesi yok ama sanki genel bir rüzgar sesi var gibi geliyor..çok rahatsız edici bişi olmasa da bunu kaynağını anlayamadım...acaba sunrooflu modeller böle mi, ya da arka lastiklerin orda geliyor gibi bazenn...1000 km bakımda servisle görüşecem bunu...kullanların böle bir şikayeti var mı......

hazemeteo kardeş,yukarılardaki mesajımda sözünü etmiştim zaten.İyi arabadır hoşdur ama eksi yönleride bir hayli vardır diye.Moralini bozmak istemem ama yalıtım zaafiyeti 1.planda geliyor malesef civicde.Bende ilk aldığımda aynı seslerden rahatsız olmuş ve kafayı takmıştım.Şimdi doğrudur sesler daha çok arkadan gelir sunroof sebepli değil merak etme.Arkalarda davlumbaz yok,aracın altında yalıtım nerdeyse sıfır,çamurluk içi yalıtım çok zayıf.Birde damdik bridgestone lastik koydularsa ki benim öyleydi değme gitsin gürültüye harıltıya.Önceki aracım primera olduğu için bu tür seslere alışık değildim özellikle kum çıtırtılarıyla ilk kez civicde tanıştım.Ön lastiklerden savrulan küçük taşlar kumlar aracın altına maşpiyellerine çarpıp o gıcık çıtırtıları oluşturuyordu.Herifler sanki hiç yalıtım koymamışlar tabana ve maşpiyelere.Zaten elinle tıklarsan maşpiyelere duyarsın teneke sesini.Bunlara ilaveten yüksek süratlerdede motor sesini fazla alır.Kafayı yemek üzereyken aklıma ses yalıtımı yaptırmak geldi ve araştırmalarım sonunda ziebartta karar kıldım.Kapsamlı bir yalıtım yaptırdım tüm taban ve maşpiyeller,davlumbazlar,çamurluklar ve hatta kapı içlerine dahi uygulattım.Motor sesine bir şey yapamadık tabi o aynı ama yol harıltısı uğultusu önemli ölçüde azaldı bilhassa arkadan gelen sesler.Kum çıtırtılarıda azaldı ama tamamen kesilmedi.Bende ilave çare olarak sendeki makyajlı civic deki kapı altı maşpiyel plastiği taktırdım,sacın üstü plastik ile kapanınca bu taş çıtırtılarıda önemli ölçüde kayboldu.İlave olarak bridgestone lastiklerin yerine michelline taktırdım ve buda yardımcı oldu.Tüm bunlardan sonra aracım rahatsızlık verici halden kurtulabildi,moralimde yerine geldi biraz.
    Önlerde tweeter yoktu onlarıda takdırdım derken tüm bunları hesaplayınca civic in hiçde ucuza gelmediğin görüp hayıflandım ama napalım motoru iyidir kullanımı hoştur ataktır falan diyip kullanmaya devam ediyorum.Durum böyle yani.Biraz can sıkıcı oldu ama kullananların görüşlerini sorduğun için yazdım.
    Sonuçta çok titiz olmayan kişiler tüm bu saydıklarımdan rahatsız olmayacaktır hatta sesleri bile duymayacaktır ama eğer sen titizsen ki biraz titiz olduğun anlaşılıyor bence en azından yalıtım yaptırmalısın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivil -- 10 Kasım 2005, 14:12:15 >

• quote:

BUGÜN MEGANE BAKTIK ..DİZEL EN ALT MODELİ 35500 E BIRAKTI...500 ytl indirim yaparım en son diyor....

dizel en alt model 32 milyar nerede baktınız siz bunu ??? Dynamic o para o da en alt model değil üst model

32 milyara dizel authentique var...
  • ETUSCH:
    dediğin doğru...ben de böle duydum...kasiste genmelde herkes frenle geçer..ama diskleri felan zarar vermemek için yavaşlayıup mesela boşta kasisi geçebilriiz ya da geçerken hafifçe gaz vererek....
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

BUGÜN MEGANE BAKTIK ..DİZEL EN ALT MODELİ 35500 E BIRAKTI...500 ytl indirim yaparım en son diyor....

dizel en alt model 32 milyar nerede baktınız siz bunu ??? Dynamic o para o da en alt model değil üst model

32 milyara dizel authentique var...

