Şimdi Ara

Honda Civic 10bin km 800 tl servis bakım ücreti?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
26.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok temiz bir usta buldum benle yaşıt servisten ayrılma nerdeyse para almıyor benden o derece. Eğer onu bulmamış olsam yağ yağ filtresi polen filtresi hava filtresini kendim değiştirebilirim ama malzeme sorunu lift v.sYalnız hava ve polen filtresini kendim değiştiriyorum.Masrafım da 140 -150 tl tutuyor.Araç lpgli ve yağ bakımı 15binde bir.Bi ara sıfır ya da 1 yaşında c sınıfı araç almayı düşünmüştüm aracımın eskimeye başlamasından ama değmez yav, ben 800 tl tutan baskı balata değişimini erteliyordum belki arabayı değiştiririm diye ama sıfır ya da sıfıra yakın arabalar alınmaz.Bakıma 500-800 nedir yav.Geçen bi arakadaşım 95 coorollasının arka fişeklerini sormuş piyasada 10 - 20 tl lik parçaya 140 tl demişler serviste çüşşşş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: absem

2014 model honda civic model araca sahibim. Lpgli model.
    Aracımı 8 ay önce aldım. 8 ayda 10bin km yol yaptım. Malum araç sıfır olunca garanti dışı kalmaması için yetkili servisine götürmem gerekiyor.
    İzmir'deki iki bayiden fiyat aldım biri 800 tl biri 730 tl fiyat verdi.
    Birincisi filtrelerin ve yağın değişimi sanayide 150 tl ye bulunabilirken bu nasıl bir fiyatlandırmadır?!
    İkincisi bu servislerin bir standartı yok mudur?! aynı iş farklı fiyat?!
    Herkese farklı indirimler yapıldığı açık çünkü telefonda hiç biri indirimli fiyat söyleyemeyiz diyor, biraz daha indirim yaptırabilmek için eş dost mu lazım bu tarz kurumsal firmalarda? Manisada oturuyorum fiyat almam için şehir değiştirmem mi gerekiyor?!
    Bütün kızgınlığım servislere,bir şekilde kıvırıp hep aynı cümleleri kuruyorlar. Honda civic sahibi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. 6 sene boyunca 8 ayda bir 700-800tl bakım parası ağır geliyor ki 20bin bakımı kim bilir kaç tl. Önerebilceğiniz başka bir yetkili servis de alabilirim

Dostum yagını kendin götür castrol magnetec 10-40 koyuyolar serviste ben kendim aliom disarda koltuga koyuyom serviste 150 tl 200 tl yaziolar ben 60 tl ye aliom servisi ara de yagi ben getirebilirmiyim die izmir de öpüyolar belliki kocaeli de ben sana yari fiyatina yaptiririm servist

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Yarın anlarız trol mü değil mi

İzmir bayilerinin kazigi kardesim aradim bende arkadas hakli ama kocaeli istanbulda boyle bi fiyat yok ara sende ögren 550 diolar 450 hatta yagini sen gotur 300 350 tl gibi rakama yaptirabiliosun kocaeli ve istanbulda

• pazarlık yapmazsanız öperler
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodyear41

quote:

Yarın anlarız trol mü değil mi

İzmir bayilerinin kazigi kardesim aradim bende arkadas hakli ama kocaeli istanbulda boyle bi fiyat yok ara sende ögren 550 diolar 450 hatta yagini sen gotur 300 350 tl gibi rakama yaptirabiliosun kocaeli ve istanbulda

Çok iyi biliyorum, 6 yıl 166000 km kullandım o civic i

16 kez gittim honda servisine, ağır bakımlarda bile öyle bir fiyat yok...en ağır bakımıma paspas dahil 790 tl ödemiştim yanlış hayırlamıyorsam, yakıt filtresi-şanzıman yağı bile değişmişti aracın, subap ayarıda cabası...hadi bugünüm parasıyla 1000 tl olsun

10000 bakımı 800 ise ağır bakımına 2000 yazarlar bunlar, o aracın normal bakımları 400-450 cıvarı, hadi lpg de dahil olsun 500

Kendi servisimi aradım o da 515 e bırakırız dedi, en fazla budur

• Made in japan
    Hepsi oyle

• müthiş fazla. pazarlık yapın veya başka yetkili servisle konuşun.
  • Yıl Km C 180K Yeni C 180 C 180K Estate C 180 1.8 C 200 C 250 C 220 CDI C 250 CDI
    1 15,000 222 € 302 € 237 € 219 € 215 € 320 € 233 € 280 €

MERCEDES BAKIMI KADAR VARMIŞ HAKKATEN
  • Sabah attığım maile Honda Türkiyeden aranarak bilgilendirildim. Fiyat dalgalanmalarının farkındalar, bana açıklama yapmak için aramışlar. 10bin km bakımında Hondanın belirlemiş olduğu bir listenin var olduğu bu liste üzerinden istediklerimizi çıkartarak fiyatta düşüşe gidilebileceğini söylediler. İzmir için ise, klimanın daha sık kullanımına bağlı listeye klima bakımının da eklendiğini söylediler. Fiyat farkları için ise bayilerin istedikleri kadar indirim yapma hakkına sahip olduklarını söylediler.

