Şimdi Ara

HONDA CIVIC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu arabayı alıorken yeni kasanın çıkacağını biliyordum, aslında önce niyetim yeni ksayı beklemekti....ama gittim araştırdım..o yeni gelecek honda civic bu sınıfta bir araba gibi gelmeyecekmiş...yani en azındından fiyatı 40000 ytl üzeri olacakk..sanırım rakibi golf felan olacaktır....şu anki civic yerine ise honda city üretilecek....1.4 honda jazz motorlu bir araba....onu gördüm beğenmedimmm....bu aracın yeni kasası gelince fiyatı düşer birazcık belki ama zaten ben liste fiyatının bayağı alatında aldığımdan dolayıı zorun olmayacak inşallah...ileride hedefim ise bu civici takasta yeni civicle değişştirmek olabilir....ama şu andan bu civic full modeli (donanımda eksiklikler olmasına rağmen) emsalleri içinde fiyatına göre de en iyi model ..bu benim düşüncem ve bu düşünceye göre civic aldım..bu fiyata bir sürü araba alınır...mühim olan kafanda araç modeli belirleyebilmek..bunu da yaparken kulaktan dolma değil araştırarark yapmak...bu sayfalarda yazılan araç modelleri ile honda civici karşılaştırabilirsinizz.....benim karşılaştırmamda honda üstün çıktı. (opel-toyota-renault-ford-citroen-peugeot-fiat....)

nihayetinde VTEC motor teknolojisine diğer otombiller henüz erişemediler bence.....

• Hayırlı olsun tekrar hazemeteo kardeş güle güle kullan.Eksi yönleri olsada o sınıfta olupta (1.6 lar içinde) ivmelenmesi başka hiç bir araçta yok.Sadece bu bile tüm eksileri unutturuyor insana :) Bazen başka emsal araçları kullanıyorum sanki kağnı arabası gibi gitmiyormuş hızlanmıyormuş gibi geliyor.Alışınca kötü yani
  • toyotaya bindim focusa felan...buy sınıf arabaları 2500-3000 devire kadar kağnı sanki bu devirlerden sonra canlanıyorlar. sanırım 16 v çift egzantrikler hep böle. ama honda bu zaman içinde zaten şahlanmış gidiyor oluyor...yani honda da devir krizi yok.. her devirde atak gidiyor..bir de vites sorunu da pek yok. hangi vites olduğu da önemli değil...2-3-4 hep giderim diyor..
  • bende otomatik vites aldım.genelde memnunum.ancak ergonomi adına bazı tuhaflıklar var.bir kere yıl 2006 olupta kör nokta açılı ayna bulunmayışı enteresan.bunu mail yazdım.dödüler bana ve bu yıldan sonra bunu düzeltiyoruz dediler .ilginç.

ikinci eleştiri optitiron gösterge akşamları sol camda yansıyor buda hiç hoş değil.bu na cevap veremediler.

üçüncü de radto kumandalarına erişmek bir hayli pozisyon değişimine yol açıyor.direksiyondan kumanda ihmal edilmemeliydi

neticede bunları düşünüürken bir yanda paramı hondanın mekanik ve motor teknolojilerine verdiğimi düşünüp rahatlamaya çalışyorum.
  • hmaraba;
    ergonomi çok iyi o kasada. sen sanırım koltuğu biraz fazla geriye çekiyorsun. ben kullandım ve 192 boyuma göre oldukça kullanışlı geldi.

hazemeteo;
    güle güle bin. yeni kasayı bekleseydin daha da ucuza alabilirdin. en yakın rakibine 2lt fark attığı yalan. en en en fazla 1lt fark olur. unutma az yaktıran da çok yaktıran da sürücü.