O fiyata dizel megan çok iyi gerçekten.Arkadaştan biliyorum içinden pek dizel olduğu anlaşılmıyor ses bakımından gayet başarılı ve ekonomik bir araç:
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

insanlarda genelde tümseklere ve çukurlara frenle girerek ön tekere iyice yüklenirler oysa tümseğe gelmeden önce frene basıp gireceği sıra bırakmak hatta birazda gaz vermek gerekir bu durumda aracın önünden yük kalkar ve ön tekerler tümseği rahat geçer arka teker gireceği zamansa tamamen frene yüklenmiş olmak gerekir

bu kısmı dikkatle okuyalım arkadaşlar..Ben bilmiyordum mesela..Tşkler..
  • ben teşekkür ederim

benim honda konusunda gördüğüm en buyuk eksi iç donanımdır zaten motorlarına laf yok tasarımlarıda fena değil aslında jazz cıvıc ve accord olarak bakarsak harika bile diyebiliriz ses yalıtımı yaptırmak bence iyi bir çözüm iç döşemede kullanılan malzemeyide değişebilirsiniz bence civic sınıfının ilk üçünde
  • EVT civic ler dışardaki sesi içeriye çok yansıtıyo hakkaten.
  • arka lastiklere davlumbaz taktırmak daha mantıklı değil mi...davlumbaz sonuçta pahalı bişi olamaz....
    ayrıca benimki full ya lastikler zati michelinnn.....alta komple ziebart olabilir ileride belki...sana kaça maloldu yalıtım
  • ben de yukarıda dediğim gibi biraz hassas biriyimdir. sonuçta dünyanın parasını da veriyoruz...ben gibi hassas birinin şikayeti ise normal diyoırum ben...benim arabaya has bişi olup olmadığını merak ettim...ama hangi arabaya binersen bin sesin olmamması muhtemel değil...mühim olanı fiyat/kazanç oranı....
  • hayırlı olsun kazasız belasız kullan.
  • quote:

arka lastiklere davlumbaz taktırmak daha mantıklı değil mi...davlumbaz sonuçta pahalı bişi olamaz....
    ayrıca benimki full ya lastikler zati michelinnn.....alta komple ziebart olabilir ileride belki...sana kaça maloldu yalıtım

E benimkide ful zaten hatta ful deri döşeme bile var bende, üstelik senden bile pahalıydı aldığımda 33,5 a geldi o zaman bana 2003 te sonra düştü tabi araba fiyatları
    Ses yalıtımı yanlış hatırlamıyorsam 350-400 gibi bişeydi galiba şu an tam hatırlamıyorum.Kapı içlerinede yaptırt daha tok oluyor kapılar tenekeliği gidiyor biraz daha.

• demek ki eskiden uyduruk bridgestone mu takıyorlarmış arabaya...zaten şikayetim.com da yol tutuş problemlerinden bahsediliyordu..daha sonra bu yol tutş sorununun bridgestone lastiklere bağlamışlardı...michelinler zaten sessiz lastik...ama benim de taktığım senin sölemiş olduğun üzere özellikle arka lastiklerin orda davlumbaz delan olmayışı...alt tarafa tamamen ziebartın yapmış olduğu ses yalıtım yapılabilir belki....benim gördüğüm başka bir sorun yok..motor gürültüsnü - lara çıkmadığım için henüz ölçemedim.....bir otoban yaosak iyi olacak sanırım...
  • CİVİL:

ziebartın yaptığı ses yalıtımı bayağı işe yarıyor mu..mesela tam yalırım yaptırsan 400 ytl felan maş oluyor....yalıtımdan sonra sen ne kadar hissettin...mesela %50 üzerinde ses yalıtımı yapıldığını hissettin mii.yani seslerde %50 kesilme oldu mu....
  • ETUSCH:

bence bu sınıfa bakınca: honda civic, opel astra, peugeor 307, ford focus, citroen c4, mazda 3, hyundai elantra, toyota corolla, megane II, fiat marea...

bu sınıfat il k 3 ü yaz deseler honda civic ilk üçe sokarım bence de....
  • o sınıfta ilk 3e degil ilk 6a sokamassın sen civic i..

307
    focus
    golf
    astra
    c4
    mazda 3

hepsi civicten üstün...
    ama sen bana dersen ki ben sıralamyı fiyat/performans a göre yapıcam..o zaman civic zaten 1.sırada o sınıfta
  • quote:

ETUSCH:

bence bu sınıfa bakınca: honda civic, opel astra, peugeor 307, ford focus, citroen c4, mazda 3, hyundai elantra, toyota corolla, megane II, fiat marea...

honda civic sedan 1
    renault megane hatcback 2
    peugeot 307 3

işte benim listem
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

quote:

ETUSCH:

honda civic sedan 1
    renault megane hatcback 2
    peugeot 307 3

işte benim listem

ben honda civic i ilk 3 e sokmazdım belki ilk 10 da yer ala bilirdi.
    1-C4
    2-golf
    3-astrsa

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.