Şimdi Ara

HONDA CIVIC (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c4 için bişey demem ama golf tasarımdan öte bişey değil
    astra da yeterince çekici değil diğerlerinden fazla yakar ve çokta kaliteli bi marka değil opel

c4 tasarımdan ziyade teknoloji
  • bence GOLF bu sınıf arabası değil...sanki biraz daha bunların üstünde bir yerde...her zaman golfler bu sınıftan pahalı satılmıştır....diğer yandan fransız arabalarını geç....alman arabaları daha iyidir....bu durumda peugeot-citroen-renault listede zorlanır bana kalırsa....astra olabilir, corolla ve civic olabilir, ford da olabilir bence.....
  • civic ilk üç olmasa bile 5"e girer +1
  • son zamanlarda C4 modası var...tasarım iyi ama marjinal tasarımlar nasıl şiddetli etki gösterirse kayboluşu da bir o kadar hızlı olacaktır....fransız arabası dediğim gibi geç...golfün yıllardır oturmaş kalite ve karizması onu biraz üğst sıh-nıfa girmeye zorluyor bence.....astra ülkemizde iyi bir yere sahip...megane ise uzun geçmişi olan bir araba değil...citroen bu konuda tarihi olan bir araba ama ben tutmam...
    japonlara gelince tekonolji japonda vardıır yıllardır...teknolojide diğerleri yarışamaz...isterlerse bir arabaada alasını yaparlar...ama yaptıkları her şey ince ayrıntı ve sağlamlık işidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

CİVİL:

ziebartın yaptığı ses yalıtımı bayağı işe yarıyor mu..mesela tam yalırım yaptırsan 400 ytl felan maş oluyor....yalıtımdan sonra sen ne kadar hissettin...mesela %50 üzerinde ses yalıtımı yapıldığını hissettin mii.yani seslerde %50 kesilme oldu mu....

Çok iyimser bi kulakla dinlersen %50 olabilir belki ama gel biz buna %30 diyelim mantıklı olsun hemde hayal kırıklığınada uğratmasın.
  • Arka çamurluklara biraz daha abartmalarını söylersin yalıtımı.
  • Bakın arkadaşlar sıralama herkese göre değişir tabi.Şimdi tokluk,sağlamlık hissi,sessizlik donanım ve iç mekan kalitesi gibi konularda sıralama yapılırsa civic baya baya bi sonlarda kalır tarafsız gözle bakılırsa amma ve lakin sürüş özellikleri,kullanım kolaylığı,iç mekan ferahlığı,serilik ataklık,esneklik,görüş açıları,sürücünün araca ve yola hakimiyeti açısından sıralama yapılırsa civic baya üstlerde yer alır bence.Kimi insan ilk saydığım kriterlere önem verir kimi ikinci kriterlere kimide karma olsun ister.Bu yüzden zevkler ve renkler gibi buda tartışılmaz.Mesela bugün yeni astraya bindim bir komşunun araç,ilk etapta number one yani hemen kalite ve sağlamlık hissini veriyor insana ama resmen tabut gibi yapmışlar arabayı o ne öyle derin koltuklar,ön konsol yüksek tavan basık cam basık.Koltuğu kaldırsan başın tavana değiyor indirsen doğru düzgün önünde görüş alanı kalmıyor camdan.Basıyorsun gitmiyor bizim civic gibi.Resmen sıkıldım içinde arabanın ve akabinde hemen benim civice bindim tamam çok nazik zayıf gibi geldi ondan sonra ama içinde ferahladım rahatladım valla.Tavan yüksek,konsol alçak,görüş alanın geniş basıyorsun gidiyor kaymak gibi.Nedense yeni çıkan bir çok araçta artrık bu basıklık sıkıcılık var.Ben şahsen içine binipte sıkıcı gelen aracı bedava verseler her tarafı kalite olsa almam.Tabi civicede veryansın etmişimdir ve ediyorumda ne olurduda azıcık daha kaliteye tokluğa,donanıma,yalıtıma biraz daha önem verselerdi diye...

