Şimdi Ara

Polo 2012- 1.2 dizel 1. ve 2. viteste tekleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar 2 hafta önce 2012 1.2 tdi Polo aldım. Kafama takılan bir şey var. Araç ilk dizel aracım olması nedeniyle normal mi bilemedim arkadaşlar. Arabayı çalıştırdıktan sonra 1. Ve 2. Viteste gazdan ayağımı çekip hafif gaz pedalına dokunduğum zaman araç çok fena silkeleme yapıyor ancak devri yükseltirsem sarsılma olmuyor. Bu dizel araçlar da olan bir şey mi yoksa bana özel bir sorun mu? 3-4-5. Viteslerde olmuyor. Ayrıca araçla bugün dolaştım yarım saat sonrasında motor iyice ısındıktan sonrasında denedim 1 ve 2. Viteste silkeleme yapmadı. Sabahları veya ilk çalıştırmalar da olmasının Sebebi ne olabilir? Yardımcı olanlara teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizel araçlarda soğukken kasması normaldir hocam. Çalıştırınca biraz bekleyin ısınması için. 3 silindir olması da bir etken olabilir. 1.2 (benzin) C-Elyyse de aynısını yapıyor. Isınınca düzeliyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 1 Haziran 2021; 23:6:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mazotu nereden alıyorsunuz?

• Mazotu en iyi yerden alıyorum hep

• quote:

Orijinalden alıntı: alexissanchez

Mazotu en iyi yerden alıyorum hep

depoyu lamba yanacak kadar boşaltıp Shell V-power koyarak denermisiniz? shell'in mazotu biraz daha incedir diğerlerine nazaran. soğuk motor ince mazotu daha kolay yakıyor.

benzer sorunu farklı bir araçla yaşadım (Megane 3 1.5dci) uzun dönem opetten mazot alıyordum, soğuk motorda ilk kalkışlarda motor ısınana kadar benzer silkeleme sorunu yaşıyordum. şimdi shell v-power alıyorum ve silkeleme durumu kalmadı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Haziran 2021; 23:26:46 >
  • Bunu deneyeceğim hocam aracı alalı 15 gün oldu depoyu hiç 0’lamadım azaldığında eklettim hep. Shellden alıyorum mazotu her zaman zaten

• Benim c-max var iken sabah ilk kalkışta yapıyordu, sonrasında düzeliyordu. Enjektör onarımı ile çözüldü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Egea motor titreme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araç yazılımlı olabilir veya motor takozlarına baktır. Ben 1,6 tdi polo kullanıyorum geçenlerde yazılım attırdım gaz tepkileri çok iyi oldu ama hızlanmada ayağımı gazdan çektiğimde öne doğru yığılma oluyordu. 1, ve 2. viteste sonra yazılımı iptal ettirdim. Sonra hava akışmetresini temizledim. Şuanlık birşey yok.

• 1.6 crdi manuel aracımda benzer sorun vardı. 1 ve 2. Viteste sakince hızlanırken 1750 devirde araç silkeliyordu ve gazdan çekince aynısını yapıyordu. 2000 devir üstü normaldi. Ustam egr fişini söktü test sürüşüne çıktık ve düzeldi. Daha sonra yazılımla egr yi iptal ettik ve araç sorunsuz hale geldi. Vw dizel ünitelerinde çok fazla egr ve dpf problemi yaşanabiliyor. Sizin sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorun maalesef hala devam etmekte.. henüz ustaya göstermedim açıkçası sorunu hemen bulabileceklerini zannetmiyorum.

• Bir ara dayımın şirket aracıydı 1.2 tdi polo, aynısı o araçta da vardı, 2.vitese zor geçiyordu. Fazla gaz veriyordum ben.

• Aynen hocam böyle silkeleme yapmaması için ben de 1 ve 2. viteste hemen gaz pedalına yükleniyorum o da hoş olmuyor. Sebebi ne olabilir acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.