Şimdi Ara

Honda Civic 10bin km 800 tl servis bakım ücreti?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
26.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alikum

aküm bitti değişti garantiden,

fren disklerim uğultu yaptı değişti garantiden,

porya bilyesi uğultu yaptı değişti garantiden,

motor takozu kauçuk kaplini yarıldı değişti garantiden

bunlar benim başıma gelenlerden hatırladıklarım, aracı 6.5 yıl kullandım yaklaşık olarak, aklıma daha gelmeyen birşey varmı hatırlamıyorum...

ha inanmazsan eğer yazdıklarıma boş bir zamanda gelip geçerken servisten döküm alırım

ha yine dediğim gibi bu yazdıklarım benim zamanımda olanlardı, yani 2008 agustos ve sonrası 6.5 yıl boyunca..

belki şu anda çok çok farklı...ama benim kullandığım zamanda hikaye felan değildi...

Üstadım Ankara'da Efe ve Bora Yetkili Servisleri'ndeki son iki üç yıldır durumu aktarayım ben size.

2012 yılında sıfır alınmış FB7 kasa Civic aracın 2013'te 20.000 Km'de Efe Honda vasıtası ile Prins LPG uygulaması yaptırıyorsunuz, 6 yıl olan garantiniz otomatikman 3 yıla düşer deniyor. Kabul edip taktırıyorsunuz, aracın yakıt göstergesinin LPG montajı sonrasında doğru değerleri göstermediğini görüp, servise gittiğinizde bunun doğru değerleri göstermesi için BRC tarafından geliştirilen rölenin de siz Prins kullanıcısı için ücreti karşılığında uygulanabileceği dönüşünü alıyorsunuz. Ben LPG'yi Efe'ye taktırdım, banane Prins'ten banane BRC'den deseniz de servis müdürleri dahil içerde beyni sağlıklı çalışan bir muhatap bulamıyorsunuz.

Aracın 40.000 km'de kapı iç tutamaçları ve direksiyon derisi (Yani aracın iç kabininde dokunduğunuz tüm yerleri) soyuluyor, resimleri çekilip Honda Türkiye'ye gönderiliyor kapı kollarından yalnızca soyulanlar -yine soyulan tipte ayıplı malzemenin yenisiyle- değiştiriliyor, direksiyon simidi ise kullanıcı hatası! Malum elimizle tuttuk biz bunu diyorsunuz nasıl bir hata olabilir ama sonuç Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun diye akıl veriliyor. (Tüketici Hakem Heyeti'nin prosedürleri ve vurdumduymazlığı başka bir başlığın konusu...)

Daha üç yıllık aracın aküsü bitiyor, serviste takılmış olan cam kapatma modülünden olabileceği söyleniyor. Gerçekten de kapı içine serviste montajı yapılmış modülü alıp, baktığınızda aracın beyni ile hiç bir bağlantısı bulunmayan yalnızca kapı kilitleme tetiklendiğinde sırasıyla cam krikolarına kapatma direktifi veren uyduruk bir ürün olduğunu anlıyorsunuz. Madem bu ürün aracın elektrik tesisatına zararlıydı neden servis olarak satışını ve montajını yapıyorsunuzun cevabı yok!

Kısacası Honda hatta ürün kalitesi, müşteriye yaklaşımı, servis ve satış sonrası hizmetleri açısından bir daha yakınından geçmeyi düşünmediğim bir marka. Avrupa pazarında böyle olmadıklarını düşünüyor ve görüyorum. TR piyasasında zibil gibi olmasının da bence tek mantıklı açıklaması bu aracın şehir içinde bile LPG'de km'de 20 kr yakıyor olması. Keza bizim insanımız ne yerine konduğuyla pek ilgilenmez yeter ki cebindeki parayı alma...

• Gecen de bu konu hakkinda bir mesaj yazdim bi konuya, km'de 2 kurus icin hesap yapiyorsunuz, servis ucretlerine, servis km araliklarina bakmadan arac aliyorsunuz diye, adam baba parasi yemekten basladi yazdi da yazdi.

Honda abi bu, a3 aracima hic piyasa arastirmasi yapmamisken, hic fiyat konusmamisken, araci aldigim bayii bana 780 lira fatura cikardi, 720 lira nakit odedim. Ki internetten randevu almama ragmen internetten almisim gibi islem yapip onun indirimiyle 80 lira dustu.