claymore;
    arabanın süspansiyonu ortadoğu için özellikle yüksek ve yumuşak. paçalıkların değmesinin bir sakıncası yok. benim 90 civicin (ki biliyorsanız kendisi neredeyse sürünerek giden bi araba =)) paçalıkları her hızlı virajda ve hız tümseğinde yere sürterdi, ama hiç bi şey olmadı.
  • Güle Güle kullan..Sırf Optitron göstergesi için alasım geliyo bazen..Bir zamanlarda volkswagenin mavi kırmızı göstergeleri için çok alan olmuştu..Satışa doğrudan etki etmişti..Hatta bir dostumun 99 golfu vardı gündüz kullanmazdı sırf gösterge için gece giderdi gideceği yere..Aynı strateji olabilir..Türkler olarak severiz böyle janjanlı kımıl kımıl detayları..
  • arkadaşlarımın dediğine katılıyorum...beni de rahatsız eden donanım olarak eksiklikleri...mesela direksiyondan kumanda, bir iki saklama gizli gözler, yan perde hava yastıklar, yağmur, geri gidiş sensörler, yol bilgisyaraı gibi donanımlar...bunları toplayınca 5-6 bin ytl tutuyor...o zaman da rekabetçi olmaz sanırım....ama düşünüce bu söylediklerimi,n hangilerini kullanırsın ki..mesela cruise control (değeri 1000-1500 ytl sanırım) bence gereksiz ve kullanışlı değil ülkemizde....ama tabii bunlar da sonuçta donanım...
    diğer taraftan
    hmaraba;
    optitronda yansıma görmedim, radyo düğmelerinde sorun yok..seninki eski modelse bilmem...kör nokta için ise, aynalar bayağı geniş açılı geldi bana, pek sorun olmadı bana....
    claymore:
    optitron bayağı hoş bişi doğrusu....parlama, yansıma yok hiç, ama ben seçerken optitron için almadım arabayı...

öncelikle hondanın dünyada motor teknolojisi konusunda yerini herkes biliyor...formulada bile adamlar yarışıyorlar...
    bu vtec denilen teknoloji aceyip bişi...motor nasıl bu kadar seri yapmışlar bilmiyom....özellikle şehir içinde, kendi sınıfındaki hiç bir araba bence boy ölçüşemez...tork inanılmaz iyi...152 kg lık tork bu sınıfın en üstündeki bir değer....
    bugün renault megane baktık arkadaşa...içine binince o plastikte felan bir kalitesizlik hissettim mesela....ama sonra passata ve jettaya baktık, orda da kalite anlaşılıyor..honda da da passat ve jettadakine benzer bir kalite hissi var, en azından ben bunu hissediyorum....baktığım arabaların hiç birinde michelin lastik yoktu...genelde ucuz bridgestoneler...honda 195 lik michelin takmışş. bu hoşuma gitti....

nlty2000:
    yakıt için bişi diyemiycem henüz...ama 2 değil 1 lt bile fark fazla değil mi sence.....

• hayatında doru bir adım daha atmışssın .. devamıda böle olur işallah
  • lecher
    alay etmiyorsun umarım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

honda civic 1.6 es full aldım (o vites hariç). fiyat 30,850 ytl.
    öncelikle bu fiyat nasıl sizce (liste fiyat 34220)

daha yeni yeni kullanıyorum. gayet güzel gibi. ben alırjken çok sessiz diye düşünmüştüm. fazla ses yok ama sanki biraz hızlanınca arkalardan yanlardan mı tam anlayamıyom genel bir rüzgar sesi var gibi (120 yi geçme şansım olmadı henüz). ama motor sesi yok gibi. sunroof olduğundan mı geliyor rüzgar sesi yoksa ben biraz fazla mı abartıyorum

@eradnan honda'lardan anlıyor.Ondan bilgi alman daha doğru olur
  • Civic benim de çok beğendiğim bir araç.
    Ancak yeni kasayı çıkartıyoruz diyerek insanların kafasını karıştırdılar.

Yeni kasayı çıkartıyorlarsa, neden 2006'lar eski kasa.