Belirtmek istediğim bir diğer konu ise yağ hakkında. Belki benim gibi ilk defa öğrenen arkadaşlar olur, motor yağı konusunda hondanın belirttiği standarlarda kendimiz servise götürebiliyormuşuz. Servis bana total 0w20 kullandıklarını söyledi. İşyerim manisa sanayiye çok yakın olduğu için arkadaşarlar bana eneos 0w20 verdiler 100 tl ye. fabrika çıkışı yağının bu olduğunu söylediler. Serviste total yağın 192 tl olduğunu öğrendim.

Klima bakımı, tekerleklerin ön arka değişimi yaptırmayacağım. Burda sanayide 20 tl ye rot balans ayarı yapıyorlar. Garantinin bitmemesi için vermem gereken minumum tutarı vermeye çalışacağım. Bu konuda Honda Türkiye'den çok birşey beklememiz gerektiğini anladım.

• 800 tl nin içinde ne varmış? O fiyatlara triger değişiyor yav. Bi motor yağı 3 tane filtre 800 tl mi olur.

• Premiumların bakım ücretini zorlar nitelikden bir ücret olmuş..
  • Haha muhabbete bak.

Şu garanti kavramı kadar kolpa bir olay yok.

Ne garantisi ulan. Tamamen adamı öpmek için dizayn edilmiş bir sistem.

Kırk yılda bir gerçekten önemli bir arıza çıksa onda da bin takla atarlar o arızayı garanti dışına çıkarmak için. Kullanıcı hatasına sokmak için.

Bir yağ değişimi, iki kıçı kırık filtre denen plastik zımbırtıyı değiştirmek için 800 lira isteyenler inanın işiniz düştüğünde size hertürlü kötülüğü yapar. Allah bir deseler inanmayın.

Ve birgün eğer gerçekten lazım olursa diye kendi ayağınızla her sene gidip gözünüze baka baka size enayi diyenlere katlanmaktansa risk alın kardeşim, gidin dışarda yaptırın arabanızı.

Ben öyle yaptım. Bir kere bile servise girmedim. Çoluğumuzu çocuğumuzu leş kokan, içinde on bin kişinin sırada olduğu devlet hastanelerine götürüyoruz, arabamızı kamyonla para verip (ki kazığı yediğimizi bile bile) servise götürüyoruz, sanayiye götürmeye kıyamıyoruz.

Yerim lan servisi. Düşsün değeri anasını satayım. O düşen değeri göz göre göre servis denen yerlere kaptırmayıp, ordan kazanırsınız.

Gözümün içine bakarak yalan söylenmesine katlanamıyorum. O da biliyor beni öptüğünü ben de biliyorum öpüldüğümü. Neymiş değer kaybedermiş.

Lan bunu sineye çekince de kendime olan saygımı kaybediyorum o ne olacak.

• bide dizellere bakımı pahalı derler

eski arabam megane 3 dizelde ilk bakım 400 tl.

üstelik civic her 10 bin km'de bir bakıma girerken megane 3 her 20bin kilometrede bir giriyor.

zaten eski nesil bir atmosferik bir motora ve çok eski nesil bir şanzımana sahip bir aracın 10bin kilometrede bir bakıma girmesine istemek tamamn firmanın kazıklama politikasıdır.
  • Güncel fiyat 500-600TL arası bilginize
  • quote:

sakın...

6 yıl dediğiniz garanti bir çok şeyi kapsıyor..

ha burada servisin tutumu da önemli, şikayetle fiyat indirttiğiniz bir servis ileriki günlerde aracınızı ne kadar sahiplenir, genel müdürlüğe ne kadar bastırır orası da ayrı..

ama son bir kaç aydan beri dönen muhabbetten anladığım şu; honda tr nin servislerle ilgili genel müdür yardımcısı sahaya inip servislere sopayı vermeli, fazla başı boş kalmışlar.