• CİVİL,

dediklerine katılıyorum...ya şimdi ben civic alırken hanım astra istedi..enjoj spor paket civice verdiğim paraya yakın verdiler bana...istemedim..bir kere bagaj yok, dediğin gibi çok basık ya,,,motoru kullanmadım ama ciciten daha seri olması muhtemel değil...çünkü civic 152 kglık torkla sınıfta en üstte...hafta sonu jetta, passata baktık sıfır...ya haggaten dediğin gibi küçük bir ön cam, basık, yani kapalı ortamda zorlananların işi zor....doru astra ve jettada tokluk hissi var...ama ben reno megane baktım sıfır yine...o plastikler, kollar, dashboard da uyduruk geldi bana...yine küçük camlar, kutu gib his...bunu yanında ben civicte yol alırken motor performensına bayılıyorum..motora emiri ver seni çıldırtıyor..hele şehir içi her türlü makasa gir...hele sunroofla berbaer sanki salon bir artabadasın
  • civil usta bu yalıtım işini biraz fazla abartıyorsun mu sankii..benimkin de abartılacak bir yalıtım sorunu görmüyorumm..ama daha iyi olabilir diyorum tabiiii.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

civil usta bu yalıtım işini biraz fazla abartıyorsun mu sankii..benimkin de abartılacak bir yalıtım sorunu görmüyorumm..ama daha iyi olabilir diyorum tabiiii.

Valla kişiden kişiye değişir tabi ama o kadar para vermişsin bir 350-400 daha verilir bence, yalıtımın faydası olacağı kesin(en azından zararı olmaz)Zaten lastiklerin micheline ve marşpiye plastiğinde var geriye sadece arka çamurluklardan ve genel olarak tabandan sızacak sesler kalıyorki ziebart ile bunlarda önemli ölçüde azalma olacaktır.Bir ziebarta git orada numuneler var yalıtım uygulanmış ve birde uygulanmamış saclar var,elinle tıklayınca zaten hissediyorsun aradaki farkı.Bence yaptır aracını daha çok seveceksin.Yaptırmışken boya korumada yaptır ben her sene tazeletirim boya korumayı.Hele koyu renkse mutlaka gerekli çünkü çok kolay matlaşır koyu renkler.

• boya korumayı bizim birader yapıyor..artıkın bize hediye babında yapar...ama o yalıtım işini bir araştırayımm....çok bişi tutumuıyo dediğin gibi...
  • Hakikaten ben bi sıralama yapsam üçe girer ama sondan üçe girer...
    Heralde bu sınıfta br tek Accenttan iyidir...

C4,Astra,Mazda 3, Focus,307,Leon,MEgane vs.vs. ohoooo hepsi iyi Civic ten..

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Hakikaten ben bi sıralama yapsam üçe girer ama sondan üçe girer...
    Heralde bu sınıfta br tek Accenttan iyidir...

C4,Astra,Mazda 3, Focus,307,Leon,MEgane vs.vs. ohoooo hepsi iyi Civic ten..

antiochos,valla dün yeni astrrayı deneyene kadar seni anlıyor bu işlerden sanıyıordum ama artık yazdıklarını kaale almayacağım.O tabut gibi basık sıkıcı ve takoz gibi arabaya ve şikayetlerle dolu markayı nasıl sahipleniyorsun anlamak güç.Bu arada dün test ettiğim astracı arkadaşta papazlık olmuş yepyeni aracıyla opel ile 10 kez servise gittim geldim diyor 10 günlük arabayla.Habire yağ göstergesi ışığı yanıyormuş 10 gün gitmiş gelmiş öyle anlamışlar sensörün bozuk olduğunu.Anlamışlarda bu seferde parça gelecekmiş onu bekleyecek artık ne zaman gelecekse.Bu günde lastikçide (arabamın kışilık botlarını giydirmeye götürdüm lastikçyie) bir vectracıdan akıl almaz şikayetler dinledim ve gerçekten şükrettim japon arabalarına.İçine tüküreyim dedim öyle Alman arabasının yani nerdeyse bir sonraki aracımı sana kanıpta opel alacaktım.Valla biz yıllardır japon kullanıyoruz toyota,nissan,honda ve gerçekten cennet haytı yaşıyormuşuz haberimiz yokmuş.Periyodik bakımdan bakıma hariç servislerle hiç işimiz olmaz şükür.Meğer bilhassa opelciler resmen cehennem hayatı yaşıyorlar anlattıklarını ve karşılaştıkları saçma sorunlar ve servislerinin geri zekalı tavırlarını öğrenince haline şükrediyor tabi insan.
    antiochos, seni dinlemek Fenerli fanatik Ömer Çavuşoğlunu dinlemek gibi bişey ya.Allah iyiliğini versin senin emi

Neyse bunları öğrendikten sonra demekki senin bundan sonra yazacağın tüm postları komedi yada parodi izler edsıyla gülerek okuyacağız

• Ya sınıfta en çok satan araçlardan biri hakkında böyle mantıksız yorum yaptığın şu an zaten seni gülerek okudum ben...