Hayırlı olsun iyi araba.
  • arkadaşlar yeni kasa geyiği bu civicleri etkilemeyecek kanısındayım...yukarıda da yazdım...yeni civic şu anki civic hb ye alternatif gibi geliyor...ve bir üst sınfa hitap edecek gibi. aracımn baz fiyatının amerika satışı bile şu an iti barı ile 15000 $ civarı...yani ülkemize 1800 cc hacimle standart olarak gireceğini düşünürseniz fiyatının 40000 ytl ye varacağı kesin...satıcı firmada bu yönde sölüyor....sakın kendinizi aldatmayın...muhakkak yeni civic muhteşem görünüyor...benim bildiğim bu civiclerin ayarı olarak honda cıty gelecek....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo
    benim bildiğim bu civiclerin ayarı olarak honda cıty gelecek....

...ve ortalığı dağıtacak çünkü JAZZ motoru var.
  • Japon araçlarının en büyük handikapı:

aracı son model diye alıyosunuz..Ertesi Yıl arabana eski kasa diyolar..Sinir oluyorum..Adamların makyajlama operasyonu bile çok kapsamlı..Dijital kalıp sistemi kullandıklarından komple aracı değiştiriyolar.Avrupada bu değişim min 4-5 yıl sürer..
  • firmalar tamamen müşteri çekmek amacıyla yeni yüz yeni reklam ve yeni müşteri amacıyla yapıyorlar bunu....belki de bunu yaparken arabalarda apar topar değişim yenilemeler uyduruk oluyor
  • hayırlı olsun
    güle güle kullan

bence fiyatıda güzel bi corsa olmuş 27-28 milyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volt -- 9 Kasım 2005, 15:06:52 >
  • BUGÜN MEGANE BAKTIK ..DİZEL EN ALT MODELİ 35500 E BIRAKTI...500 ytl indirim yaparım en son diyor....
  • arabada camlar ce sunroof kapalı iken yol ve motor sesi yok ama sanki genel bir rüzgar sesi var gibi geliyor..çok rahatsız edici bişi olmasa da bunu kaynağını anlayamadım...acaba sunrooflu modeller böle mi, ya da arka lastiklerin orda geliyor gibi bazenn...1000 km bakımda servisle görüşecem bunu...kullanların böle bir şikayeti var mı......
  • Yerli montaj Sedan Civic'ler ile ithal HB'ler arasında işçilik, kalite farkı var mı? Mesela Toyota'lar için böyle farklılıklar olduğu söyleniyor, doğru mudur bilmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

Honda Civic..
    Hız tümseklerine karşı çaresiz kalan araçtır kendileri..Seri bir dönüş yapayım derken "tayırt" diye bir ses duyulur ki..Motor muhafazasının ve çamurluk paçalıklarının sesidir bu..Hele arabada 4 yetişkin oturuyorsa bu sese baya bi aşına olursun..Amortisörler çok yumuşak kalıyor..Aslında türkiye için böyle..Su dolu bir çukura yavaşlamadan 2 yada 3 ncü vites te girersen amortisörün o çukurda kalır..Deme di deme...

arkadaşım o ses sandığın yerden gelmiyor butun önden çekişli otomobillerin ön takımları tümseklerde ses çıkarır eger çok fazla ses çıkıyorsa ayarları bozulmuş olabilir söylediğin gibi aşırı bozuk satıh da hondanın suçu değil
    önden çekişli araçlar hem çekiş hemde yönlendirme tek tekere bindiğinden tümseklerde ses çıkarır
    insanlarda genelde tümseklere ve çukurlara frenle girerek ön tekere iyice yüklenirler oysa tümseğe gelmeden önce frene basıp gireceği sıra bırakmak hatta birazda gaz vermek gerekir bu durumda aracın önünden yük kalkar ve ön tekerler tümseği rahat geçer arka teker gireceği zamansa tamamen frene yüklenmiş olmak gerekir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.