Lpg'li araca biniyorsunuz hem ben 1 kere servise giderken siz 1,5 kere gidiyorsunuz hem de benim dizel aracimla ayni parayi hatta daha fazlasini veriyorsunuz.

Yani bir hesap hataniz, bir ayak yorgan orantisizliginiz var.

Onerim ne ola ki, tabiiki garanti bitimine kadar servise gidip sonra ozel bir servise gitmeniz. İyi gunler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mflasher M kullanıcısına yanıt
    Bakın tekrar ediyorum, tüm türkiye için konuşmuyorum, ama benim kullandığım serviste durum yukarıda anlattıpım gibiydi..

Hata siz bahsedince aklıma geldi, direksiyonun ortasındaki honda amblemi soyulmuştu, hiç unutmam sırf o amblem için direksiyon göbeği airbag ile beraber geldi ve komple değişmişti, tabi yine garantiden...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Bakın tekrar ediyorum, tüm türkiye için konuşmuyorum, ama benim kullandığım serviste durum yukarıda anlattıpım gibiydi..

Hata siz bahsedince aklıma geldi, direksiyonun ortasındaki honda amblemi soyulmuştu, hiç unutmam sırf o amblem için direksiyon göbeği airbag ile beraber geldi ve komple değişmişti, tabi yine garantiden...

Üstadım artık airbag açılma hizasında kendisinden beliren çizgileri kapı açma düğmelerinin soyulmasını yazmadım bile.
     Honda Civic 10bin km 800 tl servis bakım ücreti??

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/677739/81abac99-e199-45d5-97a6-236e5d6418e1.jpg

Bunlar da kullanıcı hatası olarak değerlendiriliyor ve airbag kapağı, düğmeler değişmiyor.

Kısacası Honda'ya biniyorsanız çok görgülü / kültürlü hassas insan olmanız şart, bizim gibi direksiyonu, kornayı cam düğmesini çıplak (!) eliyle tutan, basan, açan insanların arabası değil bu araba.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Ben dizel Civic 650 Fiyat aldim,baska bir yetkili servisten 500 Tl'ye yaptirmistim...

Servisten servise degisiyor pazarlik yapilmali da...
    hort olacak belki ama hangi servisti hocam o 500'e yaptırdığınız servis?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Thoth

hort olacak belki ama hangi servisti hocam o 500'e yaptırdığınız servis?

Alıntıları Göster
    Mutluhan ve Ayisigi..Istanbul Anadolu yakasi..O fiyatlardan eser yok tabi simdi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Mutluhan ve Ayisigi..Istanbul Anadolu yakasi..O fiyatlardan eser yok tabi simdi..

Alıntıları Göster
    ayışığı öpüyor artık.. mutluhan a bir sorayım. 1150 lira dediler yanımda lpgli araca, valla 1000in üstüne hayatta vermem gider garantisini bozarım:)
  • 800 gayet normal.

şöyle düşün 100 dolar. ötv kdv vs 800 lira.
  • quote:

ayışığı öpüyor artık.. mutluhan a bir sorayım. 1150 lira dediler yanımda lpgli araca, valla 1000in üstüne hayatta vermem gider garantisini bozarım:)

Alıntıları Göster
    Ben Mutluhan'dan 5 bakim yapmistim..Hic memnun kalmadim..Yag sanki kullanilmis vs...Ne yaptiklari belli degil..

Ayisigi sorgusuz sualsiz cikan parcalari araca koyuyor gorun diye..Bence 3-5 fazla olsun,saglam olsun bakim..

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bahsedilmişmiydi açıkçası anımsayamıyorum, ikinci baskı olursa da mazur görün fakat Honda yetkili servise de gitseniz mutlaka Eneos (Japon menşeli ve Honda'nın kendi ülkesinde kullandığı marka) yağınızı tedarik ederek servisinize kendiniz götürün, keza Honda TR yıllık ihale açıp, en ucuz yağı hangi tedarikçisi sağlıyorsa (Mesela PO) ondan varil yağ alıp, servis müşterilerine litre olarak kallavi biçimde fatura ediyor. Bu bilgiyi serviste kısa süreli de olsa çalışmış olan personellerden de doğrulayabilirsiniz.

Bilgilerinize.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Aracınıza dışarıda TSE belgeli servislerde bakım yaptırabilirsiniz.
    Bosch Servisleri vs. gibi.
    Yaptırdığınız bakımın parça ve işçilik faturasınıda aldıktan sonra garanti bozulması söz konusu değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.