Yani sen Civic kullanmaya devam et arkadaşım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Ya sınıfta en çok satan araçlardan biri hakkında böyle mantıksız yorum yaptığın şu an zaten seni gülerek okudum ben...

Yani sen Civic kullanmaya devam et arkadaşım...

• Bir insanın bu kadar sevimsiz sıkıcı ve sorunlar yumağı bir aracı bile bile alması için sadece ve sadece geri zekalı olması gerekir başka bir şey değil.Bilmeden alanlara aldananlara kananlara sözüm yok (nerdeyse benide kandıracaktın)
  • Bir de nedense şikayetvar.com daki şikayetler gibi şikayetlere rastgelmişsin HAYRET:..

Ayrıca ben senin beni daha önceden iğneleyen yazılarını kale almıyordum çünkü Civic falan savunuyordun işim olmaz zaten de.

Şimdi öyle bir demişsin ki işte yok Opel beğenmiştim sen diyhorsun diye flan, ama nedense beni hep iğneleyen cevaplarından Japoncu tavrından hiç te öyle bir şey sezmemiştim ben.

Ayrıca bütün Opel Astra ile ilgili forumda söylenen tutarsız eleştrileri şu yazında görmüş olmam, senin tamamen hayali bir arkadaşınla ve hayali bir Vectracıyla yaptığın muhabbetleri anlattığını düşündürdü...

Yazındaki gerçekçiliğe inanmıyorum. Aynı Opel servislerine bende gidiyorum.

Balkan Oto bizim Opel aldığımız yer bayiden bir kere şikayetçi olanı servisten şikayetçi olanı görmedim.

Öyle olmasa millet her sene düzenli yapılan MANGAL PARTİ sine gitmez...

Ayrıca Opelcilerin buluşuğu OPHELL sitesi, öyle olsa ASTRASIYLA memnun olanlarla dolmaz ASTRA cıların sövdüğü bir yer olurdu....

Ama hiçte öyle değil...

Hayatında bir Opel Astra yı en yakın 100mt uzaktan gördüğünü düşünüyorum...

Gel bir gün seni benim AStramla gezdireyim bir daha o dandik Civic ine binermisin görürüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 13 Kasım 2005, 15:15:11 >

• opel sorunlu diye bütün alman arabalarını kötülemek hata olur.
    vwde audide taş gibi arabalar...bir önceki nesil golfün kalitesi kaç arabada var?
  • antiochos,
    ben sana realiteden bahsediyorum yani bizzat gördüklerimden ve sahiplerinden duyduklarımdan.Sense mangal partisiyle ophell sitesiyle (bak zaten adı üstünde opel cehennemi az evvel yazdıklarımla bu kadarmı teadüf eder) savunmalar yapıyorsun.Ben senin olduğun gibi hiç bir markanın fanatikliğni yapmam işime geleni kullanırım.Beğenmediğim yönü olduğunda hiç utanmam sıkılmam kompleks yapmam direk söylerim.Neden söylemeyeyim?Babamın oğlumu şerefsizler adam gibi araba yapsınlar bi ton para alıyorlar.Bugün civic kullanırım yarın ford yada başka bir şey hiç işim olmaz marka fanatizmi ile.Hangisi benim için rahat sorunsuz ise odur benim için iyi olan.Postlarımı pek fazla hatırında tutamadığın belli.Bir çok civic konusunda mesajlarım çoğunlukla eksi yönleriyle ilgilidir.Bu konudaki mesajlarım bile hep civicin eksi yönlerini vurgulamaktadır(tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim) Hatta bu tarafsızlığım yüzünden bazı civic çi arkadaşlar anti civic çi bile sanmışlarıdr beni.Üstteki mesajlara bakarsan görürsün yaptığım eleştirileri.Dürüstlük tarafsızlık delikanlılık bunu gerektirir bence neyse onu söyleyebilmeli insan,banane ya civicden opelden dediğim gibi adam gibi araba yapsınlarda söyletmesinler beni.
    Yaptığın yorumlar güldürdü beni sadece. Şikayet var com dakilerle aynı falan diye demekki gerçekler bunlar.Hiç işim olmaz ve girmem o siteye."Astrayı 100 m.öteden gördüğüm falan" ya etme gözüm sana ne yalan borcum var daha dün test etmesem bişey yazmazdım.Zaten en çokda dün yaptığım testten sonra opel astra gerçeğini görünce tepkimi dile getirdim yoksa test etmeden bilemeyeceğim için sallama bir şey yazmak gibi bir adetim olmadığı için hiç bir konusunu dahi etmezdim.

