Şimdi Ara

Honda civic 1.5 ex hackback fan ve hararet sorunu acill..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 94 MODEL HONDA 1.5 EX ALDIM ARABAYI BASKA SEHIRDEN GETIRIRKEN SU KACAGI OLDUGUNU GORDUM ARA SIRA SU TAKVIYELERI YAPARAK MEMLEKETIME GETIRDIM. ARABANIN SORUNLARI VAR KACAĞI YAPTIRDIM AMA HALA İÇİME SİNMEDİ.
    - KAÇAK GİDERİLDİ AMA ARABANIN HARARET GÖSTERGESİ HEP OLDUGU GİBİ YARININ BIRAZ ALTINDA VE SABIT KALIYOR ARABA ISINDIKTAN SONRA BU NORMALMI HICMI HAREKET ETMEZ O KADAR ARABAYI ZORLAMAMA RAGMEN.
    - IKINCISI ARABA FAN ACIYOR AMA KISA KISA 5 YADA 6 SANIYE FAN ACTIKTAN SONRA KAPATIYOR. SANAYIDE USTALAR NORMAL DIYOR AMA BENCE NORMAL DEGIL. BI ARABA NE KADAR ZORLANMASINA GORE FAN ACMAZMI.
    - ARABAYI ZORLADIKTAN SONRA KONTAGI KAPATIYORUM KAPUTU ACIP BAKTIGIMDA YEDEK DEPODA FOKURDAMALAR OLUYOR RADYATORDEN GELEN HORTUMDA KABARCIKLAR GELIYOR.
    - BUYUK BI IHTIMAL CONTAYIDA YAKTIM DIYE DUSUNUYORUM BUNU NASIL ANLARIM.
    - ARABANIN BENZINE GECME PROBLEMI VAR TUPTEN BENZINE CEKIYORUM ARADA GECIYOR KAFASI ESERSE. SIMDI HIC GECMEMEYE BASLADI BU OTOMATIKTENMI YOKSA BENZIN POMPASINDANMI. ( ELEKTRIKSEL SORUN YOK BAKTIRDIM TUPTEN BENZINE GECIYOR AMA BENZIN KARBUROTORE GELMIYOR.).
    - ONCELIKLE BU GOSTERGE SABITLIGI, FANI KISA ACMASI VE YEDEK DEPONUN KAYNAMASI SEBEBLERINI BANA ANLATIRSANIZ COK SEVINIRIM ACIL YARDIMA IHTIYACIM VAR YOKSA ARABA BUYUK SORUNLAR ACACAK DIYE KORKUYORUM.

• Arabanda hiç bir şey yok, hararet göstergesi aracında bir sorun yoksa naparsan yap oynamaz, eğer oynarsa başına gelecek var demektir.

Eğer su eksiltmiyorsa, hararet göstergesi oynamıyorsa,fan da düzenli çalışıp duruyorsa, önemli bir şey yok demektir.

Ama araç düzenli bir şekilde su eksiltiyorsa sebebini aramak gerekir.

Karbüratöre gelince uzun bir süre lpg ile kullanılan tüm karbüratörlü araçlarda zamanla karbüratör arızaları normaldir, işinin ehli bir karbüratörcüye giderseniz tamir olmayacak bir şey değildir.

Not: tabi ki hararet göstergesinin sağlam olduğunu varsayıyorum, genelde o kasa Civic lerin çoğunda arızalı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 13 Ekim 2014; 22:28:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bilgileriniz için şuanda bi sorun yok gibi su eksiltme yok yedek depodakı suyu çekti tamamladım büyük ihtimal hava vardı. Şuanda yedek depodaki suda radyötördeki suda tam. Benim için asıl önemli olan arabanın fanı çok kısa açılıyor en fazla 5 yada 6 saniye açık duruyor sonra kapatıyor ama bunu sık sık yapıyor yani araba ısındıktan sonra 3 dk arayla açıyor. fanın bu kadar kısa olması normalmi o beni endişelendiriyor. Tekrardan teşekkürler.
  • Normal gibi görünüyor, soğutmuyor olsa zaten hararet ibresi oynar, ibre oynamıyorsa, su da eksiltmiyorsa bırakın araba bildiğini yapsın :)
  • 1,5 ex uzmanı olarak söylüyorum, eğer o hararet ibresi 1 milim yukarı çıkarsa geçmiş olsun demektir. Conta yanar, yanık contayla kullanırsan daha beter problemler açabilirsin başına.

Radyatör kapağını açıp arabayı ısıt, araba ısındığında kapakta fokurdama olursa yine geçmiş olsun, conta yanık demektir. Vakit kaybetmeden eğer kurtarılabilirse conta takımıyla kurtarırsın olayı.

1,5 ex için kuzenimin arabasına direk fan düğmesi yaptık, sıcak havalarda hep çalışıyor fan

Ekleme: suda antifiriz yoksa sakın koyma, öyle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 21 Ekim 2014; 1:49:06 >
  • tesekkur ederım bılgıler için. geçen gün havasını almak için açtım radyötörü fanı acana kadar bekledim. fokurdama yok ama çok küçük hava kabarcıkları oluştu fanı açınca oda heralde hava yaptıgından dolayıdır diye düşünüyorum.
  • dervr-i daim problemi olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW T4 2.4 Yakıt Problemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.