Hocam 6 yil garanti hikaye. 2013 model aracimin aküsü bitti garanti disi, direksiyon simidi soyuldu garanti disi, servise taktirdigim body kitin boyasi atti garanti disi ee ne anladim garantiden. 3 yilda 40 küsür bin km yaptik 4 defa servise gittin 700 tl den 2800 tl yazık günah verilen paralara. Para kolay kazanilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

quote:

sakın...

6 yıl dediğiniz garanti bir çok şeyi kapsıyor..

ha burada servisin tutumu da önemli, şikayetle fiyat indirttiğiniz bir servis ileriki günlerde aracınızı ne kadar sahiplenir, genel müdürlüğe ne kadar bastırır orası da ayrı..

ama son bir kaç aydan beri dönen muhabbetten anladığım şu; honda tr nin servislerle ilgili genel müdür yardımcısı sahaya inip servislere sopayı vermeli, fazla başı boş kalmışlar.

Hocam 6 yil garanti hikaye. 2013 model aracimin aküsü bitti garanti disi, direksiyon simidi soyuldu garanti disi, servise taktirdigim body kitin boyasi atti garanti disi ee ne anladim garantiden. 3 yilda 40 küsür bin km yaptik 4 defa servise gittin 700 tl den 2800 tl yazık günah verilen paralara. Para kolay kazanilmiyor

İlk 10.000 bakımı dışında servise gitmeyi mantıklı bulmuyorum. Ustam olduğu için rahat söyleyebiliyorum bunu...

İlk 10.000 neden? Hani fabrikasyon bir şey varsa ortaya çıkar da yaptırıp yolumuza devam ederiz diye...

• Volvo s40 d2 araca volan 480 tl fiyat vermişti 90.000km için şimdi kıyaslayınca arada çok fark varmış.
    2006 model civic var bende.Sizinkinin bir alt nesli garanti devam ederken 2006 yılında 650 tl verdiğimi hatırlarım.O bakımdan beri garanti devam etmesine rağmen özel serviste yaptırıyorum.Artık garantilerinde çok önemi kalmadı atmosferik araçtan garanti süresince bir arıza çıktığını duymaz olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absem

2014 model honda civic model araca sahibim. Lpgli model.
    Aracımı 8 ay önce aldım. 8 ayda 10bin km yol yaptım. Malum araç sıfır olunca garanti dışı kalmaması için yetkili servisine götürmem gerekiyor.
    İzmir'deki iki bayiden fiyat aldım biri 800 tl biri 730 tl fiyat verdi.
    Birincisi filtrelerin ve yağın değişimi sanayide 150 tl ye bulunabilirken bu nasıl bir fiyatlandırmadır?!
    İkincisi bu servislerin bir standartı yok mudur?! aynı iş farklı fiyat?!
    Herkese farklı indirimler yapıldığı açık çünkü telefonda hiç biri indirimli fiyat söyleyemeyiz diyor, biraz daha indirim yaptırabilmek için eş dost mu lazım bu tarz kurumsal firmalarda? Manisada oturuyorum fiyat almam için şehir değiştirmem mi gerekiyor?!
    Bütün kızgınlığım servislere,bir şekilde kıvırıp hep aynı cümleleri kuruyorlar. Honda civic sahibi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. 6 sene boyunca 8 ayda bir 700-800tl bakım parası ağır geliyor ki 20bin bakımı kim bilir kaç tl. Önerebilceğiniz başka bir yetkili servis de alabilirim

suzuki swift 1.2 at aracıma daha bugün 10.000 bakımı yapıldı . km dolmamıştı ama yıldan girdi . toplam 250 tl tuttu. şuana kadar mitsubishi hyundai nissan marka otomatik araçlar kullandım . en uygun servis suzuki oldu. doğan grubu umarım bu markayı canlandırır.olması gereken yere gelir.

• Ben leonu 575 liraya yaptirdim ya birde almanlar pahali japonlar ucuz derler

• bayhakan kullanıcısına yanıt
    aküm bitti değişti garantiden,

fren disklerim uğultu yaptı değişti garantiden,

porya bilyesi uğultu yaptı değişti garantiden,

motor takozu kauçuk kaplini yarıldı değişti garantiden

bunlar benim başıma gelenlerden hatırladıklarım, aracı 6.5 yıl kullandım yaklaşık olarak, aklıma daha gelmeyen birşey varmı hatırlamıyorum...

ha inanmazsan eğer yazdıklarıma boş bir zamanda gelip geçerken servisten döküm alırım

ha yine dediğim gibi bu yazdıklarım benim zamanımda olanlardı, yani 2008 agustos ve sonrası 6.5 yıl boyunca..

belki şu anda çok çok farklı...ama benim kullandığım zamanda hikaye felan değildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 3 Mart 2016; 16:14:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.