"Zaten sen İtü desin hatta vadidesin galiba, şu MUVO cu Civil sen değil misin?" Ben o itü yıllarını aşalı yıllar oluyor antiochos kardeş neredyese bir kaç yıl sonra benim oğlan gidecek oraya.İşte postlarımı takip etmediğin belli daha önce defalarca yazdım ehliyetimin 21 yaşında olduğunu ama unutmuşsun işte.Yani anlayacağın hiç bir markanın fanatikliğini yapacak yaşta değilim.Neyse o.

Bir markanın fanatikliğin yapıp diğer araçlara saldırır gibi postlar atmak dalga geçmek kimseye bi yarar sağlamaz.Ben bu tür bir mesajı senin tavırların üzerine yaptım yoksa bu tavırda doğru değil yanlış tabiki ama her topikte opelden başka gözü araba görmeyen biri olarak aşağılayıcı mesajlar atman sebep oldu buna.Biraz tarafsız ol be kardeş.Seni gören Opelle ortak hissedar falan sanacak.Aracının eksi yönlerini söylemek, sevimsiz yönlerini söylemek bu kadarmı zor bu kadarmı aşağılayıcı gurur kırıcı geliyor sana?Nedir yani altı üstü bir araba.Gözünde neden bu kadar büyütyorsun arabanı ? Sana göre opelden başka hiç bir araba araba değil kaldır at gitsin.İnsanlar opelin senin anlattığın gibi olmadığını idrak edecek seviyede ve ediyor zaten etrafta yüzlerce örneği var.Çok satma konusu ise millet olarak sürü psikolojisi çok ağır basan bir millet olduğumuz aşikardır.Biri bişey yaptımı diğeride onu izler yani tümü bilinçli değildir bu takiplerin.Bu yüzden bu bir ölçü değil.Boşu boşuna opel fanatikliği yapman antipati toplamandan başka bir işe yaramıyor zaten forumda.
    Boş işler bunlar boş.

Ayrıca ben japoncu falan da değilim şu an bir tanede renom var kullandığım onuda hatırlatayım.İnsanlar japon araçlarını ulaşılması daha kolay ve sorunsuz olmaları nedeniyle tercih ediyorlar bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivil -- 13 Kasım 2005, 15:49:29 >

• BEn civcivil le karıştırdım... Sonra değiştirdim...

Ben seni tanımıyorum kusura bakma postlarını takip etmiyorum.

Ama yani ben Astra ile ilgili birşey demeden sen kalkıp bana laf sokmaya başladın. Civic sınıfta en kötü 2. araba bu benim görüşüm.

AStra da sorunsuz araba...

ben daha hiç sorunlu AStra görmedim...

Çevremde çok var...

Zaten bilsek almazdık...

Servisle sorunumuzda olmadı...

Bizi hiç üzmedi...

Ama servisler pahalı...

Şimdi alacak olsam Focus-C4 dizelden birini alırım çünkü 110 BG lik dizelleri uygun fiyatlı Astra poahalı...

Bir daha belki ömür boyu Opelimiz olamaycak büyük konuşmayayım ama. Kısmetse hayırlısıyla gözümüz gibi baktığımıoz aracımızı satmak durumundayız.

Yenisi ise Opel olmayacak MEgane veya yeni Punto olması olası...

Yani düşnüdüğün fanatizm yok sende...
    Sadece memnuniyetimi anlatıyorum.

Yol tutuşu vs. herşeyiyle Astra G efsane bi araç... Yeni Astra herkesin beğendiği bir araç.
    Bilmiyorum bende test ettim, arkası basık olmayan benim kendi Astramdan daha güzel, daha yumuşak bi araç geldi. Odunluk kütüklük yok...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.